ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΣΠΗΛΙΑ ΤΟΥ ΝΤΑΒΕΛΗ ΞΑΝΑ ! ! ! ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

- ΣΠΗΛΙΑ ΤΟΥ ΝΤΑΒΕΛΗ ΞΑΝΑ ! ! ! ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

oneiric130 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
24/04/2004, 02:49:13
quote:

Φίλοι μου γειά σας.
Σας ζητώ συγνώμη γιά την σφήνα μου, αλλά ο σκοπός της είναι να ρωτήσω αν υπάρχει και σε σας εμπειρία μετακίνησης στο νεκρό και χωρίς χειρόφρενο του αμαξιού σας στο δρόμο της Πεντέλης στο σημείο της πηγής. Αν ναι, η βασική μου ερώτηση είναι γιά το πόσα μέτρα περίπου μετακινήθηκε περίπου το αμάξι σας και αν είναι δυνατόν όσο πιό γίνεται η ακριβής απόσταση από την πηγή.
Σας ευχαριστώ.
Φιλικότατα.

φιλε-φιλη glinaaea, το φαινομενο δεν εχει την ιδια ενταση παντα

την πρωτη φορα που δοκιμασα, το αυτοκινητο μου (ενα φορτηγακι φορντ) επιταχυνε τοσο πολυ, που διεσχισε ολο τον δρομο και ανεβηκε και 5-6 μετρα στην ανηφορα που βρισκεται στο τελος της ευθειας

αλλες φορες, κινηθηκε για μερικα μετρα μονο, και αλλες καμια εικοσαρια

επισης ο ρυθμος της επιταχυνσης διαφερει απο μερα σε μερα

ου μαθειν δει τους μυστας αλλα παθειν

24/04/2004, 21:26:56
quote:

[...] το αυτοκινητο μου (ενα φορτηγακι φορντ) επιταχυνε τοσο πολυ, που διεσχισε ολο τον δρομο και ανεβηκε και 5-6 μετρα στην ανηφορα που βρισκεται στο τελος της ευθειας

Φιλοι μου γεια σας,

θα με ενδιέφερε πάρα πολύ να μάθω περισσότερα για το ακριβές σημείο που συμβαίνουν αυτά.

Ακούω συχνά για την περιβόητη ανηφόρα "κάπου" εκεί κοντά στην γνωστή σπηλιά. Πουθενά δεν βρήκα όμως μια ακριβή περιγραφή, μια αναφορά ή ακόμα καλύτερα, μια φωτoγραφία, ώστε να αναγνωρίσω εύκολα το μέρος.

Μήπως γνωρίζει κάτι κανείς ?

Φιλικά,
Vril

-sonap-Μέλος
27/04/2004, 09:23:07
Καλωσοριζω τα νεα μελη,ειναι πολυ ενθαρυντικο για τη λειτουργια του esoterica να ανανεωνονται συνεχως οι συγγραφεις του!Καλη αναζητηση!!!

Πολυ σημαντικες οι πληροφοριες που παραθετετε,ειναι πραγματα που δεν γνωριζα...

Εχω παει στο σημειο με τη βαρυτητα δυο φορες και συνεβει το γνωστο γεγονος..ξεκινησε 50 μετρα απο την πηγη και κατεληξε στη δικη μου περιπτωση λιγο πριν το τελος του δρομου εκει που αρχιζει η μεγαλυτερη ανηφορα.Ειναι ωραια να το δοκιμασετε αλλα με προσοχη γιατι θα αναγκαστειτε να ειστε με αλαρμ και περνανε και αλλα αυτοκινητα διπλα σας

Δεν ειχα προσεξει οτι τα δεντρα δειχνουν την εισοδο της σπηλιας???

Εχω παει πολλες φορες στα εκκλησακια πριν τα κλεισουν και τα ειδα με την ησυχια μου.Κατεβηκα και απο κατω με τα σκαλακια..τιποτα,κλειστα η μαλλον σφραγισμενα...

"..την ωρα της δυστυχιας μην απελπιζεσαι..σκεψου πως απο μαυρα συννεφα πεφτει κρυσταλινη βροχη.."

