ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΤΕΚΤΟΝΙΣΜΟΣ - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.

- ΤΕΚΤΟΝΙΣΜΟΣ - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.

Wolffaced120 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/6
17/03/2003, 11:08:28
quote:
Κάποιοι ακούγονται πολύ "γοητευμένοι" απο τα μυστήρια αλλά έχω κάτι ΄προκλητικό να πώ πάνω σε αυτό. Οσο "μυστήριο" είναι π.χ. η θεία ευχαρηστία αλλο τόσο "μυστήριο" είναι και κάποιος που φροντίζει τους κατάκοιτους γονείς του, άλλο τόσο "μυστήριο" είναι αυτό που κάνουν πολλοί για τα παιδιά τους (τα δίνουν όλα) , άλλο τόσο μυστήριο είναι αυτοί που πάνε και κάθονται σαν ανθρώπινη ασπίδα μπροστά σε σφαίρες και σε βόμβες.

Mέγα λάθος φίλε μου να εκλαϊκεύεις και να απλουστεύεις τα Μυστήρια

quote:
ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΟΥΜΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΦΩΣ ΤΗΣ ΜΕΡΑΣ ? ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΔΟΥΜΕ ΝΤΕ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΡΟ ΤΗΣ "ΚΑΤΑΝΥΞΗΣ" ΣΤΟ ΦΩΣ ΚΑΠΟΙΩΝ ΚΕΡΙΩΝ?

Εσύ ειδικά φίλε μου απ'ότι φαίνεται δε μπορείς να δεις τη μύτη σου ούτε και αν βρίσκεσαι κάτω από κολώνα της ΔΕΗ (ξέρεις μωρέ αυτή τη μασονική εταιρεία..)

quote:
Και ποιό είναι το μέγα μυστήριο και μυστικό που κανείς τους δεν θέλει να διαρεύσει ?(απο το βατικανό μέχρι τον Δαλάι Λάμα ,απο τους ορθόδοξους μέχρι τους Τέκτονες) ΟΤΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΙΝΑΙ ΘΕΟΣ . ΟΤΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΧΕΙ ΘΕΙΑ ΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΓΙΟΣ ΘΕΟΥ.ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΔΕΛΦΙΑ Ο ΖΗΤΙΑΝΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΙΓΚΗΠΑ , Ο ΜΥΣΤΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΜΠΕΚΡΗ , Ο ΔΑΣΚΑΛΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΜΑΘΗΤΗ,Ο ΜΑΥΡΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΑΣΠΡΟ.

Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου (είδες που άμα θέλεις μπορείς να κάνεις λογικούς συνειρμούς?) Αλήθεια η κυρά Βιολέτα η γειτόνισά σου το ξέρει ότι είναι Θεά? Οοοχι?? Είδες λοιπόν που χρειάζεται μι μικρή βοήθεια για να το ανακαλύψει?

quote:
Φαντάζεσται να το συνειδητοποιήσουν μια μέρα όλοι οι άνθρωποι αυτό ? Οτι είναι θεοί ?

Aμήν και πότε φίλε μου...

quote:
ΠΟΙΟΣ ΜΕΤΑ ΘΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΤΕΙ ΕΝΑΝ ΘΕΟ ? ΠΟΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑ ΘΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΟΡΟΙΔΕΨΕΙ ΕΝΑΝ ΘΕΟ?ΠΟΙΟΣ ΕΡΓΟΔΟΤΗΣ ΑΠΑΤΕΩΝΑΣ ΘΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΡΟΥΦΗΞΕΙ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΕΝΟΣ ΘΕΟΥ?ΠΟΙΟΣ ΗΓΕΤΙΣΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΗΣ ?

Eνα "Θεό" μπορεί να τον εκμεταλλευτεί μόνο ένας άλλος "Θεός" άρα αφού είμαστε όλοι "Θεοί" μπορούμε πάντα ο ένας να εκμεταλεύεται τον άλλο... το να το ανακαλύψουμε δε θα αλλάξει τίποτα σε αυτό τον τομέα

Tέλος αν μη τι άλλο θα πρέπει να αναγνωρίσεις το γεγονός ότι και οι πολιτικοί καθώς και οι θρησκευτικοί ηγέτες είναι και αυτοί άνθρωποι και όχι εξωγήινοι και σαν άνθρωποι έχουν το δικαίωμα στην εσωτερική αναζήτηση είτε μέσα από τον Τεκτονισμό είτε μέσα από άλλες ομάδες. Μήπως θα πρέπει να απογορευτεί να γράφονται και σε αθλητικούς ομίλους ή λέσχες για να αθλούνται? Αν θέλανε εξουσία θα πήγαιναν στη Λέσχη Μπίλντεμπεργκ (βλ. ανάλογο topic)

"Τάδε έφη Avallon"

Edited by - Avallon on 17/03/2003 11:20:28

thothΙδρυτικό Μέλος
17/03/2003, 12:18:23
Γεια σας και πάλι.

Δεν θα αναφερθώ στον τεκτονισμό αλλά σε όλα όσα προέκυψαν από τις συζητήσεις που τα θεωρώ και πιο σημαντικά.

