ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Περί Σολομωνικής ετυμολογίας - .-= Η ΓΝΩΣΗ =-.

- Περί Σολομωνικής ετυμολογίας - .-= Η ΓΝΩΣΗ =-.

MoonDragon27 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
29/07/2004, 20:19:06
Αγαπητέ MoonDragon, αφού θεωρείς την άποψή μου σωστή, θα γνωρίζεις και τα παραδείγματα.

No name human

"Virtus Junxit Mors Non Separabit" (Whom virtue unites, death will not separate)

Edited by - Zadok on 29/07/2004 20:21:06

MoonDragonΜέλος
30/07/2004, 02:29:59
Al jecta est

''Confirmo o Deus potentissimus''
30/07/2004, 03:21:28
Μήπως "alea jecta est";

No name human

"Virtus Junxit Mors Non Separabit" (Whom virtue unites, death will not separate)

31/07/2004, 17:58:52
Καλημερα σας...

Λιγο μπερδεμενο το θεμα με την καμπαλα ετσι?
Επειδη η καμπαλα,ειναι "η εβραικη μαγεια" ξερω καποια πραγματα να σας πω.

Η καμπαλα ειναι η εβραικη εσωτερικη παραδοση που μορφοποιηθηκε τον τριτο αιωνα μχ.Ειναι δηλαδη το τμημα της ιουδαικη διδασκαλιας που δεν εντασεται στο πεντατευχο και την ιουδαικη προφορικη παραδοση.

quote:
Η Καμπάλα μελετά το κείμενο και μόνο αυτό. Καμμία σχέση με άλλες παραδόσεις πλην της Αιγυπτιακής. Όπως γνωρίζεις, οι Αιγύπτιοι πίστευαν στην αθανασία της ψυχής.

Ιστορικες πηγες αλλα και θρυλοι,λενε πως οι εβραιοι μαγοι απεκτησαν τις γνωσεις τους την περιοδο της αιχμαλωσιας τους στην αιγυπτο,οποτε εχουν παρει καποια στοιχεια απο την αιγυπτιακη παραδοση.
Η εβραικη μαγεια οπως αναφερουν οι θρυλοι,η θεικη αυτη γνωση,εφτασε στους ανθρωπους απο τη μεσολαβηση καποιων αγγελων.
Στο βιβλιο του ενωχ αναφερεται πως η τεχνη της μαγειας,μεταδοθηκε στους ανθρωπους απο 2 εκπεσοντες αγγελους, τους Ουζά και Αζαέλ.

Συμφωνα με μια αλλη αρχαια παραδοση,η τεχνη της μαγειας πηγαζει απο εναν αγγελο που ερωτευθηκε μια γυναικα.Καποιες αλλες πηγες λενε πως η μαγεια αυτη προηλθε απο το βιβλιο των σφραγιδων και των συμβολων το οποιο δοθηκε στον αδαμ πριν την εκδιωξη του απο τον παραδεισο.

quote:
Η Καμπαλιστική παράδοση πάντως, δεν είναι μόνο οι διδασκαλίες των Ραββίνων, όπως Χριστιανική θεολογία δεν έχουν γράψει μόνον οι Άγιοι Πατέρες.

Οποτε,οπως σωστα διατυπωσε ο Zadok,η καμπαλα δεν ειναι συγγραφη μονο ραββινων.

ΦΙΛΙΚΑ,Ευλογητος

MoonDragonΜέλος
11/08/2004, 15:32:25
quote:

Μήπως "alea jecta est";

Eυχαριστω για τη διορθωση. Τοσο καιρο λαθος το ηξερα... δεν το γραφουν σωστα στον Αsterix.

''Confirmo o Deus potentissimus''
dToxΝέο Μέλος
22/05/2006, 16:27:11
Θέλω αν γίνεται να μου πείτε αν ξέρετε καμία διεύθυνση που να έχει μετραφρασμένη την Goetia και μην με αρχίσετε στο ότι ειναι επικύνδυνο αν θέλετε στείλτε μου στο Email απο που μπορώ να την προμηθευτω <ξέρω οτι ειναι δύσκολο να βρώ το αυθεντικο αλλα....

dTox1821@yahoo.gr

YngwieΜέλος
24/05/2006, 23:11:35
Καλό θα ήταν οι φίλοι που ενδιαφέρονται για το πρακτικό του θέματος να κοίταγαν το τόπικ της Σολομωνικής και να δούν τους κινδύνους που εμπεριέχει κάτι τέτοιο εμπεριστατωμένα. Δεν αποτρέπω κανέναν απλά έφαγα χρόνια απο τη ζωή μου με αυτό ψάχνοντας το σε βάθος και κινδύνεψα αρκετά όπως περιγράφω και την κατάσταση στο τόπικ με το Ποτηράκι.

