- Μετανάστες-Τι πιστεύετε; - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.
Μια σύντομη παρατήρηση σ' αυτό το καυτό θέμα και σε κάτι που πόσταρε πιο πάνω ο Αίολος...
Η λίστα με τις ποινές που περιμένουν κάποιον που θα διασχίσει παράνομα τα εκάστοτε σύνορα περιλαμβάνει χώρες που κανείς δε θα χαρακτήριζε υποδείγματα δημοκρατίας και ανοχής, δε συμφωνείς; Κανείς ελπίζω δε θα 'θελε για φωτεινό παράδειγμα το Ιράν ή τη Βόρειο Κορέα...Ή ακόμη και τις ΗΠΑ για το συγκεκριμένο θέμα!
Είμαι και θα είμαι πάντα αντίθετος σε κάθε μέτρο καταστολής γιατί απλούστατα τα μέτρα καταστολής είναι αναποτελεσματικά όταν οι αιτίες που συντηρούν ένα πρόβλημα συνεχίζουν να υπάρχουν. Είμαι και θα είμαι πάντα αντίθετος σε κάθε φράχτη ή στήσιμο πολυβολείου στα σύνορα γιατί πέρα από τους καθαρά ανθρωπιστικούς λόγους που κάθε σώφρων άνθρωπος οφείλει να έχει κατά νου, είμαι βέβαιος ότι δεν μπορούν να υπερνικήσουν το ποτάμι που λέγεται ανθρώπινος πόνος και δυστυχία. Το θυμωμένο αυτό ποτάμι μπορεί να διαλύσει με την ορμή του κάθε πρόχειρα στημένο φράχτη στα--θεωρητικά πάντα--σύνορά μας, ακόμη κι αν στα συρματοπλέγματά του χαθούν χιλιάδες ζωές...πόσους άραγε θα μπορέσει να σταματήσει όταν οι άνθρωποι που απαρτίζουν το ποτάμι είναι άνθρωποι απελπισμένοι που και πίσω στην πατρίδα τους το καλύτερο στο οποίο έχουν να ελπίζουν είναι ένας γρήγορος θάνατος απ' το μαχαίρι του ιμάμη ή του όποιου δικτατορίσκου;
Να μη γελιέται κανείς...Καραβάνια μεταναστών θα συνεχίσουν να υπάρχουν όσο υπάρχει πείνα και δυστυχία γιατί...έτσι είμαστε προγραμματισμένοι...να επιβιώνουμε πάση θυσία! Σ' αυτούς δε που θεωρούν ότι το να δούμε κατάματα τα προβλήματα του Τρίτου Κόσμου είναι μια αόριστη Ουτοπία "κάπου εκεί στο μέλλον" έχω να απαντήσω ότι θεωρώ τις ανόητες φωνασκίες τους του τύπου "άμεση απέλαση" ή "να γυρίσουν από εκεί που ήρθαν, τι μας νοιάζει εμάς;" περισσότερο ουτοπικές! Κύριοι, σας έχω νέα : ούτε ο πλανήτης ούτε τα--προσφάτως--χαραγμένα σύνορα σας ανήκουν...τα resources του κόσμου τούτου είναι αυτά που είναι κι αν δε μάθετε σύντομα να τα μοιράζεστε τα εκατομμύρια των πεινασμένων θα σας χτυπήσουν όπου να 'ναι την πόρτα με το δικαίωμα που τους δίνει ο...Δαρβίνος ![]()
![]()
Όταν ο κάθε μετανάστης, λαθρομετανάστης ή μη, βρίσκει στη χειρότερη των περιπτώσεων κάποια θέση εργασίας, από τον κάθε εκμεταλευτή εργοδότη που θα τον προτιμήσει επειδή θα μπορει να του δίνει τα ψίχουλα και θα τον έχει και στο χέρι ακριβώς επειδή τον βρίσκει σε μειωνεκτική θέση, έ τότε τί να πούμε??
