ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ VS ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ-ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΠΙΑ - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ VS ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ-ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΠΙΑ - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

Πύρρα30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
thothΙδρυτικό Μέλος
09/07/2003, 19:01:09
Γιατί Μάνο δεν σε ικανοποιεί η ρίζα διίσταμαι για την λέξη διάστημα; Από εκεί προέρχεται και η λέξη διάσταση.

Από το ανίσταμαι προέρχεται το ανάστημα και η ανάσταση.

Νομίζω ότι είναι εμφανής η προέλευση της λέξης.

"ΕΝ ΤΟ ΠΑΝ"

09/07/2003, 19:26:55
:)))σε ευχαρηστω thoth,για την επισυμανση και την διελευκανση του συγκεκρημενου θεματος,απλα εψαχνα ενα λεξικο που να τα εχει αναλυτικοτατα,ζηταγα πολλα?:)))για μια ακομη φορα σε ευχαρηστω,
ξερετε καποιο site το οποιο να εχει on-line λεξικο?
με σεβασμο και εκτιμιση ,ο φιλος σας μανος

ΠύρραΜέλος
09/07/2003, 20:43:58
Καλησπέρα σε όλους (αν και καημένε Λουκά εσύ θα μπεις μετά τις 11, χαρας το κουράγιο σου σήμερα).

Μάνο έχω ψάξει και εγώ πολύ για ετυμολογικό λεξικό και δε βρήκα τιποτα. Ακόμη και τα απλά ετυμολογικά λεξικά προχωρούν μέχρι την λατινική ρίζα και δεν πάνε παρακάτω. Όντως του βαρδάμπαση τα βιβλία είναι πολύ καλά, αλλά με λίγες λέξεις. Όσο κα να ψάξεις δεν νομίζω να βρεις τίποτα. Όσο για Online ετυμολογικό, έχω ψάξει άπειρες φορές και τζίφος.

Μήπως μπορεί κάποιος να με βοηθήσει σε κάτι? Θέλω να ενημερώνομαι πότε απαντάτε και δεν έχω καταφέρει να το κάνω. Έτσι πως τα λέει με μ΄περδεύει, άσε που δεν αναγνωρίζει και μου αλλάζει τον κωδικό μου από μόνο του. Αν μπορεί κάποιος να με βοηθήσει, θα ήμουν ευγνώμων.

Ευχαριστώ προκαταβολικά

Πύρρα, η περήφανη Ελληνίδα

09/07/2003, 21:19:41
γεια σου πυρρα:))))))))εισαι καλα?εγω ναι ,πηγα να δω αν θα απασχοληθω τωρα το καλοκαιρι στην σχολη,αν θα ειμαι στην ομαδα που θα φτιαξει τις αιθουσες με τους η/υ:)))μακαρι να μου δωσουν το ενταξει.
οσο για το προβλημα αυτο που αντιμετωπιζεις,επειδη ειμαι και εγω καινουργιος εδω ,δεν γνωριζω να σε βοηθησω,ομως πιστευω πως καποιο απο τα παιδια ηδη θα σου γραφει για να σου δωσει λυση
αν τωρα μπηκες απο την δουλιτσα σου ευχομαι καλη ξεκουραση?:))))

ΠύρραΜέλος
09/07/2003, 21:59:14
Μάνο σου εύχομαι να πάρεις τη δουλειά από τη καρδιά μου. Δε μου λές για τι λεξικό ενδιαφέρεσαι: για ετυμολογικό ή απλό ερμηνευτικό. Αν θέλεις απλό ερμηνευτικό έχω σε ηλεκτρονική μορφή το ΜΕΛ του Φυτράκη. Δε μου κάνει τίποτα να το αντιγράψω και να στο στείλω με κάποιον τρόπο. Αν για ετυμολογικό όπως σου είπα πάπαλα.

09/07/2003, 22:35:00
ναι:)))) ,αν μπορεις θα το ηθελα ,θα το συζητησουμε,για να βρουμε τροπο η μεσω e-mail η ταχυδρομειου(αν και εφοσον δεν υπαρχει καμια μα καμια επιβαρυνσηβλεποντας και κανοντας.
οσο για την σχολη,αν τελικα ειμαι στην ομαδα,η αμοιβη μου θα ειναι οι γνωσεις και η εμπειρια που θα αποκτησω,.
σημερα ειδα ο εξης τραγικο ενοσο περημενα το λεοφορειο,μια γιαγια απεναντι ,ειχε βαλει την εγγονουλα της μεσα στον μεταλλικο καδο σκουπιδιων ,να ψαξει πιθανον για πεταμενα τροφιμα(πισω απο την σταση εχει super market),δεν περιγραφεται αυτο που ενοιωσα,μεσα σε εκεινα τα λεπτα περασαν τοσα απο το μυαλο μου,ηταν στιγμη που αμφισβητησα πολλα πραγματα ,που αναρωτηθηκα για πολλα πραγματα,ηθελα να μιλησω,μα δεν μπορουσα να αρθρωσω λεξη,αναρωτιωμουν αν μου επεφτε λογος η οχι,δεν θελω αυτην την "ελλαδα" που ειδα
με απεραντο σεβασμο το φιλαρακι σας ο μανος

