ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Η ΑΙΤΙΑ ΤΗΣ ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ - .-= Η ΘΕΡΑΠΕΙΑ =-.

- Η ΑΙΤΙΑ ΤΗΣ ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ - .-= Η ΘΕΡΑΠΕΙΑ =-.

Μορφέας26 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
ΜορφέαςΜέλος
01/07/2012, 12:35:18
Pyramid

quote:
Άρα Μορφέα δεν αναλαμβάνεται ανθρώπους που έχουν θέμα με προβολή άλλων, υλικών ή αύλων, επάνω τους?

Βοήθησέ με λίγο, τι εννοείς;

Και καλό μήνα επίσης!

01/07/2012, 12:46:49
Καλό μήνα!

Εννοώ την κατάληψη.

ΜορφέαςΜέλος
01/07/2012, 13:47:35
Pyramid,

η άποψή μου΄πάνω στην πνευματική κατάληψη είναι οτι δεν υφίσταται.
Θα σου εξηγήσω τι εννοώ.
Το άτομο απατίζεται από πολλές προσωπικότηες, τον θυμωμένο εαυτό, τον καλοσυνάτο εαυτό, τον κακό εαυτό, τον συμπονετικό εαυτό και πολλά πολλά άλλα. Όλα αυτά λοιπόν συγκροτούν την προσωπικότητά μας η οποία είναι μια συλογική υπό αυτήν την έννοια προσωπικότητα.
Όταν το άτομο λοιπόν τροφοδοτεί για διάφορος λόγους μια υποπροσωπικότητα, λόγου χάρη τον θυμωμένο του εαυτό, τότε σιγά, σιγά δημιουργείται μια έντονη σκεπτομορφή ή στοιχειακό η οποία καθώς τροφοδοτείται τείνει να γίνεται τόσο ισχυρή που ξεφεύει από την συλλογικότητα της προσωπικότητας και αποκτά αυτονομία.
Αυτή η αυτόνομη προσωπικότητα ή στοιχειακό τότε ανταγωνίζεται την φυσική μας προσωπικότητα και προσπαθεί να αναλάβει τα ηνία του σώματός μας.
Αυτός είναι ο λόγος που στην ψυχοπαθολογία αυτό το βαφτίζουν διχασμένη προσωπικότητ ενώ οι θρησκείες το βαφτίζον δαιμονοκαταληψία.
Σε όλες τις περιπτώσεις στις οποίες έχω εργαστεί αλλά και παρακολουθήσει από άλλους, που είχαν φαινομενικά αυτά τα συμπτώματα, παρατήρησα κοινά χαρακτηριστικά τα οποία με ώθησαν να καταλήξω στα παραπάνω.

1)Όλοι είχαν ενοχές για αυτήν την προσωπικότα που εκδηλωνόταν
2)Κατά συντριπτική πλειοψηφία, οι προσωπικότητες αυτές δεν είχαν κανένα σκοπό να πειράξουν ή να παρενοχλήσουν κάποιον άλλον παρά μόνο τον υποδοχέα τους.
3) Όλοι έβγαζαν εξαιρετικό θυμό, τον οποίον είχαν θάψει στην πραγματική τους ζωή.
4) Σε όλες τις περιπτώσεις δαιμονοκαταληψιών, η προσωπικότητα έφερε χαρακτηριστικά της πιο κοντινής σε αυτούς θρησκείας. Δηάδή ο Χιστιανός εκδήλωνε χαρακτηριστικά της χριστιανικής θρησκείας, ο Βουδιστής της Βουδιστικής, ο Αφρικανός της Αφρικανικής κ.ο.κ. Ποτέ δεν έχει καταγραφεί ένας βουδιστής να δαιμονιστεί κατά τα χριστιανικά πρότυπα ή το αντίστροφο. Και ο Άθεος καταλήγει στα ψυχοφάρμακα.
Αυτό λοιπόν είναι ίσως και η πιο ισχυρή ενδειξη οτι δεν μιλάμε για ανεξάρτητες προσωπικότητες, αλλά για δημιουργημένες από το ίδιο το άτομο.
5) Όλα τα άτομα αυτά αποζητούν μια λύτρωση για ένα γεγονός που φέρουν έντονες ενοχές.

Άρα λοιπόν, η καλύτερη προσέγγιση σε υτές τις περιπτώσεις είναι η ίδια η συνομιλία με το άτομο και την εκδηλούμενη προσωπικότητά του, για να απαντηθούν τα εξής απλά ερωτήματα:

Τι οδήγησε στην τροφοδότηση αυτής της προσωπικότιητας;
Ποιό είναι το γεγονός στο οποίο φέρει ενοχές το άτομο; Και εν τέλλει
Τι θέλει η εκδηλούμενη προσωπίκότητα από τον υποδοχέα του;

Εγώ είμαι πολύ κατά των εξορκισμών, διότι ο εκάστοτε ιερέας της εκάστοτε θρησκείας προσπαθεί να "εκδιώξει" το "πνεύμα" ερχόμενοι πάλι στην αρχή αυτού του τόπικ, δηλαδή προσπαθούν να διαλύσουν το σύμπτωμα χωρίς να δουν την αιτία. Αυτός είναι και ο λόγος που οι εκκλησίες ανά τον κόσμο είναι γεμάτες με κατειλημμένους, οι οποί αν και εξορκίζονται, πάνε και ξαναπάνε και δεν θεραπεύονται ποτέ.
Ξέρω τουλάχιστον 10 άτομα που πηγαίνουν επί χρόνια σε διάφορους "εξορκιστές" για να θεραπευτούν αλλά κανείς τους δεν βρίσκει την υγειά του. Όπως και τα ψυχιατρεία είναι γεμάτα ασθενής εξαρτημένουν από ψυχεδελικά και κατασταλτικά φάρμακα.

