- ΦΑΡΜΑΚΑ ΓΙΑ "ΛΙΓΟΥΣ"? ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΑ Ή??????? - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.
Το topic αυτό δεν ξέρω αν "κολλάει" εδώ, (θα φανεί στη συνέχεια), αλλά θα ήθελα να ρωτήσω τη γνώμη σας, όσο κι αν ακουστούν λίγο αστεία, αυτά που θα γράψω
Έτυχε πριν κάποιες εβδομάδες να βρεθώ στο εξωτερικό, συγκεκριμένα στο Παρίσι. Εκεί χρειάστηκε να αγοράσω κάποιο φάρμακο (οι κυρίες θα ξέρουν
Έχουμε ακούσει όλοι για φάρμακα που κυκλοφορούν αλλού και είναι για "λίγους" κι "εκλεκτούς" (Magik Jonson, δεν έλεγαν αυτό τον μπασκετμπολίστα που είχε AIDS, κι έγινε κάλα, δεν ξέρω αν γράφω και σωστά το όνομα).
Είναι απλά θέμα "γραφειοκρατίας"
ανευθυνότητας
ανήσυχη7
ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΣΚΕΥΑΣΜΑΤΑ
ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΧΩΡΕΣ
ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΑΓΟΥΝ ΣΩΣΤΟΤΕΡΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ?
ανήσυχη7
quote:
Καλησπέρα σε όλους και όλες!!!
Το topic αυτό δεν ξέρω αν "κολλάει" εδώ, (θα φανεί στη συνέχεια), αλλά θα ήθελα να ρωτήσω τη γνώμη σας, όσο κι αν ακουστούν λίγο αστεία, αυτά που θα γράψω
Έτυχε πριν κάποιες εβδομάδες να βρεθώ στο εξωτερικό, συγκεκριμένα στο Παρίσι. Εκεί χρειάστηκε να αγοράσω κάποιο φάρμακο (οι κυρίες θα ξέρουν, αλλά και οι κύριοι πιστεύω
) για τα "γνωστά προβλήματα" των "χάλια ημερών"). Πήγα λοιπόν σε ένα φαρμακείο και ζήτησα κάτι... Η φαρμακοποιός λοιπόν (ευτυχώς έπεσα σε γυναίκα), μου έδωσε κάτι το οποίο ήταν δραστικότατο και φυσικά δεν κυκλοφορούσε στην Ελλάδα (το έψαξα όταν επέστρεψα). Προσπάθησα να βρω πληροφορίες μέσω του ΕΟΦ, μέσω internet και δεν είχαν ιδέα, αλλά και της γαλλικής φαρμακευτικής που το παρήγαγε (το είχε φτοιάξει πριν 4 χρόνια, αν θυμάμαι καλά. Επίσης, σήμερα, άκουσα στο Alter, για ένα φάρμακο (για την πίεση,αν δεν κάνω λάθος)το οποίο κυκλοφορεί αλλού, εδώ όμως όχι. Και λέω τώρα, υποτίθεται (αν όχι για την Αμερική, αλλά για την Γαλλία τουλάχιστον), στην Κοινότητα δεν είμαστε; Γιατί κάτι τόσο αποτελεσματικό δεν φτάνει στην Ελλάδα; Είναι η γραφειοκρατία, ή τελικά κάποιοι "αποκλείονται" και για ποιούς λόγους για κάτι που θα ήταν αποτελεσματικό; Και, αν σε κάτι όχι τόσο σοβαρό, γίνονται "αποκλεισμοί", μήπως γίνονται και για τα πιο σοβαρά; Και γιατί; Φταίει η γραφειοκρατία (αν είναι δυνατόν σε τέτοιες περιπτώσεις!!); Ή μήπως κάτι άλλο;;
Έχουμε ακούσει όλοι για φάρμακα που κυκλοφορούν αλλού και είναι για "λίγους" κι "εκλεκτούς" (Magik Jonson, δεν έλεγαν αυτό τον μπασκετμπολίστα που είχε AIDS, κι έγινε κάλα, δεν ξέρω αν γράφω και σωστά το όνομα).
Είναι απλά θέμα "γραφειοκρατίας",
ανευθυνότηταςή ηθελημένος αποκλεισμός και γιατί
Τι λέτε εσείς
ανήσυχη7
θέτεις πάρα π΄λύ σωστά το θέμα δεν νομίζω κατ'αρχάς πως θα έκαναν πειράματα στην γαλλία είναι μεγάλη δύναμη και είναι πολύ μεγάλη χώρα... Αλλα γιατί να μην μας επιλέξουν??? Αφού το φάρμακο είναι τόσο δραστικό??? Εγω πάντως λέω πως δεν υπάρχει περίπτωση να μην έχουν ανακαλύψει φάρμακα για όλες τις αρρώστιες. Απλά κάτι δεν τους αφήνει να το πουν... Τι να είναι άραγε??? Κάτι το κακό ή κάτι το ΕΞΩΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ??!!! (Δηλ. οχι γηινο) Δεν ξέρω με έκενες και μπερδέυτικα.![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
quote:
Εγω πάντως λέω πως δεν υπάρχει περίπτωση να μην έχουν ανακαλύψει φάρμακα για όλες τις αρρώστιες. Απλά κάτι δεν τους αφήνει να το πουν... Τι να είναι άραγε??? Κάτι το κακό ή κάτι το ΕΞΩΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ??!!! (Δηλ. οχι γηινο)
Αλήθεια Το πιστεύεις αυτό;
-------------------------
Α_α_Β_β_Γ_γ_Δ_δ_Ε_ε_Ζ_ζ_Η_η_Θ_θ_Ι_ι_Κ_κ_Λ_λ_Μ_μ_Ν_ν_Ξ_ξ_Ο_ο_Π_π_Ρ_ρ_Σ_σ_Τ_τ_Υ_υ_Φ_φ_Χ_χ_Υ_υ_Ω_ω
τι παρατηρήτε;
Πάντως, σχετικά με τα όσα ακούστηκαν για το γηροκομείο, είναι να τρελαίνεσαι αν σκεφτείς ότι αυτοί οι γέροντες είναι οι ... γονείς μας. Απαράδεκτο!

