ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- AΔΕΛΦΕΣ ΨΥΧΕΣ - .-= Η ΨΥΧΗ =-.

- AΔΕΛΦΕΣ ΨΥΧΕΣ - .-= Η ΨΥΧΗ =-.

elixir31 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/2
elixirΜέλος
06/01/2003, 19:51:31
Καλησπερα σας!
Πριν μπω στο θεμα, ως καινουργιο μελος της παρεας, θα ηθελα να σας ευχαριστησω για τις ομορφες και επικοδομητικες ωρες που περνω μαζι σας, διαβαζοντας σας! Αισθανομουν αρκετα μονη τα προηγουμενα χρονια, μιας και πολυ σπανια συναντουσα ανθρωπους με εσωτερικες ανησυχιες και με ιδιαιτερη χαρα διαπιστωνω, οτι οχι μονο ειστε πολλοι, αλλα αρκετοι απο σας εχετε δινυσει μεγαλες αποστασεις στα μονοπατια αυτων των αναζητησεων και με πολλες εμπειριες! Παρ'ολο που εχω ελαχιστες γνωσεις επι των θεματων γενικοτερα, χαιρομαι ιδιαιτερα που ξεκιναω το δικο μου ταξιδι με συνοδοιπορους εσας!

Επι του θεματος...
Θα ηθελα την αποψη σας, για το ιδιαιτερο δεσιμο μεταξυ δυο ανθρωπων, που πολλοι ονομαζουν ''αδελφες ψυχες''.Απο που βγαινει αληθεια αυτη η εκφραση, πως αναγνωριζει κανεις την αδελφη ψυχη του στο προσωπο καποιου αλλου, τι ειναι αυτο το διαφορετικο στο δεσιμο τους, ποια τα χαρακτηριστικα του δεσμου τους, εχουμε ολοι απο μια αδελφη ψυχη...?

Ευχαριστω και παλι!

WolffacedΜέλος
06/01/2003, 20:13:39
Ενδιαφέρον το θέμα. Ωστόσο δεν νομίζω ότι υπάρχει κάτι το πολύ μυστηριώδες στο θέμα. Οι ερωτευμένοι και οι φίλοι πολλές φορές αισθάνονται σαν να είναι αδιανόητο να χωριστούν ποτέ. Κάποιοι που πιστεύουν στην μετεμψύχωση νομίζουν ότι οι ψυχές αυτές έχουν συναντηθεί και σε προηγούμενες ζωές και θα συναντηθούν και σε επόμενες.

06/01/2003, 22:41:01
ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΑΣ.

ΦΙΛΕ ΜΟΥ elixir ΚΑΛΩΣ ΕΙΛΘΕΣ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΡΕΑ ΟΠΩΣ ΛΕΣ.
ΣΕ ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΡΕΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗΣ.
ΑΣ ΤΑΧΙΔΕΨΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ.
ΑΝΟΙΞΕΣ ΕΝΑ ΚΑΛΟ ΘΕΜΑ *** ΑΔΕΛΦΕΣ ΨΥΧΕΣ ****.

ΒΕΒΑΙΑ ΙΣΩΣ ΝΑ ΠΕΣΟΥΜΕ ΣΕ ΜΙΑ ΠΑΓΙΔΑ ΦΙΛΕ ΜΟΥ.
ΤΟΥ ΕΡΩΤΑ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ ΑΠΟ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΑΠΟΨΗ ΒΕΒΑΙΑ.
ΑΛΛΑ ΤΟ ΕΙΔΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗ ΜΕΡΙΑ ΤΗΣ ΜΕΤΕΜΨΥΧΩΣΗΣ....
ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΑΥΤΟ ΦΙΛΕ elixir.
ΑΛΛΑ ΥΠΑΡΧΕΙ Ο ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΝΑ ΥΠΑΡΧΗ ΕΡΩΤΑΣ/ΑΓΑΠΗ ΜΕΤΑΞΥ ΔΥΟ ΑΝΘΡΩΠΩΝ
ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΘΕΩΡΙΣΟΥΜΕ ΟΤΙ ΚΑΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΣΥΝΑΝΤΗΘΕΙ ΣΕ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ
ΖΩΕΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ.
ΝΑ ΣΥΝΑΝΤΗΘΟΥΝ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ.

ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΘΕΜΑ ΔΥΣΚΟΛΟ ΟΠΩΣ ΣΟΥ ΕΙΠΑ ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΜΕ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ.... ΟΧΙ ΣΩΣΤΑ.

ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑ ΒΙΒΛΙΟ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΔΕΝ ΘΥΜΑΜΑΙ ΤΟΝ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ ΑΛΛΑ ΕΙΧΕ ΤΙΤΛΟ
ΓΕΝΝΗΘΗΚΑΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΜΑΖΙ.

ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΙΣΩΣ ΣΟΥ ΡΙΞΕΙ ΛΙΓΟ ΦΩΣ ΣΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΖΗΤΑΣ ....

ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΑΛΥ ΕΔΩ ΕΙΜΑΣΤΕ.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

** FWS PERISSOTERO FWS **
** EAN NIOSEIS THN SKIAS SOU NA FEYGEI MHN GYRISEIS PISW NA THN KOITAXEIS **

06/01/2003, 23:27:42
!ΓΕΙΑ!
ΩΡΑΙΟ ΘΕΜΑ,ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ ΝΕΡΑ ΜΟΥ...
ΑΔΕΡΦΕΣ ΨΥΧΕΣ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕΙΣ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΕ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ,ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΕΡΩΤΙΚΟΥΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥΣ.ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΣΥΝΑΝΤΑΣ ΕΝΑ ΒΛΕΜΜΑ ΠΟΥ ΣΕ ΤΑΞΙΔΕΥΕΙ,ΝΟΙΩΘΕΙΣ ΕΝΑ ΣΗΜΑ ΠΑΡΑΞΕΝΟ,ΚΑΤΙ ΣΕ ΣΥΝΔΕΕΙ,ΚΑΛΟ---+ΑΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΕΧΕΣΑΙ ΟΥΤΕ ΤΗΝ ΟΣΜΗ ΕΝΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥ...+ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΑΠΟ ΑΛΛΕΣ ΖΩΕΣ...
ΠΙΣΤΕΥΩ ΣΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΤΩΝ ΔΙΔΥΜΩΝ ΨΥΧΩΝ,ΠΙΣΤΕΥΩ ΣΤΟ ΚΑΡΜΑ...
ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ ΜΙΑ ΝΕΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΑ ΖΩΗ
(ΟΠΩΣ+ ΜΙΑ ΠΑΡΑΠΛΗΣΙΑ ΜΕ ΜΙΑ ΑΛΛΗ 'ΖΩΗ'-ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ, ΤΗΣ ΠΑΡΟΥΣΑΣ ΖΩΗΣ...ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΕΝΑ ΤΟΝΙΚΟ.....ΡΥΘΜΟ....)ΣΙΓΟΥΡΑ ΦΕΡΝΕΙ ΤΟ ΣΠΟΡΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΝΣΑΡΚΩΣΗ ΤΟΥ ΑΤΟΜΟΥ...
ΑΥΤΟΣ ΟΜΩΣ Ο ΔΕΣΜΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΜΟΡΦΗ ,ΑΛΛΑ,ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ+ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΑ ΕΝΣΑΡΚΩΣΗ ΤΗΣ ...

(ΜΕΡΙΚΕΣ ΦΟΡΕΣ ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΤΙΣ ΡΩΣΣΙΚΕΣ ΜΑΤΡΟΥΣΚΕΣ...ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΟΜΩΣ ΣΕ ΑΛΛΟ ΣΕΝΑΡΙΟ ΜΕ ΑΛΛΟ ΟΝΟΜΑ...)

!ΩΡΑΙΟ ΘΕΜΑ!ΕΧΩ ΤΟΣΑ ΣΤΟ ΝΟΥ...

ΘΑ ΕΠΑΝΕΛΘΩ...

*ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ ΣΤΙΧΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΚΟΜΗ ΓΡΑΦΤΕΙ.....*

elixirΜέλος
06/01/2003, 23:48:03
Γεια σας και παλι!
Φιλε μου AVATARGR, πολυ πιθανο να αναφερεσαι στο βιβλιο ''Γεννηθηκατε παλι για να ειστε μαζι'' του Ντικ Σατφιν (ετυχε να εχω μια παλια εκδοση, χωρις ομως να το εχω διαβασει), οπου γινεται λογος για ζευγαρια που ξαναβρισκονται σε επομενες ζωες και αγαποιουνται ξανα! Ο συγγραφεας κανει λογο και για κεραυνοβολο ερωτα και για συναισθηματα που δεν δικαιολογουν το συντομο της γνωριμιας τους. Δεν ξερω αν εχει γινει σηζητηση σε αλλο topic για αυτο που λεμε κεραυνοβολο ερωτα, αλλα ετσι οπως το αντιλαμβανομαι εγω, το περιγραφω σαν ενα συναισθημα αγαπης, αλλα και αναγνωρισης, δηλαδη περα απο το οτι σε ελκυει αυτο που βλεπεις, εχεις και μια εντονη αισθηση οικιοτητας, σαν να τον ξερεις τον αλλον(=αδελφη ψυχη?). Πολλες φορες, ακομα κι αν δε βρισκεσαι στον ιδιο χωρο με το ατομο αυτο, αισθανεσαι τις ανησυχιες και τις πολυ εντονες στιγμες του. Δεν ξερω αν ο παραλληλισμος του ''κεραυνοβολου ερωτα'' με την ''αδελφη ψυχη'' ειναι σωστος, σιγουρα ομως καταλαβαινω πως εχουν κοινα στοιχεια και ειναι εμφανη. Κατι αναλογο οσο αφορα το δεσιμο αυτο, δε συμβαινει και με τα διδυμα αδελφια?...χτυπαει ο ενας, ποναει και ο αλλος. Δυσκολο το θεμα, παρ'ολα αυτα θα ηθελα να ακουσω περισσοτερες αποψεις για τετοιου ειδους σχεσεις!
Να'στε καλα!

Σημ:...ειμαι φιλη, οχι φιλος!

almaΜέλος
07/01/2003, 00:23:07
φιλη elixir,
θα σου μιλησω ως "κεραυνοχτηπημενη" τουλαχιστον
3 φορες...
Δεν νομιζω οτι ολοι οι κεραυνοβολοι ερωτες εχουν να κανουν
με "αδελφοτητα" ψυχων. Σιγουρα εχει να κανει ομως με
"συγγενεια". Πραγματι οι αντρες με τους οποιους
συνεβη ηταν ψυχικα αρκετα ομοιοι με μενα, αλλα με τιποτε ταυτοσημοι.
O κεραυνοβολος ερωτας δημιουργειται απο μια ματια,
μια ματια που "περναει" ακαριαια μεσα απο τα ματια στη ψυχη, και την ξεγυμνωνει.
Aυτη η ικανοτητα υπαρχει μονο αναμεσα σε "συγγενεις" ψυχες..και σιγουρα
ακομα πιο εντονα στις "αδελφες".
AN υπαρχει λοιπον "αδελφη ψυχη", τοτε ΣIΓOYPA
θα το καταλαβουμε κεραυνοβολα, AN συναντηθουμε ποτε....

"my pain is my castle"

07/01/2003, 00:48:58
ΓΕΙΑ ΧΑΡΑ ΠΑΛΙ...
ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΣ ΦΙΛΗ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΟΜΟΡΦΟ,ΤΟΣΟ ΕΥΣΤΟΧΟ,ΑΝ ΕΧΕΙΣ ΠΑΘΕΙ,ΕΧΕΙΣ ΜΑΘΕΙ...ΛΕΝΕ..
ΕΙΜΑΙ ΣΕ ΜΙΑ ΠΟΛΗ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ...ΠΕΡΠΑΤΩ ΜΕΝΑ ΦΙΛΟ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΟΥ,ΚΑΤΕΥΘΥΝΟΜΑΣΤΕ Σ'ΕΝΑ ΜΑΓΑΖΙ...ΣΤΑ ΕΚΑΤΟ Η ΔΙΑΚΟΣΙΑ ΜΕΤΡΑ,ΔΗΛΑΔΗ,ΚΟΥΚΙΔΑ ΣΧΕΔΟΝ...ΕΝΟΙΩΣΑ ΝΑ ΜΕ ΤΡΑΒΑ...ΕΝΑ ΒΛΕΜΜΑ,ΕΝΑ ΒΛΕΜΜΑ ΠΟΥ ΤΕΤΟΙΟ ΔΕΝ ΕΙΧΑ ΞΑΝΑΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙ.ΟΤΑΝ ΠΛΗΣΙΑΣΑ +ΜΑΣ ΣΥΣΤΗΣΑΝΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΨΕΛΛΙΣΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕ ΚΩΔΙΚΑ...
...ΑΠΟ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ,ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΜΕ ΠΡΟΔΩΣΕΙ...ΗΜΟΥΝ ΜΟΝΟ ΜΙΑ ΨΥΧΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΙΟΥ...
ΝΑΙ, ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΣΕ ΠΑΡΟΥΝ ...

