- Όρος Πεντελικόν - μέρος 2ο - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.
Θα πρότεινα μιά πιό απλούστερη και πρακτική λύση. Ένα λάστιχο ποτίσματος όχι μαλακό κάποιων μέτρων. Η μιά άκρη του μέσα στην δεξαμενή και η άλλη στα δεντράκια. Με μιά καλή αναρόφηση από την άκρη στα δεντράκια, και τα δεντράκια θα ποτιστούν όλα χωρίς κανένα πρόβλημα. Αν μπορεί να μείνει εκεί το λάστιχο ή να μεταφέρεται έχετε μιά λύση στα χέρια σας. Αν το λάστιχο μπορεί να μένει εκεί τότε μπορεί όποιος πηγαίνει εκεί και να τα ποτίζει. Εγώ πάντως όταν πηγαίνω εκεί και βρίσκω το λάστιχο, σίγουρα θα τα ποτίζω.
Παρακαλώ???
Φιλικότατα.
Υ.Γ. Λόγω προβλήματος του υπολογιστή,(μπάχαλο), φωτογραφίες από την δενδροφύτευση δεν μπορώ να στείλω σε κανένα. Λυπάμαι.
quote:
ποσα ειναι τα πανω ορε Γιαγκουλα???
εγω ειδα και ποτισα μονο τρια.
υπαρχουν κι αλλα?
Μωρέ JBGαντάρα και η δαφνούλα; 4 ![]()
Παιδιά, θα ποτίσω εγώ τη Παρασκευή το απόγευμα μου το...χρωστάω !(manual πότισμα, ωρέ Μελλούνα, μήπως με την υπο μελέτη πρότασή σου, αναβαίνουμε λίγο σε δυσχρησία΄, με τις μεταφορές κλπ;)
Ίσως και να δοκιμάσω τη σύσταση του φίλου του glinaeea (αν και η ρουφηξιά δεν τη βλεπω να αντέχει να φτάνει μέχρι την άλλη άκρη.)
Αvallon (θα πρέπει εσύ πρώτη να υιοθετήσεις το νέο nick που σου κότσαρε ο Nταβέλης, αν το αποδέχεσαι, αλλιώς κάτι πρέπει να βρεις και συ!)
quote:
Δεν ξέρω αν τον γνωρίζετε τον τύπο αλλά πολύ πιθανόν να είναι και μέλος στo esoterica γιατί κάπου τον έχω ξαναδεί
Δες mail.

Μερικές παρατηρήσεις.
1) Η φωτογραφία έχει τραβηχτεί κατά τη διάρκεια προετοιμασίας ληστρικής επίθεσης. Στα στήθη των παλικαριών -μεταξύ άλλων -υπάρχουν και διακοσμητικά χρυσά φλουριά αποτέλεσμα προηγούμενων επιδρομών.
2) Από τη φωτογραφία απουσιάζει ο λήσταρχος Μελλούνας. Και τούτο διότι όταν τραβήχτηκε η φωτογραφία επειδή δεν είχαμε τρίποδο, ο Μελλούνας ήταν αυτός που πάτησε το κλικ.
Πέρα τούτου έγινε επίσης σεβαστή η επιθυμία του ιδίου όπως ρητά αναφέρθηκε σε αντίστοιχο πεντελικό topic, ότι δεν επιθυμεί να βγει η φάτσα του ή η κοιλιακή του χώρα στη δημοσιότητα.
Αυτά για σήμερα, καλό ξημέρωμα.
]
Edited by - Χείρων on 14/04/2005 01:51:53
quote:Υ.Γ. 2 Σχετικά με τα μέλη της ληστοσυμμορίας, μετράω και ξαναμετράω, Νταβέλλης, Κακαράπης, Γιαγκούλας, Πανούσης, Μελλούνας, πέντε ξέρω και άλλους δεν γνωρίζω...
εμενα με ξεχασες κακε Μελλουνα?
ΓΚΑΝΤΑΡΑΣ!
ο Κακαραπης ποιος ειναι???
και μην ξεχνας οπως ειπε κι ο Νταβελλης τα δυο θηλυκα μελη της συμμοριας!
ου μαθειν δει τους μυστας αλλα παθειν

quote:Μωρέ JBGαντάρα και η δαφνούλα; 4
ποια Δαφνουλα?
την κορη του τσιφλικα που απαγαγαμε?
ορε πηραμε τα λυτρα εδω και μια βδομαδα κι ακομη να την ελευθερωσετε?
την Κατερινουλα τουλαχιστον ελπιζω να την επεστρεψε στην ομαδα της ο κακος Μελλουνας!!!
![]()
Άσε με ωρέ Γκαντάρα να κοιμηθώ, και ξυπνάω στις 06:00 αύριο...
