ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΝΑΟΣ ΤΟΥ ΣΟΛΩΜΟΝΤΑ - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- ΝΑΟΣ ΤΟΥ ΣΟΛΩΜΟΝΤΑ - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

ReDragon30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
04/04/2005, 18:23:19
Φίλη Ostria

Τα βρήκα αυτά που λες και πολλά άλλα, όπως το ανωτέρω απόσπασμα, τα οποία αν αρχίσω να δημοσιεύω θα φρίξουμε γενικώς.
Και φυσικά δεν αντέχουν στην λογική εξέταση.
Πολύ γιούς του Ισραήλ βρήκα. Σ' εμάς απευθύνεται ο Θεός;
Και δεν βρήκα απάντηση στα ερωτήματα που έθεσα.
Δηλαδή τι γνώσεις χρειάζονται για ένα τέτοιο έργο και που τις βρήκαν οι Ιουδαίοι.
Είναι παράλογο ένας νομαδικός λαός, που ζει σε σκηνές, ξαφνικά να κατασκευάσει έναν τόσο μεγαλειώδη ναό, του οποίου μάλιστα δεν έχει ανευρεθεί ούτε ίχνος, και δεν μνημονεύεται από καμία εξωβιβλική πηγή.
Ισως να ρωτούσαμε έναν μηχανικό ή αρχιτέκτονα;
Τόσα χρόνια πανεπιστήμιο, όλο και κάτι παραπάνω θα ξέρουν...

Αν, λέω αν, οι απανταχού Ιουδαίοι είχαν ως ιερά βιβλία τα τού Ομήρου
και του Ισιόδου και η εθνική τους εορτή ήταν η νίκη επί των Περσών στον Μαραθώνα για παράδειγμα, πως θα τους χαρακτήριζες;

04/04/2005, 19:01:26
quote:

Φίλη Ostria

Mήπως κάνεις κάποιο λάθος, αγαπητέ

quote:

Τα βρήκα αυτά που λες και πολλά άλλα, όπως το ανωτέρω απόσπασμα, τα οποία αν αρχίσω να δημοσιεύω θα φρίξουμε γενικώς.

Με συγχωρείς, αλλά δεν καταλαβαίνω ποιός είναι ο σκοπός της έρευνάς σου.

Τα "άλλα" πού κολλάνε;;

Σ' ενδιαφέρει ο Ναός του Σολομόντα ή να προκαλέσεις;

quote:

Και φυσικά δεν αντέχουν στην λογική εξέταση.

Σε ποιά λογική αναφέρεσαι, τη δική σου ή εκείνη που θεωρείς κοινή

Δεν κατάλαβα ποιός σου δίνει το δικαίωμα να κρίνεις τη "λογική" ενός τέτοιου κειμένου.

Αν δε σου αρέσει, μπορείς να μην ασχολήσαι. Σε αναγκάζει κάποιος;

quote:

Πολύ γιούς του Ισραήλ βρήκα. Σ' εμάς απευθύνεται ο Θεός;

Εγώ Τάρζαν, ντε νομίζει ότι Τεός απευτύνεται σ' εσένα.
Ελπίζω να σε διευκόλυνα.

quote:

Και δεν βρήκα απάντηση στα ερωτήματα που έθεσα.

Αν δεν βρήκες, ψάξε αλλού.

quote:

Δηλαδή τι γνώσεις χρειάζονται για ένα τέτοιο έργο και που τις βρήκαν οι Ιουδαίοι.

Τις πυραμίδες της Αιγύπτου ποιός τις έκτισε

quote:

Είναι παράλογο ένας νομαδικός λαός, που ζει σε σκηνές, ξαφνικά να κατασκευάσει έναν τόσο μεγαλειώδη ναό, του οποίου μάλιστα δεν έχει ανευρεθεί ούτε ίχνος, και δεν μνημονεύεται από καμία εξωβιβλική πηγή.

Δε μου λες, μας "επεξεργάζεσαι" ελαφρώς ή ιδέα μου είναι

Διάβασες τη Βίβλο και δεν παρατήρησες ότι ο Ναός δεν χτίστηκε από τους Ιουδαίους

Τα υπόλοιπα τα αφήνω ασχολίαστα προς το παρόν.

quote:

Ισως να ρωτούσαμε έναν μηχανικό ή αρχιτέκτονα;
Τόσα χρόνια πανεπιστήμιο, όλο και κάτι παραπάνω θα ξέρουν...

