ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Θαυμαστά Χαρίσματα του ανθρώπου - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

- Θαυμαστά Χαρίσματα του ανθρώπου - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

tuba15 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/1
tubaΝέο Μέλος
19/04/2004, 17:59:56
Έχω γνωρίσει ένα παιδί το οποίο έχει το λεγόμενο perfect pitch, δηλαδή όποια νότα ακούσει και όποιο μελωδικό ήχο ακούσει, μπορεί να τον ονομάσει, πάντοτα ολόσωστα. Πραγματικά,για εμένα που ασχολούμαι και με τη μουσική,είναι πραγματικά συγκλονιστικό το χάρισμα αυτό του φίλου μου.

Θα ήθελα λοιπόν να σας ρωτήσω εάν γνωρίζεται κάτι για αυτό το perfect pitch ή ακόμη και για άλλα χαρίσματα του ανθρωπίνου σώματος που προκαλούν πραγματικό θαυμασμό!!

...tHeRe iS a GhOsT bEhInD yOu.. !!

GhostΜέλος
20/04/2004, 00:20:09
ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ!!! ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΠΕΙΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ? ΠΕΣ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ...

20/04/2004, 01:05:09
Αγαπητέ tuba,

καλωσήλθες στο esoterica! Να υποθέσω ότι το ψευδώνυμο δεν είναι τυχαίο;
Αναλογικά εγώ θα έπρεπε να λέγομαι violi ή κάτι σχετικό;

Είναι όντως σπάνιο το χάρισμα που αναφέρεις.

Ελπίζω ο φίλος σου ν' ασχολείται επίσης με τη μουσική και να μην πηγαίνει χαμένο...

Μου τον δανείζεις να χορδίσω το πιάνο μου;

"Virtus Junxit Mors Non Separabit" (Whom virtue unites, death will not separate)

pappous_manowarΝέο Μέλος
20/04/2004, 14:00:38
Δηλαδή τι κάνει; Ακούει μια μελωδία και σου λέει αυτο ειναι κλαρίνο;

-------------------------
Α_α_Β_β_Γ_γ_Δ_δ_Ε_ε_Ζ_ζ_Η_η_Θ_θ_Ι_ι_Κ_κ_Λ_λ_Μ_μ_Ν_ν_Ξ_ξ_Ο_ο_Π_π_Ρ_ρ_Σ_σ_Τ_τ_Υ_υ_Φ_φ_Χ_χ_Υ_υ_Ω_ω
τι παρατηρήτε;

20/04/2004, 16:30:20
Σε "δεκάρικα" :

ακούει έναν ήχο και ξέρει ποιά νότα είναι. Λέει, π.χ. Ρε δίεση και είναι Ρε δίεση.

Οι περισσότεροι άνθρωποι αντιλαμβανόμαστε τους ήχους συγκριτικά. Δηλαδή ακούμε ένα ήχο, τον οποίο δεδομένα ξέρουμε ποιός είναι και σα σημείο αναφοράς αντιλαμβανόμαστε ότι ο επόμενος είναι ψηλότερος ή χαμηλότερος και πόσο.

Οι χορδιστές μουσικών οργάνων π.χ. έχουν ένα διαπασών (το οποίο δεδομένα είναι Λα με συχνότητα 440) και από κει συγκριτικά βρίσκουν και τις άλλες νότες.

Οι άνθρωποι που έχουν το χάρισμα το λεγόμενο perfect pitch, δεν χρειάζονται διαπασών ή κάποιο άλλο μέσο, γιατί αναγνωρίζουν από μόνοι τους τον ήχο και δεν χρειάζεται να τον συγκρίνουν.

