ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- role playning games - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.

- role playning games - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.

yog-sothoth23 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
thothΙδρυτικό Μέλος
12/06/2004, 01:39:55
Τι σπουδαίο κερδίζει η ανθρωπότητα αν ένας άνθρωπος σηκώσει 4,5,6 ή περισσότερες φορές το βάρος του;

Τι σημαντικό επίτευγμα επιτυγχάνεται αν ένας άνθρωπος μπορέσει να τρέξει στα 100 μέτρα γρηγορότερα από τους άλλους;

Πόσο χρήσιμο είναι, πράγματι, αν 4 άτομα μεταφέρουν ένα... ξυλάκι μέσα σε ένα κύκλο 400 μέτρων πιο γρήγορα από κάθε άλλη τετράδα;

Εάν τα δούμε απλά και ρεαλιστικά, οι αγώνες είναι άχρηστοι.

Κι όμως κάθε αγώνισμα έχει αξία μόνο και μόνο ως συμβολισμός. Μέσα σε κάθε πρωταθλητή, σε κάθε πρωταγωνιστή, σε κάθε νικητή, βλέπουμε το σύμβολο της θέλησης, που ξεπερνάει κάθε εσωτερικό εμπόδιο. Τον βλέπει η έσω μας ψυχή, ο εντός μας εαυτός και αφυπνίζεται, προκαλώντας μας, να γίνουμε κι εμείς καλύτεροι αγωνιστές στο παιχνίδι αυτό της ζωής. Για να απελευθερωθούμε, επιτέλους, από τις προσκολλήσεις λιώνοντας το κερί που κρατάει φυλακισμένα τα φτερά μας.

Αυτή είναι η αξία αυτών των αγώνων. Η τελετή, το σύμβολο, το Ιερό. Αλλιώς η στείρα σκέψη θα είχε καταστρέψει όλη αυτήν την μαγεία.

Με αυτά και με αυτά θυμήθηκα τώρα την προγιαγιά μου, που, σε πολύ προχωρημένη ηλικία, έβλεπε στην τηλεόραση μαζί μας ποδόσφαιρο.

Ένα περιστατικό άκρως διδακτικό και αρκετά χιουμοριστικό.

Κάθε λίγο και λιγάκι όταν έβλεπε το έναν ή τον άλλον ποδοσφαιριστή να πέφτει στο έδαφος από κάποιο στενό μαρκάρισμα, φώναζε:

- "Ούι, Ούι το πδι. Του φάγανι του καημένου τα άλλα τα πιδιά. "

Στο τέλος, βλέποντας και την δική μας απάθεια στο θέαμα... μαρτύριο, μας είπε:

-"Τι κάνουν τούτα τα πιδιά;"

Της απάντησα:

-"Να, μανιά, παίζουν ποδόσφαιρο".

Εάν εξαιρέσουμε, ότι στην αρχή άκουσε... κρομμυδόσπορο, μετά κατάλαβε τι λέξη της είπα.

-"Και γιατί τσακώνουντι τούτα τα πιδιά;"

"-Να, μανιά, είναι 11 παληκάρια από αυτήν την πλευρά και 11 από την άλλη και προσπαθούν να βάλουν το τόπι η κάθε μία ομάδα στα δίχτυα της άλλης πλευράς"

-"Ούι πιδί 'μ. Και γιατίς δεν δίνουν από ένα τόπ' στουν καθένα να μην τσακώνουντι τα καημένα;"

Άντε να έδινα να καταλάβει η προγιαγιά μου το νόημα του αγώνα!!!

"ΕΝ ΤΟ ΠΑΝ"

spiritΜέλος
12/06/2004, 09:29:31
quote:

-"Και γιατί τσακώνουντι τούτα τα πιδιά;"

"-Να, μανιά, είναι 11 παληκάρια από αυτήν την πλευρά και 11 από την άλλη και προσπαθούν να βάλουν το τόπι η κάθε μία ομάδα στα δίχτυα της άλλης πλευράς"

-"Ούι πιδί 'μ. Και γιατίς δεν δίνουν από ένα τόπ' στουν καθένα να μην τσακώνουντι τα καημένα;"

Άντε να έδινα να καταλάβει η προγιαγιά μου το νόημα του αγώνα!!!

quote:

αυτο δεν ειναι τιποτε Τρισμεγιστε,η δικη μου η γιαγια ακομη βλεπει Ατιθασα νιατα..και οχι μονο αυτο αλλα ταυτιζεται κιολας,με τον καθε ρολο!

ΙΣΙΣΙΝΕΜΕΜΕΣΙΣΔΗΜΗΤΡΑΣΤΑΡΤΗ

zezmpergΜέλος
12/06/2004, 10:38:59
Σας χαιρετώ.
Σε χαιρετώ καλέ μου Master.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ (Άποψη του Πυθαγόρα).
Ένα αρκετά δύσκολο topic...
Πως να αποσυμβολίσουμε κάτι που μόνο με εικασίες πλησιάζουμε;
Οι Πυθαγόρειοι δεν μας άφησαν σχεδόν τίποτα και όσοι έγραψαν για τούτους το έκαναν μετάαπό εκατοντάδες χρόνια!

Προσωπικά (επειδή ασχολούμε με τον άλλο παρεξηγημένο της ιστορίας, τον Διογένη) ανακάλυψα ότι δεν μπορούμε να αποσυμβολίζουμε τα λάβαρα της ανθρώπινης ιστορίας. Η εικόνα του λάβαρου είναι αυτή ακριβώς που είναι τοποθετημένη επάνω του και μόνο όταν ανακαλύπτουμε αλήθειες μέσα από την ιστορία έχουμε το δικαίωμα να τις παρουσιάζουμε.

Ο Πυθαγόρας (μεταφορέας της Ιώνιας σκέψης στην Μεγάλη Ελλάδα), είναι ο Διδάσκαλος της δικής του εποχής!
Εάν δεκτούμε τούτο σαν δεδομένο,αυτόματα θα αναγνωρίσουμε το μέτρο στις ανθρώπινες ασκήσεις -εν ήδη ευγενής άμιλλας- που κυρύττει ο εκάστοτε Μεγάλος Διδάσκαλος (ΝΟΥΣ ΥΓΙΕΙΣ ΕΝ ΣΩΜΑΤΙ ΥΓΙΕΙ)...

Έτσι τοποθετόντας την δική μου καθαρά άποψη για την σωματική άσκηση, έχω να γράψω Ότι: Οι ολυμπιακοί αγώνες δεν ήταν ο σκόπος κανενός ανθρώπου που επιζητούσε την ανόρθωση της ψυχής/πνευματος μα κάτι το ξεχωριστό, κάτι το καθαρά ανθρώπινο και ο μοναδικός σκοπός των αθλητών.

Στην ανατολή οι διάφορες ασκήσεις των πολεμικών τεχνών γεννήθηκαν απ' την ανάγκη της προφύλαξης του ανθρώπου...Σήμερα λέμε για τα ολυμπιακά αθλήματα.

Σε χαιρετώ Master.
Σας χαιρετώ με εκτίμηση.