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
quote:
Μερικοί νομίζουν εδώ μέσα, ότι κάνουμε πλάκα όταν μιλάμε με τα πραγματικά ονόματα των αρχιληστών.
όοοχι .... !
quote:
Στη φωτογραφία όπως βλέπετε, διακρίνονται ξεκάθαρα από αριστερά προς δεξιά: Νταβέλης (ΑΡΧΗΓΟΣ) ,Πανούσης,Γιαγκούλας(ο γράφων) και Γκαντάρας.
Μάιστααααα....
Το Λεπόν.
Ανοίγουμε την Ιστορία του Ελληνικού Έθνους, Εκδοτική Αθηνών, και διαβάζουμε τα εξής.
1856
"Φοβερή ληστρική συμμορία ήταν του αρχιληστή Μελλούνα, που με υπαρχηγό το Χρήστο Νταβέλη λυμαινόταν κυρίως τη Λοκρίδα, Φωκίδα, Βοιωτία, και την Αττική, φτάνοντας και ώς τα προάστια της Αθήνας"
Τώρα, σχετικά με το χαριτωμένο "εμενα με ξεχασες κακε Μελλουνα?
ΓΚΑΝΤΑΡΑΣ!"
Μέχρι να μου φέρεις το κεφάλι αυτουνού που πήγε και μας έδωσε στους προεστούς, έτσι θα σε λέω !
Λέω να το κρεμάσουμε στην επόμενση συνάντηση στην Ιπποκράτους -έτσι για παραδειγματισμό- άλλά ποιός το κουβαλάει τώρα μέσα απ΄τη στοά της Λ.Ριανκούρ για Ιπποκράτους...
Όσο για το φραντσάιζ της Συμμορίας, θα χάσεις και το σπήλαιο Γκαντάρα, οπότε σε βλέπω να το ρίχνεις σε κανένα φαντσάιζ εστιατόριου ταχυφαγίας όξω απ τη Φραγγοκλησιά.
"ο πεινασμένος εξερευνητής"
quote:
Φίλοι μου γειά σας.
Θα πρότεινα μιά πιό απλούστερη και πρακτική λύση. Ένα λάστιχο ποτίσματος όχι μαλακό κάποιων μέτρων. Η μιά άκρη του μέσα στην δεξαμενή και η άλλη στα δεντράκια. Με μιά καλή αναρόφηση από την άκρη στα δεντράκια, και τα δεντράκια θα ποτιστούν όλα χωρίς κανένα πρόβλημα. Αν μπορεί να μείνει εκεί το λάστιχο ή να μεταφέρεται έχετε μιά λύση στα χέρια σας. Αν το λάστιχο μπορεί να μένει εκεί τότε μπορεί όποιος πηγαίνει εκεί και να τα ποτίζει. Εγώ πάντως όταν πηγαίνω εκεί και βρίσκω το λάστιχο, σίγουρα θα τα ποτίζω.
Παρακαλώ???
Φιλικότατα.
Υ.Γ. Λόγω προβλήματος του υπολογιστή,(μπάχαλο), φωτογραφίες από την δενδροφύτευση δεν μπορώ να στείλω σε κανένα. Λυπάμαι.
Αγαπητέ Glinaea,
αυτή ήταν η αρχική σκέψη, που είχε αναφερθεί και από τον JbG
Όμως, αυτή είναι και αυτή με το μεγαλύτερο πρόβλημα, επειδή δεν μπορεί με ατυτόν τον τρόπο να ποτιστούν τα δεντράκια που είναι "πάνω" από τη δεξαμενή. Βλέπεις, οι νόμοι της Υδροστατικής δεν έχουν την ίδια νοοτροπία με τους νόμους του κράτους, που ισχύουν μόνο γι αυτούς που δεν τα έχουν καλά με την ... εξουσία.
Μετά από αυτό, καταλλήξαμε σε δύο τεχνικές λύσεις.
(μιλάω για τεχνικές λύσεις, γιατί το πνεύμα πρόθυμο, αλλά η σάρξ απρόθυμη να κουβαλήσει νερό).
Για να "ανέβει" το νερό "πάνω" από τη δεξαμενή υπάρχουν λύσεις. Η πρώτη είναι αυτή που ανέφερα και την θεωρώ σαν την πιό απλή. Γίνεται στα κλέφτικα, θέλει πραγματικά λίγη οργάνωση και είναι επιχείρηση που μου ταιριάζει, με το χαρακτήρα που έχω....
(χε χε)
Η δεύτερη, εμπεριέχει το σωλήνα του ποτίσματος, αλλά η λήψη του νερού γίνεται με λίγο ... διαφορετικό τρόπο.
