- Τι κάνεις όταν ένας άνθρωπος έχει την δύναμη να ελέγξει τα συναισθήματα σου? - .-= Η ΨΥΧΗ =-.
Einai to monadiko atomo pou kserei pos mporei na me ponesei kai pos mporei na me xaropoiisei...
Anarotiemai polles fores an pragmatika noiazetai gia mena i apla einai akoma enas ithopoios pou molis teliosei o rolos tou tha figei...
To kratas tetoio atomo sti zoi sou i to dioxneis?
Ρωτάς αν κρατάς ή αν διώχνεις ενα άτομο που σε ξέρει τόσο πολύ,που ανάλογα με την διάθεσή του μπορεί να επιδράσει πάνω σου καταλυτικά.
Αν θέλεις το κάστρο σου τόσο πολύ και σου αρέσει να τριγυρνάς σαν χαμαιλέων.Τότε διώξτον ή βάψε τον κι αυτόν.
Αν ο εαυτός σου είναι φτερό και πούπουλο στην ανάσα του και δεν θέλεις να αντιμετωπίσεις τις αδυναμίες σου και να ισχυροποιηθείς,τότε διώξε τον ή μπέρδεψε κι αυτόν.
Αν θέλεις να μάθεις το τέλος πριν δείς την παράσταση,επειδή φοβάσαι πως είναι ένας άνθρωπος που μόλις τελειώσει ο ρόλος του θα φύγει,ενώ εσύ προτιμάς να μείνει και ας μην έχει να δώσει τίποτα πια,τότε διώξε τον.
ΥΓ:Τα παραπάνω δεν έχουν ειρωνική χροιά ισχύουν για όλους μας
*Υπάρχουν στα δάση
Δέντρα που τρελαίνονται για πουλιά...*
Οσο για τον ελεγχο του νου αμφιβαλλω αν γινεται απο καποιον αλλο εκτος του εαυτου μας εκτοσ αν εχει μαγικες ικανοτητες και παλι....
σε καλωσορίζω στα forums του ESOTERICA.
Καλό θα είναι, κατά τη συμμετοχή σου στις συζητήσεις μας, να χρησιμοποιείς τα ελληνικά κι όχι τα greeklish. Αυτό είναι κάτι, που πλέον αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για την συγγραφή μηνυμάτων στον παρόντα χώρο, εκτός εάν υπάρχει κάποιο δυσεπίλυτο τεχνικό πρόβλημα.
Το θέμα που άνοιξες απενεργοποιείται, διότι το αντικείμενο που πραγματεύεται, κινείται μόνο στα περιθώρια του θεματικού αντικειμένου του forum "Η ΨΥΧΗ".
.-= Η ΨΥΧΗ =-.
Εσωτερική Ψυχολογία και Παραψυχολογία - Η αιώνια Αναζήτηση της Ψυχής
Καλή συνέχεια στις συζητήσεις μας. ![]()
κλικ me ![]()
Ποτέ μην δεχτείς τα σύνορα του ανθρώπου!
Να σπας τα σύνορα! Ν'αρνιέσαι ότι θωρούν τα μάτια σου!
Να πεθαίνεις και να λες: ΘΑΝΑΤΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ!
https://drive.google.com/file/d/0BzghvMHZtmn1MXJnaldTdWh6aG8/view
Για το τελευταίο αμφιβάλω αν θα βρεις κάτι στην Ελλάδα εύκολα ή κάποιον πρόθυμο να το φέρει στην Ιο για να μετρήσει αυτά που κάνεις. Στροφόμετρο πάντως μάλλον απίθανο να μετρήσει οτιδήποτε κινείται με τον ρυθμό αυτού που βλέπω στο βίντεο.
