- Η ΑΘΗΝΑ ΣΤΙΣ ΦΛΟΓΕΣ -8/12/08- ΠΟΙΕΣ ΟΙ ΑΙΤΙΕΣ, ΠΟΙΕΣ ΟΙ ΑΦΟΡΜΕΣ;; - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.
Από συνέντευξη σε εφημερίδα δεν το πολυκαταλαβα αυτό που έγραψες
Λογικό είναι η προπαγάνδα που έτρωγαν κάθε μέρα οι φαντάροι να τους είχε μετατρέψει σε αυτό που ήταν τοτε και φυσικά δεν έφταιγε ο οδηγός του τανκ αλλα αυτοι που τον διέταξαν να το κάνει γιατί και να μην ήθελε να μπει δεν μπορούσε να παρακούσει την εντολή.
Τώρα για τις πολιτικές ευθύνες σαφώς και υπάρχουν ποιος ευθύνεται για αυτή την παρακμή και την διαφθορά που επικρατεί στην κοινωνία μας ?πες μου έναν τομέα που
Πάμε καλα δεν υπάρχει κανένας από το κακό στο χειρότερο πάμε λογικό είναι να
Υπάρχει θυμός από τη νέα γενια πάει ο άλλος σπουδάζει παίρνει 10 πτυχία και καταλήγει
Να δουλεύει για 700 ευρώ η να κάνει διανομές σουβλάκια .
Λυρικό και ταυτόχρονα δυνατό, είσαι ένας υγιείς αντίλογος και με τιμάει να κάνω διάλογο μαζί σου. Ειλικρινά θέλω να σε καταλάβω, γιατί αν γίνεις κατανοητή ίσως καταλάβουν και πολλοί άλλοι τι είναι αυτό που διεκδικούνε.
Οι συνειδητοποιημένοι επαναστάτες είναι τόσο ελάχιστοι γι'αυτό και δεν με πείθει η μαζικότητα. Τσογλαναρία βγήκε στους δρόμους, μαζί με οργανωμένους πραξικοποιηματίες, εγκληματίες και πραγματικούς επαναστάτες. Ένας αχταρμάς.
Οι μαθητικές κινητοποιήσεις υποκινούνται από κομματικοποιημένα τσογλάνια. Αυτοί που ακολουθούν είναι μπουνταλάδες που πάνε για τον χαβαλέ. Η γενειά μου ξεκίνησε της καταλήψεις, ξέρω καλά πια τσογλάνια τις υποκινούσαν και ξέρω πολύ καλά τι κάνουν αυτά τα τσογλάνια τώρα.
Επαναστάτης δεν είναι το 15χρονο που φοράει την κουκούλα και πετάει την κοτρώνα και όποιον πάρει ο χάρος. Τσόγλανος είναι, άμυαλος τσόγλανος που δεν έχει την παραμικρή συναίσθηση των πράξεών του. Οι "κουμουνιστές" του Πολυτεχνείου ήτανε Έλληνες όλων των πολιτικών παρατάξεων, όσο και αν προσπάθησε το σοσιαληστικό κατεστημένο της χώρας μας να καρπωθεί τον αγώνα κατά της χούντας, υπήρξαν και οπαδοί άλλων ιδεολογικών παρατάξεων που αγωνίστηκαν κατά της χούντας. Μην συγκρίνεις τα αριστεροφασιστοειδή που λυμάινονται τον χώρο της παιδίας (να μην πιάσουμε ένα προς ένα τα αγωνιστικά τους κατορθώματα, έτσι ?) με τους επαναστάτες τους πολυτεχνείου.
quote:
Η λύση που πρότεινα είναι η αλλαγή του ατόμου και η συνειδητοποίηση της πολιτικής του ευθύνης.
Είσαι σε θέση να κρίνεις τον τρόπο με τον οποίο επέρχεται η συνειδητοποίηση της πολιτικής ευθύνης του καθενός ??? Εγώ θεωρώ τον εαυτό μου πλήρως συνειδητοποιημένο και υπεύθυνο απέναντι στους συμπολίτες μου. Για σένα πιθανόν να είμαι ένα βολεμένο καπιταλιστικό γουρούνι. Ποιός θα κρίνει τι είναι ορθό και τι όχι ???
quote:
Αυτή την πολιτική ευθύνη που επέδειξε η γενιά του Play Station, βγαίνοντας στο δρόμο και απαιτώντας τον αφοπλισμό των ανεγκέφαλων, καλύτερη παιδεία, τον τερματισμό της πολιτικής των σκανδάλων.
