- ΑΣΤΡΙΚΗ ΠΡΟΒΟΛΗ, 4ο μέρος, επίσημη έκδοση - .-= Η ΨΥΧΗ =-.
quote:
ΕΝΑΣ ΥΠΗΡΕΤΗΣ Μπορείς να σταματήσεις την εσωτερική φλυαρία; Μπορείς να είσαι στο παρών χωρίς ο νους σου να ταξιδεύει στο παρελθών και στο μέλλων;
Και αν ακόμα ταξιδεύει μπορείς να έχεις την επίγνωση ότι όλα αυτά τα παρατηρείς; Μπορείς να κανείς τον νου να σιωπήσει;
ΕΙΡΗΝΗ ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΗ
quote:
Θα σε πείραζε να μας έλεγες πιο είναι αυτό το κλειδί. Προσωπικά εμένα με ενδιαφέρει να μάθω.
Κάνεις διάκριση στις σκέψεις.Υπάρχουν εκατοντάδες νοητικές διακυμάνσεις στον νου του καθένα.Υπάρχουν εικόνες,αναμνήσεις, άσχετες σκέψεις κτλπ.
Απο όλα αυτά,εστιάζεις την προσοχή σου στην εσωτερική φωνή,αγνοείς όλα τα άλλα.Το μόνο που κάνεις είναι να την σταματάς.Συγκεντρώνεσε στο να μήν μιλάς(εσωτερικά).Είναι πάρα πολύ απλό.Ετσι δημιουργείται η κενότητα.Το μόνο πρόβλημα είναι ο εγκέφαλος,ο οποίος δέν έχε συνηθήσει τόση ενέργεια με αποτέλεσμα τους πονοκεφάλους.Αρα είναι αναγκαστικά σταδική διαδικασία.
Το μυστικό είναι να εστιάζεις αποκλειστικά στο "εσωτερικό στόμα" που συνεχώς φλυαρεί και να το επιτηρείς, να το κρατάς κλειστό.Γίνεσαι ο φύλακας του νού σου.
quote:
Τότε φίλε αλεξ να προσεχείς τις σχολές που σκοπό έχουν να προσελκύσουν πιστούς, πρόβατα και ότι άλλο.. για να τους αλλάξουν το dna.
Εχώ δικές μου ικανότητες και κρίση,δέν θα αφήσω κάποιον άγνωστο να κάνει ό,τι θέλει στο εσωτερικό μου σύστημα.Τί ουτοπικός που θα ήταν ο κόσμος άν όλοι ήθελαν το καλό μας.
quote:
Εχώ δικές μου ικανότητες και κρίση,δέν θα αφήσω κάποιον άγνωστο να κάνει ό,τι θέλει στο εσωτερικό μου σύστημα.Τί ουτοπικός που θα ήταν ο κόσμος άν όλοι ήθελαν το καλό μας.
Και βέβαια πρέπει να έχεις δικές σου ικανότητες και κρίση αλλιώς δεν θα έχεις ποτέ τίποτα δικό σου. Άκου όμως έναν άγνωστο που έχει να σου πει κάτι. Ο πονοκέφαλος είναι αποτέλεσμα καταπίεσης και όχι συσωρευμένης ενέργειας.
Είναι διαφορετικό να προσπαθείς να επιβληθείς στον νου και διαφορετικό να μην ταύτιζεσε με τον νου αναστέλλοντας την ταύτιση της συνείδηση μέσα από την επίγνωση και την κατανοηση..
Το πρώτο απαιτεί προσπάθεια και επιβολή και οι πονοκέφαλοι δεν θα σταματήσουν ποτέ. Στο δεύτερο δεν υπάρχει επιβολή αλλά χαλάρωση από τα δεσμά της ταύτισης.
Αν είχες επιτύχει πραγματικά την εσωτερική σιωπή θα «ήξερες»και τι είναι η συνείδηση!!
Φιλικά ένας άγνωστος υπηρέτης.
ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΚΑΛΑ
ΕΙΡΗΝΗ ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΗ
Edited by - ΕΝΑΣ ΥΠΗΡΕΤΗΣ on 26/10/2009 18:05:06
quote:
Κάνεις διάκριση στις σκέψεις.Υπάρχουν εκατοντάδες νοητικές διακυμάνσεις στον νου του καθένα.Υπάρχουν εικόνες,αναμνήσεις, άσχετες σκέψεις κτλπ.
