ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Όρος Πεντελικόν - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

- Όρος Πεντελικόν - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

Ntavelis66630 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
_PiNhEaD_Μέλος
15/05/2003, 18:13:05

--paidia tin kiriaki ti ora tha pate? pithonon na eimaste kai emeis ekei.....
pou tha sinantitheitai kai pote gia na anebeitai apo ton arxaio dromo?

file octane.....

quote:

hello,

lipon ta nea apo to sabbato!!!

-brikame epalitheusame tin yparxi 6 anigmaton.
-bikame se ola apo auta gia na doume pou bgazoun.
-1 apo auta mas odigise meta apo 45 lepta peripou stin perifimi limnoula. pisteuoume oti i sigekrimeni stoa sinexizei. se arketa simeia tis sigekrimenis "tripas" diapistosame oti ypirxan kai alla anoigmata ta opoia omos itan bazomena.
-ta ypolipa 5 anoigmata exoun os exis:
to proto to opoio brisketai pano ston "toixo" tis spilias kathos katebainei kapios tin katifora kai ftasei sto terma tou spilaiou, fenetai oti exei xanabei kapios eki mesa, afou exoun topothetithei kapia xila etsi oste na einai pio eukoli i eisodos se auto.i sigekrimeni tripitsa pithanon na odigouse kapou kato apo to spileo kai pros to anigma tou, afou kai pros ta ekei odigouse i mia meria tou.bebaia yparxei kai ena anoigma stin orofi tou to opio dixnei na bgazei kapou kai na epikinonei me kapio allo anigma pou brisketai ligo pio pano , afou otan sbiname ta fota mas ebene fos apo ekei alla logo diskolias den katorthosame na to akolouthisoume.
alla tria anoigmata itan stin dexia meria tis spilias kai ligo pio kato apo ta ekklisakia.to ena apo auta edixne na epikoinonei me to eklisaki kai malon me tin tripa pou brisketai sto iero. i epomenes tripes katebainan ligo kato kai stin sinexeia stamatousan. kai oi dio fenontan na einai bazomenes idietera i teleutaia, stin opoia brethikan osta kai sigekrimena dontia, gia ta opoia tha xeroume (fantazomai) sintoma apo ti on proerxontai.
to teleutaio anoigma itan auto, to opoio einai kato apo ta eklisakia. afou bgalame to xoma kai tis taules, emfanistike i siderenia sxara pou ypirxe palia.tin anoixame kai bikame. katebainontas ta ligosta skalopatia yparxei ena domatio me diastaseis peripou 2,50 x 1,70 kai ypsos gyro sta 60-70 ekatosta. to sigekrimeno domatio pithanon na itan apothiki gia ta eklisakia, alla isos kai na einai bazomeno giati to ypsos tou einai poli mikro..... pantos den mporoume na poume me sigouria, afou to patoma tou itan gemato ammo apo autin pou einai gemata kai ta dio ekklisakia (exei xrisimopoiithei gia ton katharismo ton marmaron (amoboli)) :)

-stin dexia aristeri pleura tis spilias ap'oti exo mathei (kai ap'oti fenetai) yparxoun kai alla bazomena anoigmata, gia ta opoia exei ginei prospatheia na xebazothoun...
-se arketa simeia brikame kommatia pilina(profanos apo ageia)
-to mono paraxeno fainomeno pou paratirisame itan oti pragmati i pixida mas ebgaze oti o borras itan apo tin meria pou "kanonika" briskotan i disi.
-tha yparxei kai sinexeia.......

-epomenos stoxos: xebazoma!!!!
pithanon to epomeno sabbatokiriako na xanapame kai na arxisoume siga-siga na xebazonoume kapies stoes, gia na doume pou kai an sinexizoun.
episis tha prospathisoume na broume alli mia stoa i opoia legetai oti yparxei stin dexia meria tis spilias, pros to telos tis. den mporesame na doume tin proigoumeni fora logo tis para polis laspis pou pragmatika den se afinei na proxoriseis.

euxaristo tous amalia,avallon,exembroto,lilith (me alphabitiki seira :) ) pou brethikane ekei!!
xarika pou sas gnorisa paidia!!!!!

ta leme...

p.s. eixe poli plaka i oli katastasi me to sinthima. molis eida ta paidia pou protoirthan (exembrotos,lilith) to katalaba oti itan apo to forum, alla kolousame sto oti itan kapos xazo na pame kai na tous poume etsi xera oti "kalimera, epiase apotoma i zesti pios xerei ti kausones tha kanei......" poso malista afou emiaze na itan ena zeugari pou irthe apla mia ekdromoula... bebaia otan to pairame apofasi na tous to poume eixe idi ftasei kai i amalia, i opia anelabe proti na mas "enimerosei" oti kanei zesti!!!...