Ευχαριστώ που μου το αναγνωρίζεις. Αρχιτεκτονική σπούδασα, άσχετα αν δεν αποκομίζω τα προς το ζην απ' την Τέχνη αυτή, αλλά από άλλη.

quote:

Αν, λέω αν, οι απανταχού Ιουδαίοι είχαν ως ιερά βιβλία τα τού Ομήρου
και του Ισιόδου και η εθνική τους εορτή ήταν η νίκη επί των Περσών στον Μαραθώνα για παράδειγμα, πως θα τους χαρακτήριζες;

Αίολε, κατ' αρχήν ήρθες σ' αυτό το θέμα για να μάθεις ή για να μας πεις για την αξία των προγόνων μας ;;

Αμφισβήτησε κάποιος την αξία τους ;

Επέτρεψέ μου όμως, να επισημάνω, ότι για να τιμάς πραγματικά τους προγόνους σου, θα πρέπει να μιλάς και να γράφεις σωστά ελληνικά πρωτίστως, διότι διαφορετικά δείχνει ιδιαίτερα οξύμωρο να μέμφεσαι τους προγόνους άλλων λαών με τέτοια επιχειρήματα.

Κατά δεύτερον, ο καθένας είναι υπεύθυνος για ότι του έχει συμβεί και στο χέρι του είναι να το αλλάξει, εφόσον το επιθυμεί.

Επειδή ερευνάται η βιβλική παράδοση σε μία συζήτηση στην αγορά του esoterica, δε σημαίνει ότι μειώνεται η αξία άλλων παραδόσεων.

Αν και απ' ότι διαβάζω δυστυχώς, και συμπεραίνω από τα σχόλιά σου, παρά τη φιλότιμη προσπάθειά σου, δεν έχεις σαν σκοπό την αναζήτηση...
Μακάρι να πέφτω έξω.

.
.

3A

Virtus Junxit Mors Non Separabit (Whom virtue unites, death will not separate)

Edited by - Zadok on 04/04/2005 19:04:30

04/04/2005, 23:09:21
Zadok
(νόμιζα ότι είσαι κοριτσάκι. Συγγνώμη)

"...Σολομών ο υιός σου, αυτός θέλει οικοδομήσει τον οίκον μου και τας αυλάς μου..."
"...ιδέ τώρα ότι ο Κύριος σε έκλεξε να οικοδομίσης οίκον..."
"...Κυριε Θεέ ημών, άπαν τούτο πλήθος, το οποίον ητοιμάσαμεν δια να οικοδομήσουμεν οίκον εις σε..."
"...και έδωκεν ο Δαβίδ εις τον Σολομώντα τον υιόν αυτού το σχέδιον του προνάου, και των οίκων αυτού..."
"...και ημείς κόψομεν ξυλα εκ του Λιβάνου κατά την χρείαν σου..."
"...και απόστειλόν μοι ξυλα κέδρινα και αρκεύθινα και πεύκινα εκ του Λιβάνου..."
"...και απέστειλας αυτώ κέδρους του οικοδομήσαι..."

ΞΥΛΙΝΟΣ ΗΤΑΝ!!!

Πολύ βολικό το κωλόχερο όταν δεν έχεις απαντήσεις ε;

04/04/2005, 23:39:21
quote:
ΞΥΛΙΝΟΣ ΗΤΑΝ!!!

Πολύ βολικό το κωλόχερο όταν δεν έχεις απαντήσεις ε;

Να χαρώ εγώ τον απόγονο του Σωκράτη και του Πλάτωνα!!!!!!!!!!

Ποιός τον έκτισε, αγαπητέ "πρωταγωνιστή του θεάτρου σκιών"

.
.