Δεν κανείς καμιά διάκριση αν κανείς διάκριση τότε συμμετέχει ο νους!!
quote:
Από όλα αυτά,εστιάζεις την προσοχή σου στην εσωτερική φωνή,αγνοείς όλα τα άλλα.Το μόνο που κάνεις είναι να την σταματάς.
Όταν εστιάζεις και ξεχνάς τον παρατηρητή τότε πάλι έχεις ταυτιστεί με κάτι που δεν είσαι!! Δηλ που είναι η εσωτερική φωνή και σαν φωνή τι λέει;
Πως θα εξηγούσες σε κάποιον αν σε ρωτούσε « πως θα εστιάσω στην εσωτερική μου φωνή;»
quote:
Συγκεντρώνεσε στο να μήν μιλάς(εσωτερικά).Είναι πάρα πολύ απλό.Ετσι δημιουργείται η κενότητα.Το μόνο πρόβλημα είναι ο εγκέφαλος,ο οποίος δέν έχε συνηθήσει τόση ενέργεια με αποτέλεσμα τους πονοκεφάλους.Αρα είναι αναγκαστικά σταδική διαδικασία.
Λάθος συμπερασμα.
quote:
Το μυστικό είναι να εστιάζεις αποκλειστικά στο "εσωτερικό στόμα" που συνεχώς φλυαρεί και να το επιτηρείς, να το κρατάς κλειστό.Γίνεσαι ο φύλακας του νού σου.
Αυτό απαιτεί προσπάθεια και η κενότητα δεν προέρχεται από την προσπάθεια αλλά από την πλήρη επίγνωση της αυθόρμητης παρουσίας αυτού που παρατηρεί. Στην κενότητα όλη η προσοχή αφομοιώνεται στην αρχική της πηγή! Τότε υπάρχει η χωρίς εγώ κατάσταση και η χωρίς κατεύθυνση προσοχή!
Αν κάποιος αποκτήσει ένα μόνιμο κέντρο βαρύτητας με βάση την «επίγνωση της αυθόρμητης παρουσίας» τότε μπορεί έχει την προσοχή του στην περιφέρεια των πραγμάτων χωρίς να χάνει το κέντρο του!
quote:
Άγνωστος είναι και ο εαυτό σου άγνωστα σου είναι και τα εγώ μέσα στα βάθη του υποσυνειδήτου σου, άγνωστος σου είναι και η φύση του νου και επίσης ποιου είναι το εσωτερικό σύστημα που κάποιος μπορεί να κάνει ότι θέλει; Ή που εσύ φιλάς;
ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΚΑΛΑ
ΕΙΡΗΝΗ ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΗ
quote:
Και βέβαια πρέπει να έχεις δικές σου ικανότητες και κρίση αλλιώς δεν θα έχεις ποτέ τίποτα δικό σου. Άκου όμως έναν άγνωστο που έχει να σου πει κάτι. Ο πονοκέφαλος είναι αποτέλεσμα καταπιέσεις και όχι συσωρευμένης ενέργειας.Είναι διαφορετικό να προσπαθείς να επιβληθείς στον νου και διαφορετικό να μην ταύτιζεσε με τον νου αναστέλλοντας την ταύτιση της συνείδηση μέσα από την επίγνωση και την κατανοηση..
Το πρώτο απαιτεί προσπάθεια και επιβολή και οι πονοκέφαλοι δεν θα σταματήσουν ποτέ. Στο δεύτερο δεν υπάρχει επιβολή αλλά χαλάρωση από τα δεσμά της ταύτισης.
Αν είχες επιτύχει πραγματικά την εσωτερική σιωπή θα «ήξερες»και τι είναι η συνείδηση!!
Φιλικά ένας άγνωστος υπηρέτης.
Ενδιαφέρον,και ευχαριστώ.Δέν μίλησα για συσσώρευση ένεργειας.Αυτό που συμβαίνει είναι η δόνηση να γίνεται ολοένα και γρηγορότερη.Δέν έχει να κάνει με καταπίεση,απλώς ελέγχεις τον νού σου.Βιώνεις μια πολύ ισχυρή συγκέντρωση στο κενό.Νιώθες να αντλείς ενέργεια απο το κενό.