Όταν δεν υπάρχει κανένας έλεγχος, όταν δεν λειτουργεί καμία υπηρεσία και τα έχουνε κάνει πλακάκια με τους διάφορους κρατικούς οργανισμούς για ό,τι αφορά τα δικαιώματα των εργαζομένων, όταν ούτε ο Έλληνας δεν μπορεί να κάνει καταγγελία στον εργοδότη του και να ξέρει πως θα βρει το δίκιο του, τί να πούμε?
Πόσοι Έλληνες, Ελληνίδες δεν έχουνε βρεθεί σε τέτοιες καταστάσεις με εργοδότες που τους ξεζούμισαν και δεν τους κόλλησαν ούτε μιας μέρας ένσημα??
Μα τί λεμε?
Δεν λειτουργεί τίποτα εδώ και χρόνια!!
Δεν υπάρχει έλεγχος και όταν υπάρχει είναι για να μαζέψουν φράγκα!!!
Πως είναι δυνατόν να δουλεύουμε και να μην υπάρχει προστασία από πουθενά?
Αυτά συνέβαιναν και συμβαίνουν ακόμη, γιατί δεν είναι μόνον η ανεργία που μαστίζει αυτή τη χώρα και η κακή μεταναστευτική πολιτική..
Είναι πως ο απλός πολίτης και ιδιαίτερα ο απλός εργάτης ή υπάλληλος, πλην των δημοσίων υπαλλήλων, δεν έβρισκαν ποτέ το δίκιο τους και ήταν έρμαια της τύχης που θα τους έριχνε σε κακό ή καλό αφεντικό, συνήθως κακό ή και χειρότερο!!
Ποιός τους έλεγχε/ελέγχει όλους αυτούς?? ..
Τώρα φυσικά διογκώθηκε το θέμα εξαιτίας των μεταναστών και προσπαθούμε να βρούμε τί μας φταίει...???
Μα τί μας φταίει??
Έχετε ξεχάσει αυτά που συνέβαιναν πριν μπούνε οι μετανάστες στην Ελλάδα??
Έτσι λοιπόν συνεχίστηκαν τα πράγματα, κανείς δεν έλεγχε κανέναν και όλα λειτουργούσαν με μίζες.. μέχρι που μπήκαν οι μετανάστες και πλην των νόμιμων, βρήκαν πρόσφορο έδαφος και οι υπόλοιποι, επειδή πάντα επικρατούσε η μίζα, το φακελάκι και όλα πήραν το δρόμο τους, όπως οι συμβάσεις ορισμένου χρόνου και οι θέσεις αυτών προπωλούνται από τη μία και μοναδική μέρα μπροστά στη κάλπη και όλα αυτά τα πολύ πολιτισμένα πράγματα και μέσα σε αυτά τα καλούδια είναι και οι μετανάστες
Πιστεύω πως το θέμα των μεταναστών είναι καθαρά εσωτερικό θέμα "εσκεμμένης πολιτικής" μιας κακής πολιτικής γιατί είναι πολλοί αυτοί που επωφελούνται από την δυστυχία κάποιων!!!
Η αδιαφορία και η εκμετάλευση είναι τα πραγματικά προβλήματα που βασιλεύουν σε αυτή τη χώρα όλα τα υπόλοιπα είναι το αποτέλεσμα αυτών!!
Φιλικά!!!

THE TRUE REVOLUTION IS IN MIND
quote:Δεν ξέρω εαν πρέπει να συντρέξουμε σε αυτήν την δυστυχία simori.
Πιστεύω πως το θέμα των μεταναστών είναι καθαρά εσωτερικό θέμα "εσκεμμένης πολιτικής" μιας κακής πολιτικής γιατί είναι πολλοί αυτοί που επωφελούνται από την δυστυχία κάποιων!!!
Δεν ξέρω, διότι δεν είμαι σίγουρος εάν την αξίζουν ή όχι.
