- ΕΠΙΛΗΨΙΑ - .-= Η ΘΕΡΑΠΕΙΑ =-.
---Παιδιά γειά σας .
Πρώτη φορά μπαίνω στην παρέα σας , είδα φως και μπήκα .
Το πρόβλημα που με απασχολεί είναι η επιληψία . Μου παρουσιάστηκε ξαφνικά στα 40 και είναι μορφεϊκού τύπου , δηλαδή οι κρίσεις συμβαίνουν μόνον την νύχτα , συνήθως λίγο πριν ξυπνήσω , μετά δεν θυμάμαι τίποτα και απλώς το πρωί νοιώθω τρομερά κουρασμένη και τρομερά ανασφαλής στην δουλειά μου και στην προσωπική μου ζωή .
Ως προηγούμενο , δεν ξέρω αν παίζει ρόλο , αναφέρω οτι στην αφηβεία μου υπνοβατούσα .
Οι μαγνητικές δεν δειχνουν κάτι , η φαρμακευτική αγωγή μέχρι τώρα δεν έχει αποδώσει καρπούς και οι νευρολόγοι σηκώνουν τα χέρια ψηλά ...
Εχετε κάτι να μου πείτε ;
οι παλιοτεροι να μας πουνε που ειναι..
Η επιληψία παραμένει ακόμη μια μυστηριώδης κατάσταση, κατά την γνώμη μου πάντως έχει σχέση με μέρη της ανθρώπινης συνειδητότητας που θα εξελιχθούν στο μέλλον. Ο Απόστολος Πάυλος, Ο Μωάμεθ, και ο Ντοστογιέφσκι πάντος είχαν ευχαριστήσει πολλές φορές τον Θεό που τους είχε "χαρίσει" αυτήν την κατάσταση μέσω της οποίας απέκτηασαν εμπειρίες από το "Πέραν"..
Στο βιοχημικό επίπεδο θα ήθελα να επισημάνω πως έχουμε να κάνουμε με ανισορροπία στην νευροδιαβίβαση στον εγκέφαλο. Συνεπώς μπορούμε να βρούμε βοήθεια υποστηρίζωντας το νευρικό σύστημα με 4 τακτικές :
1ον υποστηρίζουμε τον χειρισμό της γλυκόζης του αίματος. Αυτό γίνεται με διατροφικές τακτικές συν κάποια θρεπτικα στοιχεία (πχ Χρώμιο), ώστε να υπάρχει ισοοροπημένη ροή γλυκόζης στον εγκέφαλο και να αποφεύγονται τα "πάνω κάτω" στην παροχή γλυκόζης στο νευρικό σύστημα. 2ον ελέγχουμε ελλείψεις σε θρεπτικά στοιχεία και ιδίως στα: Φολικό οξύ, Β6, Μαγγάνιο, Μαγνήσιο και EPA / DHA λιπαρά οξέα. Ειδικότερα η Β6 σε συνδιασμό με Ω3 έχουν δείξει ικανοποιητικά αποτελέσματα σε αντιεπιληπτική δράση (όποτε θες μπορώ να σου παράσχω τις επιστημονικές έρευνες ειδικά για την Β6). Το φολικό οξύ και το Μαγγάνιο βρίσκονται σε έλλειψη σε πολλούς επιληπτικούς. Όταν μιλώ για ελλείψεις δεν εννοώ στο αίμα αλλά σε κυτταρικό επίπεδο, για αυτό οι εξετάσεις αίματος ίσως είναι εντελώς παραπλανητικές.
3ον βελτιώνουμε γενικά την κατάσταση του οργανισμού αποτοξινώνοντας έντερο και συκώτι και παρέχοντας φωσφολιπίδια και αμινοξέα γνωστά για την ηρεμιστική τους επίδραση στον εγκέφαλο - όπως Ταυρίνη, Λεκιθίνη - με συνεργασία γιατρού για να αποφευχθεί συνεργική δράση με την φαρμακευτική αγωγή.
4ον Ελέγχουμε για τροφική δυσανεξία ή αλλεργία - υπάρχουν σχετικά τεστ - που μπορούν να δημιουργήσουν κρίσεις. Βεβαίως ακόμη και αν βρούμε σε ποιο τρόφιμο είμαστε δυσανεκτικοί πρέπει επίσης να βελτιώσουμε την κατάσταση του εντέρου, αλλιώς απλώς θα βρούμε προσωρινή ανακούφιση και όχι λύση.