Η αποταύτηση απο τον νού,είναι το ζήτημα στο σαμάντι.Μπορεί να συμβεί αυθόρμητα κάποια στιγμή,αλλά πρέπει να έχει καταλάβει κάποιος οτι όλα είναι ένα και να λειτουργεί με βάση αυτό.
Επίσης το βλέπω απο την οπτική της λειτουγίας και του μηχανισμού του νού και της συνείδησης.Τί είναι ο νούς και που βρίσκεται.Πώς λειτουργεί και ποιά η σχέση του με την συνείδηση? Πού είναι τα ανοίγματα του?Υπάρχουν τόσες και τόσες ερωτήσεις για αυτό το θέμα και η σωστές απαντήσεις είναι ανεκτίμητης αξίας,δεδομένου οτι η ενέργεια ακολουθεί την σκέψη.Γιατί δέν λέγονται αυτά με ακρίβεια?Γιατί τα κρύβουν?Πώς θα κάνει κάποιος σαμάντι άν δέν ξέρει τους σωστούς μηχανισμούς?Είναι σάν κάποιος να επιχηρήσει να οδηγήσει ελικόπτερο,χωρίς ποτέ στην ζωή του να έχει μάθει να πιλοτάρει.
Για αυτές τις αναγκαίες πληροφορίες που χρειάζεται κάποιος προτού ξεκινησει το ταξίδι της αυτογνωσίας,δέν μπορεί να στιρηχτεί σε ένα συνονθύλεβμα πληροφοριών που παρέχει η γνωστική κίνηση.Σκόρπιες πληροφορίες απο δώ και απο κεί και όποιος καταλάβει κατάλαβε.Και ποιός κατάλαβε? Κανείς. Αφού αυτά που λένε δέν έχουν καμιά επιστημονική εγκυρότητα και είναι εξόφθαλμα λάθη.Δέν χρειάζεται,όπως λές,να τα πάρει κανείς με την σειρά για να καταλάβει,γιατί πολύ απλά δέν υπάρχει κάποια σειρά.Είναι μπερδεμένα απο μόνα τους.Αν όμως κανείς επιχηρήσει να τα πάρει με την σειρά,τότε θα διαπιστώσει ακόμα μεγαλύτερες αδυναμίες.Μπορεί δηλαδή να ισχύει κάτι σε κάποιο βιβλίο του και σε κάποιο άλλο να αναιρείται ή μπορεί να συμβαίνει αυτό στο ίδιο βιβλίο.Εγώ τί να καταλάβω μετά? Ά, ξέχασα δέν χρειάζεται ο νούς αλλά η συνείδηση.Τώρα μάλιστα.
Πέρα απο αυτά τα λάθη.Υπάρχει και το γεγονός οτι μιλάμε για μία οργάνωση.Αυτό λέει πολλά και απο μόνο του.Μια οργάνωση θέλει πάντα να προσελκύσει άτομα και να διαδωθεί παντού και να κατακτήσει όσον δυνατόν περισσότερο έδαφος.Δέν μου φένεται και πολύ χρηστικό αυτό.Δέν ταιριάζει.Φένεται οτι είναι λάθος.Οι διδασκαλίες πρέπει να είναι ελεύθερες.Όχι να ανήκουν κάπου,Υπάρχει κανείς που να διφωνεί με αυτό? Δέν νομίζω.Επίσης μια οργάνωση,(όπως και οι πολιτικές οργανώσεις) θα πούν πάρα πολλά ψέμματα για να κερδίσουν την εμπιστοσύνη του κόσμου.Θα το παίξουν άγιοι.Είναι όμως?Σιγά μην είναι.
Ειναι η πρώτη συζήτηση που λαμβάνω μέρος και αυτό γιατί μου κίνησε ιδιέταιρα την περιέργεια μία παράθεση από ένα ξένο site του φίλου Κώστα. Συγκεκριμένα :
quote:
Infinitely large/small feelingChanges to a person's perception of themselves can occur. Either a person may feel as if they're shrinking into an infinitesimal point of consciousness, or growing and expanding until they reach the edges of the Universe.
