- ΑΠΟΦΘΕΓΜΑΤΑ & ΛΟΓΟΙ ΣΟΦΙΑΣ - .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.
Επιστολες Παυλου προς Ρωμαιους
And I keep on wondering....
"Α. Βαν Μπιούρεν"
Edited by - Mara on 22/05/2003 12:11:28
"Σωκράτης"
Υπηρέτησε το σκοπό του και πέρασε στην ιστορία.
Η ζωή που ζήσαμε χθες επηρεάζει την σημερινή,
αλλά η σημερινή ζωή μας θα πρέπει να είναι πιο μεγάλη και πιο πλατειά από τη χθεσινή.
Ο Φίλιπ Μπρούκς έλεγε,
πως η μοναδική υπηρεσία που το παρελθόν μπορεί να προσφέρει στον άνθρωπο
είναι να τον βοηθήσει να προχωρήσει στο μέλλον.
Το χθες έχει τη θέση του στη ζωή μας, αλλά δεν μπορούμε να ζούμε στο Χθες.
Αν πέσουμε σε τέτοιο λάθος, ο κόσμος θα μας προσπεράσει και θα μας ξεχάσει.
Το Χθες στάθηκε μια ετοιμασία για το Σήμερα.
Ας γίνει και το Σήμερα μια ετοιμασία για το Αύριο
και ας επωφεληθούμε στον ύψιστο βαθμό.
Μια Σανσκριτική διδασκαλία λέει:
Πρόσεξε το Σήμερα γιατί αποτελείται από ζωή, είναι η καθαυτό ζωή της ζωής.
Στην βραχεία πορεία του βρίσκονται όλες οι αλήθειες κι όλες οι πραγματικότητες της ύπαρξής μας:
η ευλογία της ανάπτυξης, η δόξα της δράσης, η αίγλη της ομορφιάς.
Το Χθες δεν είναι παρά όνειρο.
Το Αύριο δεν είναι παρά όραμα.
Το Σήμερα όμως, αν το ζήσουμε σωστά, θα μεταβάλει κάθε Χθες σε όνειρο ευτυχίας και κάθε Αύριο σε όραμα ελπίδας.
Πρόσεχε λοιπόν τη σημερινή σου ημέρα.
Ειδικά το αφιερώνω σε δύο εξέχουσες προσωπικότητες του Esoterica.gr
Στον Φίλο Αντώνιο 1997 που είχε την έμπνευση για αυτό το τόπικ το ΤΟΣΟ ΓΕΜΑΤΟ ΣΟΦΙΑ...
Και στη φίλη ΑΤΜΑ που κατα καιρούς "παρασύρθηκε" απο σκέψεις όπως αυτές του Αντώνιου 1997...
Φίλοι μου, το ΣΗΜΕΡΑ, το ΤΩΡΑ, η ΣΙΓΜΗ ΤΗΣ ΑΙΩΝΙΟΤΗΤΑΣ είναι που μετρά...
'Ολα τα άλλα, ας τα πάρει ο ΑΝΕΜΟΣ, γιατί σε αυτόν ΑΝΗΚΟΥΝ...
Κέλσος ο Φιλαλήθης

Austin O. Spare
![]()
Ο Τσάπλιν απάντησε: "Σας θαυμάζω πιο πολύ: την δική σας θεωρία σχετικότητας κανένας δεν καταλαβαίνει, όμως εσείς ήδη είστε Μέγας Άνθρωπος!!!
Αγανακτισμένος ο Λουδοβίκος ΙΑ φώναξε τον αστρολόγο και προηγουμένως διέταξε τους φρουρούς να πνίξουν τον μάντη ύστερα από μυστικό νεύμα. Όταν ο αστρολόγος ήρθε ο βασιλιάς τον ρώτησε:
- Ώστε ξέρεις τη μοίρα των ανθρώπων, για πες μου πότε θα πεθάνεις εσύ ο ίδιος.
- Μεγαλειότατε, απάντησε ο αστρολόγος, τα άστρα, μου εκμυστηρεύτηκαν πως εγώ θα πεθάνω τρεις μέρες πριν από το δικό σας θάνατο.
Ο βασιλιάς τα 'χασε. Με εφευρετική απάντηση ο αυλικός αστρολόγος όχι μόνο έμεινε ζωντανός, αλλά και ανάγκασε τον βασιλιά να φροντίζει για την καλή υγεία του αστρολόγου για όλη του τη ζωή.
πλυμμηρες,σεισμοι,καταποντισμοι,αρρωστιες και θανατος προμηνιουν το τελος του κοσμου.η ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ ΘΑ ΠΝΙΓΕΙ,Η ΙΤΑΛΙΑ ΘΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΕΙ ΤΕΛΕΙΩΣ ΑΠ'ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ,ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΙ Η ΑΓΓΛΙΑ ΚΑΙ ΟΤΑΝ Η ΡΩΜΗ ΘΑ ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΕΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΑ ΚΟΝΤΑ.ο κοσμος θα φτασει στο τελος του λιγο πριν την αποκαλυψη.μια νεα εποχη για την ανθρωποτητα θα αρχισει.ΤΑΔΕ ΕΦΗ Ο ΝΟΣΤΡΑΔΑΜΟΣ και αλλα πολλα...
ΕΣΕΙΣ ΤΙ ΛΕΤΕ?ΠΛΗΣΙΑΖΕΙ?
ΤΟ HOLLYWOOD ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΕΙ..."ΤΗΕ DAY AFTER TOMMORROW"
χιλιαδες ταινιες γεννημενες στο HOLLYWOOD περναν συνεχως μηνυματα και λενε ολη την αληθεια που καποιοι κριβουν...Ταινιες επιστημονικης φαντασιας?οχι.τανιες του μελλοντος που δειχνουν στις οθονες μας το τωρα.ξερουν "εκεινοι" και μας προετοιμαζουν...
.
.

Virtus Junxit Mors Non Separabit (Whom virtue unites, death will not separate)
ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙΡΟ ΑΚΟΜΑ...........!
Η ΑΓΑΠΗ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΟΤΙΝΗ
gh
Πόσοι άνθρωποι ανα τους αιώνες έχουν πει αυτήν την φράση??? Απο τον Ευαγγελιστή Ιωάννη μέχρι τον Νοστράδαμο και απο τον Μεσαίωνα μέχρι τους καταστροφολόγους της σημερινής εποχής.
Ειδικά σήμερα, η επιστήμη της καταστροφολογίας όλο και εξαπλώνεται, κυρίως απο τους Χριστιανούς. Προσέξατε ποτέ? "ΜΕΤΑΝΟΕΙΤΕ, ΜΕΤΑΝΟΕΙΤΕ ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΣΥΝΤΕΛΕΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ"!!!
Φιλικά Eliathor (Η δύναμη των ξωτικών είναι μεγάλη)
Οι άνθρωποι βλέπουν μόνο ότι θέλουν, έχουν κλειστά τα μάτια. Όταν θα τα ανοίξουν δε θέλω να βρίσκομαι εν ζωή για να δω τις συνέπειες.
Arthour J. Elorot

"ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΕΝΑ ΜΑΤΙ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΦΩΣ"
ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΙΣ "ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ" ΤΟΥ ΑΥΤΕΣ ΙΣΧΥΟΥΝ ΠΑΝΤΑ ΑΦΟΥ ΣΥΜΒΟΥΝΕ....
------------------------
ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΤΟΛΜΑ ΝΑ ΔΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΗΝ ΘΕΩΡΕΙ ΨΕΜΜΑ!!!
ΤΗΕ LAST DΑRK KNIGHT...