Ολη συτή η δυστυχία προέρχεται από τον υπερπληθυσμό. Δηλαδή προέρχεται από πατεράδες που κάνουν παιδιά που δεν μπορούν να μεγαλώσουν.
Ολη αυτή η δυστυχία προέρχεται από το ζωώδες γεννοβόλημα.
Ολοι αυτοί που βρίσκωνται εδώ, τι νομίζεις ότι θα κάνουν - και το κάνουν - με την πρώτη ευκαιρία;
Θ' αρχίσουν κι αυτοί να γεννοβολούν ασύστολα. Μας μεταφέρουν την "δυστυχία" τους.
Επιδεινώνουν την ήδη άσχημη κατάσταση που υπήρχε.
Αυτό που μας μεταφέρουν οι "δύστυχοι" είναι αρρώστιες, αγραμματοσύνη, βρώμα, έγκλημα κι ασύστολο γεννοβόλημα.
Αυτό θέλουμε;
Είναι πράγματι δύστυχοι ή είναι άξιοι της τύχης τους;
Edited by - Αίολος on 17/02/2011 22:05:17
quote:
Διαφωνώ! Δεν πιστεύω πως το ζήτημα είναι μόνο "εσωτερικό" δικό μας. Οι Έλληνες βέβαια γκρινιάζουν περισσότερο αφενός λόγω των περιορισμένων τους οικονομικών εφεδρειών αφετέρου λόγω του καινοφανούς της συνύπαρξης με άλλος λαούς που αναπόφευκτα εγείρει ξενοφοβικά αισθήματα. Δεν πρέπει όμως να ξεχνάμε ότι και οι ευρωπαϊκές μεγαλουπόλεις κατακλύζονται από εκατομμύρια μεταναστών και ότι τελευταία έχει αρχίσει και εκεί να γίνεται αντιληπτό το πρόβλημα της συνύπαρξης, περισσότερο στη βάση μιας υποτιθέμενης σύγκρουσης πολιτισμών και θρησκειών παρά σε καθαρά οικονομική βάση όπως εδώ. Με τα ακροδεξιά κόμματα να ενισχύονται και τις αντι-ισλαμικές φωνές να υψώνονται, προβάλλοντας κάποιες φορές επιχειρήματα στα οποία δύσκολα μπορεί κανείς να αντιπαρατεθεί (γνωστή άλλωστε η τακτική του "λέμε τη μισή αλήθεια" σ' αυτούς τους κύκλους), οι μετανάστες αρχίζουν να αντιμετωπίζουν την εχθρότητα και στην "πολιτισμένη" Ευρώπη. Άρα δε νομίζω ότι αποτελεί ελληνικό "προνόμιο" το πρόβλημα ούτε και μπορώ να πιστέψω τις γελοιότητες περί "οργανωμένου σχεδίου κατά της πατρίδας".
quote:
Αυτό που μας μεταφέρουν οι "δύστυχοι" είναι αρρώστιες, αγραμματοσύνη, βρώμα, έγκλημα κι ασύστολο γεννοβόλημα.
Δηλαδή Αίολε, πιστεύεις ειλικρινά ότι αν κλείσεις τα μάτια και υψώσεις ένα φράχτη στα σύνορα ή βυθίσεις τις βάρκες τους θα λύσεις το πρόβλημα; Μήπως έχεις κι εσύ την ψευδαίσθηση ότι "δεν είναι δικό σου πρόβλημα" η μοίρα των πεινασμένων αυτού του κόσμου; Γιατί σε πληροφορώ πως είναι ΚΑΙ πρόβλημά σου ΚΑΙ ευθύνη σου...!
quote:Οχι βέβαια!
