ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Minority Report - - Κινηματογράφος -

- Minority Report - - Κινηματογράφος -

notis_2931 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
stavros_pΜέλος
17/05/2004, 11:59:15
φσντάζομαι συνεχίσατε, έτσι? Και γώ που πήγα προχθές είχα φτάσει τελείως πάνω (αν δεν ξαναερχόταν το περιπολικό αμέσως δεν θα με έβρισκε κανείς - την "πάτησα" γιατί τον άκουσα να λέει ότι θα ξανάρθει αύριο. Δεν με είδε στην αρχή γιατί είχα κρυφτεί καλά.

17/05/2004, 22:31:23
Καλησπερα σε ολους
Φιλε glinaaea ελαβα τις 3 φωτο που μου εστειλες και τις βαζω.

17/05/2004, 22:34:30

17/05/2004, 22:37:25

17/05/2004, 22:42:46

Πες μας λιγα πραγματα για αυτες τις φωτογραφιες σου glinaaea
Σε μια απο αυτες σχηματιζεται κι αλλο προσωπο πανω στην οροφη του σπηλαιου το εχεις δει;

glinaaeaΜέλος
18/05/2004, 21:18:24
Φίλοι μου γειά σας.
Όπως βλέπετε υπάρχουν 4 φωτογραφίες με μία μορφή η κάθε μιά σε μεγένθυση.
Στην μία φωτογραφία που εντοπίζονται και οι 4 μορφές στην είσοδο του σπηλαίου, πρόσεξα ότι ΚΑΙ οι 4 έχουν εντείνει την προσοχή τους σε ένα συγκεκριμένο σημείο. (Φίλε Φωτογράφε αν εντόπισες και άλλη μορφή σε φωτογραφία μπορείς να την σκιαγραφίσεις γιά να δούμε αν ΚΑΙ αυτή κοιτάζει στο ίδιο σημείο).
Η θέση του νοητού σημείου δεν υπάρχει. ΑΝ είμαι αληθινός νομίζω ότι το σημείο είναι η παλιά είσοδος του σπηλαίου. Ο μόνος τρόπος γιά να αποδειχθεί (;;;;;) αυτό είναι να βρούμε αν υπάρχει κάποια φωτογραφία παλιά με την παλιά είσοδο και να μπει στο topic αυτό γιά σύγκριση.
Έχει κάποιος από σας μιά τέτοια;; Ευχαριστώ.
Φιλικότατα.

ΧείρωνΜέλος
19/05/2004, 03:13:38
Καλησπέρα σε όλους,

Λαμβάνοντας αφορμή από τις φωτογραφίες του φίλου glinaaea, (μέσω ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΥGR).Φαντάζομαι ότι οι φωτογραφίες δημοσιεύτηκαν με σκοπό να γίνουν κάποια σχόλια σχετικά με την απεικόνιση κάποιων μορφών σε αυτές και ίσως προς χάριν διαλόγου.

Αγαπητοί φίλοι, βρίσκετε κάτι το παράδοξο σε αυτές;

Σε όλες σχεδόν, ο παρατηρητής μπορεί να διακρίνει και άλλα σχήματα-μορφές πέραν των μαρκαρισμένων. Με λίγη προσπάθεια, ίσως,διαφορετικοί άνθρωποι διακρίνουν διαφορετικά σχήματα-μορφές. Όπως π.χ. συμβαίνει στα διαφορα σπήλαια οι επισκέπτες να έχουν την τάση τα ερμηνεύουν διαφορετικά σχήματα σε ποικιλόμορφους σταλαχτίτες.

