- ΣΒΑΣΤΙΚΑ: Ενα Μαγικό σύμβολο ; - .-= Η ΓΝΩΣΗ =-.
quote:
Για να καταλαβω κατι...εσυ πιστευεις πως η σοφια και η πραγματικη ενοια της σβαστικα βρισκεται στις ανατολικες παραδοσεις...Το λεω γιατι πανω-κατω τα ιδια πιστευαν και οι αρχαιοι ημων προγονοι...
Δες το συμβολικά:
Από την Ανατολή το Φως.
Δες το ψυχολογικά:
Τί κάνεις για να ανακαλύψεις τα μύχια κίνητρα της ψυχής σου;
Αναζητάς τις ρίζες σου, το πατρικό σου και το πλαίσιο στο οποίο "ανέτειλες".
Βέβαια, και στις δύο περιπτώσεις ...αληθινά Ανατολή δεν υπάρχει, υπάρχει μόνον πραγματικά.

"Virtus Junxit Mors Non Separabit" (Whom virtue unites, death will not separate)
Edited by - Zadok on 01/09/2004 22:17:59

O Θεός έθεσε "σημείο" στον Κάιν, όπως λέει το ελληνικό κείμενο της Αγίας Γραφής.
Στο Μασωριτικο κείμενο (εβραϊκό), η λέξη είναι "ωτ" (η μπλε λέξη), η οποία στα εβραϊκά σημαινει "σταυρός".

Αφιερωμένο!

"Virtus Junxit Mors Non Separabit" (Whom virtue unites, death will not separate)
Edited by - Zadok on 06/09/2004 20:20:13
ξυπνω το κοιμωμενο θεμα με αφορμη ενα προβληματισμο στο Παραξενο--αρχαιος κοσμος και συμπαν-(τελικα σε προβληματισαμε εδω ..χμ;)
του νεαρου Ερμη(επειδη εχουμε και Τρισμεγιστο...:)
βεβαια ανακαλυψα μολις και μιαν ερωτηση:
quote:
ΑΤΜΑ...Βοηθεια!
Θελω, αν ξερεις, και αν μπορεις να μου πεις, (κ φυσικα να θες), να μου πεις μια αν υπαρχει καμια ενδεχομενη συνδεση του Ελληνικου 12-θεου με αυτο των Ινδικων παραδοσεων...Κανω μια ερευνα πανω στο θεμα,εχω βρει πολλες πληροφοριες...δι αυτο επικαλουμαι την αυθεντεια σου...Ευχαριστω.
ολα συνδεονται!..αρκει να βρεις τη σχεση σου ..με αυτα.)
τα της Ελλαδας και Ινδιας ειναι αυτα που κι εγω μελετω προς ενοποιηση αγαπητε//το ειχα αλλωστε προ πολλου δηλωσει καπου εσω//..το αποτελεσμα βεβαια θα το ποιησω μαλλον σε τοπικ με το περας της "μελετης".)//ελπιζω σε μια μελλοντικη λοιπον εκει συναντηση :)
καποια ,ουσιωδη,για το συσχετισμο θηλυκων θεοτητων-ελληνικων και ινδουιστικων -στα οποια με βρισκει συμφωνη- ...δινει ο Τρισμεγιστος στο τοπικ "Συμπαντικες συντονιστριες" της συνταξιδιωτισσας Καθυ:)
φως+αγαπη
Ατμα

Hail the jewel in the lotus!
quote:
ολα συνδεονται!..αρκει να βρεις τη σχεση σου ..με αυτα.)
τα της Ελλαδας και Ινδιας ειναι αυτα που κι εγω μελετω προς ενοποιηση αγαπητε//το ειχα αλλωστε προ πολλου δηλωσει καπου εσω//..το αποτελεσμα βεβαια θα το ποιησω μαλλον σε τοπικ με το περας της "μελετης".)//ελπιζω σε μια μελλοντικη λοιπον εκει συναντηση :)
Ολα συνδεονται ατυχως μεταξυ τους, και αυτο ειναι το τιμημα της αποκαλυψης...ουφφ θα πρεπει να ξεκουραστω για λιγο καιρο για να καταφερω να αρχισω την συσχετιση γνωσεων προκειμενου να φτασω σε ενα ενδεχομενο ομορφο αποτελεσμα...Ευχαριστω για την απαντηση σου.

"Carpe diem, qua minimum credula postero..."