ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΣΧΟΛΙΑ ΓΝΩΣΤΩΝ ΦΡΑΣΕΩΝ - .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.

- ΣΧΟΛΙΑ ΓΝΩΣΤΩΝ ΦΡΑΣΕΩΝ - .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.

alfa-omega24 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
19/01/2011, 16:16:36
quote:
zip : Κάποτε, η μάνα μου έκανε εγχείρηση μπαλονάκι. Ζήτησα λοιπόν να δω τον γιατρό ιδιαιτέρως για να τον ρωτήσω κάποια πράγματα σχετικά με την επέμβαση. Πράγματι, μου εξήγησε ο άνθρωπος τα βασικά της διαδικασίας. Όμως μόλις τον ρώτησα "Πως ακριβώς το κάνετε αυτό γιατρέ ;", ξέρεις τι μου απάντησε ; "Τι να σου πω τώρα φίλε μου ; Είσαι γιατρός ;". Του είπα όχι, τον ευχαρίστησα για τον χρόνο του και η κουβέντα σταμάτησε εκεί.

Ατυχές το παραδειγμά σου φίλε zip, το διορθώνεις παρακάτω μιλώντας για χρήση της γνώσης αλλά και πάλι γενικεύεις πολύ ειδικές περιπτώσεις.

Φίλε makfor, έχει πέσει στην αντιληψή μου αυτός ο "μύθος" και αναφερόμενος στα όσα λες θα συμφωνήσω..

quote:
Εαρινός : Τα άτομα με ψυχοπαθητική προσωπικότητα είναι αδίστακτοι ψεύτες , έτοιμοι να πούν και να κάνουν τα πάντα προκειμένου να αποκτήσουν αυτό που θέλουν ΚΑΙ ΧΕΙΡΙΖΟΝΤΑΙ ΕΠΙΔΕΞΙΑ , τα συναισθήματα των θυμάτων τους με τον ίδιο κυνισμό...και αυτό ορίζει ενός είδους λογική σκέψη για τον εν λόγω Ψυχολογικό τύπο και ο οποίος επικυρώνει την "λογική αυτή σκέψη" με εξ'ισου πολύ "λογικά επιχειρήματα"...

Πραγματικά αυτό με έχει εντυπωσιάσει σε ορισμένους ψυχολογικούς τύπους.

Πολύ ενδιαφέρουσα κουβέντα, εύχομαι να υπάρξει και συνέχεια!!

THE TRUE REVOLUTION IS IN MIND

19/01/2011, 17:40:45
[Forster: «Αν έπρεπε να επιλέξω ανάμεσα στο να προδώσω τη χώρα µου και να προδώσω τον φίλο µου ελπίζω ότι θα τολμούσα να προδώσω τη χώρα µου».]

Μία άλλη εκδοχή:

Αν θα έπρεπε να διαλέξει ανάμεσα σε δύο μεγάλες αξίες θα επέλεγε την πίστη του στη φιλία η οποία θα του έδινε το θάρρος για να το τελέσει. Από ποιά θα αντλούσε? από τη φιλία ή τη πίστη του στη φιλία?
Μάλλον και από τα δύο, όπως το βλέπω εγώ!!

Ξεκάθαρα εκείνος πίστευε ως μεγάλύτερη αξία τη φιλία και γνώριζε αντίστοιχα πως χρειάζεται τόλμη και ήλπιζε να την έχει αντλώντας θάρρος από αυτή τη πίστη του για να προδώσει τη χώρα του.

Σε καμία περίπτωση δεν θα πρόδιδε τη φιλία όμως υπήρχε μεγάλη πιθανότητα να προδώσει τη πατρίδα του!

Κατά τη γνώμη μου θέλοντας να προσδώσει αξία στον άνθρωπο και στη φιλία και όχι τόσο σε αξίες που υποκινούνται από συμφέροντα της πολιτικής και της όποιας προπαγάνδας ενάντια της ελευθερίας του ατόμου/ανθρώπου και της ελεύθερης σκέψης.

Σε αυτή τη περίπτωση δεν μας απασχολεί αν θα ήταν φίλος η εραστής κατά τη γνώμη όπως και έχω ξαναπεί κάθε φιλία εμπεριέχει έρωτα και κάθε έρωτας εμπεριέχει φιλία!!

"Ελπίζω ότι θα τολμούσα"

THE TRUE REVOLUTION IS IN MIND

42NAΜέλος
23/01/2011, 19:06:50

25/01/2011, 20:40:56
42NA ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΑΓΑΠΑΜΕ

CHARMED