-sonap-Μέλος
27/04/2004, 12:53:33
Oneiric1 που εισαι?Χαθηκες!Πως σου φαινονται ολα αυτα που λεμε εδω τις τελευταιες μερες?Ηθελα να σε ρωτησω...μενεις στην Αθηνα?Γιατι δεν εχεις παει ποτε στη σπηλια?

Καρολε,χαιρομαι που διαβασα μια ακομα τετοια μαρτυρια γιατι υπαρχει ενα παρομοιο περιστατικο (σε αυτο το θεμα αν δεν κανω λαθος)Ηταν ενα παιδι,φιλος μου που οταν ηταν μικρος ειχε παει εκει μαζι με τη μαμα και τον θειο του.Ξαφνικα κοντα στη σπηλια το παιδι εξαφανιστικε και οι αλλοι αρχισαν να το ψαχνουν πανικοβλητοι.Μετα απο λιγο το ειδαν μπροστα τους να τους λεει"μα γιατι μου φωναζετε αφου ειμαι εδω μπροστα σας,δεν με βλεπετε???"

orionas δεν καταλαβαινω για ποιες σκιες λες,μπορεις να μας κατατοπισεις λιγο?Αν και πιστευω απο οτι βλεπω πως δεν ειναι κατι το σημαντικο,δηλαδη δεν διακρινω κατι περιεργο

"..την ωρα της δυστυχιας μην απελπιζεσαι..σκεψου πως απο μαυρα συννεφα πεφτει κρυσταλινη βροχη.."

oneiric1Μέλος
27/04/2004, 13:27:36
Καλησπέρα σε όλους και ιδιαίτερα σε σένα φίλε Πάνο.

Ναι, μένω στην Αθήνα.
Ο λόγος που δεν έχω επισκεφτεί την σπηλιά (και ούτε ξέρω εάν θα την επισκεφτώ) είναι γιατί δεν νομίζω ότι έχω το «δικαίωμα».

Δεν ξέρω πολλά γι’ αυτή, δεν έχω ασχοληθεί σοβαρά με το θέμα, οπότε..... Μ’ ενδιαφέρει πολύ όμως, διαβάζω, ενημερώνομαι και «συζητάω» μαζί σας, που ασχολείστε και γνωρίζετε αρκετά.

~ Ειρήνη ~
~ Love is the only truth ~

-sonap-Μέλος
27/04/2004, 14:18:01
Γεια σου,επιτελους!Η παρουσια σου δινει μια ευχαριστη και δροσερη πνοη στον κλειστο χωρο του ιντερνετ!Καταλαβαινω νομιζω το λογο που δεν εχεις επισκεφτει ακομα το μερος αυτο!Μπορω να πω οτι και εγω μεχρι περσυ καπως ετσι ενιωθα και δεν τολμαγα να σκεφτω οτι θα παω εκει πανω!Ασε δε που φοβομουν πολυ απο οσα ακουγα...Αλλα μετα ειπα,γιατι να αρκουμαι σε αυτα που ακουω και να μην τα δω κι εγω απο κοντα!Ετσι,παντα με παρεα,αποφασισα να ανεβω.Δεν σου κρυβω οτι απογοητευτικα γιατι αλλιως την περιμενα τη σπηλια,αλλιως την ειχα φανταστει..Παντως πηγα και ξαναπηγα και εψαξα και ρωτησα και ακομα το κανω για να μαθω οσο περισσοτερα μπορω και να διασταυρωσω πληροφοριες!Δεν ειμαι επαγγελματιας ερευνητης,ειμαι ερασιτεχνης και οπως καταλαβαινεις η αξια του χρονου που ξοδευω εκει,ειναι πολυτιμη!Τον τελευταιο καιρο συνεβησαν διαφορα γεγονοτα που με απωθησαν στο να την επισκεπτομαι και ετσι δεν εχω παει καιρο.Σιγουρα ομως θα το κανω και παλι μια και θα δεσποζει για παντα πανω απο τα κεφαλια μας και θα φυλαει παντα καλα θαμενα τα μεγαλα μυστικα της!

30/04/2004, 02:12:42
quote:

θα με ενδιέφερε πάρα πολύ να μάθω περισσότερα για το ακριβές σημείο που συμβαίνουν αυτά.

Φιλικά,
Vril

φιλε μου, ο δρομος βρισκεται στα μισα περιπου της διαδρομης

αρχιζει απο την (μοναδικη επι του δρομου) πηγη, οπου σχεδον παντα σταματανε αυτοκινητα

ειναι ευκολο να τον βρεις πιστευω

φιλοι του φορουμ σας χαιρετω

σημερα με πηγε φιλος ερευνητης για πρωτη μου φορα στη σπηλια

η καταστροφη της ειναι εμφανης κι ας μην την ειχα δει πριν τα εργα

με αποζημιωσε ο καταπληκτικος εξωτερικος χωρος της σπηλιας, ο οποιος σημερα τουλαχιστον εκπεμπε θετικη ενεργεια

ωστοσο παρατηρησα πως συγκεκριμενα φυτα, που τα γνωριζω πολυ καλα λογω της ενασχολησης μου με κηπους και φυτα, γερνουν εντονα τις ανθισμενες κορυφες τους μακρυα απο την σπηλια

οσα φυτρωνουν μακρυτερα ομως μεγαλωνουν φυσιολογικα

το γιατι αυτο δεν συμβαινει σε ολη την βλαστηση δεν μπορω να το εξηγησω

ο φιλος πηρε φωτογραφιες και οταν μου τις στειλει θα τις παραθεσω στα θεματα περι Πεντελης στο φορουμ

επισης ειδα απο κοντα οτι το πετρωμα της σπηλιας ειναι σε μεγαλο μερος χαλαζιας, και σε συναρτηση με την αυξημενη υγρασια (πολλα νερα) δικαιολογουνται τα περιεργα φαινομενα

παντως το μεγαλυτερο μυστηριο στο θεμα, ειναι οι επεμβασεις που εγιναν στην σπηλια και την περιοχη

ειναι παραλογες!!!

οι σηραγγες, απο τα οσα γνωριζω περι κατασκευων, δεν ειναι κατασκευες που φτιαχτηκαν για να διαρκεσουν

δειχνουν ξεκαθαρα πως προκειται για απλη υποστυλωση, σαν τα μεταλεια - τωρα το τι εψαχναν θα ηθελα πολυ να το μαθω

ακομα και η επεμβαση στη σπηλια ειναι εντελως ανεξηγητη και χωρις νοημα - τι εκαναν τελικα δηλαδη, πηραν τα "μπαζα" κι εφυγαν???

παρατηρησα οτι και η οροφη της σπηλιας ειναι πειραγμενη, λειπουν οι σταλακτιτες που φυσιολογικα επρεπε να υπαρχουν - υπολειματα τους διακρινονται ακομα

τα περι ΕΥΔΑΠ και βρυσων εντασονται στο ιδιο πλαισιο του παραλογισμου - ποια ομβρια υδατα να συλλεχθουν και που να προωθηθουν?

ελπιζω να μου συγχωρησουν οι υπευθυνοι το οτι θα γραψω τις παρατηρησεις μου σε ολα τα τοπικ με θεμα την Πεντελη - μαλιστα σαν αναγνωστης θεωρω απαραιτητο να υπαρχουν διαφορα τοπικ με το ιδιο θεμα

ναστε καλα

-sonap-Μέλος
30/04/2004, 08:48:18
Jonniebegood σημαντικες οι παρατηρησεις σου αλλα δεν καταλαβα ενα πραγμα..

Λες:

quote:
ωστοσο παρατηρησα πως συγκεκριμενα φυτα, που τα γνωριζω πολυ καλα λογω της ενασχολησης μου με κηπους και φυτα, γερνουν εντονα τις ανθισμενες κορυφες τους μακρυα απο την σπηλια

Ενω ο Καρολος λεει:

quote:
ΟΛΑ ΤΑ ΔΕΝΤΡΑ ΠΑΝΩ ΣΤΑ ΒΡΑΧΙΑ (ΕΚΤΟΣ ΟΤΙ ΦΥΤΡΩΣΑΝ ΣΕ ΒΡΑΧΙΑ) ΕΧΟΥΝ ΓΥΡΕΙ ΟΛΑ ΚΑΙ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΤΗΣ ΣΠΗΛΙΑΣ.