3A

Edited by - Zadok on 04/04/2005 23:48:03

04/04/2005, 23:41:05
...και δεν μέμφομαι κανέναν.
Ειδικά τους Ιουδαίους τους σέβομαι διότι δεν προξένησαν καμία καταστροφή πουθενά, σε αντίθεση με κάποιους άλλους...
Τις παραδόσεις τους άλλοι μας τις τρίβουν στα μούτρα, με αποτέλεσμα, αναπόφευκτα, να τις κρίνουμε.
Δικαιωμά μας δεν είναι;

Εναν ξύλινο ναό, όποιος και να τον έκτισε, ξυλινος είναι και παρ' όλα αυτά κάλεσε λέει κάποιον σοφό γι' αυτό.
Πόση σοφια χρειάζεται για κάτι τέτοιο;

Edited by - Αίολος on 04/04/2005 23:45:49

04/04/2005, 23:45:33
quote:
Τις παραδόσεις τους άλλοι μας τις τρίβουν στα μούτρα, με αποτέλεσμα, αναπόφευκτα, να τις κρίνουμε.
Δικαιωμά μας δεν είναι;

Δικαίωμά σου (δεν γράφω "σας", γιατί νομίζω δεν είστε πολλοί, κάτι σαν οι "Αίολοι") είναι να μη δέχεσαι να σου τρίβουν οτιδήποτε δε σε αφορά στα μούτρα και να μην το επιτρέπεις...

Κατά τα άλλα, φρόντισε πρώτα να μάθεις τρόπους...

.
.

3A

04/04/2005, 23:48:04
Ο εκνευρισμός δεικνύει φόβο...
04/04/2005, 23:49:47
quote:
Ο εκνευρισμός δεικνύει φόβο...

...
quote:
...και δεν μέμφομαι κανέναν.
...
Εναν ξύλινο ναό, όποιος και να τον έκτισε, ξυλινος είναι και παρ' όλα αυτά κάλεσε λέει κάποιον σοφό γι' αυτό.
Πόση σοφια χρειάζεται για κάτι τέτοιο;

Περαστικά!

.
.

3A

Edited by - Zadok on 04/04/2005 23:57:11

05/04/2005, 00:06:09
Ευχαριστώ
Αλλά το μόνο που κάνεις είναι να προσβάλεις, χωρίς να λες που κάνω λάθος και γιατί. Συγγνώμη που σε αμφισβητώ.
Δεν γνώριζα την θεϊκή σου καταγωγη...
Κάπως το λένε αυτό...
Πσώνιο;

Καληνύχτα. Ες αύριον πάλιν.

Edited by - Αίολος on 05/04/2005 00:08:02

05/04/2005, 01:03:59
Το να γράφεις ότι σου "κατεβαίνει" ξέρεις να το κάνεις όμως...

Τέλος πάντων, ευτυχώς που εκτίθεσαι και δεν χρειάζεται να προσθέσω το παραμικρό, αγαπητέ υποτιθέμενε προγονολάτρη.

Ο Ναός ουδέποτε ήταν αποκλειστικά ξύλινος λοιπόν.

Ήταν οικοδομημένος με κυβικούς λίθους και κέδρινες δοκούς, οι οποίες κάλυπταν τις λίθινες επιφάνειες.
Οι δε δοκοί ήταν επενδυμένοι με φύλλα χρυσού.

Πολλά στοιχεία για την κατασκευή του Ναού εκτός των κειμένων της Αγίας Γραφής, έχει καταγράψει ο ιστορικός Φλάβιος Ιώσηπος, γεγονός το οποίο επιβεβαιώνει την ύπαρξη του Ναού.

Ο Ναός χτίστηκε για πρώτη φορά επί βασιλείας Σολωμόντα, αλλά καταστράφηκε και ξανακτίστηκε από τον Ζωροβάβελ, καταστράφηκε και ξανακτίστηκε από τον Ηρώδη για τελευταία φορά έως της καταστροφής του το 66 μ.Χ.

Οι περισσότερες περιγραφές αναφέρονται στον τρίτο Ναό, γι' αυτό και χρειάζεται προσοχή και συγκριτική μελέτη.
Απόδειξη της υπάρξεώς του αποτελεί το Δυτικό του Τείχος, το οποίο στην Ιερουσαλήμ καλείται σήμερα Τείχος των Λυγμών.

Τώρα που στα έγραψα όλα αυτά, περιμένω να μου βρεις ποιός "ηλίθιος" τον κατασκεύασε και πού βρήκε την γνώση...

.
.

3A