Το Φεβρουάριο κατά τη διάρκεια της μεγάλης χιονόπτωσης έκανα μια εντυπωσιακή σε διάρκεια πορεία στο βουνό καταλήγοντας στη σπηλιά.Τράβηξα πολλές φωτογραφίες κατά τη διάρκεια της πορείας, και όταν τις είδα, μία συγκεκριμένη -τραβηγμένη από αριστερά της εισόδου- μου προκάλεσε τέτοια εντύπωση που έβαλα διαφορετικούς φίλους να μου πουν τι βλέπουν. Ο Καθένας έβλεπε κάτι άλλο, από αυτό που
προκάλεσε σε μένα εντύπωση. Θα την παραθέσω σύντομα, στο topic, αμαρκάριστη, για τα δικά σας συμπεράσματα.

Προσωπικά, για τις παραπάνω φωτογραφίες, αν ήθελα να ξεπεράσω το φίλτρο της λογικής που ανέφερα και ήθελα να εστιάσω την ανάλυση μου σε συγκεκριμένη, παράδοξη κατεύθυνση, θα διάλεγα να ψάξω για τέσσερις μορφές: ανθρώπου,λιονταριού,αετού και ταύρου. Υπάρχει μια ιστορία γύρω από αυτό,αν την επαληθεύσω θα επανέλθω.

Φιλικά,
Χείρων

19/05/2004, 12:24:19
Καλη μερα σε ολους
Χειρων καλη σου μερα.
Οι αποψεις σου και οι διαπιστωσεις σου με βρισκουν συμφωνο και μενα.
Μου εχει τυχει αλλο να εντοπιζω σαν σχηματισμο εγω και αλλο καποιος αλλος παρατηρητης.
Αλλα σκεφτομαι οτι ισως αυτο ακριβως να ειναι μερος του ¨παιχνιδιου¨.
Με καταλαβαινεις τι εννοω φανταζομαι.
Με λιγα λογια ισως αυτο η εκεινοι που σχηματισαν τις οποιες μορφες η παραστασεις σε φυσικα τοπια (και οχι μονο σε σπηλαια) να ειχαν αυτο υποψιν τους οτι δηλαδη αναλογως τον παρατηρητη την γωνια που αυτος παρατηρει η την ωρα που θα προσεγγιζε το μερος, δηλαδη αλλες συνθηκες φωτισμου ,μερα η νυχτα, με ηλιο η φεγγαρι, να λαμβανει διαφορετικο οπτικο ερεθισμα.
Και βεβαια ο παρατηρητης να εχει μια αυξημενη παρατηριτικοτητα πραγμα που σημαινει επισης οτι προσεγγιζει τον χωρο γνωριζοντας η υποψιαζεται τα μυστικα που μπορει να ειναι αποτυπωμενα σε μορφη παραστασεων σε διαφορα σημεια του τοπιου η του σπηλαιου.
Υπαρχουν βεβαιως και συνηθως τις περισσοτερες φορες τυχαιοι σχηματισμοι που ομως ειναι ακρως εντυπωσιακοι.
Αλλα θα συμφωνεις οτι υπαρχουν και τεχνητες παρεμβασεις στον χωρο που αυτες ειναι για μας που εχουν καποια σημασια και προσπαθουμε να αποκωδικοποιησουμε.
Περιμενω με ενδιαφερον την φωτογραφια σου και καλο θα ηταν να μην μας προσδιορισεις το τι φαινεται αλλα ο καθενας μας να πει τι βλεπει.
Θα βγουν πιστευω χρησιμα συμπερασματα ακομα και για την ψυχοσυνθεση του καθενος απο εμας ως παρατηρητες συμφωνεις;

Edited by - ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΣGR on 19/05/2004 12:26:58

ΧείρωνΜέλος
19/05/2004, 21:18:46
Γεια σας,

Ναι, ΦΩΤΟΓΡΑΦΕ συμμερίζομαι απόλυτα αυτά που είπες:

quote:

Αλλα θα συμφωνεις οτι υπαρχουν και τεχνητες παρεμβασεις στον χωρο που αυτες ειναι για μας που εχουν καποια σημασια και προσπαθουμε να αποκωδικοποιησουμε. Περιμενω με ενδιαφερον την φωτογραφια σου και καλο θα ηταν να μην μας προσδιορισεις το τι φαινεται αλλα ο καθενας μας να πει τι βλεπει.
Θα βγουν πιστευω χρησιμα συμπερασματα ακομα και για την ψυχοσυνθεση του καθενος απο εμας ως παρατηρητες συμφωνεις;