* Ειρήνη *
~ Love is the only truth ~
Ποιος κοινός θνητός θα είχε τα λεφτά να κάνει κάτι παρόμοιο ?
Υπάρχει κάποιος στο forum που να πιστεύει οτι ο φαύλος κύκλος Αρρώστιες ==> Φάρμακα ==> Θεραπεία δεν γίνεται με σκοπό το κέρδος ?
Οι φαρμακοβιομηχανίες τι είναι ? Έκπτωτοι Άγγελοι που κάνουν το καλό γιατί νοιάζονται για τους ανθρώπους ?
Είδατε κανέναν Αμερικάνο να πεθαίνει απο SARS παρά τα τόσα κρούσματα που υπήρχαν στις ΗΠΑ ?
Στον ίδιο αριθμό κρουσμάτων στην Κίνα η θνησιμότητα ήταν 10-15 %
Θαύμα ? Τύχη ή $$$$$$$$ ?

quote:
Γιατί δεν διαβάσατε για την κυρία Λαιμού που θεραπεύτηκε απο τον Καρκίνο με ειδική αγωγή απο φάρμακο που παρασκευάζεται απο δηλητήριο σκορπιού που ακολούθησε στην Κούβα ?Ποιος κοινός θνητός θα είχε τα λεφτά να κάνει κάτι παρόμοιο ?
Αν παρακολούθησες όλο το θέμα, θα είδες την δήλωση της κας Λαιμού που δήλωσε ξεκάθαρα ότι δεν της πήραν απολύτως καθόλου χρήματα για το φάρμακο του γαλάζιου σκορπιού.
Το μόνο που πλήρωσε ήταν το εισιτήριο να πάει και να έρθει όπως είπε η ίδια.

