- Μετεμψύχωση & μετενσάρκωση - .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.
quote:Όχι, αγαπητέ, απλά δεν έιχες εκθέσει μέχρι στιγμής κανένα επιχείρημα. Μπορεί να νομίζες οτι είχες, αλλά δεν ειχες. Δεν είχες ούτε καν ορίσει τους δύο όρους που προσπαθεις να αποδείξεις "αιώνιους αντίπαλους". Πάμε παρακάτω...
αποφεύγεις για δεύτερη φορά να απαντήσεις στα επιχειρήματα μου.
quote:
Ελληνισμός, φίλε μου, είναι η ελληνική κουλτούρα, η τέχνη, τα γράματα, ο πολιτισμός κτλ. Ελληνικό πνεύμα είναι η δύναμη αυτή που σπρώχνει τους Έλληνες σε μεγάλα πράγματα.
Η κουλτούρα, η τέχνη, τα γράμματα και ο πολιτισμός δεν μου μοιάζουν σαν πράγματα που μπορούν να οριστούν σαν "αιώνιοι αντίπαλοι" από κάποια "Ανώτερη Δύναμη", δηλαδή Θεό, ακόμα και αν υποθέσουμε οτι υπάρχει τέτοια οντότητα. Εξ άλλου η ιδεα οτι κάποια Αρνητική Δύναμη μάχεται το Καλό είναι βασικά Ιουδαιοχριστιανική, όσο παράξενο και άν σου φαίνεται. Οι Αρχαίοι Έλληνες θα πέθαιναν στα γέλοια με μια τέτοια ιδέα, που δεν ανήκει καθόλου στο Ελληνικό φιλοσοφικό πνεύμα.
Βασικά, φίλε Καισερ, για να μαχηθέις τους "Εβραίους εχθρούς" που φαντάζεσαι, δανείζεσαι μια ιδέα από την παράδοσή τους, καταρίπτωντας ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ τα ίδια τα επιχειρήματά σου.
Τώρα, αν ο Κίσσιγκερ είναι καθίκι (που μάλλον είναι) ή αν οι Αμερικανο-Εβραίοι αριστεύουν στον κλάδο της δημοσιογραφίας και των δημοσίων σχέσεων, δεν σημαίνει οτι κάποιος φανταστικός "Ελληνισμός" πλήγεται από κάποιον εξ ίσου φανταστικό "Εβραϊσμο", ούτε οτι τα άτομα που ανέφερες είναι "Σιωνιστές".
Πού σου ήρθε τέτοια ιδέα; Καί έχεις και την αυθάδεια να ισχυρίζεσαι οτι τό "απέδειξες"...![]()
Μακάρι στο μέλλον να δούμε και άτομα Ελληνικής καταγωγής σε αυτές τις θέσεις, πράγμα που εξ άλλου γίνεται όλο και πιό πολύ.
Όλα τα άλλα που λες, πολύ λυπάμαι, άλλα ακούγωνται απλά σαν παράπονα οτι σε απαυτώνουν οι Εβραίοι (πράγμα που ΔΕΝ είναι αλήθεια), και όλα αυτά, μαζί με τις Εβραϊκές πούτσες που μας παραθέτει ο steelspring, έχουν καταντήσει μάλλον βαρετά.
Άν ο "Ελληνισμός" σου, όπως τον φαντάζεσαι, είναι πιά τόσο σπουδαίος, βάλτον στην πράξη με καλιτεχνικά και επιστημονικά δημιουργήματα, καί πάψε να παίζεις το θύμα, γιατί είναι ΕΝΤΕΛΩΣ ανάρμοστο με το Ελληνικό φιλοσοφικό πνεύμα που ισχυρίζεσαι οτι υποστηρίζεις.
Όσο για τα "κλαψουρίσματά μου" στους συντονιστές του χώρου, έχεις απόλυτο δίκιο:- Τί μας νοιάζει αν το esoterica (ο Θεός να το κάνει) έχει γίνει αντισημιτικό κωλοχανείο;
Αφου εδώ όλα τα έχουμε "αποδείξει"...
Φίλε Καιζέρ, πριν βιαστείς να αποδείξεις τίποτα άλλο, ψάξε πρώτα να μάθεις τί σημαίνει απόδειξη, γιατί ακόμα δεν γνωρίζεις. Η μάλλον έχεις μαύρα μεσάνυχτα, για να είμαστε λίγο πιο ακριβείς.
Η έννοια "ΑΠΟΔΕΙΞΗ" είναι ξεκάθαρα ορισμένη, και φιλοσοφικά και μαθηματικά. Όταν την καταλάβεις, έστω και λίγο, συνεχίζουμε την συζήτηση.