The growing or shrinking feeling usually happens after sleep paralysis has set in, thus leading to the conclusion that the sensation is probably caused by a mind/body detachment. The physical limits of the body no longer apply, since as far as the mind is concerned, the body is no longer.
Both the pin-pointed consciousness and expanded consciousness feelings can be used as methods to AP/OBE. If pin-pointed, willing the consciousness to move in any direction often results in projection. To project from an expanded feeling, attempting to roll over may bring results.
Εδώ και χρόνια αισ8άνομαι έν παρόμοιο συναίσ8ημα λίγο πριν κοιμηθώ το οποίω δυσκολεύομαι πολύ να ερμηνεύσω.Όσο πιο χαλαρή είμαι τόσο πιό έντονο είναι.Πολύ αόριστα θα μπορούσα να το περιγράψω σαν να επιχειρείς να πιάσεις κάτι που τελικά αποδεικνύεται πολύ μικρότερο,σχεδόν ανύπαρκτο.Η περιγραφή μου δεν είναι και η καλύτερη και φυσικά σαν αίσθηση δεν έχει να κάνει με τν αφή των υλικών μας χεριών.Πριν διαβάσω το συγκεκριμένω απόσπασμα είχα επιχειρήσει να μπω πιό βα8ία σε αυτό το επίμονο συναίσ8ημα και με οδήγησε σε ένα αίσθμα αποκόλλησης από το σώμα μου.Γ αυτό και όταν διάβασα το απόσπασμα αυτό μου προκάλεσαι μεγάλη έκπληξη το οτι τα δύο αυτά θεματα μπορεί να συσχετίζονται.Ποιά είναι η γνώμη σας?Μπορεί να είναι αυτό ένα σημάδι οτι έχω πιθανότητες να επιτύχω μια εξωσωματική εμπειρία?
quote:
Για αυτές τις αναγκαίες πληροφορίες που χρειάζεται κάποιος προτού ξεκινησει το ταξίδι της αυτογνωσίας,δέν μπορεί να στιρηχτεί σε ένα συνονθύλεβμα πληροφοριών που παρέχει η γνωστική κίνηση.Σκόρπιες πληροφορίες απο δώ και απο κεί και όποιος καταλάβει κατάλαβε.Και ποιός κατάλαβε? Κανείς.Αφού αυτά που λένε δέν έχουν καμιά επιστημονική εγκυρότητα και είναι εξόφθαλμα λάθη.Δέν χρειάζεται,όπως λές,να τα πάρει κανείς με την σειρά για να καταλάβει,γιατί πολύ απλά δέν υπάρχει κάποια σειρά.Είναι μπερδεμένα απο μόνα τους.Αν όμως κανείς επιχηρήσει να τα πάρει με την σειρά,τότε θα διαπιστώσει ακόμα μεγαλύτερες αδυναμίες.Μπορεί δηλαδή να ισχύει κάτι σε κάποιο βιβλίο του και σε κάποιο άλλο να αναιρείται ή μπορεί να συμβαίνει αυτό στο ίδιο βιβλίο.Εγώ τί να καταλάβω μετά? Ά, ξέχασα δέν χρειάζεται ο νούς αλλά η συνείδηση.Τώρα μάλιστα.
Φίλε αλεξ δεν ξέρω αν ποτέ βρέθηκες σε μια γνωστική σχολή ή σε κάποια άλλη και τι αποκόμισες από αυτό. Αυτό που έχω να σου πω είναι ότι υπάρχει σειρά και δεν είναι τίποτα μπερδεμένο.