* Ειρήνη *
quote:quote:
Γιατί δεν διαβάσατε για την κυρία Λαιμού που θεραπεύτηκε απο τον Καρκίνο με ειδική αγωγή απο φάρμακο που παρασκευάζεται απο δηλητήριο σκορπιού που ακολούθησε στην Κούβα ?Ποιος κοινός θνητός θα είχε τα λεφτά να κάνει κάτι παρόμοιο ?
Αν και σε γενικές γραμμές συμφωνώ με όσα γράφεις φίλε Σταύρο, aν παρακολούθησες όλο το θέμα, θα είδες την δήλωση της κας Λαιμού που δήλωσε ξεκάθαρα ότι δεν της πήραν απολύτως καθόλου χρήματα για το φάρμακο του γαλάζιου σκορπιού.
Το μόνο που πλήρωσε ήταν το εισιτήριο να πάει και να έρθει όπως είπε η ίδια.
* Ειρήνη *

* Ειρήνη *

Το θυμάμαι γιατί μου έκανε τρομερή εντύπωση, γιατί όση ώρα παρακολουθούσα την ιστορία αυτή, αναρωτιόμουν μέσα μου για το πόσο θα της κόστισε όλο αυτό!

* Ειρήνη *
quote:
Εγώ πιστεύω σαφέστατα ότι υπάρχουν φάρμακα για λίγους(δηλ.τους πλούσιους).
Όσο γι' αυτό συμφωνώ και γώ!

* Ειρήνη *
Εγώ είχα ακούσει κάποτε για έναν επιστήμονα (νομίζω Γάλλο αλλά δεν είμαι σίγουρη) ο οποίος υποστήριζε ότι βρήκε το φάρμακο για τον καρκίνο. Αυτό πριν πάρα πολλά χρόνια. Για κάποιο λόγο ο επιστήμονας αυτός κλείστηκε μέσα σε ψυχιατρείο από το οποίο δε βγήκε ποτέ.
Επίσης μου έχουν πει ότι κανένας πρόεδρος των ΗΠΑ δεν πέθανε από καρκίνο, άσχετα αν διαγνώστηκε. Δεν ξέρω κατά πόσο ισχύουν αυτά.
Εκείνο όμως που ξέρω είναι ότι οι θανατηφόρες αρρώστιες (aids, καρκίνος κλπ) είναι ένας τρόπος καταπολέμησης του υπερπληθυσμού της γης. Είμαστε ήδη πάρα πολλοί. Φανταστείτε να μην πεθαίναμε κι από αρρώστιες τι θα γινόταν.
Όλα είναι μέσα στο παιχνίδι της εξέλιξης.
Πριν απο δεκαετίες ήταν η πανώλη, μετά ήρθε η ελονοσία, μετά ο καρκίνος, αργότερα το aids, αύριο ίσως ο Sars και μετά ποιος ξέρει τι άλλο και δεν υπάρχει τέλος...
Το θέμα είναι οτι απο ένα σημείο και πέρα και ο άνθρωπος βάζει το χεράκι του και καταλύει κάποιες φυσικές διαδικασίες.
Εγώ πιστεύω οτι οι πολλές φαρμακευτικές εταιρίες πρώτα φτιάχνουν ένα φάρμακο και μετά δημιουργούν την αρρώστια και την διοχετεύουν (Aids, Sars κτλ. εμένα μου φαίνονται πολύ "digital" αρρώστιες ...)
Ή και αν ακόμα η φύση τους προλάβει και ανακαλύψουν κάποιο φάρμακο εκ των υστέρων, πάλι το διοχετεύουν στην αγορά ελεχγόμενα με μοναδικό σκοπό το κέρδος.

Φιλικά, Νότης Σκορπιός!

Κι όμως η γη γυρίζει...!