Πολύ ωραίοι οι προβληματισμοί σου ΕΟΝ για την φύση του ανθρώπου και την κατάσταση του κόσμου (αν και διαφαίνεται να έχεις και μια διάθεση... rage against the machine ). Πόσο διαφορετικά πράγματι θα ήταν να γνωρίζουμε τη θεϊκότητά μας; Όλος ο φόβος και η μιζέρια μας, θα εξαφανιζόταν με μιας και στην θέση τους θα ερχόταν η αγάπη και η δύναμη.

Η διαφωνία μου βρίσκεται στο ότι αυτή η προσέγγιση αν και πολύ δυναμική και αποτελεσματική απέχει πολύ από το να είναι ο μοναδικός τρόπος αναζήτησης του εντός Θεού. Υπάρχουν άνθρωποι που νομίζω ότι, ειλικρινά, θα έβρισκαν πολύ αφηρημένη και συναισθηματική αυτήν την προσέγγιση. Δεν θα την καταλάβαιναν ούτε θα την αποδεχόντουσαν.

Δεν νομίζω ότι είναι ο μόνος τρόπος να ανέβεις στο "βουνό". Όσο είμαστε διαφορετικοί μεταξύ μας ως άνθρωποι, ως έθνη, ως πολιτισμοί, ως ιστορίες θα υπάρχουν πολλοί τρόποι και πολλές διαφορετικές μέθοδοι για να αναζητήσεις και να "κατοικήσεις" στην εσωτερικότητά σου.

Εγώ ο ίδιος δεν μπορώ να αποφασίσω για εμένα. Άλλοτε σκύβω πάνω από τον Πλάτωνα, τον Πλωτίνο, τον Πρόκλο κάνοντας μεθοδική μελέτη, σχεδιαγράμματα, φιλοσοφικές αναλύσεις και συνθέσεις. Άλλοτε ανατρέχω στην Ανατολή, στην Σαμκύα και στην Βεδάντα, ενθουσιασμένος με την ενότητα και ομοιότητα που βρίσκω και λέω, "ναι, εδώ είναι ο Θεός", μέσα μου και έξω μου.

Και άλλοτε βαριέμαι και κουράζομαι με αυτές τις νοητικές διαδρομές και διαβάζω απλά εμπνευσμένα κείμενα που μου δίνουν κουράγιο και σιγουριά μόνο και μόνο με την πνευματική τους δύναμη, χωρίς να χρειαστεί να δώσουν κανένα ορισμό και καμία ανάλυση.

Άλλοτε αναζητώ στην επιστήμη την Αλήθεια και άλλοτε στην Θρησκεία και πολλές φορές εμπνέομαι μόνο από την μία και όχι από την άλλη.

Ο Βούδας ήρθε και ίδρυσε για πρώτη φορά οργανωμένες, μοναστικές κοινότητες. Οι Ινδουιστές σοκαρίστηκαν αλλά αναγκάστηκαν μετά από καιρό να τις αποδεχτούν και να τις εφαρμόσουν και οι ίδιοι.

Αν ο Χριστός ή ο Βούδας προωθούν την ιεραρχία και την οργάνωση μοναστικών κοινοτήτων για να μεταβιβαστούν τα πνευματικά ιδανικά τους, τότε θα πρέπει να ρίξουμε και τα σφάλματα πάνω τους; Δεν νομίζω. Απλά είναι στην φύση του ανθρώπου πολύ γρήγορα να χρησιμοποιεί αυτές τις δομές για να τις γεμίσει με τον εγωισμό του και αντί να αναπαράγει πνεύμα, να αναπαράγει ύλη.

Είμαστε, ως άνθρωποι, μεταξύ δύο άκρων, της υπακοής ως μέλη σε οργανωμένες δομές και του άλλου άκρου της αίσθησης της απόλυτης ελευθερίας μας και αυτοδιάθεσής μας. Την μία κτίζουμε μορφές για να κατοικήσουν οι ιδέες μας και την άλλη τις γκρεμίζουμε γιατί το πνεύμα αποχώρησε από αυτές και την θέση του πήρε το πνευματικό σκοτάδι.

Πιστεύω στα άκρα παρά μόνο όταν μου δείχνουν το πνευματικό μέσον.

"ΕΝ ΤΟ ΠΑΝ"

17/03/2003, 14:01:41
Αγαπητέ μου ΕοΝ
Θέτεις κάποια ερωτήματα, κάνεις κάποιους συνειρμούς και καταλήγεις σε κάποια συμπεράσματα.
Θα απαντήσω σε ότι ξέρω προσωπικά και σε ότι έχω σχηματίσει ως άποψη από την έρευνα μου γύρω από το θέμα θέτοντας και εγώ με τη σειρά μου κάποια ερωτήματα και κάποιους συνειρμούς χωρίς όμως αφορισμούς.
Λέμε λοιπόν ότι κάτι ύποπτο γίνετε μέσα στις στοές διότι υπάρχει η μυστικότητα που καλύπτει τις εργασίες αυτής της ομάδας .
Γιατί είναι ύποπτοι οι μασόνοι γι αυτό το λόγο και δεν είναι ύποπτοι συνομωσίας τα μέλη του τάδε ή του δείνα συλλόγου, πολιτικού κόμματος, εκκλησιαστικού συμβουλίου κλπ που δεν αποκαλύπτει τι συζήτησε ;
Επειδή εκείνοι ντε φάκτο δεν ασχολούνται με τον εσωτερισμό με τα μυστήρια με τη γνώση ;
Μα οι εκκλησία ασχολείται με τα μυστήρια, ασχολείται με τη γνώση, ασχολείται με το θείο, με τον άνθρωπο, με τα λεφτά ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ.
Αυτοί γιατί δεν είναι κατακριτέοι ;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;
Ποιο μεγάλη γνώση ΚΑΙ ΜΕ ΣΤΟΙΧΕΙΑ έχουμε για την εκκλησιαστική παρέμβαση στην πολιτική και στην αμάθεια του ανθρώπου ( πίστευε και μη ερεύνα ), παρά για τους τέκτονες ( ουδέν θέτει όριο προ της αληθείας ), έτσι δεν είναι ;
Έχουμε παραδείγματα τις πολιτικής που θέλοντας να εξουσιάσει τον όχλο του απέκρυψε τη γνώση, έκαψε βιβλία ( και η εκκλησία το έχει κάνει ), και εν τέλει τον εξαθλίωσε.
Αντίθετα δεν έχω ιστορικά στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι οι τέκτονες έκαναν κάτι ανάλογο, κλείστηκαν στις στοές προσπαθώντας να βρουν την αλήθεια με μέσο το όποιο στοιχείο είχαν στα χέρια τους γιατί αν το έκαναν έξω το λιγότερο που θα πάθαιναν θα ήταν να καταλήξουν στην πυρά της κάθαρσης από το διάβολο που είχαν μέσα τους ( αχ αυτή η τόσο μεγάλη ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ πράξη αγάπης πόσους εξάγνισε ).
Λες: « Φαντάζεσται να το συνειδητοποιήσουν μια μέρα όλοι οι άνθρωποι αυτό ? Οτι είναι θεοί ? »
Απαντώ : Αν κάποιος χωρίς γνώσεις, χωρίς παιδεία, χωρίς εσωτερικά χαρίσματα, χωρίς ισορροπία σκέψης πράξης κάποια μέρα το καταλάβει αυτό, γιατί κάποιος του άνοιξε τα μάτια ( είδε το Φως ) ή γιατί του ήρθε η Θεία επιφώτιση ( Θείο Φως ) μήπως τη δει Χίτλερ, Ναπολέων κλπ ;;;;
Θα έχει μάθει, θα έχει καταλάβει την έννοια ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ , ΙΣΟΤΗΣ , ΑΔΕΛΦΟΤΗΣ ;

Αυτές τις σκέψεις δε μου τις έχουν απαντήσει ακόμα όσοι είναι εναντίον του τεκτονισμού, με στοιχεία όμως και όχι με αφορισμούς που στερούνται στοιχειώδους τεκμηρίωσης.

Επειδή αγαπώ τον άνθρωπο θα αγωνίζομαι όσο ζω να μπορεί αυτός να αναζητεί το δρόμο που θα τον φέρει στην απόλυτη γνώση και στην ένωση με το Θείο μέσα από όπου αυτός νομίζει καλύτερα ( εκκλησία , μοναστική ζωή , ασκητική ζωή , τεκτονισμό , τάγματα αναζήτησης κλπ ) χωρίς να καταδικάζω κανένα.

Ελπίζω να συνεχίσουμε αυτή την όμορφη κουβεντούλα μας όλοι μπορούμε να βάλουμε ένα λιθαράκι σκέψης, συνεχίστε λοιπόν.

Υ.Γ. Αγαπητέ Κέλσο το VHF του σκάφους είναι ανοικτό και ακούει όλες τις κλήσεις

Ο Εξημερωμένος και Αναζητών

Apostolos

EoNΜέλος
17/03/2003, 14:07:41
φίλε Αvallon δεν εκλαϊκεύω το είδη απλό ...

quote:
Εσύ ειδικά φίλε μου απ'ότι φαίνεται δε μπορείς να δεις τη μύτη σου ούτε και αν βρίσκεσαι κάτω από κολώνα της ΔΕΗ (ξέρεις μωρέ αυτή τη μασονική εταιρεία..)

ναι ...χεχε... γελάσαμε και πάλι σήμερα...

quote:
Eνα "Θεό" μπορεί να τον εκμεταλλευτεί μόνο ένας άλλος "Θεός" άρα αφού είμαστε όλοι "Θεοί" μπορούμε πάντα ο ένας να εκμεταλεύεται τον άλλο... το να το ανακαλύψουμε δε θα αλλάξει τίποτα σε αυτό τον

τομέα

Ολο αυτό μόνος σου το σκέφτηκες ?
ΔΕΝ ΣΟΥ ΈΧΟΥΝ ΠΕΙ ΕΚΕΙ ΣΤΑ ΜΥΣΤΉΡΙΑ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙΣ ΟΤΙ Ο ΘΕΟΣ ΔΕΝ ΕΜΠΕΡΙΕΧΕΙ ΕΝΝΟΙΕΣ ΟΠΩΣ Η ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ?ΟΤΙ Η ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΙΟΝ ΠΤΩΣΗΣ? (πλάκα πλάκα σαν τι μυστήρια κάνεις ρε Avallon ? ) ..........μυστήριο.......... (άσε που παίζει να πιστεύουμε και σε άλλο θεό...οπότε καλά θα κάνεις να κρατήσεις τα μυστήρια σου κρυφά...)

quote:
Tέλος αν μη τι άλλο θα πρέπει να αναγνωρίσεις το γεγονός ότι και οι πολιτικοί καθώς και οι θρησκευτικοί ηγέτες είναι και αυτοί άνθρωποι και όχι εξωγήινοι και σαν άνθρωποι έχουν το δικαίωμα στην εσωτερική αναζήτηση είτε μέσα από τον Τεκτονισμό είτε μέσα από άλλες ομάδες. Μήπως θα πρέπει να απογορευτεί να γράφονται και σε αθλητικούς ομίλους ή λέσχες για να αθλούνται? Αν θέλανε εξουσία θα πήγαιναν στη Λέσχη Μπίλντεμπεργκ (βλ. ανάλογο topic)

πόσο χρονών είσαι είπαμε?

Φίλε thoth καταλαβαίνω τι λές αλλά ...
o πνευματικός άνθρωπος που αντιλαμβάνεται τι γίνεται γύρω του (έστω σε θέμα ενεργειών) όχι μόνο rage against the machine πρέπει να έχει αλλά και πολύ ακόμα ... εκτός και αν είσαι υποστηρικτής των σιωπηλών αδερφάτων που κοιτάνε μόνο την πάρτη τους , και την εσωτερική τους αταραξία και γαλήνη. Χαίρω πολύ Χερόπουλος. Το να αποκτάς γαλήνη στα μοναστήρια δεν είναι και τίποτα σπουδαίο ....το να καλλιεργείς όμως τις αρετές μέσα στην ζωή, να είσαι μέσα σε όλα παρόν με το πνεύμα σου, να συμμετέχεις στις ζυμώσεις ε τότε αυτό κάτι είναι. Δείχνει τουλάχιστον οτι κατανοείς την ενότητα του ανθρώπου και μένεις να βοηθήσεις εμπρακτα την "διαδικασία" .
Παρήλθε η εποχή των ησυχαστών ,των μοναχών , των απομωνομένων. Δεν βλέπεις οτι και αυτά καταρρέουν ?
Το παιχνίδι πιά παίζεται μέσα στη ζωή ,στον καθημερινό αγώνα και μόνο αυτός ο αγώνας θα δημιουργήσει ολοκληρωμένους ανθρώπους .
Καταλάβετε ένα πράγμα ΑΝΟΔΟΣ = ΠΡΟΣΦΟΡΑ . Ο Χριστός δεν σταυρώθηκε για να κλείνεται ο κάθε πικραμένος σε μοναστήρια. Ο Χριστός δίδαξε και εφάρμοσε έμπρακτα την προσφορά και την ένωση .Προσφορά στον συνάνθρωπο . Εδωσε , ΤΑ ΕΔΩΣΕ ΟΛΑ , ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΟΥ ΤΗ ΖΩΗ.
Εκεί κολλάμε όλοι. Βλέπεις δεν είναι και τόσο "μυστήριο" πράγμα , προυποθέτει και ξεβόλεμα τις περισσότερες φορές ,δεν έχει και την αίγλη του να επικοινωνείς με άλλες "διαστάσεις", δεν έχει πάθος, ίντριγκα , μάγια , ξόρκια , διαβόλους , τριβόλους .
Χωρίς προσφορά κυρίες και κύριοι δεν γίνεται τίποτα . Ανθρωπος που δεν προσφέρει δεν λογίζεται ως Ανθρωπος στα πνευματικά πεδία.Δεν λογίζεται οτι έχει γνώση και συνείδηση . Δεν ανεβαίνει επίπεδα .Δεν είναι ΕΜΠΙΣΤΟΣ (Μεγάλο θέμα αυτό) Θεωρείται "μωρό" και ως τέτοιο αντιμετωπίζεται... Και η προσφορά είναι πολύ συγκεκριμένη. Ξεκινάς απο το να προσφέρεις έστω μια ευχή,μια καλή κουβέντα σε έναν συνάθρωπο και καταληγεις να προσφέρεις τον εαυτό σου για όλον τον άνθρωπο. Ανάλογα με το εύρος της συνείδησης του καθενός βέβαια. (εγώ π.χ. παλεύω εδώ και 10χρόνια για το πρώτο ακόμα,είμαι χαλαρός πολεμιστής...:)

Πήγε ο Παύλος σε κανα μοναστήρι ? Πήγαν οι απόστολοι που φάγαν το ξύλο της αρκούδας ? Πήγε η μητέρα Τερέζα ? Πήγε κανας Αγιος σε μοναστήρι ? Πήγε ο Γιογκανάντα σε μοναστήρι ?

Η κατάσταση της ερήμου που πέρασε ο Χριστος (απο κεί βγήκε και ιδέα του μοναχισμού για τον Χριστιανισμό τουλάχιστον) είναι κάτι το εσωτερικό και το πολύ βαθύ που δεν χρειάζεται να αναλυθεί εδώ. Απλά να θυμίσω οτι μετά την έρημο ο Χριστός ΞΑΝΑΓΥΡΙΣΕ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΔΑΞΕΙ,ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΥΝΕΛΑΒΕ ΔΕΝ ΚΑΘΗΣΕ ΣΤΗΝ ΕΡΗΜΟ ΝΑ ΜΑΛΑΚΙΖΕΤΑΙ , ΝΑ ΜΕΤΡΑΕΙ ΚΟΜΠΟΣΚΙΝΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙ ΚΡΑΣΙ ΚΑΙ ΠΑΤΑΤΕΣ.
ΣΩΣΤΟΣ ?

17/03/2003, 14:40:04
Αχ !!!!!!
Γιατί φίλε μου ΕοΝ τόσοι αφορισμοί ;
Γιατί τέτοια επιθετικότητα ;
Που πήγε το «αν κάποιος σε χτυπήσει από το ένα μάγουλο στρέψε και το άλλο» ;
Που είναι η πραότητα και η ηρεμία του Υιού του Ανθρώπου με την οποία δίδαξε τους Απόστολους ;

Ας θέσω και εγώ ερωτήματα .
Σε ποιόν θεό πιστεύεις ;
Υπάρχουν πολλοί θεοί ή ο Θεός είναι ένας όπως και αν τον ονομάζουμε.
Γιατί ΟΛΕΣ οι θρησκείες έχουν το όνομα του διδασκάλου – προφήτη τους και όχι του Θεού ;
Γιατί να αποκηρύττω κάποιον που πιστεύει σε κάτι άλλο από μένα και να μην συνδιαλέγομαι μαζί του με πραότητα και αγάπη ούτως ώστε μέσα από την συνισταμένη της αλήθειας μας να κάνουμε ένα βήμα ποιο κοντά στο Φως ;
Η κυρά Κατίνα πιστεύει στη διδασκαλία του Χριστού ή στον παπά της ενορίας ;
Αν ο κυρ Μήτσος μάθει πως είναι θεός μήπως βγάλει τα απωθημένα της καταπίεσης του με χαστούκια προς πάσα κατεύθυνση ;
Αν δογματιστώ με κάτι μήπως τυφλώνομαι ;
Αν μιλάω χωρίς στοιχεία αλλά με συνεπαγωγικές σκέψεις και κάνω σενάρια συνομοσιολογίας μήπως εξευτελίζομαι ;

Ηρέμισε και παρέθεσε της απόψεις σου οδηγώντας την κουβέντα σε γαλήνια νερά διότι όπως είπε ο Χριστός «μάχαιραν έδωσες μάχαιραν θα λάβεις»

Με αγάπη ο Αναζητών

Apostolos

ANTONIOS1997Μέλος
17/03/2003, 14:45:32
quote:
Δεν καταλαβαίνω προς τι τόσος εκνευρισμός φίλε Ramoglou...

Αν θες τη γνώμη μου ολοι αυτοί που αποτελούν κάθε είδους στοές και τάγματα δεν το κάνουν για το φώς αλλά για την εξουσία και τα ΦΡΑΓΚΑ (αυτό δίχνει και η ιστορία άλλωστε) συνεπώς η Μασονία θα έπρεπε να λέγεται "Χαψο-νία" κατα τη γνώμη μου.(χάψτε όσα πιο πολλά μπορείτε)

Συμφωνώ με τα παραπάνω χωρίς (πιθανά) να έχω επιχειρήματα ή να μπορώ να παραθέσω διευθύνσεις όπου κάποιος θα μπορούσε να διασταυρώσει την άποψη μου. Παρόλα αυτά σέβομαι αυτούς που με διαβάζουν γιατί αυτό που λέω δεν είναι ψέματα (για εμένα) αλλά είναι η προσωπική μου γνώμη μέσα από τις πληροφορίες που κατά τη διάρκεια της ζωής μου έχω δεχτεί, σε συνδυασμό με τα εσωτερικά μου φίλτρα. Αλλωστε ποιος δεν μιλά υποκειμενικά;;; Όλα αυτά μου δίνουν την εσωτερική διάθεση να συμφωνήσω απόλυτα με τον ΕΟΝ και νομίζω ότι ο συγκεκριμένος χώρος μου δίνει τη δυνατότητα να εκφραστώ έτσι.......άλλωστε εγώ δεν δύναμαι να έχω σαφή εικόνα κάποιου χώρου στον οποίο δεν ανήκω. Εάν κάποιοι ΑΝΗΚΟΥΝ ας το δηλώσουν τουλάχιστον, για να υπερεκτιμούμε τις πληροφορίες που μας δίνουν ως γνώστες του θέματος, αλλά και να κατανοούμε τον εκνευρισμό τους όταν αυτός εκφράζεται.

ANTONIOS1997
""ΑΡΑΤΕ ΟΙ ΠΥΛΕΣ ΤΟΥ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΥ""

ANTONIOS1997Μέλος
17/03/2003, 14:57:45
quote:
Η κατάσταση της ερήμου που πέρασε ο Χριστος (απο κεί βγήκε και ιδέα του μοναχισμού για τον Χριστιανισμό τουλάχιστον) είναι κάτι το εσωτερικό και το πολύ βαθύ που δεν χρειάζεται να αναλυθεί εδώ. Απλά να θυμίσω οτι μετά την έρημο ο Χριστός ΞΑΝΑΓΥΡΙΣΕ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΔΑΞΕΙ,ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΥΝΕΛΑΒΕ ΔΕΝ ΚΑΘΗΣΕ ΣΤΗΝ ΕΡΗΜΟ ΝΑ ΜΑΛΑΚΙΖΕΤΑΙ , ΝΑ ΜΕΤΡΑΕΙ ΚΟΜΠΟΣΚΙΝΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙ ΚΡΑΣΙ ΚΑΙ ΠΑΤΑΤΕΣ.
ΣΩΣΤΟΣ ?

ΛΑΘΟΣ.......ΟΛΑ ΙΣΙΩΜΑ......ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΜΟΝΑΧΙΣΜΟΣ.........ΜΟΝΑΧΙΣΜΟΣ.......ΘΕΛΗΣΗ ΚΑΠΟΙΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ.......ΛΑΘΟΣ ΦΙΛΕ ΕΙΤΕ ΣΥΜΦΩΝΕΙΣ ΕΙΤΕ ΟΧΙ ΜΑΖΙ ΤΟΥ........

ANTONIOS1997
""ΑΡΑΤΕ ΟΙ ΠΥΛΕΣ ΤΟΥ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΥ""

17/03/2003, 15:20:49
ANTONIOS1997
quote:
Εάν κάποιοι ΑΝΗΚΟΥΝ ας το δηλώσουν τουλάχιστον, για να υπερεκτιμούμε τις πληροφορίες που μας δίνουν ως γνώστες του θέματος, αλλά και να κατανοούμε τον εκνευρισμό τους όταν αυτός εκφράζεται.

ANTONIOS1997

quote:
Συμφωνώ με τα παραπάνω χωρίς (πιθανά) να έχω επιχειρήματα ή να μπορώ να παραθέσω διευθύνσεις όπου κάποιος θα μπορούσε να διασταυρώσει την άποψη μου. Παρόλα αυτά σέβομαι αυτούς που με διαβάζουν γιατί αυτό που λέω δεν είναι ψέματα (για εμένα) αλλά είναι η προσωπική μου γνώμη μέσα από τις πληροφορίες που κατά τη διάρκεια της ζωής μου έχω δεχτεί, σε συνδυασμό με τα εσωτερικά μου φίλτρα.

Ω ! Φίλε Αντώνιε
Άψογο , τέλειο , φοβερό , καλά έπαθα την πλάκα της ζωής μου , έμεινα άφωνος .
Εσύ δικαιούσαι να δηλώνεις την προσωπική σου άποψη χωρίς να έχεις επιχειρήματα ή να γνωρίζεις επακριβώς ( αλήθεια έκανες τον κόπο να διαβάσεις όλες τις σελίδες του τόπικ ;;;;; ), αλλά εγώ για να εκνευριστώ με κάποιον που σε πολλά τόπικ γράφει μία σειρά σκέτης ανοησίας και σκέτης παραπληροφόρησης θα πρέπει να είμαι τέκτων και να το δηλώσω κιόλας .
Χαχαχαχαχαχα.!!!!!!
Εκνευρίστηκα και το έγραψα πεντακάθαρα ΟΧΙ γιατί είπε κάτι εναντίον του τεκτονισμού αλλά γιατί λέει συνεχεία ΑΝΑΚΡΙΒΕΙΕΣ .
Άλλο το ένα άλλο το άλλο .
Και τέλος όπως εσύ έχεις το δικαίωμα να λες κάτι μέσα από αυτά που άκουσες, διάβασες, έζησες, έτσι και εγώ έχω το δικαίωμα να λέω ότι διάβασα, άκουσα, μίλησα, και συμπαθώ αυτό το σύστημα χωρίς αυτό να λέει ΔΕΝ ακούω τις άλλες απόψεις.
Με τη λογική σου αν δεν είσαι παπάς δε μπορείς να μιλάς για το χριστιανισμό.

Ο Αναζητών

Apostolos

EoNΜέλος
17/03/2003, 15:31:11
quote:
Εάν κάποιοι ΑΝΗΚΟΥΝ ας το δηλώσουν τουλάχιστον, για να υπερεκτιμούμε τις πληροφορίες που μας δίνουν ως γνώστες του θέματος, αλλά και να κατανοούμε τον εκνευρισμό τους όταν αυτός εκφράζεται.

Antonie ξέρεις ...οι περισσότεροι είναι ελεύθερα μυαλά που υπερασπίζονται με τη ζωή τους το δικαίωμα να λέει ο καθένας ελεύθερα ότι θέλει... (το γνωστό ποίημα...)

Φίλε ramoglou χέρομαι που είσαι απο τους πρώτους που αγόρασαν τον μετατροπέα συναισθημάτων (digital to analog) αλλιώς δεν εξηγήται το απο που κατάλαβες οτι εγώ είμαι εκνευρισμένος και δεν είμαι πράος. Το οτι χρησιμοποιώ την "κοινή" Ελληνική και εκφράζομαι χωρίς πολλά φίλτρα θα πρέπει να σε τιμά εσένα και όλους όσους συμμετέχουν γιατι αν μην τι άλλο δεν προσποιούμαι ...Μιλάω την γλώσσα που έμαθα στους δρόμους , την γλώσσα που μιλαώ με φίλους.
Αν έβγαλες το συμπέρασμα απο τα κεφαλαία που χρησιμοποιώ καμιά φορά είναι για να δώσω έμφαση σε μερικά λεγόμενά μου δεν το κάνω για να δείξω οτι φωνάζω...

Για το αν είμαι ήρεμος μπορώ να το ξέρω μόνο εγώ... σου κάνω γνωστό όμως, για να μην αγχώνεσαι με την περίπτωση μου ,οτι είμαι υποτασικός...που σημαίνει οτι αν ηρεμίσω κι' άλλο θα πεθάνω...χεχε

Αυτά περι χριστιανών με γυρισμένα μάγουλα και χαζοχαρούμενους αποστόλους είναι η γνωστή καραμέλα που μασιέται όταν θέλουμε να ρίξουμε την κουβέντα στο λάκο με τα σκ@@α. Η έννοια της πραότητας δεν σημαίνει οτι πρέπει να "σου πιάνουν" τον πισινό ούτε είναι συνηφασμένη με καταστάσεις αποχαύνωσης και μειλίχια χαμόγελα. Τι σημαίνει η λέξη "Πράος" ξέρεις να μας πείς ? Τι σημαίνει γυρνάω το μάγουλο ? Αποκόβεις μια φράση και χαρακτηρίζεις μια ολόκληρη Διδασκαλία ? Τι είναι ο Χριστιανισμός η θρησκεία με τα γυρισμένα μάγουλα και τα χαζά μειδιάματα ?(και τους στημένους πισηνούς ?)
Σε παρακαλώ σοβαρέψου και γίνε λίγο πιο εφευρετικός και πρωτότυπος αν θές να μου την πείς.Αυτά τα χαζά τα έλεγε ο serpentpan , δεν μπορώ να ακούω τα ίδια όλη την ώρα.

Δεν αφόρισα κανέναν . Διατυπώνω τις σκέψεις και αυτά που αντιλαμβάνομαι. Ειλικρινά τους έχω χεσμένους και τους Τέκτονες και τους Μασώνους και τους παπάδες και κάθε κατεστημένο. Ο δικός μου ο Θεός ζεί μέσα μου, στον ναό μου . Το μόνο που με ενδιαφέρει είναι να πάει μπροστά ο άνθρωπος...τίποτα άλλο και είναι φίλος και αδερφός όποιος θέλει το ίδιο οι λοιπές αναζητήσεις είναι για βαρεμένους αστούς που θέλουν να διασκεδάσουν την ανία τους.

Τα είπα και πιο πάνω αλλά περι προσφοράς "τουμπεκιστάν" δεν σχολίασες τίποτα.
Μήπως διαφωνείς ?
Τι αξία έχουν 33 μυήσεις όταν ο άλλος δεν έχει καταλάβει οτι πρέπει να προσφέρει ?
33 μυήσεις για τον κάδο των Α-ΧΡΙΣΤΩΝ.

EoNΜέλος
17/03/2003, 15:39:54
ANTONIE για να γίνω ακόμα πιο σαφής δεν παραδέχομαι και δεν ασχολούμαι με τίποτα απο όσα "εφεύραν" οι "πατέρες" της εκκλησίας για να κάνουν την θρησκεία της αγάπης τσιφλικι τους.
Αν μου δώσεις ένα στοιχείο απο την Καινή Διαθήκη που να μιλα για μοναχισμό ίσως και ασχοληθώ με το θέμα. Μέχρι τώρα δεν έχω βρεί κανένα.

17/06/2005, 12:16:56
Aγαπητοί φίλοι τα συγκεκριμένα chem/contrails(?)υπήρχαν ορατά στον ουρανό για πάνω από μισή ώρα.

Οι φωτογραφίες είναι από την Αρκαδία ακριβώς πάνω από το φαράγγι του Λούσιου ποταμού και του αρχαιολογικού χώρου της αρχαίας Γόρτυνος...

Τα σχόλια δικά σας...

"Vivere pericolosamente και κινδύνευε φρονίμως..."
17/06/2005, 12:26:34
quote:

Τα σχόλια δικά σας...

Είμαι πλέον παποισμένος οτι μας ψεκάζουν.

Ειδάλλως, πώς να εξηγηθεί τόση πολύ βλακεία μαζεμένη σε έναν πλανήτη ...

HfaistosΜέλος
17/06/2005, 12:33:45
Kai gw eimai pepoismenos pleon oti mas psekazoun oi athlioi alla ti mporoume nakanoume?

Kai to thema einai to ti akrivws periexoun ayta ta xhmika.

"ΠΟΛΕΜΑ ΤΟ ΑΔΙΚΟ ΚΑΙ ΘΑ ΝΙΚΗΣΕΙΣ"

oneiric1Μέλος
17/06/2005, 12:34:29
Φίλη Avallon.

Δεν έχω ιδέα περί τίνος πρόκειται. Τι θα μπορούσαν δηλαδή να ψεκάζουν?

Θα μπορούσε να ήταν κάποιο είδους «φάρμακο» για καλλιέργειες ή κάτι τέτοιο που να υπάρχει εκεί γύρω?

* Ειρήνη *

~ Love is the only truth ~

17/06/2005, 12:38:17
quote:

Kai to thema einai to ti akrivws periexoun ayta ta xhmika.

Περιέχει μια πάρα πολύ επικίνδυνη ουσία που λέγεται "κρυσταλλοποιημένοι υδρατμοί".