Η φωτογραφία (μαζί με άλλες 70 περίπου) τραβήχτηκε από εμένα, τον περασμένο Φεβρουάριο, μετά από χιονόπτωση.
Χρησιμοποίησα κινητό τηλέφωνο με κάμερα, και η ποιότητα της δεν είναι και η καλύτερη δυνατή. Δεν εχει υποστεί καμμία επεξεργασία,
και την πρόσεξα μονο, όταν την μετέφερα απο το τηλέφωνο στο PC.
Τραβήχτηκε από την αριστερή πλευρά της εισόδου της σπηλιάς, και στο κέντρο της φωτογραφίας φαίνεται ο πέτρινος μαντρότοιχος(παλαιά ανθρώπινη παρέμβαση) αριστερά από τα εκκλησάκια.
Ο σκοπός μου δεν ήταν να σημαδέψω στο μαντρότοιχο ή στα εκκλησάκια. Εκείνη τη μέρα , ο καιρός παρουσίασε βελτίωση, και τα χιόνια άρχιζαν
σιγά-σιγά να λιώνουν. Στο βράχο όμως κάθετα πάνω από τη σπηλιά έιχαν σχηματιστεί παγοκρύσταλλοι -κάποιοι ίσως και πάνω από μέτρο σε μήκος - οι οποίοι καθώς έπαιφταν κατακρημνίζονταν μπροστά από την είσοδο της σπηλιάς, κάνοτνας θόρυβο. Τα σημάδια που βλεέπετε στα χιόνια είναι από υπολήμματα των πτώσεων. Τολμώ να πω, ότι αν σε πετύχαινε ένας τετοιος παγοκρύσταλος, καθώς θα έμπαινες στη σπηλιά θα μπορούσε να σε σκοτώσει.

Η φιλοδοξία μου λοιπόν ήταν περιμένοντας λίγη ώρα υπομονετικά και ασφαλής κάτω από την εσοχή του βράχου, να σημαδέψω αν προλάβαινα, μια τέτοια πτώση. Δεν τα κατάφερα τελικά :)

Ας παρατηρήσουμε λίγο: Όποιος θέλει ας σχολιάσει τί βλέπει.
Όσο για την ιστορία που υπαινίχθηκα σε προηγούμενο post, επιφυλλάσομαι προς το παρόν.

Φιλικά,
Χείρων

glinaaeaΜέλος
19/05/2004, 22:43:58
Φίλοι μου γειά σας.
Εγώ βλέπω ένα ινδιάνικο totem, και στην κορυφή του ένα κεφάλι.
Επίσης δεξιά σε μεγαλο μέγεθος ο σχηματισμος του χιονιού δείχνει το κεφάλι ενός λευκού αετού με το στόμα ανοικτό.
Μόνο που δεν βλέπω κάτι το ιδιαίτερα παράξενο παρά την δημιουργία αυτών των μορφών απο τον τοίχο και το φως-σκοτάδι.
Φίλε Φωτογράφε μπορείς να μας δείξεις με εντοπισμό την μορφή που είδες εσύ;
Ακόμα παρακαλώ όποιον έχει κάποια φωτογραφία με την παλιά είσοδο του σπηλαίου να την βάλει μέσα στο topic αυτό.

Φιλικότατα.

Edited by - glinaaea on 19/05/2004 22:55:58

19/05/2004, 23:59:59
Εκανα αυτο που ειπες glinaaea και βαζω την φωτογραφια σου με μια μορφη που εντοπισα εγω προσεξτε ποσο παραξενα γραφει στην φωτογραφια

Φιλε χειρων δεν εχω ακομα κατι να πω για την φωτο σου δωσε μου χρονο να δω αν εντοπισω κατι.