Δεν καταλαβαίνω πάντως τι είναι αυτές οι αποστάσεις που γράφεις, 0.11 εκ και 0.22 εκ; 0.11 και 0.22 του μέτρου εννοείς; Εγω αυτό που βλέπω στο βίντεο είναι μια πλατφόρμα να μετατοπίζεται γύρω στο 1 μέτρο πέρα-δώθε από κάποιο μοτέρ στο βίντεο του youtube. Έπειτα σου είπα ότι από αυτόν το τύπο που γράφεις (με ή χωρίς g):
a = -(2*π*4)^2 * 0,22
...δεν βγαίνει νόημα. Ποια μεγέθη υπάρχουν μέσα, τα νούμερα που υπάρχουν, από που προέρχονται; Άντε το 0.22m να είναι η μετατόπιση που γράφεις. Μήπως μπορείς να μας διαφωτίσεις λίγο πως προέκυψε; Γιατί επιτάχυνση 14g είναι επιεικώς εξωφρενική για αυτό που βλέπω.
Επίσης θα ήθελα να τοποθετηθούν ο Δημήτρης και ο Μάριος, πριν γράψω τη συνέχεια. Τον τρόπο που προκύπτει η μέγιστη επιτάχυνση μιας πλατφόρμας σαν του βίντεο τον βρήκα, θα ήθελα όμως κι άλλες απόψεις πρώτα.
Abyssus Abyssum Invocat
Edited by - Heretic on 30/03/2018 15:33:48
quote:Για την φασματοσκόπηση Μέτρησαν τα καρέ-καρέ ενός μέρους του βίντεο και έβγαλαν την επιτάχυνση. Θα τα ανεβάσω αργότερα.
Φασματόμετρο; Ορίστε; Δεν έχει δουλειά να κάνει κανένα φασματόμετρο με την περίπτωσή σου. Τι όργανο ήταν αυτό; Κάτι στροφόμετρα laser έχω υπόψη ή μήπως εννοείς αυτούς τους αναλυτές δονήσεων:https://drive.google.com/file/d/0BzghvMHZtmn1MXJnaldTdWh6aG8/view
Για το τελευταίο αμφιβάλω αν θα βρεις κάτι στην Ελλάδα εύκολα ή κάποιον πρόθυμο να το φέρει στην Ιο για να μετρήσει αυτά που κάνεις. Στροφόμετρο πάντως μάλλον απίθανο να μετρήσει οτιδήποτε κινείται με τον ρυθμό αυτού που βλέπω στο βίντεο.
Δεν καταλαβαίνω πάντως τι είναι αυτές οι αποστάσεις που γράφεις, 0.11 εκ και 0.22 εκ; 0.11 και 0.22 του μέτρου εννοείς; Εγω αυτό που βλέπω στο βίντεο είναι μια πλατφόρμα να μετατοπίζεται γύρω στο 1 μέτρο πέρα-δώθε από κάποιο μοτέρ στο βίντεο του youtube. Έπειτα σου είπα ότι από αυτόν το τύπο που γράφεις (με ή χωρίς g):
a = -(2*π*4)^2 * 0,22
...δεν βγαίνει νόημα. Ποια μεγέθη υπάρχουν μέσα, τα νούμερα που υπάρχουν, από που προέρχονται; Άντε το 0.22m να είναι η μετατόπιση που γράφεις. Μήπως μπορείς να μας διαφωτίσεις λίγο πως προέκυψε; Γιατί επιτάχυνση 14g είναι επιεικώς εξωφρενική για αυτό που βλέπω.
Επίσης θα ήθελα να τοποθετηθούν ο Δημήτρης και ο Μάριος, πριν γράψω τη συνέχεια. Τον τρόπο που προκύπτει η μέγιστη επιτάχυνση μιας πλατφόρμας σαν του βίντεο τον βρήκα, θα ήθελα όμως κι άλλες απόψεις πρώτα.
Abyssus Abyssum Invocat
Edited by - Heretic on 30/03/2018 15:16:20
Το 0,22 είναι τα εκατοστά της μετατόπισης από το ένα άκρο στο άλλο.
Το 0,11 είναι η ακτίνα του κύκλου κάτω από το μηχάνημα που μετατρέπει την περιστροφική κίνηση σε παλινδρομική ( όπως το έμβολο της μηχανής )
Ποιό είναι το σωστό πλάτος μετατόπισης το 0,11 ή το 0,22 ?