Λες δέν έχουν καμιά επιστημονική εγκυρότητα και είναι εξόφθαλμα λάθη δηλ τι θέλεις από μια σχολή εσωτερισμού να σου επιβεβαιώσουν σύμφωνα με την τρέχων επιστημονική κοινότητα τι είναι το κάρμα ;τι είναι η ψυχή; τι είναι η συνείδηση; το πώς δημιουργήθηκαν τα εγώ; το πώς είναι ο αστρικός κόσμος; ο νοητικός; το μπουδι; και το ατμα;
Αυτά τα ερωτήματα χρειάζονται μια άλλη «επιστήμη» για να απαντηθούν ή να βιωθουν. Εδώ σε αυτή την «νέα επιστήμη» που προηγείται όλων, ο επιστήμονας είναι ταυτόχρονα ο αναζητητής και το αναζητούμενο,ο ερευνητής και η απόδειξη αυτού που ερευνά.
quote:
Πέρα απο αυτά τα λάθη.Υπάρχει και το γεγονός οτι μιλάμε για μία οργάνωση.Αυτό λέει πολλά και απο μόνο του.Μια οργάνωση θέλει πάντα να προσελκύσει άτομα και να διαδωθεί παντού και να κατακτήσει όσον δυνατόν περισσότερο έδαφος.Δέν μου φένεται και πολύ χρηστικό αυτό.Δέν ταιριάζει.Φένεται οτι είναι λάθος.Οι διδασκαλίες πρέπει να είναι ελεύθερες.Όχι να ανήκουν κάπου,Υπάρχει κανείς που να διφωνεί με αυτό? Δέν νομίζω.Επίσης μια οργάνωση,(όπως και οι πολιτικές οργανώσεις) θα πούν πάρα πολλά ψέμματα για να κερδίσουν την εμπιστοσύνη του κόσμου.Θα το παίξουν άγιοι.Είναι όμως?Σιγά μην είναι.
Οι διδασκαλίες πρέπει να είναι ελεύθερες.Όχι να ανήκουν κάπου,Υπάρχει κανείς που να διφωνεί με αυτό?
Αν δεν κάνω λάθος.. στην σχολή του Πυθαγόρα έπρεπε να παρακολούθηση κάποιος τρία χρόνια πριν δει τον δάσκαλο. Αν αυτό είναι αλήθεια έχεις αναρωτηθεί ποτέ γιατί;
Το ότι δεν μπορείς να καταλάβεις τι εξυπηρετεί μια σχολή δεν σημαίνει ότι η ύπαρξη της είναι λάθος ..έτσι φαίνεται σε εσένα.
Έχεις ακούσει ποτέ για τις επιδράσεις Α, Β, Γ;;; έχεις μάθει γιατί δημιουργήθηκε η πρώτη σχολή και από ποιον και πότε; Έχεις ακουσει ποτέ για την προελευσει του ανθρωπου; Η ανθρωπότητα είχε πάντα εγώ ή υπήρχε μια στιγμή οπού η ανθρωπότητα δεν είχε εγώ;
Αυτό θα μπορούσε να συμβολίζει και η ιστορία του Αδάμ και της Ευας!!! Ζούσαν στον «παράδεισο» δεν είχαν εγώ, όταν όμως έφαγαν από το δέντρο της γνώσης του καλού και του κακού τότε απόκτησαν εγώ.
Ντράπηκαν και κάλυψαν τα σεξουαλικά τους όργανα και αρχησαν να κρύβονται. Από έκει συμβολικά άρχισε η πτώση της ανθρωπότητας μέχρι και σήμερα!!!
quote:
θα πούν πάρα πολλά ψέμματα για να κερδίσουν την εμπιστοσύνη του κόσμου.Θα το παίξουν άγιοι.Είναι όμως?Σιγά μην είναι.
Μην τα βάζεις όλα στο ίδιο καλάθι.
quote:
Ενδιαφέρον,και ευχαριστώ.Δέν μίλησα για συσσώρευση ένεργειας.Αυτό που συμβαίνει είναι η δόνηση να γίνεται ολοένα και γρηγορότερη.Δέν έχει να κάνει με καταπίεση,απλώς ελέγχεις τον νού σου. Βιώνεις μια πολύ ισχυρή συγκέντρωση στο κενό.Νιώθες να αντλείς ενέργεια απο το κενό.
Και για να σε ξανά επαναφέρω όσο βαρετός και αν γίνομαι.
Όταν ελέγχεις τον νου τον καταπιέζεις. Τον πιέζεις σαν ελατήριο. Σήμερα θα σου δώσει πονοκεφάλους αύριο κάτι άλλο.. ο Καλός οικοδεσπότης υποδέχεται τους καλεσμένους του είτε είναι καλοί είτε κακοί πάντα με τον ίδιο τρόπο.