Edited by - ΑΤΜΑ on 07/01/2003 00:50:02

elixirΜέλος
07/01/2003, 01:01:47
Γεια και παλι!

Φιλη μου alma,
πραγματικα θεωρω οτι εισαι πολυ τυχερη που εχεις ''κεραυνοχτυπηθει''τουλαχιστον 3 φορες στη ζωη σου!...Δεν αναφερεις, ομως τιποτα για αυτο το αισθημα οικιοτητας, δηλ. οτι ''γνωριζεις'' πριν γνωριστεις με τον αλλον...αν θες μου λες λιγο και για αυτο...Επισης, εχω μια ακομα απορια:...θεωρεις οτι ο καθενας μας εχει μια και μοναδικη αδελφη ψυχη, και ποια η διαφορα ''αδελφης'' και ''συγγενους'' ψυχης κατα τη γνωμη σου?...

Φιλε ATMA,
θα μπορουσες να μου δωσεις περισσοτερες πληροφοριες για το καρμα η εστω καποιες πηγες, να μαθω περισσοτερα για αυτη τη φιλοσοφια??

07/01/2003, 01:21:21
!ΜΗ ΒΙΑΖΕΣΑΙ...ΕΧΟΥΜΕ ΜΙΑΝ ΑΙΩΝΙΟΤΗΤΑ ΝΑ ΜΙΛΑΜΕ...
!ΕΠΕΙΔΗ ΑΠΟΨΕ ΕΧΩ ΜΙΑ ΔΙΑΘΕΣΗ ΚΑΠΩΣ ΑΝΑΛΑΦΡΗ..ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΘΩ!
ΑΡΧΙΚΑ,ΘΑ ΡΩΤΗΣΩ...ΤΙ ΣΟΥ ΕΚΑΝΕ ΤΟΣΗ ΕΝΤΥΠΩΣΗ+ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΣ ΝΑ ΜΠΕΙΣ ?...
ΑΝ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ..ΠΡΩΤΑ ΣΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ+ΜΕΤΑ ΕΔΩ,ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΑΚΟΜΗ ΘΑ ΘΕΩΡΕΙΣ ΤΥΧΑΙΟ...
ΣΚΕΨΟΥ...

!ΚΑΛΟ ΒΡΑΔΥ,ΣΥΝΤΑΞΙΔΙΩΤΙΣΣΑ...
ΦΩΣ,ΑΤΜΑ

Edited by - ΑΤΜΑ on 07/01/2003 01:23:56

07/01/2003, 01:54:38
quote:
Φιλε ATMA,
θα μπορουσες να μου δωσεις περισσοτερες πληροφοριες για το καρμα η εστω καποιες πηγες, να μαθω περισσοτερα για αυτη τη φιλοσοφια??