Για να βγάλεις επιτάχυνση χρειάζεται να ξέρεις 1) το πλάτος ταλάντωσης ( μετατόπιση ) 2) την συχνότητα Hz
Edited by - seismic on 30/03/2018 15:41:04
Εγώ θα ήθελα να μου πεις κάτι άλλο:
1. Ποια είναι η ακτίνα R του στροφάλου που είχε επάνω το μοτέρ που χρησιμοποίησες;
2. Ποιο ήταν το μήκος L του διωστήρα (της μπιέλας) που έβαλες;
3. Πόσες ήταν οι στροφές ανά λεπτό N του μοτέρ; Πες μου αυτά τα τρία μεγέθη και θα σου πω την μέγιστη επιτάχυνση που έδωσε στο πλατό.
Abyssus Abyssum Invocat
Edited by - Heretic on 30/03/2018 15:42:32
quote:Θέλεις τις προδιαγραφές της μηχανής? Ήταν ένα σκαπτικό πετρελαίου 11,5 Hp
Κανένα πλάτος μετατόπισης δεν είναι σωστό. Ούτε 11 εκατοστά, ούτε 22 εκατοστά. Με το μάτι φαίνονται ότι δεν είναι έτσι.
Εγώ θα ήθελα να μου πεις κάτι άλλο:1. Ποια είναι η ακτίνα R του στροφάλου που είχε επάνω το μοτέρ που χρησιμοποίησες;
2. Ποιο ήταν το μήκος L του διωστήρα (της μπιέλας) που έβαλες;
3. Πόσες ήταν οι στροφές ανά λεπτό N του μοτέρ; Πες μου αυτά τα τρία μεγέθη και θα σου πω την μέγιστη επιτάχυνση που έδωσε στο πλατό.Abyssus Abyssum Invocat
Edited by - Heretic on 30/03/2018 15:42:32
http://antiseismic-systems.com/
Edited by - seismic on 30/03/2018 15:55:36
Αρχίζω και πιστεύω πάντως πως κάτι "συνεργάτες" που διαφημίζεις, μπορεί να είναι τίποτα μασκαράδες που σου έφαγαν λεφτά. Τα "λειτουργικά έξοδα" και καλά για να ελέγξουν την κατασκευή σου, τίποτα "έξοδα" γενικά, μπορεί και δήθεν "λαδώματα" για να την προωθήσουν στους "αρμόδιους"... κτλ. Και τώρα έχεις έρθει και ζαλίζεις εμάς. Φαίνεσαι πάντως ιδανική περίπτωση να σου φάει κάποιος λεφτά, ότι κομπόδεμα διαθέτεις δηλαδή. Ξεροκεφαλιά μαζί με ασχετοσύνη και ακόρεστο πόθο για μεγαλείο και αυτοπροβολή. Ελπίζω να κάνω λάθος...
Abyssus Abyssum Invocat
Αυτοί που μου πήραν χρήματα ήταν για μία σύμβαση στο Μετσόβιο που έκανα μαζί τους για προκαταρκτική διερεύνηση της πατέντας. ( πλήρωσα για μία προσομοίωση το Μετσόβιο ) Άλλοι δεν μου έχουν πάρει χρήματα. Εγώ κατασκευάζω οικοδομές και με πληρώνουν μετά οι τουρίστες πληρώνουν αυτούς που με πλήρωσαν Έτσι πάει όταν κάνεις δουλειές.
Τώρα στο θέμα μας Έκανα μία σεισμική βάση με ένα σκαπτικό μηχάνημα Στο κάτω μέρος ( εκεί που είναι τα μαχαίρια ) τοποθέτησα έναν πύρο και μία μπιέλα για να μετατρέψω την κυκλική κίνηση της μηχανής σε παλινδρομική. Ο πύρος απείχε από το κέντρο του άξονα 11cm Σε μισή περιστροφή της μηχανής η σεισμική βάση μετατοπιζόταν 22 cm μπροστά και στην άλλη μισή περιστροφή που έκανε γύριζε πίσω 22 cm. Οπότε σε μία πλήρη περιστροφή του πύρου η σεισμική βάση μετατοπίζετε 44 cm Μέσα σε 5 δευτερόλεπτα η πλατφόρμα της βάσης πήγε και ήρθε 10 φορές Δηλαδή μέσα σε 5 δευτερόλεπτα έκανε 10 πήγαινε και 10 έλα των 22 cm.