"Virtus Junxit Mors Non Separabit" (Whom virtue unites, death will not separate)

spiritΜέλος
20/04/2004, 17:17:12
Πολυ ενδιαφερον,δηλαδη ειναι( μουσικες ιδιοφυιες) αυτα τα ατομα..εχει κι ενα σχετικο σαιτ για το perfect pitch
http://www.vocalist.org/perfectpitch.html

ΟΜ

tubaΝέο Μέλος
20/04/2004, 18:19:17
Ο φίλος μου αυτός είναι 16 χρόνων και παίζει 12 χρόνια βιολί!! Γεννήθηκε με το βιολι στο χέρι που λέει ο λόγος.. :)

20/04/2004, 19:12:55
quote:

Ο φίλος μου αυτός είναι 16 χρόνων και παίζει 12 χρόνια βιολί!! Γεννήθηκε με το βιολι στο χέρι που λέει ο λόγος.. :)

Aααα... Έτσι εξηγείται καλύτερα. Είναι συνδυασμός ταλέντου και εξάσκησης.

katiaΜέλος
24/04/2004, 13:04:51
ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΜΟΥ ΕΞΗΓΗΣΕΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΕ ΜΕΝΑ?ΑΠΟ ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΗ ΗΛΗΚΙΑ ΟΤΑΝ ΑΚΟΥΓΑ ΕΝΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΚΑΙ ΕΙΧΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΟΥ ΕΝΑ ΠΙΑΝΟ Η ΕΝΑ ΑΡΜΟΝΙΟ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΝΑ ΠΑΙΞΩ ΑΜΕΣΩΣ ΤΗ ΜΕΛΩΔΙΑ.ΔΕΝ ΕΧΩ ΙΔΕΑ ΑΠΟ ΜΟΥΣΙΚΗ ΟΥΤΕ ΕΧΩ ΠΑΕΙ ΠΟΤΕ ΜΟΥ ΣΕ ΩΔΕΙΟ.ΜΗΠΩΣ ΕΧΩ ΚΑΛΗ ΜΝΗΜΗ ΚΑΙ ΘΥΜΑΜΑΙ ΑΠΛΑ ΤΟΥΣ ΗΧΟΥΣ?

Ο ΧΡΟΝΟΣ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΣΤΟΥΣ ΜΕΤΑΓΕΝΕΣΤΕΡΟΥΣ.ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΦΛΥΑΡΟΣ ΠΟΥ ΜΙΛΑΕΙ ΑΚΟΜΑ ΚΙ ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΤΟΝ ΡΩΤΑΣ.

ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ

24/04/2004, 13:38:02
Αγαπητή katia,

προφανώς ακούς καλά και είναι κρίμα που δεν το 'χεις αξιοποιήσει!

Κανονικά όλοι οι άνθρωποι με φυσιολογικά καλή ακοή πρέπει να μπορούν να το κάνουν αυτό.

Το πιάνο και το αρμόνιο διευκολύνουν σε τέτοιες περιπτώσεις.
Και μ' αυτό εννοώ ότι αν είχες μπροστά σου ένα σαξόφωνο, δε νομίζω ότι θα μπορούσες να βρεις τις νότες. Είναι τεχνικά δυσκολότερο.

hel-linΜέλος
25/04/2004, 02:07:25
quote:
καλωσήλθες στο esoterica! Να υποθέσω ότι το ψευδώνυμο δεν είναι τυχαίο;
Αναλογικά εγώ θα έπρεπε να λέγομαι violi ή κάτι σχετικό;

Xμ...Καλημερα...
Εγω δηλαδη ειμαι το παιδι μπουζουκι,ή μπαγλαμας?????
Το καταλαβα απ την αρχη οτι το θεμα ειναι συνομοσια για να γελασετε μαζι μου!!!

Σε οτι αφορα το ιδιο το θεμα τωρα,το "απολυτο αυτι" ειναι ενα πολυ μεγαλο χαρισμα..Αλλωστε,λεγεται οτι η μουσικη βασιζεται στο αυτι.
Δεν λενε οτι μεγαλο μερος του τραγουδιου εξατραται απο το αυτι του καλλιτεχνη?
Αλλωστε και για να παιξεις το πιο απλο ταξιμι(σολο),πρεπει να εχεις εξασκημενο αυτι για να μη χαθεις απο την υπολοιπη ορχιστρα...