Οσον αφορά την επίκληση δαιμονίων που ανέφεραν ορισμένοι φίλοι και φίλες θα ήθελα να θέσω τον εξής προβληματισμό σε αυτούς ο οποίος είναι απολυτα πρακτικής υφής.

Εάν κάποιος είχε χρησιμοποιήσει κάποια οντότητα απο την Goetia για να βλάψει κάποιον και εσείς είσασταν Θεουργοί ή Λευκοί μυημένοι ή Λευκοί Μάγοι ή όπως αλλιώς θα αποκαλούσατε τους γνώστες και εφαρμοστές των Κοσμικών Νόμων μέσω αποκρυφιστικών Τεχνικών πώς θα απαλλάσσατε τον παθόντα, το αθώο θύμα που καταλήφθηκε απο την συγκεκριμένη οντότητα και κινδυνεύει να πεθάνει.

Εγώ γνωρίζω μόνο έναν συγκεκριμένο τρόπο και έαν εσείς γνωρίζετε άλλον να τον συζητήσουμε. Ο Λευκός παίρνει τα ηνία και καλεί την οντότητα με το ανάλογο σύστημα π.χ Goetia και τον αποπέμπει εξαναγκάζοντας τον να χαλάσει την παλαιά συμφωνία με τον επιτεθέμενο που θέλησε να κάνει κακό στο αθώο θύμα. Ο επιτεθέμενος στραγγίζει και η σφαίρα ανισσόροπης δύναμης της οντότητας μπαίνει στην κοσμική της θέση.

Το σύστημα παρά το ότι φαίνεται Εβραικής ρίζας η προέλευση του είναι Αιγυπτιακή καθαρά και άσχετα έαν το διατήρησαν Εβραίοι ή Εβραιόφωνοι, δουλεύει και μάλιστα αξιόπιστα αρκεί να έχουν τηρηθεί και οι προυποθέσεις που αναλύονται εκτενέστερα στο τόπικ Σολομωνική. Οσο για τα λάθη που ανέφεραν και πολλοί φίλτατοι και φίλτατες προηγουμένως ,προσωπικά ένας λάθος χαρακτήρας απο αντιγραφή στον κύκλο (το λάθος υπήρχε στο βιβλίο) άφησε κενό και με εκτόξευσε κάποια μέτρα πιό πέρα απο αυτόν.

Και δεν μιλάω για τις περιπτώσεις εξωτερίτευσης νευρικής ενέργειας όπου ένας μαγγανευτής η νεκρομάντης χαμηλού αποκρυφιστικού επιπέδου υλοποιήσει μόνος του το πλάσμα της φαντασίας του ως πυκνή σκεπτομορφή μέσω της νευρικής του ενέργειας που θα εκπεμφθεί μέσω της εκστατικής του κατάστασης πνιγμένος στα θυμιάματα και στους ήχους των βαρβαρικών επικλήσεων

. Εάν τηρηθούν κάποιες συνθήκες η επικαλούμενη οντότητα έρχεται και δεν είναι καθόλου σκεπτομορφή του επικαλούμενου, είναι "χειροπιαστή", φαίνεται πεντακάθαρα ακόμη και στη φυσική όραση και ενίοτε γίνεται και επικίνδυνη.

Ούτε ιερέας ορθόδοξης και μη θρησκείας δεν μπορεί να κάνει τίποτε στις περιπτώσεις κατάληψης (εκτός απο ελάχιστους εξορκιστές) και άν ένας ξέρει τέτοια περίπτωση που έκανε κάποιος ιερέας κάτι τέτοιο χωρίς χρήση ανώτερου τύπου μαγείας να το συζητήσουμε και αυτό.

Θα ήθελα να ακούσω την άποψη σας.