Ερώτηση ( αυτό θέλω μόνο ) 1) Πόσο είναι το πλάτος της ταλάντωσης ? ( είναι11 cm,είναι 22 cm, ή είναι 44 cm ?) 2) Ποια είναι η συχνότητα Hz ? ( 2Hz ή 4Hz ? )
Το σκαπτικό https://www.toolplanet.gr/index.php?route=product/product&path=5559_137_139&product_id=1361
Edited by - seismic on 30/03/2018 19:27:28
Πάμε παρακάτω. Αν μέσα σε 5 δευτερόλεπτα σου κάνει 10 πλήρεις μετατοπίσεις, απ' άκρη σε άκρη, τότε έχεις 120 στροφές το λεπτό (rpm), δηλαδή συχνότητα 2 Hz. Αν και δε νομίζω ότι δουλεύουν με συχνότητες οι μηχανολόγοι, πληροφορικά 1 Hz = 60 rpm.
Εγώ αυτό που μέτρησα στο παρακάτω βίντεο, ήταν 30 μετατοπίσεις σε διάστημα 16.77 δευτ στη πιο γρήγορη φάση του (γύρω στο 2.35 και μετά). Αυτό μας δίνει γύρω στις 107 rpm. Άντε να θεωρήσουμε τα 120rpm εντελώς οριακά.
https://youtu.be/RoM5pEy7n9Q?t=155
Θέλω άλλο ένα νούμερο. Το μήκος της μπιέλας. Το μήκος της μιας σιδηροδοκού από πίρο σε πίρο.
Abyssus Abyssum Invocat
Edited by - Heretic on 30/03/2018 20:40:49
quote:Σε ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις. Το πρωί θα μετρήσω το μήκος της σιδηροδοκού και θα σου απαντήσω. Και κάτι άλλο. Θέλοντας να προσομοιώσω πραγματικό σεισμό με μεγάλη ροπή ανατροπής έκανα το εξής.
Το πλάτος της μετατόπισης είναι 44 cm. Αυτό που μετράς απ' άκρη σε άκρη. Γύρω στο μισό μέτρο δηλαδή και είναι ο επιεικής για το μάτι υπολογισμός της κίνησης που βλέπω, το 1m είναι ήταν λίγο large εκτίμηση.Πάμε παρακάτω. Αν μέσα σε 5 δευτερόλεπτα σου κάνει 10 πλήρεις μετατοπίσεις, απ' άκρη σε άκρη, τότε έχεις 120 στροφές το λεπτό (rpm), δηλαδή συχνότητα 2 Hz. Αν και δε νομίζω ότι δουλεύουν με συχνότητες οι μηχανολόγοι, πληροφορικά 1 Hz = 60 rpm
Θέλω άλλο ένα νούμερο. Το μήκος της μπιέλας. Εσύ είδα στο βίντεο έχεις φτιάξει ένα (ισοσκελές) τρίγωνο με δυο σιδηροδοκούς που συνδέουν το στρόφαλο με την πλατφόρμα. Εγώ θέλω ΜΟΝΟ το ύψος αυτού του τριγώνου, με βάση την πλατφόρμα. Δεν ξέρω αν καταλαβαίνεις τι λέω. Ίσως χρειαστεί να το μετρήσεις με μεζούρα, ή αν δεν γίνεται, να μου πεις τις διαστάσεις του τριγώνου. Το μήκος των δοκών και την απόσταση μεταξύ τους στη βάση της πλατφόρμας.
Άκυρο για το τρίγωνο, έβλεπα ένα παλιό σου βίντεο, μάλλον. Στο καινούργιο που είδα, έχεις συνδέσει τις δυο δοκούς μάλλον στους τροχούς. Τότε θέλω απλά μόνο το μήκος της σιδηροδοκού.
