ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Η μαγεία και η ζωή του Μαγου Μέρλην στην ταινία. - .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.

- Η μαγεία και η ζωή του Μαγου Μέρλην στην ταινία. - .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.

zargeas8 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/1
zargeasΝέο Μέλος
01/06/2004, 12:24:07
Stin tenia gia tin zwi tou magou merlin molis paei o Merlin stin xwra tis Mageias gia na sinantisei tin Basilisa Mamp kai ksekinaei o "kalikantzaros" na tou didaskei tin Texnei anaferei oti iparxoun tris ba8mides magon.Proti katigoria: O magos tou Logou (autos pou ksekinaei ma8enontas Ksorkia kai Lektikes Gities) to opio einai to katotero stadio. Deuteri katigoria einai o Magos ton Xerion o opios mporei na eksaskei tin mageia meso ton xerion tou (stelnontas meso auton sigkekrimenes donisis). kai teleftea katigoria einai o magos tis Skepsis (i tou mialou nomizw).

Auto pou 8elw na rotisw olous esas einai an auti i taksinomisi pou parousiazete stin tenia iparxei kai allou i an parousiastike etsi akribws opos parousiastike mono stin tainia. To skeftika arketa kai ida oti exei mia logiki auti i kata kapio tropo afirimeni taksinomisi. 8a i8ela na ma8o omws an ine parmeno apo kapia iparkti paradosi mageias i an ine apla efebresi tou skino8eti.

Me sebasmo kai ektimisi,
Yper Eu imerias kai Ygeias,

Aggelos zargeas dr.

ζαργέας

01/06/2004, 15:40:25
Φίλε μου, νομίζω ότι υπάρχει τόπικ στο ίδιο Φόρουμ: ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΜΑΓΟΣ ?,

δε σ' έχει καλύψει η εκεί συζήτηση ή εγώ δεν έχω εννοήσει το ερώτημά σου (ίσως λόγω των greeklish);

No name human

"Virtus Junxit Mors Non Separabit" (Whom virtue unites, death will not separate)

zargeasΝέο Μέλος
02/06/2004, 01:36:20
Δεν υπάρχει πουθενά η απάντηση στο συγκεκριμένο ερώτημα εκεί που μου είπες ίσος επειδή δεν υπάρχει εκεί το συγκεκριμένο ερώτημα. πάντως δεν είναι και τόσο δύσκολο να διαβάσει κάποιος greeklish.
α=a, b=β, k=κ, g=γ, n=ν, m=μ και τα λοιπά και τα λοιπά...

quote:

Φίλε μου, νομίζω ότι υπάρχει τόπικ στο ίδιο Φόρουμ: ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΜΑΓΟΣ ?,

δε σ' έχει καλύψει η εκεί συζήτηση ή εγώ δεν έχω εννοήσει το ερώτημά σου (ίσως λόγω των greeklish);

No name human

"Virtus Junxit Mors Non Separabit" (Whom virtue unites, death will not separate)

ζαργέας

02/06/2004, 02:32:35
Χμμμ... αφού δεν υπάρχει απάντηση εκεί, ίσως θα έπρεπε απλά να θέσεις το ερώτημά σου, παρά ν' ανοίξεις νέο θέμα.

Εν πάσει περιπτώσει, ας μη σε μαλώνω...

Όσο για τα greeklish, μπορείς να γράφεις και με ιδεογράμματα, αλλά θα λάβεις απάντηση... ξέρεις πότε...

Λοιπόν, ποιό είναι το θέμα;

Αν αυτά είναι τα στάδια ή αν είναι με τη σωστή σειρά;

No name human

zargeasΝέο Μέλος
02/06/2004, 15:05:58
Λοιπόν το θέμα είναι πολύ απλό και ξεκάθαρο αγαπητέ μου. Αν αυτές οι κατηγορίες είναι απλά μια επινόηση του σκηνοθέτη ή αν είναι παρμένα από κάποια αληθινή παράδοση μαγείας πέρα από τα πλαίσια του κινηματογράφου. Δηλαδή ρωτάω αν αυτή η ταξινόμηση παρουσιάζεται για πρώτη φορά σε αυτή την ταινία ή είναι παρμένη από κάπου αλλού; Αν είναι από κάπου αλλού τότε από που είναι;
Με σεβασμό και εκτίμηση προς κάθε ερευνητή περιμένω τις απαντήσεις σας.