Θα πάει η Ληστοσυμμορία να εξετάσει κάποιες μικρολεπτομέρεις σύντομα.
Πάντως, την θεωρώ σαν την πιο δύσκολη λύση, μια που κάποιος πήγε και ξύπνησε το δράκο και τώρα ο δράκος ξέρει...
Πιθανών να κατάλαβε και αυτός που ξύπνησε τον δράκο το μέγεθος της γκάφας που έκανε, αλλά που θα πάει, θα στολίσουμε την πλατεία Συντάγματος με το δικό του κεφάλι αυτή τη φορά και όχι με του φουκαρά του Νταβέλη.
Η Ιστορία πρέπει να ξαναγραφτεί.
ο καπετάν Μελλούνας
ο αρχιληστής
quote:
JBGαντάραςquote:
ποσα ειναι τα πανω ορε Γιαγκουλα???
εγω ειδα και ποτισα μονο τρια.
υπαρχουν κι αλλα?Μωρέ JBGαντάρα και η δαφνούλα; 4
Και το κυπαρισσάκι που φυτέψαμε με τη Νταβέλενα, 5!
Δεν πιστεύω να το αφήσατε παραπονεμένο, είναι στην
ανηφορα πίσω από το εκκλησάκι (εκεί που είναι τα
πεταμένα κεραμίδια - λίγο πιο δεξιά).
Ορέ λήσταρχοι (και λησταρχίνες) μήπως να φτιάχναμε κανένα
χάρτη με τα κρυμμένα δέντρα? ![]()
If the truth hurts prepare for pain.
quote:
Ορέ λήσταρχοι (και λησταρχίνες) μήπως να φτιάχναμε κανένα
χάρτη με τα κρυμμένα δέντρα?
Εμ, είδες Γκαντάρα που στα λεγα ???
Κόβει το μάτι του Καπετάνιου...
Τους έβλεπα που τρέχανε με τις ψυχούλες στην ανηφόρα.
Και άντε να τα ποτίσεις με τους κουβάδες αυτά !
Λησταρχαίοι και Λησταρχίνες !
Πρέπει να βρεθούμε για μια επιδρομή και να δούμε κάποιες λεπτομέρειες που θα μας λύσουν τα χέρια.... !
quote:
Όσο για'σένα Avallon, επαναβαπτίζεσαι σε Μπουμπουλίνα!
quote:
Αvallon (θα πρέπει εσύ πρώτη να υιοθετήσεις το νέο nick που σου κότσαρε ο Nταβέλης, αν το αποδέχεσαι, αλλιώς κάτι πρέπει να βρεις και συ!)
![]()
Mε μεγάλη μου τιμή θα δεχτώ το νέο μου όνομα με έναν όμως όρο:
Nα είναι ομόφωνη η απόφαση... γιατί έχω ένα κόλλημα με τις δημοκρατικές διαδικασίες...![]()
![]()

quote:
Nα είναι ομόφωνη η απόφαση... γιατί έχω ένα κόλλημα με τις δημοκρατικές διαδικασίες...
Συμφωνώ με το όνομα, και να προσθέσουμε και την πλήρη ονομασία
Εχέμ.
Οπότε, με την προσχώρηση της Μπουμπουλίνας αυξάνονται και οι ψήφοι μου από πέντε σε έξι, έτσι ώστε να κρατάμε και τα προσχήματα της δημοκρατίας δηλαδήςςς...
Ο καπετάν Μελλούνας
-ο αρχιληστής με το άγαρμπο χιούμορ-
quote:
Συμφωνώ με το όνομα, και να προσθέσουμε και την πλήρη ονομασία
"Δημοκρατία της Μπουμπουλίνας-Avallon"
![]()
![]()
Mμμμ... κάτι από "Πρώην Μακεδονία- Σκόπια" μου θυμίζει αυτό...![]()
όμως χαίρομαι που έχω και την δική σου ψήφο εμπιστοσύνης...![]()

quote:Και μια τεχνολογική ερώτηση, ορέ Γιαγκούλα...
Στις φωτογραφίες βλέπω καραμπίνες και φυσίγκια και όχι καριοφύλια και κουμπούρια, όπως θα περίμενα να δώ !
Είχαμε τέτοιο τεχνολογικό άλμα και δεν τόξερα ???
περα απο το οτι ονομασε τον Γκανταρα Γιαγκουλα (ο ατιμος βαλτος απ τον Νταβελη ειναι!) μην απορεις με ιστορικες ανακριβειες...
βρισκομαστε στο εσωτερικα και ειναι φυσικο να εφαπτονται οι διαστασεις και οι χρονοδινες!!!
