- Μαγεία του Χάους -- Βιβλία?? - Περιοδικά - Βιβλία
THanks
Πρώτα απ' όλα θεωρώ καλό να σου πώ οτι είναι προτιμότερο να γράφεις με ελληνικούς χαρακτήρες παρά με λατινικούς, οι οποίοι δυσχεραίνουν την ανάγνωση...
Επιπλέον, νομίζω πως αυτό το topic θα έπρεπε να είχε ανοιχτεί στην Κατηγορία Βιβλία-Περιοδικά, αφού πραγματεύεται γενικότερα βιβλία.

In anticipation of my resurrection...
Αλλά θα σου πρoτινα να διαβάσεις Νεοπλατωνισμό πχ. Πλωτίνο (εννιαδες) και Ιάμβλιχο “περί μυστηρίων”
Γιατί..?
Ο Νεοπλατωνισμός πιστεύω έχει την ευελιξία και την προσαρμοστικότητα για να τον χρησιμοποιήσεις σαν βάση του δικού σου προσωπικού συστήματος μαγείας που θα λειτουργήσει για σένα… που σε τελική ανάλυση αυτό είναι η μαγεία του Χάους - όχι βεβαία ότι δεν μπορείς να διαλέξεις ότι άλλο θες … αλλά γιατί να μην protimas Ellinika![]()
Προσωπικά έχω βρει αρκετές ομοιότητες του ( καθώς και μια αναφορά ) A Osman Spare στον Πλωτίνο … με έννοιες όπως του “παρατηρητή” – Θέαση και “Παντοδύναμη απλότητα” – Εντελώς απλό … ταυτόσημες
Και ο Ιάμβλιχος μας δίνει μια εξαιρετική ματιά στο πως “λειτουργούσαν” τα πράγματα την εποχή εκείνη…
Και αυτό είναι που ζητάς … τι λειτουργεί τώρα , τι δούλευε τότε , εάν μοιάζουν μεταξύ τους , και μελετάς και βλέπεις πως μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις …. τι αποτελέσματα έχουν
Το chaos magick προσφέρει - ίσως -μια ποιο επιστημονική ορολογία στο πως μπορεί να “δουλεύουν” … με μπόλικες αναφορές στην μοντέρνα ψυχολογία , δυναμική συστημάτων , θεωρία Χάους , παράξενους ελκηστές , και κβαντομηχανική ( οπού ο “παρατηρητής” παίζει εξέχοντα ρόλο)![]()
Και νομίζω ότι μπορείς να βρεις αρκετά ελληνικά βιβλία πάνω σε αυτά τα θέματα
Γιώργος![]()
..θυσιάζοντας την Αλήθεια για την Ελευθερία
quote:
Από ότι γνωρίζω δεν υπάρχουν βιβλία ελληνικά, μεταφρασμένα σχετικά με την Μαγεία του Χάους…Αλλά θα σου πρoτινα να διαβάσεις Νεοπλατωνισμό πχ. Πλωτίνο (εννιαδες) και Ιάμβλιχο “περί μυστηρίων”
Γιατί..?
Ο Νεοπλατωνισμός πιστεύω έχει την ευελιξία και την προσαρμοστικότητα για να τον χρησιμοποιήσεις σαν βάση του δικού σου προσωπικού συστήματος μαγείας που θα λειτουργήσει για σένα… που σε τελική ανάλυση αυτό είναι η μαγεία του Χάους - όχι βεβαία ότι δεν μπορείς να διαλέξεις ότι άλλο θες … αλλά γιατί να μην protimas Ellinika
Προσωπικά έχω βρει αρκετές ομοιότητες του ( καθώς και μια αναφορά ) A Osman Spare στον Πλωτίνο … με έννοιες όπως του “παρατηρητή” – Θέαση και “Παντοδύναμη απλότητα” – Εντελώς απλό … ταυτόσημες
Και ο Ιάμβλιχος μας δίνει μια εξαιρετική ματιά στο πως “λειτουργούσαν” τα πράγματα την εποχή εκείνη…
Και αυτό είναι που ζητάς … τι λειτουργεί τώρα , τι δούλευε τότε , εάν μοιάζουν μεταξύ τους , και μελετάς και βλέπεις πως μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις …. τι αποτελέσματα έχουν
Το chaos magick προσφέρει - ίσως -μια ποιο επιστημονική ορολογία στο πως μπορεί να “δουλεύουν” … με μπόλικες αναφορές στην μοντέρνα ψυχολογία , δυναμική συστημάτων , θεωρία Χάους , παράξενους ελκηστές , και κβαντομηχανική ( οπού ο “παρατηρητής” παίζει εξέχοντα ρόλο)
Και νομίζω ότι μπορείς να βρεις αρκετά ελληνικά βιβλία πάνω σε αυτά τα θέματα
Γιώργος
..θυσιάζοντας την Αλήθεια για την Ελευθερία