-ΟΥ ΚΑΤΑΙΣΧΥΝΩ ΟΠΛΑ ΤΑ ΙΕΡΑ-

25/04/2004, 02:56:24
quote:
Εγω δηλαδη ειμαι το παιδι μπουζουκι,ή μπαγλαμας?????

Δεν ήξερα ότι το hel-lin σημαίνει μπουζουκο-μπαγλαμάς!!!!!

Πάντως η tuba είναι μουσικό όργανο.

quote:
Αλλωστε και για να παιξεις το πιο απλο ταξιμι(σολο),πρεπει να εχεις εξασκημενο αυτι για να μη χαθεις απο την υπολοιπη ορχιστρα...

Εξαρτάται από το μουσικό όργανο, αγαπητέ μου.

Ο βιολιστής π.χ. έχει σαφώς πιο εξασκημένο αυτί από τον κιθαρίστα, αφού το βιολί δεν έχει τάστα (μοίρασμα του μπράτσου στα σημεία αντιστοίχησης των φθόγγων).

Εν πάσει περιπτώσει, το σολάρισμα δεν είναι και τόσο θέμα αυτιού, όσο τεχνικής και γνώσης. Αν ξέρεις τί κάνεις, μπορείς να είσαι και κουφός (βλέπε Μπετόβεν).

Κουφός μουσικός γίνεται. Κουφός τραγουδιστής... αδύνατον!

Edited by - Zadok on 25/04/2004 03:04:44

FlorΝέο Μέλος
28/04/2004, 16:54:53
Να ρωτήσω κάτι , και εγώ από μικρή όποτε άκουγα ένα τραγούδι αμέσως μπορούσα να το παίξω σε αρμόνιο ή πιάνο αλλά και με τα δυο χέρια ... συνχορδίες κλπ κλπ ....
Δεν έχω κάνει μουσική ποτέ...
αυτό τι είναι λέτε ? μουσικό αυτί ? και όχι μόνο πιάνο και αρμόνιο αλλά και κιθάρα ... φλάουτο

28/04/2004, 18:35:50
Αγαπητή Flor,

καλώς ήλθες!

Αν δε σ' ακούσω να παίζεις, δεν μπορώ να σου απαντήσω με σιγουριά.

Σίγουρα ακούς αρκετά καλά, αλλά σημασία έχει το πόσο καλά για να αποφανθούμε για το κατά πόσον είσαι "παιδί θαύμα"!

Edited by - Zadok on 28/04/2004 18:40:24

Ε.μ.ΑΜέλος
28/04/2004, 20:20:24
ΓΕΙΑ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΘΕΜΑ
FLOR ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΣΕΝΑ
ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΧΕΙ ΚΑΙ Η ΜΗΤΕΡΑ ΜΟΥ,
ΟΤΙ ΑΚΟΥΕΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟ ΠΑΙΞΕΙ
ΑΛΛΑ ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΠΙΑΝΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΙΘΑΡΑ,
ΙΣΩΣ ΕΠΙΔΗ ΤΑ ΑΛΛΑ ΟΡΓΑΝΑ ΔΕΝ ΤΑ ΕΧΕΙ ΔΟΚΙΜΑΣΕΙ...
Η ΜΗΤΕΡΑ ΜΟΥ ΥΣΧΙΡΙΖΕΤΑΙ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΜΟΥΣΙΚΟ ΑΥΤΙ.
ΤΙ ΝΑ ΠΩ...
ΜΕΡΙΚΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΜΕΣΑ ΤΟΥΣ ΤΑΛΕΝΤΟ...
ΝΑ ΦΑΝΤΑΣΤΙΤΕ ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΣΕ ΣΥΓΡΟΤΗΜΑ ΜΙΚΡΗ ΟΠΟΥ ΕΠΑΙΖΕ ΑΝΤΙΓΡΑΦΕΣ ΑΛΛΩΝ ΤΡΑΓΟΥΔΙΩΝ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΠΑΕΙ ΩΔΕΙΟ...
ΤΡΟΜΕΡΟ ΕΕ???

ΦΙΛΙΚΑ Ε.μ.Α...