Με μπερδεψατε βρε παιδια!Τι απο τα δυο ισχυει?

Τι εννοεις jonniebegood tonight οτι τα φαινομενα οφειλωνται στο χαλαζια των τοιχωματων και στην αυξημενη υγρασια?Οτι ειναι υδρατμοι αυτα που βλεπουμε?Βοηθησε μας να καταλαβουμε...pls

03/05/2004, 02:19:27
quote:

Jonniebegood σημαντικες οι παρατηρησεις σου αλλα δεν καταλαβα ενα πραγμα..

Τι εννοεις jonniebegood tonight οτι τα φαινομενα οφειλωνται στο χαλαζια των τοιχωματων και στην αυξημενη υγρασια?Οτι ειναι υδρατμοι αυτα που βλεπουμε?Βοηθησε μας να καταλαβουμε...pls

προσωπικα δεν παρατηρησα να γερνουν τα δεντρα προς την σπηλια

ωστοσο εγω δεν εννοουσα τα πευκα αλλα ενα ειδος αγριοχορτου - εχει ριζα κονδυλοειδη και ενω ξαναφυτρωνει καθε χρονο, ανθιζει μετα απο πολλα χρονια

ειναι χαμηλο και περναει απαρατηρητο, αλλα το στελεχος του ανθους του εχει μηκος πανω απο ενα μετρο και μερικες φορες φτανει και δυομιση μετρα

εξω απο τη σπηλια λοιπον εχουν ανθισει φετος παρα πολλα απο αυτο το φυτο, και οσα βρισκονται κοντα γερνουν εμφανως τις κορυφες τους μακρυα της

επειδη ασχολουμαι με την κηπουρικη αλλα και επειδη συλλεγω τα ξερα στελεχη των ανθων τους για να φτιαχνω συνθεσεις (ειμαι ανθοδετης) το γνωριζω το ειδος καλα και μπορω να βεβαιωσω πως δεν γερνουν απο φυσικη αιτια, οπως ανυδρια, ελλειψη φωτος κτλ

τα περι υγρασιας τα ανεφερα γιατι ειναι γνωστο πως συνηθως τα περιεργα φαινομενα αναφερονται σε τοπους με πηγες ή υπογεια νερα

απ ο,τι φαινεται το νερο εχει αμεση σχεση με τη δημιουργια τους, χωρις φυσικα να ξερω το γιατι και πως

ο χαλαζιας θεωρειται υλικο που "διαχειριζεται" την ενεργεια περισσοτερο απο αλλα πετρωματα

οσο για τα περιεργα φαινομενα αυτα καθ αυτα θα αναφερω τη γνωμη του βιολογου Lyall Watson που λεει οτι οφειλονται στην εκπομπη καποιας ενεργειας απο το εδαφος και ο εγκεφαλος μας λειτουργει ως δεκτης και την συλλαμβανει, αλλα αναλογως του δεκτη εκφραζονται διαφορετικα

αλλος θα δει κατι, αλλος θα ακουσει, αλλος θα νιωσει και αλλος δεν θα καταλαβει τιποτα

γι αυτο και δεν πρεπει να τα παιρνουμε της μετρητοις ως προς την εκδηλωση τους αλλα να ερευναμε την αιτια

06/05/2004, 14:16:43
quote:
Αγαπητή Avallon πότε πήγες και μπόρεσες να μπείς στο εκκλησάκι ?Πριν το κλείσουν ??

Δεν είχα ιδέα ότι το κλείσανε!
Είχα πάει πριν από 2-3 μήνες με ένα φίλο μου σπηλαιολόγο που ήθελε να εξερευνήσει κάποιες στοές.
Τότε ήταν στο στάδιο του αρμολοϊσματος και της κατασκευής του δαπέδου, τώρα μαθαίνω ότι μπήκαν παράθυρα και πόρτες...

"Τάδε έφη Avallon"