Abyssus Abyssum Invocat
Edited by - Heretic on 30/03/2018 20:26:14
Κατασκεύασα την σεισμική βάση έτσι ώστε να παλινδρομεί πάνω σε μία κυκλική τροχιά. Ακόμα η βάση εκτός από την παλινδρομική κυκλική τροχιά είχε και μετατοπίσεις πάνω κάτω ( κτυπήματα ) ύψους 5 cm
https://www.youtube.com/watch?v=N1zr4Mpf3TU
https://www.youtube.com/watch?v=9_-OjhQdhsQ
https://www.youtube.com/watch?v=-SgPaEIQHS8
όλα τα βίντεο εδώ
https://www.youtube.com/user/TheLymperis2/videos?disable_polymer=1
Είναι περίπου 2 μέτρα. Θα σου πω αύριο γιατί τώρα δεν βλέπω.
Abyssus Abyssum Invocat
quote:
(Θέλω άλλο ένα νούμερο. Το μήκος της μπιέλας. Το μήκος της μιας σιδηροδοκού από πίρο σε πίρο. )Είναι περίπου 2 μέτρα. Θα σου πω αύριο γιατί τώρα δεν βλέπω.
Αν είναι ~2μ μου βγάζει γύρω στα 1.86g μέγιστη επιτάχυνση, που την πιάνει στο τέρμα της κίνησης. Θεωρητικά έχει και αρνητικό πρόσημο. Αύριο θα σου πω κι εγώ πως βγαίνει ακριβώς, να το έχεις υπόψη σου. Φυσικά δεν είναι τα 14g που έγραψες, αλλά δεν είναι και λίγη. Φυσικά έχεις ένα θέμα με το πως ασκείται στην κατασκευή, πόσο ρεαλιστικός σεισμός είναι, και διάφορα άλλα.
http://physics4u.gr/blog/2016/05/07/πώς-διαδίδονται-τα-σεισμικά-κύματα/
Αυτό που έχει κάνει μάλλον προσομοιώνεις τα διαμήκη κύματα (P) και όχι τα υπόλοιπα, που θεωρούνται πιο καταστρεπτικά για τις κατασκευές.
Abyssus Abyssum Invocat
Σε λίγο καιρό θα έχω συνεργάτες ολόκληρο τεχνικό γραφείο οπότε θα μου πουν αυτοί.
Ο Καρύδης μου έχει κάνει 2 πίνακες με τα σχέδιά τους που περιλαμβάνουν ένα κτίριο εμβαδού 100 μ και για ένα άλλο 400 τ.μ από 1 έως 6 ορόφους με κάναβο 5Χ5. Δείχνουν τις ανοδικές εντάσεις σε kilonewton που δέχεται κάθε κολόνα Πόσες μπάρες και σιαγόνες πρέπει να έχει ο μηχανισμός κατασκευασμένος από ιδικό χάλυβα αγκυρώσεων. Πόσο βάθος κατά προσέγγιση θα είναι η γεώτρηση σε μέτριο έδαφος κ.τ.λ Προς το παρόν όμως δεν μας νοιάζουν όλα αυτά γιατί πάμε για πιλοτικές κατασκευές για ανεμογεννήτριες.
Αυτόν τον τύπο a=( -(2*π*4)^2 * 0,22 ) / 9.81 τον είχα πάρει από μία ιστοσελίδα μαθηματικών μετρήσεων την οποία τώρα δεν μπορώ να βρω Το 4 είναι η συχνότητα που ζήταγε και είχα βάλει εγώ λανθασμένα. και το 0,22 είναι το πλάτος ταλάντωσης που ζήταγε και είχα βάλει εγώ πάλη λανθασμένα. . Με τον τύπο αυτόν και με συχνότητα 2Hz και πλάτος ταλάντωσης 0,44cm μου δίνει μία επιτάχυνση 7 g
Edited by - seismic on 31/03/2018 12:22:18
Edited by - seismic on 31/03/2018 12:39:22
Edited by - seismic on 31/03/2018 12:50:41
Amax = R*(1+R/L)*(π*Ν/30)^2
Τα μεγέθη που σου έδωσα παραπάνω, R ακτίνα στρόφαλου σε μέτρα, L μήκος μπιέλας σε μέτρα και N στροφές το λεπτό. Διάβασε ότι καταλαβαίνεις, κάνε τους υπολογισμούς σου και κοίτα τι βγαίνει. Έχω τσεκάρει και με μηχανολόγο ότι είναι αυτό που ψάχνεις.