Υπέρ ευημερίας και υγείας

quote:

Λοιπόν, ποιό είναι το θέμα;

Αν αυτά είναι τα στάδια ή αν είναι με τη σωστή σειρά;

No name human

ζαργέας

[img]http://homepages.pathfinder.gr/zargeas/bluedragon%2D%2Egif">

03/06/2004, 02:13:43
Αγαπητέ zargeas,

μια και τα λέμε μεταξύ μας έως τώρα, επέτρεψέ μου να συστηθώ:

είμαι "αγαπητή" και όχι "αγαπητός"!

Τώρα σχετικά με το θέμα:

θα ήθελες να μου πεις τί σου κέντρισε το ενδιαφέρον σ' αυτή την ταξινόμηση και θέλεις να την επιβεβαιώσεις;

No name human

zargeasΝέο Μέλος
03/06/2004, 23:53:57
Εντάξει λοιπόν αγαπητή μου! Κάθισα και σκεφτικά κατά πόσο έχει λογική αυτή η ταξινόμηση. Βρήκα ότι υπάρχει μία μικρή λογική. Είναι πιο εύκολο να μάθει κάποιος να επηρεάζει με τον λόγο του και να εξασκηθεί σε αυτό. Έπειτα είναι πιο δύσκολο να μάθει κάποιος να επηρεάζει με την ενέργεια που εκπέμπει το σώμα του. και τέλος να κάνει ότι θέλει με μια απλή σκέψη. με ένα απλό συναίσθημα. Από εκεί και μέρα μου χε πει μια τύπισσα κάποτε ότι αυτήν την ταξινόμηση της την είχε διδάξει η γιαγιά της η οποία μου χε πει η κοπελιά ότι ήταν μια γρια μάγισσα καμπαλιστρια. Βέβαια από την έρευνα που κάνω στο ιντερνετ η κοπελιά είναι μυθομανής 99%, η ταξινόμηση είναι σωστή 50% και είναι εφεύρεση του σκηνοθέτη 99%. Από εκεί και πέρα σε αυτά έχω καταλήξει έως ότου κάποιος μου πει το αντίθετο όσο αφορά κατά πόσο ήταν από το μυαλό του σκηνοθέτη.

quote:

Αγαπητέ zargeas,

μια και τα λέμε μεταξύ μας έως τώρα, επέτρεψέ μου να συστηθώ:

είμαι "αγαπητή" και όχι "αγαπητός"!

Τώρα σχετικά με το θέμα:

θα ήθελες να μου πεις τί σου κέντρισε το ενδιαφέρον σ' αυτή την ταξινόμηση και θέλεις να την επιβεβαιώσεις;

No name human

ζαργέας

[img]http://homepages.pathfinder.gr/zargeas/bluedragon%2D%2Egif">

04/06/2004, 02:55:08
Αγαπητέ μου,

σ' ευχαριστώ!

Η προσωπική μου άποψη έχει ως εξής:

Λογικά πολύ καλά σκέφτεσαι. Έτσι θα σκεπτόμουν κι εγώ.

Σχετικά με την κοπελιά κι εγώ το ίδιο θα έλεγα.

Βέβαια, είναι και ενδεχόμενο να ήταν "ψαγμένη" η γιαγιά και η εγγονή να τα μετέφραζε αυτά όπως της "κατέβαινε".

Εν πάσει περιπτώσει, δεν μπορώ να κατατάξω σε ποσοστά την αληθοφάνεια της ταξινόμησης, γιατί υπάρχουν διάφορες "σχολές".

Εξ όσων γνωρίζω και αυτό συμβαίνει συχνά σε ταινίες, παρουσιάζονται κάποια αληθή στοιχεία με αρκετή δόση καλλιτεχνικής έμπνευσης σε συνδυασμό με τις εκάστοτε παρεμβάσεις της παραγωγού εταιρείας.

Η συγκεκριμένη ήταν αρκετά κοντά, αλλά...

...φίλε μου, "μάγος" δεν είναι ιδιότητα, είναι κατάσταση.

No name human