και μονο η υπαρξη της συμμοριας ειναι κβαντικο φαινομενο!!!
quote:όμως χαίρομαι που έχω και την δική σου ψήφο εμπιστοσύνης...
εσενα σ αρεσει καπετανισα?
αυτο μετραει!
αν σ αρεσει, θα σε προσφωνω μπουρλοτιερισα!!!
καλως ηρθες στη συμμορια!
μενει το βαπτισμα του πυρος... ![]()
quote:
Και μια τεχνολογική ερώτηση, ορέ Γιαγκούλα...
Στις φωτογραφίες βλέπω καραμπίνες και φυσίγκια και όχι καριοφύλια και κουμπούρια, όπως θα περίμενα να δώ !
Είχαμε τέτοιο τεχνολογικό άλμα και δεν τόξερα ???
Είναι φωτογραφία τραβηγμένη στις αρχές του προηγούμενη αιώνα. Οι
Η τελευταία συμμορία λησταρχών (Με αρχηγούς τους Γιαγκούλα,Μπαμπάνη,Τσαμίτα εξολοθρεύτηκε το 1925.
Έδρασαν τουλάχιστον 50 χρόνια μετά τους Νταβέλη, Μελλούνα.
Και λίγο λεπτομέρεια από τα "Μυστικά και ξεχασμένα"
<<Σήμερα την 28η Αυγούστου εγώ με τους συντρόφους μου τον Κώστα τον Τσαμίτα,το Πάνο και Λεωνίδα Μπαμπάνη,σκοτώσαμε ένα κατσικάκι και αφού το ψήσαμε και το φάγαμε τηρήσαμε τις πλάτες και είδαμε ότι θα χαθούμε.>>
Και πιά ήταν λέτε η τελευταία τους επιθυμία;
...<<... Ένα μόνο παρακαλώ τον Κύριο Αποσπασματάρχη που θα μας εξοντώσει, να δημοσιεύσει ότι όλοι γνωρίζαμε προτύτερα το θάνατό μας.
Φώτης Γιαγκούλας
Πάνος Μπαμπάνης
Κώστας Τσαμίτας
Αρχηγοί >>
Στις 22 Σεπτεμβρίου του 1925, τηλεγάφημα έφτασε στο Υπ.Εσωτερικών στην Αθήνα:
<< Ο Μοίραρχος Πετράκης επικεφαλής αποσπάσματος συνεπλάκη χθες από τις 8ης μέχτι της 14ης ώρας εις θέσιν κορυφής Ολύμπου μετά συμμορίας Γιαγκούλα-Μπαμπάνη,αποτελούμενης εκ των δύο τούτων και των ληστών Τσαμίτα,Λεωνίδα Μπαμπάνη και έτερων δύο.Αποτέλεσμα πολυώρου συμπλοκής υπήρξεν ο φόνος ληστών Φωτίου Γιαγκούλα,Πάνου Μπαμπάνη και Κώστα Τσαμίτα , του Λεωνίδα Μπαμπάνη, κατορθώσαντος να δραπετεύση, και των των ετέρων δύο αγνώστων ληστών.Φονευθέντων ληστών κεφαλαί εκομίσθησαν εντάυθα... >>
Την επομένη , το Υπ.Εσωτερικών απάντησε:
<<Όπως θέσωσι τας κεφαλάς των ληστών εις το οινόπνευμα και τας μεταφέρουν εις Αθήνας.Ειδικός αστυνομικός θα τα φέρη επί της Οδού Σωκράτους ιατροδικαστικόν εργαστήριο.Μετά την εξέταση θα φυλαχθώσι >>
Τα κεφάλια τους διατηρούνται ακόμα στο εγγληματολογικό μουσείο. (Να πάμε μια μέρα.)
quote:
Η Ιστορία πρέπει να ξαναγραφτεί
Μααα ... τη ξαναγράφουμε!
Edited by - Χείρων on 15/04/2005 00:45:49
quote:
Περα απο το οτι ονομασε τον Γκανταρα Γιαγκουλα
Μα Δες τον! Είχε και γαμώ τα Look .Φλουριά,αλυσίδες, αρματωμένος με τουφέκι,"ξεσπαθωμένο" σπαθί . Έπρεπε με κάποιον να ταυτιστώ, να σου έπαιρνα το όνομα ;
quote:
και μονο η υπαρξη της συμμοριας ειναι κβαντικο φαινομενο!!!
Είναι!
quote:
καλως ηρθες στη συμμορια!
μενει το βαπτισμα του πυρος...
Ψήφο και από μένα ![]()
Edited by - Χείρων on 15/04/2005 01:09:42
γεια σου ορε Γιαγκουλα!
μ εφτιαξες!!!