ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΝΟΕΡΑ ΠΡΟΣΕΥΧΗ - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- ΝΟΕΡΑ ΠΡΟΣΕΥΧΗ - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

Aggelos9162 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 4/4
20/07/2003, 03:29:04
Κάποτε κάποιος μίλησε για το εάν πρέπει να διυλίζουμε τον κόνωπα και να καταπίνουμε την καμήλα...

Λίγες φορές έχουν γραφεί ανακρίβειες, ακόμα και για σημαντικά ιστορικά στοιχεία; Στοιχεία που με λίγη έρευνα μπορείς να συμπεράνεις ότι οι ανακρίβειες αυτές δεν ευσταθούν;
Κι όταν για να μιλήσουμε εδώ στα φόρουμς, χωρίς τον κίνδυνο να αυθαιρετήσουμε χρειάζεται μία άλφα προσπάθεια, την οποία αν και μπορούμε, δεν θέλουμε να την κάνουμε,
πως μπορούμε να απαιτούμε από κάποιους, οι οποίοι ακόμα και λόγω ιδιόμορφου κέντρου αντίληψης της γραπτής γλώσσας (ελαφρά δυσλεκτικούς εννοώ), ακόμη κι αν ήθελαν, με τεράστια δυσκολία θα μπορούσαν πια να μάθουν ορθογραφία;
αν προλάβαιναν βέβαια...γιατί υπάρχουν και προτεραιότητες στη ζωή του καθενός από εμάς.

αυτή...που τα κατάφερε!

21/07/2003, 00:25:42
Δεν κρύβω ότι με ενοχλούν και μένα τα ορθογραφικά λάθη,(ακόμα όμως περισσότερο τα τυπογραφικά) όχι τόσο τα μικρά που ίσως είναι και από κεκτημένη ταχύτητα αλλά τα "χοντρά" που φαίνονται από χιλιόμετρα μακρυά.
Είμαι όμως ανεκτική και δείχνω κατανόηση γιατί σκέφτομαι ότι ο άνθρωπος που έγραψε το μήνυμα αυτό μπορεί να είναι ανορθόγραφος αλλά ίσως ξέρει καλύτερα μαθηματικά από μένα... Θέλω να πω δηλαδή ότι όλοι έχουμε τα ελαττώματά μας και οι φίλοι μας θα πρέπει να μας δέχονται με αυτά.

Ξέρω κάποιον που γράφει πάντα με κεφαλαία γιατί δε μπορεί να γράψει πεζά... ετσι απλά. Και καλά στο πληκτρολόγιο υπάρχει μια δικαιολογία ότι τα κεφαλαία είναι πιο εύκολα και πιο γρήγορα γιατί δεν έχουν τόνους και γι'αυτό συνήθως τα προτιμούν άνδρες που δεν ξέρουν τυφλό σύστημα αλλά στο χειρόγραφο???

Τώρα τελευταία μου έχει σφηνωθεί η εντύπωση ότι οι μισοί εδώ μέσα που γράφουν με greeklish το κάνουν γιατί δεν ξέρουν ορθογραφία και προφασίζονται τις μύριες όσες δικαιολογίες...

Να'στε καλά και να μην εφησυχάζεστε αλλά να προσπαθείτε πάντα γιατί όπως είπε και ο Γιάννης εδώ μέσα δεν είμαστε οι φραπεδιάρικη νεολαία του Λαζόπουλου...

"Τάδε έφη Avallon"