Φίλη elixir μία πρώτη πρόταση είναι η παρακάτω ιστοσελίδα

http://www.theosophy.gr/articles.cfm?articleID=21

«Η γνώση της άγνοιας είναι η αρχή της σοφίας»

elixirΜέλος
07/01/2003, 02:32:52
Φιλε-η ΑΤΜΑ,
παρακολουθω αρκετο καιρο το συγκεκριμενο forum και μου εκανε ιδιαιτερη εντυπωση το πλατος των γνωσεων μερικων απο αυτους που καταθετουν τις αποψεις τους. Οπως αναφερω και παραπανω, δεν ειχα την ευκαιρια να βρισκομαι συχνα σε μια τετοια θεση ακροατη και συνεπως να μπορω να μοιραζομαι δικες μου εμπειρειες η και σκεψεις. Ξερω, οτι το επιπεδο των γνωσεων μου πανω στα περισσοτερα θεματα του φορουμ, ειναι τουλαχιστον φτωχο, ομως αυτος ειναι και ο βασικοτερος λογος που αποφασισα να μπω. Επισης, θα πρεπει να σε ενημερωσω, οτι δυστυχως δεν εχω ουτε το προνομοιο να εκφραζω οσα θελω να πω ευστοχα, και ευκολα παρεξηγουμαι, πραγμα που σε καμια περιπτωση δεν θελω να συμβει κι εδω!....επειδη δεν γινεσαι απολυτα κατανοητος-η σε εμενα, αν αναφερεσαι για το συγκεκριμενο θεμα που ανοιξα, θα σου πω το εξης:...δεν εχω υπαρξει ερωτευμενη πολλες φορες στη ζωη μου, αλλα αυτη τη μια φορα, παρ'ολο που δεν γνωριζω καλα τον ανθρωπο αυτο, αισθανομαι οτι τον ξερω καλα(σαν απο χρονια), αλλες φορες αισθανομαι ανεξηγητα καλα η ασχημα και το πρωτο πραγμα που μου ερχεται στο μυαλο ειναι αυτος, σαν να βιωνω οτι βιωνει....δεν θελω να τα μεγαλοποιησω ολα αυτα, αλλα απο προσωπικες συζητησεις που εχω κανει εχω εισπραξει λεξεις οπως ''φαντασιοπληκτη'' κτλ.....ο λογος λοιπον που ανοιξα αυτο το θεμα ηταν για να δωσω προσωπικες απαντησεις στον εαυτο μου, αλλα και να ακουσω γνωμες ανθρωπων, που τυχον να εχουν ψαξει το θεμα περισσοτερο, αλλα και εχουν βιωσει κατι αντιστοιχο!....και αυτο γιατι η μονη εξηγηση που μπορω να δωσω, ειναι κατι αντιστοιχο με αυτο που λεμε ''αδελφη ψυχη''!.....δεν ξερω αν σε καλυψα η αν ημουν εντελως εκτος θεματος!!....αν θελεις δωσε μου μια απαντηση!

Σημ:...καρμα, φιλοσοφια.....εννοουσα ολη τη φιλοσοφια που στηριζεται στο καρμα, δεν μπορουσα να βρω αλλη λεξη να χαρακτηρισω το καρμα!!

Φιλε ΠΛΩΤΙΝΕ, ευχαριστω για τη βοηθεια σου!!

07/01/2003, 02:58:29
!ΕΛΙΞΙΡΙΟ ΜΟΥ ,ΕΙΜΑΙ Η ΑΤΜΑ!
+ΕΓΩ ΘΕΩΡΟΥΜΑΙ ΚΑΤΑ ΑΛΛΟΥΣ ΠΩΣ ΠΑΡΕΞΗΓΟΥΜΑΙ ΕΥΚΟΛΑ,+ΠΩΣ ΕΙΜΑΙ ΙΣΩΣ ΦΑΝΤΑΣΙΟΠΛΗΚΤΗ,...
ΑΛΛΑ ,ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ ΜΑΣ,ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΠΑΡΑΞΕΝΟΙ...ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΕΔΩ,ΑΛΛΑ ΕΙΜΑΙ ΑΙΩΝΕΣ.
ΕΙΣΑΙ ΣΤΟ ΣΩΣΤΟ ΜΕΡΟΣ ΛΟΙΠΟΝ!
ΕΙΝΑΙ ΟΜΟΡΦΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ,ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΜΠΕΙ ΜΑΛΙΣΤΑ+ ΣΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΝΑ ΤΟ ΨΑΞΕΙΣ ΑΚΟΜΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ,ΜΑΛΛΟΝ ΕΧΕΙΣ+ΔΙΚΙΟ...
ΓΙΑΤΙ ΑΝ ΤΟ ΚΑΜΠΑΝΑΚΙ ΤΗΣ ΔΙΑΙΣΘΗΣΗΣ ΣΟΥ ,ΣΟΥ ΣΤΕΛΝΕΙ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΤΟΤΕ ΚΑΛΗ ΜΟΥ ΕΧΕΙ ΔΙΚΙΟ,ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΑΚΟΥΣΕΙΣ.
Η ΣΕΛΙΔΑ ΠΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ Ο ΦΙΛΟΣ ΠΛΩΤΙΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ.Μ'ΑΡΕΣΕΙ Η ΜΠΛΑΒΑΤΣΚΙ.