Δεν ελέγχει κανέναν. Έρχονται και φεύγουν. Αυτός που ελέγχει είναι ο νους που προσπαθεί να ελέγξει τον νου. Παιχνίδια !!! Μια αυταπάτη!! «θέλεις να με ελέγξεις; Εντάξει λοιπών θα σου δώσω αυτό που θες δηλ το ότι με ελέγχεις» τώρα ο νους ελέγχει το νου και η συνείδηση παραμένει ταυτισμένη και κοιμισμένη, πλανημένη μέσα από αυτό τον έλεγχο.
quote:
Βιώνεις μια πολύ ισχυρή συγκέντρωση στο κενό. Νιώθες να αντλείς ενέργεια απο το κενό
Το κενό και εσύ είναι ακόμα δυο διαφορετικά πράγματα. Η σχέση υποκείμενο και αντικείμενο υπάρχει ακόμα! Η ταύτιση συνεχίζει.. η συνείδηση ακόμα κοιμάται. Ακόμα και η συγκέντρωση στο κενό είναι μια ταύτιση!!! Είναι ένα ακόμα εμπόδιο!! Είναι ένας ακόμα πονοκέφαλος!!
quote:
Η αποταύτηση απο τον νού,είναι το ζήτημα στο σαμάντι.Μπορεί να συμβεί αυθόρμητα κάποια στιγμή,αλλά πρέπει να έχει καταλάβει κάποιος οτι όλα είναι ένα και να λειτουργεί με βάση αυτό.
Πάλι μεσολαβεί ο νους.
quote:
Επίσης το βλέπω απο την οπτική της λειτουγίας και του μηχανισμού του νού και της συνείδησης.Τί είναι ο νούς και που βρίσκεται.Πώς λειτουργεί και ποιά η σχέση του με την συνείδηση? Πού είναι τα ανοίγματα του?Υπάρχουν τόσες και τόσες ερωτήσεις για αυτό το θέμα και η σωστές απαντήσεις είναι ανεκτίμητης αξίας,δεδομένου οτι η ενέργεια ακολουθεί την σκέψη.Γιατί δέν λέγονται αυτά με ακρίβεια?Γιατί τα κρύβουν?Πώς θα κάνει κάποιος σαμάντι άν δέν ξέρει τους σωστούς μηχανισμούς?Είναι σάν κάποιος να επιχηρήσει να οδηγήσει ελικόπτερο,χωρίς ποτέ στην ζωή του να έχει μάθει να πιλοτάρει.
Για να μην το σχολιάσω όλο θα σου πω ότι δεν βλέπω κανέναν να κρύβει κάτι.Σε σχεση με τα παραπανω!
quote:
Για αυτές τις αναγκαίες πληροφορίες που χρειάζεται κάποιος προτού ξεκινησει το ταξίδι της αυτογνωσίας,δέν μπορεί να στιρηχτεί σε ένα συνονθύλεβμα πληροφοριών που παρέχει η γνωστική κίνηση.Σκόρπιες πληροφορίες απο δώ και απο κεί και όποιος καταλάβει κατάλαβε.Και ποιός κατάλαβε
Δεν ξέρω τι σε έπιασε και σε αυτό το τοπικ τα έβαλες με την γνωστική κίνηση το οποίο είναι ένα από αυτά που ξέρεις για το τι είναι η «Γνώση»
Πολλοί άνθρωποι σήμερα δεν αποδέχονται ή δεν καταλαβαίνουν τον Χριστό, τον Βούδα τον Κρισνα και πολλούς άλλους, επίσης το οτι δεν τους καταλαβαίνουν ή τους θεωρούν απατεώνες.. αυτό δεν επιβεβαιώνει το ότι είναι. Αν έσενα δεν σου κάνει κάτι.. μην το παίρνεις,αλλά θεωρώ ότι τα έχεις μπερδεμένα σε σχέση με την γνώση. Είναι κάτι που στο λέω από τότε που γνωριστήκαμε στο διαδυχτιο.
Τέλος πάντων δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα, πιστεύω ότι η συζήτηση μας είναι οικοδομιτηκή και έχουμε μια κοινή βάση.. την αναζήτηση.
ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΚΑΛΑ
ΕΙΡΗΝΗ ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΗ
Edited by - ΕΝΑΣ ΥΠΗΡΕΤΗΣ on 26/10/2009 21:41:27
Να παραθεσω μια σκεψη μου ισος βοηθησω λιγακι στην προσγειωση επιτελους!
Ξερουμε ολοι μας το θαυμα που εκανε ο Χριστος με τον τυφλο (τον εκ γεννετης τυφλο καθως λενε).
Λοιπον σας παραθετω την γνωμη μου.
Ο τυφλος αυτος ανθρωπος πολυ απλα εξαπατουσε τους υπολοιπους.
Δεν ητανε τυφλος αλλα , ΕΚΑΝΕ τον τυφλο για να κερδιζει χρηματα.
Σας θυμιζει τιποτε αυτο , κοροιδευει κανεις σημερα με καποιον τετοιο τροπο για να βγαλει χρηματα? ΒΛΕΠΕ ΜΠΑΣΤΟΥΝΑΚΙ ΣΤΑ ΦΑΝΑΡΙΑ κλπ.....
Και σας ερωτω εκεινη την εποχη καποιος ο οποιος εκανε κατι τετοιο , τι λετε οτι αν τον ανακαλυπταν τι θα του εκαναν?
Θα τον λιθοβολουσαν μεχρι θανατο!(οχι οπως σημερα)
Λοιπον ο Χριστος σαν ΑΝΘΡΩΠΟΣ που ητανε καταλαβε τι γινοταν και με την φιμη που ειχε σαν θαυματοποιος τι εκανε ?
ΑΝΟΙΞΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ ΤΟΥ "ΤΥΦΛΟΥ" ΑΥΤΟΥ.
Τι εκανε δηλαδη?
Του εδωσε την ευκαιρια για μια ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΖΩΗ!!!
Μεσω και καλα του θαυματος που εκανε εδωσε στον ανθρωπο αυτο την ευκαιρια να κανει και καλα οτι γιατρευτικε με αποτελεσμα να ΓΛΙΤΩΣΕΙ το λιθοβολισμο και να ζησει πλεον με την εργασια που θα κανει και οχι πλεον με το να ΖΗΤΙΑΝΕΥΕΙ !!!!
Καταλαβαινετε τι εγινει εκει ?
Καταλαβαινετε τι θελω να πω ?
Καταλαβαινετε την διαφορα απο αυτα που ξερουμε ?
ΕΣΕΙΣ ΟΜΩΣ ΤΙ ΠΙΣΤΕΥΩ ΛΕΤΕ ?
Οτι και καλα ειχε την δυναμη ο ΧΡΙΣΤΟΣ να επιρεαζει το αστρικο και αλλο πεδιο και ητανε κυριος πανω στην υλη οποταν με την δυναμη του νου του ΣΑΝ ΠΑΛΙΟΣ ΓΙΟΥΡΙ ΓΕΛΕΡ εκανε τα μαγικα του και ΩΩΩ ΤΙ ΘΑΥΜΑΤΟΣ Ο ΤΥΦΛΟΣ ΕΙΔΕ!!!!!!!!
Ε οχι δεν ειναι ετσι.
Καταλαβαινετε ?
Εσεις βαζετε μεσα θεους - δαιμονες - πνευματα και υπογειες,ανωγειες δυναμεις σε κατι και εγω σας λεω οτι ειναι απλη φυσικη διαδικασια.
Εγινα κατανοητος?
Καλημερα!
Παρακαλω ας προσεχουμε τις γατες , ειναι πολυ ευαισθητα ζωακια.
Καλώς μας ήρθες, εύχομαι εποικοδομητικές και μακροχρόνιες συζητήσεις!
"..The Matrix can't tell you who you are"
Όταν ο άνθρωπος είναι σίγουρος για τον θεό ο θεός αμφιβάλλει για τον άνθρωπο..
Ασυνείδητος πάει να πει απόλυτα ταυτισμένος με τη σκέψη και το συναίσθημα
ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΚΑΛΑ
ΕΙΡΗΝΗ ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΗