ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΤΕΚΤΟΝΙΣΜΟΣ - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.

- ΤΕΚΤΟΝΙΣΜΟΣ - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.

EoN30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
EoNΜέλος
20/03/2003, 20:45:23
απο το βιβλίο Τα Μυστήρια της Ελληνικής Μασονίας του Β. Λαμπρόπουλου
διαβάζουμε τα εξής ενδιαφέροντα για την αγάπη των Τεκτόνων προς τον απλό άνθρωπο

quote:
Αποσπώ μερικά χαρακτηριστικά δείγματα της μεθόδου «της βασιλικής τεκτονικής επιστήμης» από το γράμμα του μασόνου Φωκίωνος Γ. Λογοθέτη (Ζάκυνθος, 7.9.77). Μου γράφει:

«...Τους λαϊκούς και απαίδευτους, τους αφήνομεν, διά να γίνονται παπάδες - συνήθως αγράμματους - εις τα χωριά. Μας κάνουν μόνον οι ευπαίδευτοι και οικονομικά ανεξάρτητοι1».

καλό ...
Ο ίδιος ο συγγραφεύς γράφει κάπου στο βιβλίο αυτό οτι ο Στυλ.Παττακός (ο δικτάτορας) ήταν Μασώνος. Μιά και πολλοί απο την συντροφιά (όπως ο Μίλων είπε) γνωρίζουν , μπορούν να μου λύσουν αυτήν την απορία γιατι την έχω χρόνια ?

EoNΜέλος
20/03/2003, 20:46:48
όχι Ατμα φάτο μόνη σου ...

ΜΙΛΩΝΝέο Μέλος
20/03/2003, 20:50:35
ΜΕΡΙΚΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΥΓΗΡΗ ΨΑΧΝΟΥΝ
ΣΕ ΛΑΘΟΣ ΜΕΡΟΣ
ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ 10 ΤΕΚΤΟΝΙΚΑ
ΔΟΓΜΑΤΑ ΚΑΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΤΑΓΜΑΤΑ
ΔΟΓΜΑΤΑ ΑΜΙΓΗ ΓΥΝΑΙΚΕΙΑ Η ΑΝΔΡΙΚΑ
ΜΙΚΤΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ

ΜΙΛΩΝ

20/03/2003, 20:52:42

(ΟΚ!...ΔΕ ΣΟΥ ΞΑΝΑΜΙΛΑΩ...)
(ΤΟΝ ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟ ΑΠΟ ΠΟΥ ΤΟΝ ΞΕΣΚΟΝΙΣΕΣ ..ΑΝΑΡΡΩΤΙΕΜΑΙ...ΜΑ ΜΗ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΕΟΝ!ΘΑ ΒΑΛΩ ΤΑ ΚΛΑΜΜΑΤΑ ΑΝ ΕΧΕΙΣ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΟΝΟ...)

'manava seva, madhava seva'

EoNΜέλος
20/03/2003, 20:53:14
απο τον βιβλιο του συγγραφέα Β.Λαμπρόπουλου "Μπήκα στη Μασονία και ξεσκεπάζω" ... διαβάζουμε
quote:
Έκανα ό,τι μου υπόδειξαν. Η αίτηση αυτή με όλα τα στοιχεία μου -οικογενειακά και επαγγελματικά - μαζί με τη φωτογραφία μου υποβλήθηκε στην Στοά «Ακρόπολις» των Αθηνών αριθ. 84 μέσω των φίλων. Περιλάμβανε, επίσης, ερωτήματα σχετικά με τις απόψεις μου για το Θεό, για τη θέση μου απέναντι στον κομμουνισμό, κ.ά.

γιατί μόνο τον κομμουνισμό καλέ ? Τι έχει ο κομμουνισμός ? Αλλά και πάλι αφου δεν τους ενδιαφέρουν οι πολιτικές απόψεις....όπως προείπαν μερικοι....
Προσοχή μην βιαστείτε να το διαψεύσετε ...

EoNΜέλος
20/03/2003, 20:57:40
Μίλων δε μας λές και για τον Παττακό ?

Ατμα ? συγνώμη δεν ήθελα να σε πληγώσω καλέ...
απλά πίνω καφέ και όταν πίνω καφέ δεν τρώω ...
Τι έχει ο Λαμπρόπουλος ? δεν είναι καλό παιζί ?

EoNΜέλος
20/03/2003, 21:08:56
Απο το βιβλίο του κύριου Λαμπρόπουλου "Ντοκουμέντα της Ελληνικής Μασονίας "
διαβάζουμε τα εξής ωραία...
quote:
Στις 23 Ιουλίου 1949 δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (Τεύχος Α’, αρ. φύλλου 161) το από 19 Ιουλίου 1949 Β. Διάταγμα, πρωτοβουλία της «Μεγάλης Ανατολής» της Ελλάδος, δυνάμει του οποίου η Μασονία ωπλίζετο με τεράστια δύναμη, αφού ως πόροι της καθορίζοντα μεταξύ άλλων και «εισφοραί εκ του Κράτους, εκ των Δήμων και Κοινοτήτων, Ναών ή Μονών»!!! Η όντως θρασεία αυτή ενέργεια της Μεγάλης Ανατολής προεκάλεσε θύελλαν διαμαρτυριών όλων των Χριστιανικών σωματείων και εντύπων (ορά υπ' αριθ. 99/1949, 170/1956 φύλλα της «Χριστιανικής Σπίθας») με αποτέλεσμα την ανάκλησιν του αμαρτωλού αυτού Β.Δ. διά της προσωπικής επεμβάσεως παρά Βασιλεί, του τότε Αρχιεπισκόπου Αθηνών Σπυρίδωνος, Εισηγητής του αναιδώς ασεβούς αυτού Διατάγματος ήτο ο κ. Κ. Καραμανλής, ως υπουργός της Κοινών. Προνοίας.

Α καλό ....
Περιμένω απαντήσεις απο όλους αυτούς που φώναζαν οτι η Μασωνία είναι εσωτερισμός και δεν έχει καμία σχέση με πολιτικές και κοινωνικές κινήσεις ....

EoNΜέλος
20/03/2003, 21:10:33
Τελικά όμως τα κατάφεραν ...

quote:
Πράγματι, στις 16 Ιανουαρίου 1956, επί πρωθυπουργίας του Κ. Καραμανλή, εδημοσιεύθη στο υπ' αριθ. 22 φύλλο της Εφ. της Κυβερνήσεως (Τεύχος Α), το από 23 Δεκεμβρίου 1955 Β.Δ. με το οποίο επανεφέρθη σε ισχύ το ανακληθέν, ως άνω, Βασιλικόν, περί Μασονίας, Διάταγμα, αφού αφηρέθησαν αι λέξεις: «Ναών ή Μονών».

buda36grΜέλος
20/03/2003, 21:13:13
ΟΤΑΝ ΕΝΣΤΕΡΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΑΠΟΨΕΙΣ ΚΑΠΟΙΟΥ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ,ΓΙΑΤΙ ΕΤΣΙ ΜΑΣ ΒΟΛΕΥΕΙ......ΘΑ ΑΡΧΙΣΩ ΝΑ ΜΕΤΑΦΕΡΩ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΟΥ ΛΟΜΠΣΑΝ ΡΑΜΠΑ,ΝΑ ΜΑΘΕΤΕ ΟΛΟΙ ΤΙ ΘΑ ΠΕΙ ΒΟΥΔΙΣΜΟΣ,ΑΦΟΥ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟ ΤΟΝ ΡΩΤΟΥΣΑΝ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ ΟΙ ΤΕΚΤΟΝΕΣ,,,ΑΟΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥ
ΝΑΙ ΦΙΛΕ ΜΟΥ,ΤΑ ΔΙΑΒΑΣΑ ΚΙ ΑΥΤΑ ΚΙ ΑΛΛΑ ΠΟΛΛΑ...ΣΙΓΟΥΡΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΣΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΜΕ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟ,ΑΝ ΔΕ ΤΑ ΝΟΙΩΣΕΙ Η ΚΑΡΔΙΑ....Ο ΤΡΙΣΜΕΓΙΣΤΟΣ ΕΙΠΕ..ΟΣΑ ΠΑΝΩ ΤΟΣΑ ΚΑΙ ΚΑΤΩ..Η ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΛΕΝΕ ΩΣ ΕΝ ΟΥΡΑΝΩ ΚΑΙ ΕΠΙ ΤΗΣ ΓΗΣ..ΟΙ ΦΙΛΙΚΟΙ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΑΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ,Ο ΝΑΠΟΛΕΩΝ ΔΙΕΛΥΣΕ ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ.ΟΛΟΙ ΤΕΚΤΟΝΕΣ..ΕΕΕ ΚΑΙ???????

ΟΤΑΝ Η ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΕΙ,Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ

EoNΜέλος
20/03/2003, 21:15:20
βιάζεσαι βλέπω.....
καλό να αμφισβητείς τον Λαμπρόπουλο αλλά και την εφημερίδα της κυβερνήσεως ?
Υπάρχουν ακόμα τα φύλλα της....