ΤΟ ΠΙΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΕΝΩ ΣΚΕΦΤΟΜΟΥΝ ΝΑ ΠΑΩ ΓΙΑ ΥΠΝΟ ΚΑΤΙ ΜΟΥ'ΛΕΓΕ ΝΑ ΜΠΩ...
ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ

elixirΜέλος
07/01/2003, 03:09:01
...μετα απο μια συντομη αναγνωση της σελιδας του ΠΛΩΤΙΝΟΥ, ισως τελικα να ηταν το καρμα σου τετοιο και να σε εσπρωξε να ξαναμπεις!....την καληνυχτα μου!

07/01/2003, 03:10:43
ΠΑΩ ΓΙΑ ΥΠΝΟ +ΑΥΡΙΟ ΘΑ ΣΟΥ ΣΤΕΙΛΩ ΚΑΤΙ ΣΧΕΤΙΚΟ ΜΕ ΤΟ ΚΑΡΜΑ...

Edited by - ΑΤΜΑ on 07/01/2003 03:11:28

07/01/2003, 03:40:24
ΜΑΛΛΟΝ ΒΡΗΚΑ ΛΟΓΟΥΣ ΓΙΑ ΑΛΛΟ ΕΝΑ ΞΕΝΥΧΤΙ...
ΔΕΣ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ...http://karmastrology.com

elixirΜέλος
07/01/2003, 04:01:04
....η συζητηση με παει σε εντελως ασχετο θεμα απο αυτο που ξεκινησε!....δεν ξερω αν επιτρεπεται να ξεφυγουμε απο το θεμα, αν και θελω να κανω πολλες ερωτησεις!...αν τελικα τιποτα δεν ειναι τυχαιο, και κατα ενα τροπο το μελλον ειναι προβλεπομενο, τοτε ποιος ο λογος των επιλογων μας, ακομα κι αν υπαρχουν σημαδια που μας κανουν τη ζωη πιο ευκολη, ποιος ο λογος, αφου η καταληξη θα ειναι η ιδια?...
ΑΤΜΑ, θα μπορουσες να κανεις μια εισαγωγη για το site που παραθετεις?

07/01/2003, 06:34:45
Το Κάρμα προυποθέτει την πίστη στην μετενσάρκωση. Με βάση την πίστη αυτή ο νόμος είναι σχετικά απλός. Με τον ίδιο τρόπο που οι πράξεις που κάνουμε σήμερα επηρεάζουν την επόμενη ημέρα (όπως έστρωσες θα κοιμηθείς λέει η λαική παροιμία), έτσι και στην επόμενη ζωή έχουμε εφόδια, τάσεις αλλα και υπόλοιπα που πρέπει να εξωφλήσουμε.
Αυτό δεν σημαίνει ότι όλα είναι προδιαγεγραμμένα, ο άνθρωπος είναι ένας απο τους πολύ μικρούς κύκλους, μέσα σε πολύ μεγαλύτερους που αφορούν έθνη, φυλές, τον πλανήτη, τον γαλαξία, κ.λ.π, απο τους οποίους εξαρτάται. Σε κάθε περίπτωση όμως ΔΕΝ πιστεύω ότι τα πάντα είναι προδιαγεγραμένα. Ο άνθρωπος εχει περιθώρια επιλογής. Οπως οι Αραβες λένε για ότι συμβαίνει ότι είναι θέλημα του ΑΛΛΑΧ, αλλά ΚΑΙ λίγο του ΑΜΠΝΤΟΥΛΑΧ (που σημαίνει ο δούλος του ΑΛΛΑΧ)......

