ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- πειτε όχι στον πόλεμο! - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.

- πειτε όχι στον πόλεμο! - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.

Persa2 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/1
PersaΜέλος
20/03/2003, 11:56:59
Στείλτε το σε όποιον μπορεί να το διαβάσει. Πρώτα όμως διαβάστε το!
Μεταφράστε το και στείλτε το και αλλού!
Πριν δυόμισι χρόνια -όταν οι ΗΠΑ αποφάσισαν την επίθεση στο Αφγανιστάν-συνειδητοποίησα ότι δεν υπάρχει απολύτως τίποτα στον κόσμο ακόμα και εάν διαδήλωναν ένα δισεκατομμύριο άνθρωποι στον πλανήτη, που να ματαιώσει η να αλλάξει αυτή την απόφαση τους. Αυτή ήταν η πρώτη φορά που αισθάνθηκα πόσο ασήμαντη είναι η γνώμη μου όχι μόνο για την παγκόσμια πολική σκηνή, όχι μόνο για την πολιτική αρένα της ίδιας μου της χώρας, αλλά πολύ περισσότερο για την ίδια μου την ζωή. Ακόμα και εάν συμφωνούσα με την άποψη της απομόνωσης η της τιμωρίας των υπεύθυνων και πάλι συνειδητοποίησα ότι δεν είχα το παραμικρό δικαίωμα να προστατέψω την ίδια μου την ζωή και το ίδιο το άμεσο περιβάλλον μου από τις έμμεσες συνέπειες ενός τέτοιου πολέμου. Συνέπειες στον αέρα που αναπνέω, συνέπειες στην αλλαγή των κλιματολογικών συνθηκών σε όλον τον πλανήτη, συνέπειες στην τσέπη μου, συνέπειες στις εικόνες που βλέπω στην τηλεόραση.
Υπάρχει όμως μια minimum επιλογή που έχω. Να αρνηθώ να πληρώνω και να χρηματοδοτώ ο ίδιος αυτούς που είναι υπεύθυνοι! Έμμεσα; Ενδεχομένως ναι! Ελάχιστα; Σίγουρα ναι! Αρνούμαι λοιπόν οποιαδήποτε κατανάλωση Αμερικανικών προϊόντων η προϊόντων που σχετίζονται με αμερικάνικες εταιρείες. Δεν θεωρώ αυτήν την προσωπική μου κίνηση σαν αρχή μιας σταυροφορίας! Θα μπορούσε εν δυνάμει να προκύψει και να γίνει. Αλλά μέχρι τότε μου δίνει προσωπική ικανοποίηση να το κάνω! Στο κάτω της γραφής το υπαγορεύει η στοιχειώδης αξιοπρέπεια μου.
Να το πω και αλλιώς: φαίνεται λογικό να πληρώνω ένα μαγαζί που έχει προϊόντα που δεν με αφορούν και ενδεχομένως μου φαίνονται και αντιαισθητικά;
ΕΜΕΝΑ ΔΕΝ ΜΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΛΟΓΙΚΟ, ΚΑΙ ΩΣ ΕΚ ΤΟΥΤΟΥ ΣΤΑΜΑΤΩ ΝΑ ΤΟ ΠΛΗΡΩΝΩ.

Όσοι πιστοί λοιπόν προσέλθετε! Ας αρχίσει μια minimum εκστρατεία και όπου βγάλει! Από 20 έως 30 Μαρτίου ας μην καταναλώσουμε κανένα Αμερικανικό προϊόν. Το μέγιστο που μπορεί να επιτευχθεί είναι τουλάχιστον 10.000.000 άνθρωποι να στερήσουν από Αμερικανικές εταιρείες από 2.5 € για 10 ημέρες (λίγο λιγότερο από 250.000.000 € !). Το ελάχιστο είναι η προσωπική ικανοποίηση που μπορεί να πάρει κανείς από μια τέτοια κίνηση. (2,5 € = 1 coca-cola και 1 malrlboro)
Αντικαταστήστε λοιπόν η καταργήστε τα Αμερικανικά προϊόντα που καταναλώνετε. Στείλετε αυτό το mail σε όσον κόσμο μπορείτε. Νομίζω μπορεί να αποκτήσει νόημα.
Καταργήστε την coca-cola και την pepsi-cola.
Αντικαταστήστε Ήβη, Fanta, και προϊόντα που εμφιαλώνονται από pepsi , coca cola κλπ (θα εκπλαγείτε για το ποσά είναι), με αντίστοιχα ελληνικά η ευρωπαϊκά. Πχ ΕΨΑ, Κάμπος Χίου, η και Γαλλικά, Γερμανικά κλπ. Αντικαταστήστε Marlboro, Camel κλπ με ευρωπαϊκά η ντόπια τσιγάρα, τα Kellog's με Alpen. Αντικαταστήστε BP, SHELL κλπ με αντίστοιχες Ελληνικές εταιρείες. Και οι Βρετανοί έχουν μερίδιο ευθύνης! Αντικαταστήστε τα Wendy's και τα MacDonalds με τα Goody's. Είναι ούτως η άλλως καλύτερα και κομψότερα!
Οι πιο σκληροπυρηνικοί, μην αγοράζετε General Electric, Kelvinator κλπ. Και τα Miele, Bosch, Siemens μπορούν να παγώσουν εξίσου καλά! Η για τους ακόμα σκληρότερους, αντικαταστήστε τέλος πάντων τα παλιά σας Cherokee η τις παλιές σας Buick με μια BMW, Mercedes η Jaguar. Και αυτά τα αυτοκίνητα θα σας πάνε στην δουλεία σας αξιοπρεπώς!!
Πως γίνεται η αρχή σε όλα αυτά;
ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΜΑΓΕΙΑ ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ ΣΤΕΙΛΕΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ e-mail ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΜΠΟΡΕΙΤΕ.
Εάν αυτό το e-mail σταλεί από τον καθένα στον οποίο φτάνει σε τουλάχιστον 5 παραλήπτες, τότε -θεωρητικά τουλάχιστον- σε 10 ημέρες θα έχει φτάσει στα χέρια 9.765.625 ανθρώπων. Και αυτό το τονίζω για να δείξω την δυναμική που θα μπορούσε να έχει μια τέτοια κίνηση.

Υστερόγραφα -και περισσότερο για να μην βιαστούν πολλοί αναλυτές -και μόνον αναλυτές- να εντοπίσουν τις πρακτικές η θεωρητικές η εννοιολογικές αντιφάσεις η αδυναμίες του κειμένου η δυσκολίες εφαρμογής μιας τέτοιας κίνησης, θέλω απλώς να τονίσω ότι είναι μια προσωπική απόφαση την οποία απλώς κοινοποιώ. Θεωρώ ότι είναι πολύ σημαντικότερο και πιο ικανοποιητικό το να κάνω αυτά που λέω παραπάνω παρά το να 'τα συζητάω' η να σπάω
περίπτερα!

WolffacedΜέλος
20/03/2003, 12:04:32
quote:

Αντικαταστήστε τα Wendy's και τα MacDonalds με τα Goody's. Είναι ούτως η άλλως καλύτερα και κομψότερα!