Αφοπλισμό των ανεγκέφαλων.....
Παπαγαλίζουμε τον Σύριζα δηλαδή, αφοπλίστε την αστυνομία !!!!
Για να γίνουμε έρμαιο του κάθε φασίστα και κάθε κακοποιού ???
Όχι κυρία μου, δεν τσιμπάω.....
Καλύτερη παιδεία ????
Διεκδικούν καλύτερη παιδία τα τσογλάνια που παρέα με τα καθήκια τους εκπαιδευτικούς τους έχουν απαξιώσει πλήρως την δημόσια παιδεία μιας και έχουν στραφεί όλοι στους στην ιδιωτική ????? Χαβαλέ το πρωί "να μην κουραστούμε γιατί έχουμε φροντηστήριο το απόγευμα..." Ποιός φταίει γι'αυτή την κατάντια όταν οι ίδιοι οι γονείς τους τα στέλνουνε στα φροντηστήρια από το δημοτικό ????? Και ξέρεις γιατί γίνανε αυτά ? Γιατί οι τωρινοί γονείς είναι οι απελευθερωμένοι μαθητές της δεκαετίας του 80 που αρχίσανε από τότε την συστηματική απαξίωση του δημόσιου σχολείου. Εμένα με παρακολουθούσανε στα μαθήματά οι γονείς μου (η μάνα μου απόφοιτος εξατάξιου γυμνασίου), ποιός γονιός βοηθάει σήμερα το παιδί του όταν ο ίδιος ειναι ξύλο απελέκητο ??? Έχω πωλητές στην εταιρεία μου, απόφοιτους ΤΕΙ και κολλεγίων και δεν ξέρουν να κάνουν μια απλή μέθοδο των τριών !!!!! Τους λες να βρούνε πράκτορα στην Βολιβία και ψάχνουνε στους πράκτορες της Ασίας !!!!! Τα 700 ευρώ μας φταίνε μετά....
Τον τερματισμό της πολιτικής των σκανδάλων....
ΜΑΛΙΣΤΑ, την βρήκαμε την καραμέλα, άσε μην επεκταθούμε εδώ, το ξαναείπα, όποιος αντέχει ανοίγει θέμα και τα λέμε από εκεί. Μάθανε τα τσογλάνια που δεν έχουν διαβάσει εφημερίδα στην ζωή τους (πέρα από τις αθλητικές) να έχουν άποψη για τα σκάνδαλα....
Συνεχίζω.....
Edited by - KERRY KING on 22/01/2009 12:12:20
quote:
Ποιός φταίει γι'αυτή την κατάντια όταν οι ίδιοι οι γονείς τους τα στέλνουνε στα φροντηστήρια από το δημοτικό ????? Και ξέρεις γιατί γίνανε αυτά ? Γιατί οι τωρινοί γονείς είναι οι απελευθερωμένοι μαθητές της δεκαετίας του 80 που αρχίσανε από τότε την συστηματική απαξίωση του δημόσιου σχολείου. Εμένα με παρακολουθούσανε στα μαθήματά οι γονείς μου (η μάνα μου απόφοιτος εξατάξιου γυμνασίου), ποιός γονιός βοηθάει σήμερα το παιδί του όταν ο ίδιος ειναι ξύλο απελέκητο ??? Έχω πωλητές στην εταιρεία μου, απόφοιτους ΤΕΙ και κολλεγίων και δεν ξέρουν να κάνουν μια απλή μέθοδο των τριών !!!!! Τους λες να βρούνε πράκτορα στην Βολιβία και ψάχνουνε στους πράκτορες της Ασίας !!!!! Τα 700 ευρώ μας φταίνε μετά....
Φροντιστήριο τα στέλνουν γιατί δεν προλαβαίνουν να τα διαβάσουν αμα δουλεύουν
Και οι δυο γονείς γιατί ετσι όπως έχουμε καταντήσει επειδή δεν φτάνουν τα λεφτά από τους Υπέρογκους μισθούς των 700 ευρώ .
Τώρα για τους πωλητές που έχετε μάλλον δεν κάνετε καλές επιλογές Τουλάχιστον
Πωλησεις κάνουν ?
quote:
Κατηγορήθηκαν αυτά τα παιδιά πως δεν έχουν διαμορφωμένη πολιτική άποψη γιατί για πρώτη φορά δεν μιλούσαν σα φερέφωνα κομμάτων, αλλά σαν πολιτικά όντα που διεκδικούν ένα καλύτερο κόσμο.
Σοβαρά το λες αυτό τώρα ????
http://syntonistikogrigoropoulos.blogspot.com/ by SYRIZA !!!
Μήπως θέλεις να πιάσουμε και το περίφημο indymedia ?????
quote:
Προσωπική επανάσταση σημαίνει αποχή από το χρηματοπιστωτικό σύστημα, σημαίνει υπεύθυνη στάση απέναντι στο περιβάλλον, σημαίνει αποχή από την πελατειακή σχέση μεταξύ πολιτών και απολίτιστων πολιτικών. Σημαίνει ενεργή θέση και δυνατή φωνή απέναντι στις σφαγές των λαών. Σημαίνει αποδοχή της διαφορετικότητας, σημαίνει αποτίναξη των προτύπων που πασάρονται από παντού, σημαίνει εγρήγορση, σημαίνει διεκδίκηση του δικαιώματος και της ευθύνης να έχεις λόγο στα όσα ορίζουν οι πολιτικοί.
Καμμία αντίρρηση. Εγώ τυχαίνει να έχω υιοθετήσει αρκετά από τα παραπάνω, τι σημαίνει αυτό ??? Επειδη δεν τα υιοθετώ όλα δεν έχω ολοκληρώσει την προσωπική μου επανάσταση ?
quote:
Όσα φωνάζω αγανακτισμένη και είναι ουτοπικά, να δίνω μάχη κάθε μέρα να τα κάνω πράξη.
Όταν οι πράξεις σου οδηγούν στην βία, εγώ θα είμαι αντίπαλός σου.
Μακάρι να γνώριζα στιχάκια να σου το πω πιο εκλεπτυσμένα, δεν είμαι εναντίον σου, δεν επικροτώ όμως τις μεθόδους σου....
Άρα κάποιος λέει ψέματα εδώ πέρα.....
quote:
λογικό είναι να υπάρχει θυμός από τη νέα γενια πάει ο άλλος σπουδάζει παίρνει 10 πτυχία και καταλήγει να δουλεύει για 700 ευρώ η να κάνει διανομές σουβλάκια .
Όταν λοιπόν αποφασίζει να πάει να σπουδάσει, θα πρέπει να έχει υπόψιν του πως κάθε χρόνο βγαίνουν χιλιάδες απόφοιτοι σαν αυτόν που όλοι ψάχνουν σαν και αυτόν για δουλειά. Τι περιμένει ότι θα βρει δηλαδή ???? Τις εταιρείς να τον περιμένουν με ανοιχτές αγκάλες και να του πούνε "επιτέλους αποφοίτησες" ????
Μα τι παραλογισμός είναι αυτός ????
Ποιός ευθύνεται που η Αθήνα έχει τόσους δικηγόρους όσους έχει όλη η Γαλλία ???
Τι περιμένουν οι υποψήφιοι έλληνες απόφοιτοι δικηγόροι ? Δεν θα τους φάει η ανεργεία και η εκμετάλευση ??? Γουστάρουν δικηγορία ? Μαζί τους, υπάρχει όμως μια τεράστια αγορά που λέγεται ΕΥΡΩΠΗ, ας ξεφύγουν από την ανάγκη να βρούνε δουλειά κοντά στους γονείς τους.
Με τι κριτήριο αποφασίζει κάποιος να πάει να σπουδάσει ????
Έχει αναρωτηθεί κανένας σας που μόνο κλάψα για την κατάσταση έχετε ????
Το 90% όσον δίνουν εξετάσεις δεν έχουν ιδέα τι θέλουν να ακολουθήσουν, ακόμα με το όνειρο να μπούνε στο δημόσιο είναι ορισμένοι.... Και η ελληνική ύπαιθρος να μαραζώνει γιατί κανένας έλληνας δεν καταδέχεται να γίνει αγρότης, κτηνοτρόφος, παραγωγός.... Μάθανε όλοι να θέλουν να γίνουν επιστήμονες. Να γίνουν, να είναι όμως προετοιμασμένοι ότι θα αγωνιστούν σκληρά για να επιβιώσουν και να ξεχωρίσουν, πάνε οι εποχές των παχαίων αγελάδων.
Θα σε παρακαλόυσα να μου κάνεις τη χάρη και να ξοδέψεις 10 λεπτά να δεις το παραπάνω βίντεο.
Κι εσύ και όλοι όσοι μιλάτε για τσογλαναραίους που βγήκανε στο δρόμο.
Γιατί κι εγώ γι αυτούς μιλάω, μόνο που αυτοί που εννοώ εγώ φοράνε κράνη και στολές και δεν έχουν πουθενά τα διακριτικά τους,
κάτι που κάθε όργανο της τάξης είναι υποχρεωμένο να επιδεικνύει πριν προβεί σε οποιοδήποτε έλεγχο, ειδάλως δεν έχει καμία απολύτως διαφορά από τον κάθε κουκουλοφόρο.
Είναι ανώνυμος, κρυμμένος και βιαιοπραγεί ανεξέλεγκτα.
Και πες μου εσύ, αφού δεις το βιντεάκι, η έρμη η γιαγιά που τραβολογανε οι βρωμόμπατσοι μέχρι λιποθυμίας, τι σχέση μπορεί να έχει με τον αντιεξουσαστικό χώρο.
Δεν είμαι υπέρ της βίας, έπεσες έξω σε αυτό.
Είμαι υπέρ της δράσης και κατά της αποχαύνωσης και της παραίτησης.
Αν με χτυπήσουν άδικα θα υπερασπιστώ τον εαυτό μου.
Αν χτυπάνε αδικα τον διπλανό μου, θα πάω να τον βοηθήσω.
Μόνο πες μου κι εσυ κάτι, μια θέση, κάτι που θα κάνει αυτή την κουβέντα να έχει νόημα.
Δεν θέλω πια να γυρίζω στις θάλασσες φωνάζοντας...
Θέλω να βρω κι εγώ μια φωνή να μ'αποκρίνεται.
quote:
Η αναφορά μου στον οδηγό του τανκ έγινε για τον λόγο ότι κάθε 17η Νοεμβρίου ακούω τόσα και τόσα τρομακτικά για τις δεκάδες των φοιτητών που τους έλιωσε η πόρτα και το τανκ που μπούκαρε στο Πολυτεχνείο. Και νά'σου μαρτυρίες (ρε τι μου θυμίζει αυτό) στα ρεπορτάζ
Γιατί ψέματα είναι ότι τους έλιωσε το τανκ ?.
Και τι θες να πεις τώρα με αυτό ότι μερικοί λένε ψέματα ότι ήταν παρόντες ?και έτσι
Να είναι δεν αναιρεί το τι έγινε στην πραγματικότητα σε αυτούς που ήταν παρόντες .
quote:
Με τι κριτήριο αποφασίζει κάποιος να πάει να σπουδάσει ????
Έχει αναρωτηθεί κανένας σας που μόνο κλάψα για την κατάσταση έχετε ????
Το 90% όσον δίνουν εξετάσεις δεν έχουν ιδέα τι θέλουν να ακολουθήσουν, ακόμα με το όνειρο να μπούνε στο δημόσιο είναι ορισμένοι.... Και η ελληνική ύπαιθρος να μαραζώνει γιατί κανένας έλληνας δεν καταδέχεται να γίνει αγρότης, κτηνοτρόφος, παραγωγός.... Μάθανε όλοι να θέλουν να γίνουν επιστήμονες. Να γίνουν, να είναι όμως προετοιμασμένοι ότι θα αγωνιστούν σκληρά για να επιβιώσουν και να ξεχωρίσουν, πάνε οι εποχές των παχαίων αγελάδων.
Εσύ έχεις αναρωτηθεί πως τα βγάζει περά ο κόσμος ?η μονο την κριτική έχεις στο νου σου ?
Αυτό μας έχει φάει σαν έθνος δεν νοιάζεται κάνεις για τον άλλο επειδή εσυ βολεύτηκες
Δεν σε νοιάζει τι κάνουν οι άλλοι θα μπορούσα και εγώ να πω
Ας πρόσεχαν τι σπούδαζαν μια και δεν έχω σπουδάσει και δεν νιώθω αδικημένος σε σύγκριση Με αυτούς αλλα δεν είναι έτσι την αδικία να τη βλέπουμε μην κοιτάμε
Μονο την πάρτη μας .
Δε μου λες γι αυτή την λογική του να θεωρείται απώτερος σκοπός ο διορισμός στο δημόσιο ποιος ευθύνεται ?δεν έχουν ευθύνες οι πολιτικοί ?
Τώρα το γιατί δεν δέχεται να γίνει αγρότης ο Έλληνας δεν δέχεται γιατι δεν βγάζει χρήματα
Να πάει να γινει δηλαδή αγρότης ο άλλος να σκοτώνεται στη δουλεία και να μην βγάζει
Και αξιόλογα χρήματα ε όχι έτσι δεν θέλει κάνεις να σκοτώνεσαι στη δουλεια αλλα να
Παίρνεις αυτά που πρέπει .
Το βρήκαμε τώρα δεν πάει λέει να δουλέψει αγρότης πληρώστε να πάει αμα είχε λεφτά
Και εγώ θα πήγαινα .
Προσωπικά θαύμασα την ψύχραιμη στάση των αστυνομικών στις μαλακίες που ακούγανε.
Αυτή την αστυνομία θέλω και αναρωτιέμαι αν αυτοί θα είναι οι δικηγόροι του αύριο (τρομάρα μας).
Για την γιαγιά μπορώ να υποθέσω ότι ήθελαν να την απομακρύνουν από μια περιοχή που μύριζε μπαρούτι. Κι εγώ αν ήμουν αστυνομικός, σηκωτή θα την έπαιρνα από εκεί.
Θέλεις να το επεκτείνουμε τι έγινε στην Ασκληπιού ????
Ήσουν παρούσα ???
Αποτελεί αυτό αφορμή για την κατάργηση των ΜΑΤ και τον αφοπλισμό της αστυνομίας ???
Που ήταν η συμπαράστασή σας όταν τα ΜΑΤ είχανε σαπίσει στο ξύλο τους συνταξιούχους ???
Τα γεγονότα της Ασκληπιού έχει η φαρέτρα ?
Και θα το ξαναπώ, ρίξτε μια ματία στην πολιτισμένη Ευρώπη να δείτε τι θα πει αστυνομία...
Πρέπει να είμαστε το μοναδικό κράτος που όποιου του κ&%^$σει έρχεται πρόσωπο με πρόσωπο με τον "μπάτσο" και του αραδιάζει χριστοπαναγίες χωρίς να του προσγειωθεί το γκλομπ στο κεφάλι.....
quote:
Γιατί ψέματα είναι ότι τους έλιωσε το τανκ ?.
Και τι θες να πεις τώρα με αυτό ότι μερικοί λένε ψέματα ότι ήταν παρόντες ?και έτσι
να είναι δεν αναιρεί το τι έγινε στην πραγματικότητα σε αυτούς που ήταν παρόντες .
Σύμφωνα με τον οδηγό, ναί είναι ψέματα ότι το τανκ έλιωσε κόσμο.
Γι'αυτό και ρώτησα πόσο αξιόπιστη είναι η μαρτυρία του οδηγού.
Τι εξυπηρετεί ένα τέτοιο ψέμα ???
Βλέπω πάντως πως εσύ το επικροτείς, μάλλον το δικαιολογείς.
Και στην τελική, ναι, αμφισβητώ για το αν όλοι αυτοί που το παίζουν αντιστασιακοί σήμερα, ήταν όντως παρόντες τότε....
Δεν αμφισβητώ γεγονότα, "ήρωες και αγωνιστές" αμφισβητώ (και έχουμε και μπόλικους...)