02/07/2012, 11:46:34
quote:
η άποψή μου΄πάνω στην πνευματική κατάληψη είναι οτι δεν υφίσταται.

Καλώς Μορφέα μου.

Εκτός των μεθόδων της Νεα Κρανιο χρησιμοποιείς και κάποιο συνδυασμό από π.χ. ρέικι, Johrei κλπ ή έχεις εκτιμήσει ότι δεν είναι απαραίτητο?

Όσο για τους εξορκισμούς
Νομίζω πως η πλειοψηφία των ιερέων κάνει ότι καλύτερο μπορεί να γίνει. Τι να κάνουν άμα ο άλλος επιθυμεί να υπόκεινται σε συγκεκριμένο κραδασμό και παρόλο που του λένε πώς να βαδίσει αυτός κάνει τα αντίθετα? Τίποτα. Απλώς όποτε ξαναπηγαίνει ξαναπροσπαθούν να τον βοηθήσουν.

ΜορφέαςΜέλος
02/07/2012, 13:09:55
quote:
Εκτός των μεθόδων της Νεα Κρανιο χρησιμοποιείς και κάποιο συνδυασμό από π.χ. ρέικι, Johrei κλπ ή έχεις εκτιμήσει ότι δεν είναι απαραίτητο?

Σε αυτή τη φάση Pyramid νιώθω πλήρης με την Νέο Κράνιοϊερά. Γενικά βέβαια για να σου πω την αλήθεια δεν είμαι πολύ υπέρ των διαφόρων συνδυασμών, χωρίς να αμφιβάλω οτι κάποιο το κάνουν επιτυχώς. Απλά προτιμώ να εμβαθύνω σε έναν δρόμο κάθε φορά.

quote:
Νομίζω πως η πλειοψηφία των ιερέων κάνει ότι καλύτερο μπορεί να γίνει.

Αναμφίβολα!

Θα ήθελα ωστόσο να σε ρωτήσω, πιστεύεις οτι υπάρχει κάποιος ενδεδειγμένος τρόπος αντιμετώπισης αυτών των περιπτώσεων;
Και επίσης ποιά πιστεύις οτι είναι η αιτία των καταλήψεων;

03/07/2012, 11:56:26
Νομίζω πως αρχικά, εάν είναι εφικτό, θα πρέπει να έρχεται ο θεραπευτής σε επαφή με τον ασθενή για μια πρώτη εκτίμηση του βαθμού επηρεασμού του. Εάν υπάρξει επαφή μπορεί να γίνει και μια διερευνητική συζήτηση όπου ο ασθενής θα περιγράψει αυτό που αντιλαμβάνεται ως πρόβλημα και ο θεραπευτής μπορεί να του δώσει κάποιες κατευθύνσεις και απαντήσεις.
Σε κάθε περίπτωση ο θεραπευτής θα πρέπει να εξετάσει διορατικά περί τίνος πρόκειται διότι μπορεί να υφίσταται έξωθεν επιρροή, εάν ναι θα μπει στην διαδικασία να την σταματήσει και θα δώσει οδηγίες για περαιτέρω, εάν χρειάζεται. Εάν όμως ισχύει ότι προανέφερες τότε πιθανόν κάποιες συνεδρίες με ψυχίατρο να είναι ότι καλύτερο.
Κατά την άποψή μου αυτά είναι τα γενικά πλαίσια που μπορεί να κινηθεί αυτός που ασχολείται με μεταφυσική.

Η κατάληψη οφείλεται στο ότι ο άνθρωπος συνηθίζει να αφήνει τον έλεγχο στα της προσωπικότητας ή στην προσωπικότητα εάν δεχτούμε την ύπαρξη του ανώτερου εαυτού. Όταν κραδαίνεσαι συνεχώς π.χ. από τον θυμό ανοίγεις σε διάφορες επιδράσεις που βρίσκονται στο ίδιο πεδίο και όσο περισσότερο μένεις εκεί και αφήνεσαι τόσο πιο εύκολο είναι να παρθεί ο έλεγχος του υλικού σου φορέα.
Όταν ο άνθρωπος διαπιστώνει εμμονές πρέπει να τις δουλεύει, όπως μπορεί και θεωρεί καλύτερα για τον εαυτό του, κι αν βλέπει ότι δεν τα καταφέρνει καλά να απευθύνεται σε κάποιον ειδικό.

Έχε υπόψη ότι εγώ δεν θα προτιμούσα να ασχοληθώ με κάποιον σε εβδομαδιαία βάση ή έστω αρκετά συχνά και μέσα από διάλογο να προσπαθήσω να τον βοηθήσω, οπότε οι απόψεις μου έχουν και τις ανάλογες κατευθύνσεις.