«Η γνώση της άγνοιας είναι η αρχή της σοφίας»

almaΜέλος
07/01/2003, 09:18:53
καλημερα,
πραγματι νοιωθω τυχερη elixir, που υπηρξα "κεραυνοχτυπημενη"
στη ζωη μου. (μαλλον εχω την ροπη..)
Oπως λεει κι ο φιλος Πλωτινος, ο ορος αδελφη ψυχη παραπεμπει
στη θεωρια της μετεμψυχωσης-καρμα.
O Πλατωνας αναφερει μια παρομοια θεωρια με το "αλλο μισο" (αλλα λιγο
μου τα μπερδευει με τα αρσενικα και τα θηλυκα....)
εχω διαβασει παλαιοτερα για Kαρμα , Kαρμικη αστρολογια, αλλα δεν μπορω
να πω οτι μου εκανε "κλικ". Yποτιθεται οτι οι δεσμοι της Σεληνης
σ' ενα ωροσκοπιο δειχνουν τον αξονα του Kαρματος, ο Bορειος Δεσμος δειχνει
προς τα που πρεπει να κινηθεις σ' αυτην την ζωη, ο Nοτιος Δεσμος το συσσωρευμενο
Kαρμα απο προηγουμενες ενσαρκωσεις.
Xωρις να εχω καταληξει καπου, σε καποια θεωρια, "νοιωθω" οτι υπαρχει αδελφη ψυχη..
αλλα ισως ναναι επειδη... θελω απελπισμενα ναναι ετσι......

"my pain is my castle"

07/01/2003, 09:29:21
ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΜΕΡΑ.

ΣΥΓΝΩΜΗ ΦΙΛΗ elixir ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ ΦΥΛΟΥ ΕΓΙΝΕ ΑΘΕΛΑ ΜΟΥ.

ΝΑΙ ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΙΟ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΠΟΥ ΑΝΕΦΕΡΑ.
ΦΙΛΗ elixir ΚΑΝΕΙΣ ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ

quote:
πως αναγνωριζει κανεις την αδελφη ψυχη του στο προσωπο καποιου αλλου

ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ Ο ΚΑΘΕ ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΘΑ ΤΟ ΝΙΩΣΕΙ...
ΑΛΛΑ Η ΚΑΛΗ ΦΙΛΗ ΑΤΜΑ ΤΟ ΛΕΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΚΟ ΤΗΣ ΞΕΧΩΡΙΣΤΩ ΤΡΟΠΟ...
quote:
ΑΔΕΡΦΕΣ ΨΥΧΕΣ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕΙΣ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΕ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ,ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΕΡΩΤΙΚΟΥΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥΣ.ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΣΥΝΑΝΤΑΣ ΕΝΑ ΒΛΕΜΜΑ ΠΟΥ ΣΕ ΤΑΞΙΔΕΥΕΙ,ΝΟΙΩΘΕΙΣ ΕΝΑ ΣΗΜΑ ΠΑΡΑΞΕΝΟ,ΚΑΤΙ ΣΕ ΣΥΝΔΕΕΙ,ΚΑΛΟ---+ΑΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΕΧΕΣΑΙ ΟΥΤΕ ΤΗΝ ΟΣΜΗ ΕΝΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥ...+ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΑΠΟ ΑΛΛΕΣ ΖΩΕΣ...

ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΑΤΜΑ ΟΙ ΔΗΜΙΟΙ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΔΗΜΙΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΙΟΥΔΕΣ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΙΟΥΔΕΣ ΟΣΕΣ ΖΩΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ.
ΑΝΑΦΕΡΩΜΑΙ ΣΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΕΣ ..
ΗΜΟΥΝ ΜΟΝΟ ΜΙΑ ΨΥΧΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΙΟΥ...

EYXARISTW

** FWS PERISSOTERO FWS **
** EAN NIOSEIS THN SKIAS SOU NA FEYGEI MHN GYRISEIS PISW NA THN KOITAXEIS **

07/01/2003, 09:50:37
Την καλή μου καλημέρα σε όλους τους φίλους και ιδιαίτερα στο νέο μέλος της ΕΝΕΡΓΗΣ παρέας του Esoterica.gr...
Μια απροσδιόριστη ΒΕΒΑΙΟΤΗΤΑ είναι ότι η παραμονή σου φίλη Εlixir στη παρεούλα μας, θα είναι γόνιμη...