catΜέλος
16/05/2003, 01:16:46
Αυριο θα ξέρουμε σίγουρα για την ωρα και τον τόπο συνάντησης

Αναμείνατε

"ΚΑΙ μη ΧΕΙΡOΤΕΡΑ να ΛΕΜΕ"

octaneΝέο Μέλος
16/05/2003, 02:17:39
thanx φίλε PiNhEaD
θα κοιτάξω τα στοιχεία που μου έδωσες, σίγουρα όμως υπάρχουν αρκετές αλλαγές .
Θα ήθελα πολύ να σας ακολουθήσω σε αυτή την κοινή περιπλάνηση και να σας γνωρίσω απο κοντά , αλλά καλύτερα θα ήταν να μαζέψω και εγώ μόνος μου μερικά στοιχεία πρώτα ...Εσέις γνωρίζετε σίγουρα περισσότερα και εμένα μου αρέσει η διαδικασία του ψαξίματος , δεν τα θέλω και όλα στο πιάτο...!!!

Τέλος θα παρακαλούσα και κάποιους παλαιότερους εδώ μέσα να μου πουν την γνώμη τους σε ορισμένα πράγματα που έχω γραψει παραπάνω....Εστω και ένα "γεια" είναι απαραίτητο στους "νέους" του φόρουμ...δεν νομίζετε?

καληνύχτα και όνειρα ζωηρά ζωηρά....!!!
φιλικά πάντα....octane

16/05/2003, 08:32:40
Γειάσου φίλε octane
και καλως ήρθες στα φόρουμς!!!

Μην στεναχωριέσαι, πολλοί διαβάζουν αυτά που γράφονται κι αν και δεν μπαίνουν πάντα για να πουν κάτι, παρακολουθούν ωστόσο στενά τις εξελίξεις.
Προσωπικά εγώ άνοιξα σήμερα το Πεντελικόν και (εκτός των άλλων) είπα μέσα μου, για να δούμε και τις εντυπώσεις του φίλου μας του Οκτανίου!

Ωστε μπήκες στο αριστερό τούνελ! Εμείς την πρώτη φορά το περπατήσαμε μέχρι τη μέση, γιατί δεν είχαμε φακό. Περίεργο πράγμα με αυτούς τους φακούς. Τους πέρνεις μαζί σου παντού, κι όταν πραγματικά τους χρειάζεσαι βλέπεις ότι τους άφησες πίσω με την υπόλοιπη παρέα.
Δεν συμβαίνει βέβαια το ίδιο με τα τσιγάρα...

αυτή...που τα κατάφερε!

16/05/2003, 10:33:30
Kαλωσόρισες στην παρέα μας octane! Mη σου κακοφαίνεται αν δεν σου είπαμε γεια στην πρώτη μας "επαφή", απλά ξεχάσαμε... (nothing personal). Eχουμε πει τόσα "γεια" εδώ μέσα και έχουμε καλωσορίσει τόσους που έχουμε χάσει το μπούσουλα...

Και για να αισθανθείς καλύτερα εμένα ο μόνος που με καλοσώρισε νομίζω ήταν ο Τhoth ή ο admin και αυτό όταν είχα ήδη φτάσει τα 20 μηνύματα!

θα χαρούμε να σε γνωρίσουμε και από κοντά μιας και απ'ότι φαίνεται είσαι σοβαρό άτομο...

"Τάδε έφη Avallon"
octaneΝέο Μέλος
16/05/2003, 12:11:28
Ευχαριστώ για το καλωσόρισμα σας .

Φίλη amalia δεν είμαι συστηματικός καπνιστής αλλά παρόλα αυτά καταλαβαίνω ακριβώς αυτό που λες.Πάντως και εγώ είχα πρόβλημα με τον φακό...πάντα όμως υπάρχει και καβάτζα...!!!!

Φίλε Avallon τελικά είμαι τυχερός αφού δεν έχω φτάσει ακόμα τα 20 μηνύματα και έχω καλωσόρισμα .Τώρα για το ότι φαίνομαι σοβαρό άτομο...είναι μέχρι να με γνωρίσεις...τότε θα αλλάξεις άποψη...
(Όπως κάτάλαβες είμαι και λιγάκι γκρινιάρης...)

Anyway να προσθέσω κάτι στο θέμα , άκουσα οτι ο στρατός έψαξε κάποια εποχή το σπήλαιο για να βρεί τα "κλοπιμαία" του Νταβέλη , και πως έφυγαν 3 ΡΕΟ φορτωμένα απο εκεί....Η σπηλιά επίσης έχει γίνει φύλλο και φτερό και απο τους "κυνηγούς θησαυρών" που ψάχνουν μήπως και βρουν κάτι .
Φίλε PiNhEaD κάπου νομίζω πως έγραψες οτι σε κάποιες φωτογραφίες που τράβηξες μέσα στο σπήλαιο , εμφανίζονται γραμμές κοκκινωπές απο επάνω εώς κάτω...είναι πολύ πιθανό να είναι οι αντανακλάσεις του φλάς στίς σταγόνες νερού που πέφτουν απο την οροφή και λόγω του περιβάλλοντα χώρου που έχει καφεκόκκινο χρώμα να χρωματίζονται ανάλογα...

sofia7Μέλος
16/05/2003, 12:33:09
Καλημέρα σε όλους,

παραθέτω ένα άρθρο που καθόλου τυχαία δημοσιεύθηκε σήμερα,
το τυχαία το λέω γιατί δένει πολύ ωραία με την κουβέντα που
είχαμε για τα μάρμαρα της Πεντέλης στον Παρθενώνα.

Παρασκευή, 16 Μαϊου 2003

Το πολωτικό μικροσκόπιο αποκαλύπτει τη δομή του τραβερτινικού τόφου από το αρχαίο θέατρο της Μίεζας (Νάουσα).
© Spin.gr
Στις εργασίες προστασίας, αναστήλωσης και ανάδειξης αρχαίων μνημείων και αρχαιολογικών χώρων, πρωτεύοντα ρόλο έχει η διατήρηση του αρχαίου υλικού. Ο προσδιορισμός των καταλληλότερων τρόπων συντήρησης και διαφύλαξης του αυθεντικού υλικού αποτελεί αντικείμενο πολύπλευρης επιστημονικής μελέτης.

Η μελέτη, η συστηματοποίηση των γνώσεων για το αρχαίο υλικό και η επιστημονική αντιμετώπιση των προβλημάτων που συνδέονται με τη διαφύλαξη και τη συντήρησή του σε όλη την Ελλάδα, είναι ο κύριος στόχος του Κέντρου Λίθου.

Το Κέντρο Λίθου ιδρύθηκε το 1983 από την Μελίνα Μερκούρη και από τότε δίνει τη δική του μάχη για τη διατήρηση της Πολιτιστικής Κληρονομιάς.

Οι έρευνές του παίζουν καθοριστικό ρόλο στις εργασίες πολλών μνημείων από τη Θράκη ως την Κρήτη, ενώ προτάσεις του έχουν εφαρμοστεί σε εργασίες συντήρησης και αναστήλωσης σε διάφορα σημεία της Ελλάδας, όπως στο Ασκληπιείο της Επιδαύρου, στο ναό του Επικούριου Απόλλωνα των Βασσών, στην Ακρόπολη της Λίνδου...

Η πέτρα (ο όρος περιλαμβάνει και τα μάρμαρα) παρουσιάζει σημαντικές δυσκολίες σε σύγκριση με τα άλλα ανόργανα αρχαία υλικά (κεραμικά, γυαλί, ορείχαλκο).

«Κάθε είδος λίθου αποτελεί σχεδόν ένα διαφορετικό υλικό» σημειώνει η επικεφαλής του Κέντρου Λίθου, Κέλλη Κουζέλη. «Η πρόκληση γίνεται μεγαλύτερη όταν, όπως πολύ συχνά συμβαίνει, καλούμεθα να συμβάλουμε στη διατήρηση λίθων που είναι εκτεθειμένοι στο ύπαιθρο».

Αναζητώντας την κατάλληλη επέμβαση

Με «όπλο» την φυσική και τη χημεία, και με σύγχρονες τεχνολογικές μεθόδους, το Κέντρο Λίθου έχει μελετήσει ως σήμερα πλήθος διαφορετικών λίθων από μνημεία, αρχαιολογικούς χώρους, αλλά και άλλα υλικά που είναι σε άμεση σχέση με αυτούς (κονιάματα, χρώματα, προϊόντα αρχαίων ή μεταγενεστέρων επιφανειακών κατεργασιών).

Από την εξέταση προκύπτει η σύσταση (χημική και ορυκτολογική) του κάθε υλικού, οι φυσικές και μηχανικές του ιδιότητές και η συμπεριφορά του σε διάφορα αίτια φθοράς. Τα δεδομένα αυτά συχνά συνδυάζονται με σειρές περαιτέρω εργαστηριακών πειραμάτων, συμβάλλοντας στη διερεύνηση των μηχανισμών διάβρωσης.
Παράδειγμα "ενεργητικής συντήρησης": στερέωση χωμάτινου υλικού σε ανασκαφή της οδού Ρηγίλλης (Αθήνα), από το Κέντρο Λίθου.

© Spin.gr

Παράλληλα, οι επιστήμονες του Κέντρου ερευνούν βιβλιογραφικά ό,τι έχει σχέση με την κατάσταση κάθε μνημείου στο πέρασμα του χρόνου, όπως φωτογραφίες ή περιγραφές του σε διαφορετικές περιόδους.

'Oλα τα δεδομένα συνεκτιμώνται ώστε να αποφασιστεί ο κατάλληλος τρόπος επέμβασης, ο οποίος ακολουθεί συγκεκριμένα επιστημονικά βήματα. Πρώτα σχεδιάζεται ένα πρόγραμμα εργαστηριακών εφαρμογών και ελέγχων και, στη συνέχεια, εάν όλα είναι ικανοποιητικά, οι ειδικοί συντηρητές προχωρούν σε πιλοτικές εφαρμογές.

Η πρόκληση μιας νέας νοοτροπίας

Μόνο στα πλαίσια του Γ' Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης, και από το 2001 έως το τέλος του 2004, το Κέντρο Λίθου μελετά τα δομικά υλικά από 20 μεγάλα μνημεία και αρχαιολογικούς χώρους της Ελλάδας, όπως επίσης και δεκάδες «νέα» υλικά, κατάλληλα για χρήση στα αναστηλωτικά έργα.

«Η ταυτόχρονη μελέτη ενός σημαντικού αριθμού λίθων ήταν μια πρόκληση που θεωρήσαμε υποχρέωση μας να αναλάβουμε», λέει η κα Κουζέλη, τονίζοντας ότι, πέρα από η συγκέντρωση επιστημονικών δεδομένων για τα δομικά υλικά των μνημείων της χώρας σε μια ολοκληρωμένη ενότητα, το Κέντρο Λίθου συμβάλλει σημαντικά στη διαμόρφωση μιας νέας νοοτροπίας και αντιμετώπισης των πραγμάτων.

«Προτείνουμε κονιάματα που δεν συντελούν στην περαιτέρω φθορά του αρχαίου υλικού, και μεθόδους καθαρισμού που δεν το πληγώνουν» τονίζει η κα Κουζέλη. «Η αποφυγή κάθε βίαιου τρόπου καθαρισμού επιβάλλεται. Είναι σημαντικό το αρχαίο υλικό να έχει την αντιμετώπιση που του πρέπει».

'Eνα λαμπρό παράδειγμα ήταν και ο συμβουλευτικός ρόλος του Κέντρου Λίθου στις εργασίες της Ακρόπολης. 'Oπως εξηγεί η κα Κουζέλη, «η ανάλυση της πατίνας από τις επιφάνειες του Παρθενώνα, και η πρόταση να μην απομακρυνθεί στο σύνολό της, ξεκίνησε από το Κέντρο Λίθου».

Κείμενο: Σοφία Λοβέρδου

catΜέλος
16/05/2003, 16:18:24
Και εγώ με την σειρά μου καλοσορίζω και ονομαστικά πλέον το καινούργειο μέλος....octane...
βλέπεις εγώ τα καλοσορίσματα τα στέλνω γενικός ...γιατί κάθε μέρα υπάρχουν και 2-3 προσελέυσης ...
καλές διαδρομές

catΜέλος
16/05/2003, 22:49:05
Αγαπητοί φίλοι !!!!!

Μετά απο συνομιλία με τον αγαπητό Νταβέλη, επιτέλους κανονίσαμε αυτή την περιβόητη συνάντηση ...

Οσοι λοιπόν επιθυμούν οδοιπορικό στο αρχαίο μονοπάτι ...και τελικό προορισμό την γνωστή μας πλέον σπηλιά.......

Την Κυριακή 18 Μαιου ..........12 το πρωί

Ραντεβού απέναντι από το μοναστήρι της Πεντέλης(εκείνο πρίν την πλατεία Π.Πεντέλης) στο περίπτερο μπροστά .....

Να κρατάτε κόκκινα τριαντάφυλλα !!!!!για να σας γνωρίσουμε ...

satyrosΜέλος
16/05/2003, 23:33:46
Θα είμαι κι εγώ εκεί! ΚΑνόνισα με τον secondborn και θα ερθουμε!
Εγώ λέω καλύτερα να στεκόμαστε στο αριστερό πόδι, να κρατάμε με το δεξί χέρι το αριστερο αυτί και τον δεικτη και τον παραμεσο του αριστερου αυτιού να τους εχουμε στα ρουθουνια μας! Έτσι σιγουρα θα γνωρισυτούμε!!!

http://www.esoterica.gr/forums/offers/images/members_drawings/satyros.jpg

ΕΣΣΕΤΑΙ ΗΜΑΡ