Φίλε μου, όποτε τη βλέπεις, τρέχα να φύγεις όσο πιο μακριά μπορείς.

dim.karΜέλος
17/06/2005, 12:40:45
Ρε παιδιά παρότι δεν είμαι μηχανικός οι κινητήρες τζετ δουλαύουν καλύτερα όταν στην εισαγωγή αέρα ψεκάζεται νερό. Οι φωτογραφίες είναι σίγουρα από μαχητικά σε τριπλό σχηματισμό που επιχειρούν από το αεροδρόμιο της Τρίπολης. Δηλαδή τι ψεκάζουν; Αν θέλουν να ψεκάσουν δεν θάταν πιο εύκολο να ψεκάσουν σημειακά την Αθήνα ή να μας τα ρίξουν στο νερό; Σεμνά λοιπόν... Σεμνά....

Δ.Κ. ή ο άνθρωπος whisky

17/06/2005, 12:58:19
quote:

Δηλαδή τι ψεκάζουν; Αν θέλουν να ψεκάσουν δεν θάταν πιο εύκολο να ψεκάσουν σημειακά την Αθήνα ή να μας τα ρίξουν στο νερό; Σεμνά λοιπόν... Σεμνά....

Ψεκάζουν, Δημήτριε, ψεκάζουν.

Το είπαμε και αλλού αυτό. Όποιος θελει να δεί κάτι, θα το δεί.

Και εμείς οι υπόλοιποι δεν πρέπει να αμφισβητήσουμε σε καμία περίπτωση οτι είναι αλήθεια, ότι νόμισε οτι είδε ο παρατητής.

Δεν υπάρχει καμία περίπτωση να έκανε λάθος.

Α, και δεν υπάρχει ημιμάθεια. Αυτό ΞΕΧΝΑ ΤΟ !!!!

HfaistosΜέλος
17/06/2005, 13:08:20
Loipon na psekazan mono panw apo to kabo ante tha elega einai gia na katapolemhsoune kapoies katastaseis alla aytoi psekazoun sygekrimena panw apo megales poleis tou kosmou les kai emeis eimaste ta entoma.

Oso gia to ti aeroplane einai mhn geliomaste den eprokeito gia sxhmatismous kai ayto einai ksekatharo ena aeroplano bgazei aute tis grammes kai eimai 1000000% sigouros.

To thema exei parei megales diastaseis alla dystyxos den deinonte apanthseis.

17/06/2005, 13:24:36
quote:

Loipon na psekazan mono panw apo to kabo ante tha elega einai gia na katapolemhsoune kapoies katastaseis alla aytoi psekazoun sygekrimena panw apo megales poleis tou kosmou les kai emeis eimaste ta entoma.

Oso gia to ti aeroplane einai mhn geliomaste den eprokeito gia sxhmatismous kai ayto einai ksekatharo ena aeroplano bgazei aute tis grammes kai eimai 1000000% sigouros.

To thema exei parei megales diastaseis alla dystyxos den deinonte apanthseis.

Σωστά !!!

Τρέχα, φύγε γρήγορα μακριά !

Κινδυνεύεις να σε ψεκάσουν ... !

17/06/2005, 15:22:03
quote:
Α, και δεν υπάρχει ημιμάθεια. Αυτό ΞΕΧΝΑ ΤΟ !!!!

Kαι ημιμάθεια υπάρχει αγαπητέ Vril όπως υπάρχουν και ξερόλες!..
Τώρα αν θέλετε να το παίξετε έξυπνοι...go ahead!!

Για να τελειώνουμε λοιπόν με τις συγκεκριμένες φωτογραφίες:

1) Δεν ήταν μαχητικά
2) Δεν ήταν σε σχηματισμό... Το ένα πέρασε σχεδόν στην ίδια πορεία που είχε περάσει το προηγούμενο μετά από περίπου 5-10 λεπτά.
Ηταν σα να περνούσαν από ένα "αεροδιάδρομο".

Το πιο περίεργο είναι όμως ότι εκεί που "ψέκαζαν" αν τελικά ψέκαζαν ήταν άγονες ορεινές περιοχές μη κατοικήσιμες και όχι κάμποι με καλλιέργιες...

Και ακόμη πιο περίεργο είναι ότι ένα από αυτά τα αεροπλάνα δεν έβγαζε καθόλου contrails και μετά από 5 λεπτά περίπου που το παρακολουθούσαμε με τον άντρα μου άρχισε να βγάζει...

Αν δεν κάνω λάθος έχει ειπωθεί ότι τα contrails διαλύονται το πολύ σε 3 λεπτά και μετά δεν είναι ορατά. Αυτά όμως τα σημάδια πρέπει να ήταν στον ουρανό γύρω στα 30-40 λεπτά και ίσως παραπάνω. Μετά μπήκα στο φαράγγι του Λούσιου και δεν είχα πλέον οπτική επαφή.

Αγαπητέ dim.kar αν διάβασες όλο το τόπικ δε θα έκανες τέτοιες ερωτήσεις. Ρίξε μια ματιά πόσες ιστοσελίδες από όλες τις χώρες ασχολούνται με το θέμα... Μήπως για σένα δεν είναι αρκετό ότι ενώ συστάθηκε ολόκληρη Ευρωπαϊκή επιτροπή για να ερευνήσει το θέμα τα αποτελέσματά της δεν είδαν το φως της δημοσιότητας?

"Vivere pericolosamente και κινδύνευε φρονίμως..."