Απο καιρό έχω δεί και τα υπόλοιπα τόπικς των φόρουμς, ΕΡΩΤΑΣ & ΑΓΑΠΗ, ΑΓΑΠΗ & ΕΡΩΤΑΣ κλπ...
Δεν έχω συμετάσχει σε κανένα απο αυτά, γιατί ΣΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ τα τόπικς, εάν ΔΕΝ κατανοηθεί το ΠΑΡΟΝ ΘΕΜΑ "Αδελφές Ψυχές", μένουμε στα ΦΑΙΝΟΜΕΝΙΚΑ της πελαγοδρομησμένης μας ζωής που έχει να κάνει ΜΕ ΟΛΑ όσα είπατε περί έρωτα, περί στιγμιαίας αγάπης, περι αιωνίου αγάπης κλπ κλπ.

Το θέμα φίλε μου Wolffaced θα έλεγα ότι είναι ΚΑΙ πολύ μυστηριώδες ΚΑΙ πάρα πολύ σημαντικό στον ΕΣΩΤΕΡΙΣΜΟ.

Κατανοόντας καταρχάς ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΨΥΧΗ και απο πού ξεκινάεί, τι παιρνάει για να ΚΑΤΕΛΘΕΙ τους κόσμους και τις διαστάσεις για να ενδυθεί (ΣΑΡΚΩΘΕΙ) το φυσικοϋλικό ΣΩΜΑ και να ζήσει την ΚΑΘΕ σάρκωσή της θεωρώ ότι θα πρέπει να είναι το ΠΡΩΤΟ βήμα.

Σε πολλά απο τα τόπικς που κατα καιρούς έχω συμμετάσχει, μπαίνω στον "πειρασμό" για να μιλήσω και να παραθέσω την άποψη του ΕΣΩΤΕΡΙΣΜΟΥ για όλα αυτά τα τόσο σημαντικά (κατ'εμέ) θέματα, πράγμα που δεν έκανα...
Ισως να περίμενα το ΕΛΙΞΗΡΙΟ να ανοίξει το ΔΙΚΟ του θέμα για να μιλήσουμε ΙΣΩΣ και ποιό ανοικτά... ίσως...

Μου αρέσει να λειτουργό ΑΦΑΙΡΕΤΙΚΑ, όπως ο γλύπτης που έχει εμπρός του ένα κομμάτι μάρμαρο και ξεκινά σιγά σιγά να ΑΦΑΙΡΕΙ τα κομμάτια εκείνα του μαρμάρου που ΚΡΥΒΟΥΝ την πανέμορφη ΑΦΡΟΔΙΤΗ (την θεά του ΕΡΩΤΑ)...

Και μια και μίλησα για ΕΡΩΤΑ... Για ποιόν έρωτα μιλάμε;;; Για τον Επουράνιο ή για τον Πάνδημο;;;

Οι ΑΔΕΛΦΕΣ ΨΥΧΕΣ, δεν έχουν να κάνουνε πάντως με τον ΠΑΝΔΗΜΟ, αλλά με τον ΕΠΟΥΡΑΝΙΟ, αυτόν που ΓΕΝΝΑ τον ΚΟΣΜΟ...
Το λέω αυτό με κάποια βεβαιότητα, μιάς και η ΨΥΧΗ δεν είναι δημιούργημα του ΦΥΣΙΚΟΫΛΙΚΟΥ ΚΟΣΜΟΥ (του Πάνδημου), αλλά του ΘΕΪΚΟΥ (Επουράνιου)...

Με αυτή τη πρώτη τοποθέτησή μου, σας κάνω γνωστό φίλποι μου ότι δεν συμμερίζομαι την άποψη που γράφουν τα περισότερα βιβλία ή περιοδικά για το πραγματικά ΜΕΓΑΛΟ θέμα που άνοιξε η φίλη μας το Εληξίριο και την ευχαριστώ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ γι'αυτό...

Κέλσος ο Φιλαλήθης