ΠύρραΜέλος
09/07/2003, 23:11:54
Η Ελλαδίτσα πάλι καλά είναι. Που να δεις τι γίνεται έξω. Εμεις ανήκουμε στο 5% του παγκόσμιου πληθυσμού που ζει καλά. Είμαστε οι πλούσιοι. Είναι να κλαις σε τέτοιες φάσεις. Σε κάνει να ναρωτιέσαι αν είμαστε χριστιανοί. Να μιλήσεις? και τι να πεις? Θα σου έλεγε πιθανότατα να κοιτάς τι δουλειά σου. Εκεί καταντήσαμε. Και τι θα έκανες για αυτούς? Νομίζω τίποτα. Είναι επειδή ακολουθούμε τηνεντολή αν έχεις δύο χιτώνες δώσε τον ένα. Τεσπα.

Σχετικά με το ΜΕΛ, έχεις δυνατό μηχάνημα, με zip γίνεται γύρω στα 6ΜΒ και ίσως με το WinAce να γίνει κα μικρότερο. Θέλεις να προσπαθήσουμε?

09/07/2003, 23:33:59
ναιιιι:)))ευχαρηστω εκ των προτερων,τα καταφερουμε δε τα καταφερουμε:))))
εχεις δικαιο ,λιγοψυχησα εκεινη την χρονικη στιγμη,ενιωσα ενα μεγαλο βαρος .θα προσπαθησω να μην το σκεφτομαι(αν και θα μεινει στο μυαλο μου).
ο φιλος μας ο λουκας αν μπει θα ειναι πολυ εξαντλημενος:)))))
λουκα καλη ξεκουραση,θα τα πουμε φιλε,οταν μπορεις
πυρρα μου να σας καληνυχτησω,,να προσεχετε ,θα περημενω με ανυπομονησια το e-mail θα σηκωθω πουρνο πουρνο
θα πεσω τωρα ,θα με παρει ο υπνος κατα τις 1 και θα σηκωθω στις 6,στο 24ωρο μου ,αυτες ειναι οι ωρες υπνου μου,καλες ειναι ,θα ηθελα περισσοτερες ομως
γεια σας,με σεβασμο και φιλακια ,το φιλαρακι σας:)))))))))))))))))))))))))))))))))))

ΠύρραΜέλος
09/07/2003, 23:41:31
Μάνο θα το σπάσω σε μικρά. Εγώ μπορώ να στείλω όσο μεγάλο αρχείο θέλω αλλά δε ξέρω αν μπορείς εσύ να το πάρεις από Hotmail. Καλό βράδυ και όνειρα γλυκά. Τα λέμε. Καλό κουράγιο για αύριο. Αντε και νοιώσε καλά γιατί δε νομίζω ούτε ο Λουκάς ούτε εγώ κοιμόμαστε περισσότερο. Εγώ προσωπικά κοιμάμαι γύρω στις 4 με 5 ώρες καθημερινά.

Λουκά ελπίχω να σου άρεσαν τα αποφθέγματα που σου έστειλα

LoucasΜέλος
09/07/2003, 23:51:32
ΝΑΜΑΙ ΚΑΙ ΕΓΩ.

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΟΔΟΙΠΟΡΟΥΣ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΓΝΩΣΗΣ.

ΔΥΣΤΗΧΩΣ ΕΓΩ ΠΑΙΔΙΑ ΓΙΑ ΕΤΥΜΟΛΟΓΙΚΑ ΛΕΞΙΚΑ ΚΑΙ ΤΕΤΟΙΑ ΔΕΝ ΕΧΩ ΙΔΕΑ.

ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΜΑΘΑΙΝΩ ΚΑΙ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ.Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΜΟΥ ΚΙΝΗΘΗΚΕ Η ΠΕΡΙΕΡΓΕΙΑ ΝΑ ΨΑΞΩ ΤΗΝ ΕΤΥΜΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΛΕΞΗΣ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΟΛΛΩΝ ΑΛΛΩΝ ΛΕΞΕΩΝΠΟΥ ΣΙΓΟΥΡΑ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΠΟΛΥ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΕΝΝΟΙΑ ΑΠΟ ΟΤΙ ΤΗΣ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΟΜΑΣΤΕ.

ΦΟΛΗ ΠΥΡΡΑ ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΑ ΑΠΟΦΘΕΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΠΑΡΑΘΕΣΕΙ ΣΤΟ ΤΟΠΙΚ.ΑΝ ΚΑΙ ΕΓΩ ΜΕΡΙΚΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΤΑ ΓΝΩΡΙΖΑ.ΙΣΩΣ ΟΜΩΣ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΛΛΑ ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ.ΣΙΓΟΥΡΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΕΤΟΙΑ ΑΤΟΜΑ.
ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ Η ΟΜΟΙΟΤΗΤΑ ΜΕ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟ ΕΙΝΑΙ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΗ.
ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟ ΝΑ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΓΡΑΜΕΝΑ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΟΠΙΚ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΕΑΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΙ ΠΑΡΟΜΟΙΟ ΑΣ ΤΟ ΓΡΑΨΟΥΝ.

ΦΙΛΕ ΜΑΝΟ ΣΟΥ ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ.
ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ ΟΤΙ ΕΙΧΕΣ,ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΛΥΠΑΜΑΙ.
Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΕΜΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΦΤΑΣΕΙ ΣΕ ΤΕΤΟΙΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ(ΑΚΟΜΑ).ΚΑΙ ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΑΓΚΑΣΤΟΥΜΕ ΝΑ ΦΤΑΣΟΥΜΕ ΠΟΤΕ.

ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΛΙΚΙΑ ΜΟΥ, ΦΕΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΕΙΜΑΙ Ο ΒΕΝΙΑΜΙΝ ΤΗΣ ΠΑΡΕΑΣ.
24 ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΕΙΜΑΙ.Ο ΜΙΚΡΟΣ ΤΗΣ ΠΑΡΕΑΣ.
ΕΓΩ ΠΕΡΑΣΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΣΤΝ ΑΘΗΝΑ ΑΛΛΑ ΠΡΟΤΙΜΗΣΑ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΩ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΚΑΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ.ΚΑΙ ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΔΕΝ ΤΟ ΜΕΤΑΝΙΩΝΩ ΚΑΘΟΛΟΥ.
ΤΩΡΑ ΕΡΓΑΖΟΜΑΙ ΣΕ ΕΤΑΙΡΙΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΥΛΙΚΩΝ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ.
ΛΙΓΟ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΤΙΚΟ ΤΟ ΠΡΟΦΙΛ ΜΟΥ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ,ΤΟ ΞΕΡΩ.

ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΟΥ ΦΙΛΕ ΜΑΝΟ ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΜΕ ΤΙΜΑ,ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΟ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ ΛΟΓΟ ΤΟΥ ΟΤΙ ΠΡΙΝ ΕΝΑ ΜΗΝΑ ΑΠΕΚΤΗΣΑ ΤΟΝ ΔΕΥΤΕΡΟ ΜΟΥ ΓΙΟ.ΑΛΛΑ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΤΙΣ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ.

ΟΣΟΙ ΟΜΩΣ ΒΡΕΘΗΤΕ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΓΙΑ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΘΑ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΜΥΝΗΜΑ ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΝΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΒΡΕΘΟΥΜΕ.

ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΤΙ.
ΘΑ ΕΙΣΤΕ ΟΛΟΙ ΚΑΛΕΣΜΕΝΟΙ ΜΟΥ (ΟΣΟΙ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΚΑΙ ΘΕΛΕΤΕ ΦΥΣΙΚΑ)ΣΤΟ ΠΑΡΤΥ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΝΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΑΠΤΙΣΗ ΤΟΥ ΓΙΟΥ ΜΟΥ ΣΤΑ ΤΕΛΗ ΤΟΥ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ.

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΟΛΟΥΣ ΠΟΥ ΕΙΣΤΕ ΕΔΩ.

ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΠΑΝΤΑ ΚΑΛΑ ΟΛΟΙ.

THE TRUTH IS OUT THERE.THE TRUTH IS FRONT OF YOUR EYES.OPEN YOUR EYES TO SEE IT. DON'T STAY BLIND.TRY.