Υπάρχουν κάμποσες έρευνες που δείχνουν πως η "κετογονική" διατροφή βελτιώνει πολλούς ανθρώπους με κλασική επιληψία. Αυτή η διατροφή μειώνει πολύ τους υδατάνθρακες και αυξάνει το λίπος και την πρωτείνη στην διατροφή σε αναλογίες 1/ 3/ 3.. Επειδή αυτή η διατροφή μπορεί να είναι προβληματική για το καρδιαγγειακό καλό είναι να γίνεται υπο την εποπτία ειδικού.
Σε τελείως γενικές γραμμές θα σου πω πως τροφές που θα σε ταλαιπωρούν είναι : Καφές, ζάχαρη, χημικά συντηρητικά και πρόσθετα, Αλκοόλ. Επίσης τα τεχνητά γλυκαντικά και το μέλι δεν είναι καλές επιλογές. Αντίστροφα χρήσιμες -για το συγκεκριμένο θέμα - τροφές είναι το ψάρι(ειδικά τα παχειά ψάρια), τα πράσινα λαχανικά, τα βιολογικά αυγά, και τα φρέσκα ημίγλυκα φρούτα.
Δύο βότανα που μπορείς να δοκιμάσεις είναι η Αγριολίτσα (δες άλλο ποστ για βουητό στα αυτιά που έχω γράψει κάτι τι..) και το Γκίνκο. Ειδικά το πρώτο βότανο μπορεί να βελτιώσει την οξυγόνωση του εγκεφάλου και την σταθερότητα της ροής οξυγόνου και γλυκόζης στον εγκέφαλο.
Για ό,τι με χρειαστείς.. ![]()
Δεν σας φαίνεται περίεργο οτι τις κρίσεις τις παθαίνω μόνο νύχτα?
Την νύχτα πολλοί μηχανισμοί χαλαρώνουν και ίσως αυτό δημιουργεί συνθήκες για να εκδηλωθούν κάποια συμπτώματα. Επίσης, νομίζω πως τα αμινοξέα που σου ανέφερα - Ταυρίνη και Γλυκίνη - ίσως έδιναν κάποια βοήθεια. Όχι μόνο είναι φυσικά ηρεμιστικά του εγκεφάλου και έχουν βοηθήσει επιληπτικούς, αλλά και βοηθούν το συκώτι στην β φάση αποτοξίνωσής του η οποία λαμβάνει μέρος κυρίως την νύχτα. Όταν το συκώτι δεν αποτοξινώνει καλά το σώμα μπορεί διάφορες τοξίνες να καθιζάνουν στο νευρικό σύστημα ή να κυκλοφορούν ελεύθερες στο πλάσμα δημιουργώντας πληθώρα συμπτωμάτων.
Η αντίληψή μου για την ασθένεια είναι τελείως διαφορετική από της κλασικής Ιατρικής. Δεν πίστεψα ποτέ ούτε πιστεύω πως υπάρχει μία ουσία ή ένα φάρμακο για την εκάστοτε ασθένεια. Ο άνθρωπος χρειάζεται να μεριμνήσει συνολικά για την ενέργειά του, σωματική, ψυχική και νοητική. Για μένα οι αντιστοιχίες τύπου "πονάει μάτι- παίρνω ματέξ, πονάει πόδι- παίρνω ποδέξ" κ.ο.κ ανήκουν στην προιστορία. Όσο συνεχίζουμε να ψάχνουμε την ΜΙΑ ουσία, την ΜΙΑ πρακτική για να αναστρέψουμε το προβλημά ΜΑΣ θα βρίσκουμε πάντα απογοήτευση.
Υπό αυτό το πρίσμα - και μόνο - μιλώ, και πρότεινα τα 2 αμινοξέα. Αν θελλήσεις να έχεις βαθύτερη και ουσιαστικότερη βοήθεια θα χρειαστεί να αλλάξεις πολλά σε διατροφή και τρόπο ζωής κατ, αρχήν. Θα σου πρότεινα κατόπιν να βρεις και κάποιον καλό ομοιοπαθητικό διότι η ομοιοπαθητική μπορεί να αποδώσει πολύ καλύτερα όταν το βιοχημικό μας υπόστρωμα έχει δυναμώσει. Με αυτές τις επιλογές πιστέυω πως θα δεις σημαντικές βελτιώσεις στα θέματα που σε απασχολούν.