- Πεντάλφα...Καλή ή Κακή; - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.
quote:
Θεωρώ ορθές τις παρατηρήσεις σου, αγαπητέ MoonDragon.Νομίζω όμως, ότι το Βιβλίο του Ενώχ δεν υπάρχει στην Π.Διαθήκη.
Είτε υπάρχει, πάντως, είτε όχι, υπάρχουν και άλλα, τα οποία δεν έχουν αναγνωριστεί και μάλλον εμπεριέχουν την ουσία, την οποία αγνοούμε επί των Ενωχιανών.
Φιλη Zadok,
o jimmerlus βασικα εχει δικιο. Απο την Παλια Διαθηκη ξερουμε τα βιβλια ΓΕΝΕΣΙΣ, ΕΞΟΔΟΣ, ΛΕΥΙΤΙΚΟΝ, ΑΡΙΘΜΟΙ, ΔΕΥΤΕΡΟΝΟΜΙΟΝ, κλπ. Οι περισσοτεροι ομως δεν ξερουμε για τα ΑΠΟΚΡΥΦΑ & ΨΕΥΔΕΠΙΓΡΑΦΑ (γιατι αραγες?) Σε μια ερευνα μου για το θεμα σε ενα site εγραφε: ''...Besides the books mentioned above, there are other Jewish apocryphal writings. The chief are the Psalms of Solomon, the Book of Enoch, the apocalypse of Baruch, the Testaments of the Twelve Patriarchs, the Assumption of Moses, the Book of Jubilees, and the Sibylline Oracles...'' Χμμμμμμμμ.... απλα τυπωστε ''book of enoch'' σε ενα engine και πατηστε search...
''Confirmo o Deus potentissimus''
Πιστεύω επίσης ότι το ίδιο πρέπεινα να έχει γίνει και με την καινή διαθήκη όπως και με την αποκάλυψη. Ότι εχουν προσθαφαιρεθεί κομμάτια. Η δική σου άποψη πια είναι;
Cthulhu noster qui es in maribus, sancificetur nomen truun, adveniat regnum tuum, fiat voluntas tua sicut in R'lyeh et in Y'ha-nthlei
He is named 1669
Cthulhu noster qui es in maribus, sancificetur nomen truun, adveniat regnum tuum, fiat voluntas tua sicut in R'lyeh et in Y'ha-nthlei
Η δικη μου αποψη ρε παιδια (απευθυνομαι και στο παιδακι με το ονομα Ερμης
Οσο για τα χειρογραφα, πιστευω οτι αποτελουν Παραδοση., Καποιοι εξυπνοι θεωρησαν σωστο να την εκμεταλευτουν προς οφελος τους, χειραγωγοντας, προσυλητιζοντας, χρησιμοποιοντας ακομα και βια, για να πεισουν τους, ως επι το πλειστον, αδαεις συνανθρωπους τους. Μαγκια τους, αφου καταφεραν να εχουν την πολυπληθεστερη και πιο προσοδοφορα επιχειρηση, και την ονομασαν Θρησκεια. Δανειζομενοι εναν ορο που καμια σχεση δεν εχει μ'αυτα που πρεσβευουν. Αυτη τη γνωμη εχω. Δεν ειμαι αναρχικος, ουτε αθεος. Ειμαι απλα σκεπτομενο ον...
quote:
Moon Dragon δηλαδή είσαι της άποψης του δεν πρόκειται να μάθουμε τίποτα επειδή κρατάν την γνώση οι "μεγάλοι"; Νομίζω ότι κάνεις μεγάλο λάθος και εδώ θα διαφωνήσω. Δηλαδή όποιος ψάχνει, ψάχνει άδικα και δεν πρόκειται να βρει τίποτα;Cthulhu noster qui es in maribus, sancificetur nomen truun, adveniat regnum tuum, fiat voluntas tua sicut in R'lyeh et in Y'ha-nthlei
Δεν εννοω αυτο. Εννοω οτι αν στην ερευνα σου ρωτησεις καποιον απ' τους μεγαλους, οπως τους λες, για κατι που εχεις ανακαλυψει τοτε το πιθανοτερο ειναι να παρεις ασαφεις απαντησεις που ισως να σε μπερδεψουν. Ελαχιστοι απ'τους γνωστες βοηθανε. Και προς Θεου, μην παρεξηγηθω, το να ψαχνεις δεν ειναι ασκοπο!
Άρα... κάπως μεταδίδεται η γνώση...

"Virtus Junxit Mors Non Separabit" (Whom virtue unites, death will not separate)
Δε θελει και πολλη φαντασια
Ad astra per Aspera