Υπάρχει μόνο ένα θέμα: δεν μπορώ να καταλάβω πως γίνεται να έχεις μήκος στροφάλου 11 cm και να έχεις μετατόπιση 44 cm. Η μέγιστη μετατόπιση από το στρόφαλο στις 0 έως τις 180 μοίρες είναι 22 cm.
Abyssus Abyssum Invocat
quote:Η μέγιστη μετατόπιση της βάσης από το ένα άκρο στο άλλο είναι 22 εκατοστά το 44 εκατοστά βγαίνει από το 22 πήγαινε + το 22 έλα = 44 εκατοστά.
Είναι ο τύπος στο τέλος της σελίδας 7:Amax = R*(1+R/L)*(π*Ν/30)^2
Τα μεγέθη που σου έδωσα παραπάνω, R ακτίνα στρόφαλου σε μέτρα, L μήκος μπιέλας σε μέτρα και N στροφές το λεπτό. Διάβασε ότι καταλαβαίνεις, κάνε τους υπολογισμούς σου και κοίτα τι βγαίνει. Έχω τσεκάρει και με μηχανολόγο ότι είναι αυτό που ψάχνεις.
Υπάρχει μόνο ένα θέμα: δεν μπορώ να καταλάβω πως γίνεται να έχεις μήκος στροφάλου 11 cm και να έχεις μετατόπιση 44 cm. Η μέγιστη μετατόπιση από το στρόφαλο στις 0 έως τις 180 μοίρες είναι 22 cm.
Abyssus Abyssum Invocat
Ο στρόφαλος από τον άξονα της μηχανής απέχει 11 εκατοστά
Σε μισή περιστροφή της μηχανής μετατοπίζει την βάση 22 εκατοστά το μέγιστο. Αυτά τα έχω μετρήσει με το μέτρο
Amax = 18,38 m/sec2 ή Amax = 1.87g
Αν εσύ θέλεις να βάζεις την περιστροφή του μοτέρ σε συχνότητα, έχεις τον τελικό τύπο:
Amax = 4,024*R*(1+R/L)*f^2 σε g, όπου f η συχνότητα σε Hz
Αυτά από το esoterica, αν θέλει κάποιος να συμπληρώσει κάτι...
Abyssus Abyssum Invocat
quote:Σε υπέρ ευχαριστώ! Το πλάτος ταλάντωσης είναι 22 εκατοστά όταν μετακινώ την βάση με το χέρι χωρίς μέσα την ταχύτητα και χωρίς το βάρος του μοντέλου. Με την αδράνεια του μοντέλου και την επιτάχυνση μπορεί να γίνεται μια μικρή επιμήκυνση λόγο των ανοχών του τεντώματος και το παίζω της μηχανής 2 με 3 εκατοστά δηλαδή από 22 να γίνεται 25 εκατοστά.
Αρα 22 cm είναι το πλάτος της μετατόπισης. Αυτό που βλέπω εγώ στο βίντεο δεν μου φαίνεται για τόσο αλλά για τουλάχιστο διπλάσιο. Τέλος πάντων... ο τύπος που σου έδωσα με τα τελικά νούμερα βγάζει:
Amax = 18,38 m/sec2 ή Amax = 1.87gΑν εσύ θέλεις να βάζεις την περιστροφή του μοτέρ σε συχνότητα, έχεις τον τελικό τύπο:
Amax = 4,024*R*(1+R/L)*f^2 σε g, όπου f η συχνότητα σε Hz
Αυτά από το esoterica, αν θέλει κάποιος να συμπληρώσει κάτι...
Abyssus Abyssum Invocat
Ακόμα η κυκλική ταλάντωση μεγαλώνει την μετατόπιση του δώματος Δηλαδή το δώμα μπορεί να έχει πλάτος ταλάντωσης 30 εκατοστά.
Edited by - seismic on 31/03/2018 23:19:34