Δηλαδή Αίολε, πιστεύεις ειλικρινά ότι αν κλείσεις τα μάτια και υψώσεις ένα φράχτη στα σύνορα ή βυθίσεις τις βάρκες τους θα λύσεις το πρόβλημα; Μήπως έχεις κι εσύ την ψευδαίσθηση ότι "δεν είναι δικό σου πρόβλημα" η μοίρα των πεινασμένων αυτού του κόσμου; Γιατί σε πληροφορώ πως είναι ΚΑΙ πρόβλημά σου ΚΑΙ ευθύνη σου...!
Δεν είναι δικό μου πρόβλημα! Δεν ευθύνομαι εγώ για το ασύστολο γεννοβόλημα!
Ούτε κανείς άλλος! Το μόνο που μπορώ να κάνω γι' αυτούς, είναι να τους μάθω ότι το μεγαλύτερο έγκλημα στην κοινωνία, είναι να φέρνεις δυστυχισμένα παιδιά στον κόσμο.
Εαν δεν μπορούν να το καταλάβουν, να κάτσουν στις χώρες τους ν' αρχίσουν να τρώνε ό ένας τον άλλον μήπως και σταματήσουν να είναι ζώα.
Δεν μ' ενδιαφέρουν. Για να μην καταντήσουν τα παιδιά μου σαν εκείνους, όχι μόνον φράχτες, όχι μόνον βούλιαγμα, αλλά και εκτέλεση που μπήκαν στο σπίτι μου με το έτσι θέλω.
Εχουμε τα παιδιά μας να κοιτάξουμε. Ολοι αυτοί οι "δύστυχοι" να πάνε να ζητήσουν ευθύνες από τους πατεράδες τους.
Edited by - Αίολος on 17/02/2011 23:01:25
quote:
Δεν ξέρω εαν πρέπει να συντρέξουμε σε αυτήν την δυστυχία simori.
Δεν ξέρω, διότι δεν είμαι σίγουρος εάν την αξίζουν ή όχι.
Ολη συτή η δυστυχία προέρχεται από τον υπερπληθυσμό. Δηλαδή προέρχεται από πατεράδες που κάνουν παιδιά που δεν μπορούν να μεγαλώσουν.
Ολη αυτή η δυστυχία προέρχεται από το ζωώδες γεννοβόλημα.
Ολοι αυτοί που βρίσκωνται εδώ, τι νομίζεις ότι θα κάνουν - και το κάνουν - με την πρώτη ευκαιρία;
Θ' αρχίσουν κι αυτοί να γεννοβολούν ασύστολα. Μας μεταφέρουν την "δυστυχία" τους.
Επιδεινώνουν την ήδη άσχημη κατάσταση που υπήρχε.
Αυτό που μας μεταφέρουν οι "δύστυχοι" είναι αρρώστιες, αγραμματοσύνη, βρώμα, έγκλημα κι ασύστολο γεννοβόλημα.Αυτό θέλουμε;
Είναι πράγματι δύστυχοι ή είναι άξιοι της τύχης τους;
Αγαπητέ Αίολε, κανείς δεν φταίει για τον τρόπο που μεγαλώνει και για τον τρόπο που βλέπει τα πράγματα!!
Ο δικός τους τρόπος είναι διαφορετικός από το δικό μας που δεν καταλαβαίνουμε όπως εκείνοι δεν καταλαβαίνουν τον δικό μας..
Όσο είναι άξιοι της τύχης τους αυτοί άλλο τόσο είμαστε και εμείς, πριν ή μετά από το μεταναστευτικό πρόβλημα!!
Το κακό με εμάς είναι πως δεν είμαστε ξεκάθαροι, αφήνουμε αόριστα μηνύματα γιατί δεν θέλουμε να κλείσουμε πόρτες που θα μας αποφέρουν κέρδος!!
Αδυνατώ να πιστέψω πως τόσα χρόνια δεν μπορεί να βρεθεί λύση σε αυτό, προφανώς κάποιους τους βολεύει το όλο παιχνίδι!!
Δεν θέλουμε να κακοκαρδίσουμε τους Ευρωπαίους φίλους μας από τη μία και από την άλλη ούτε και τη τσέπη μας, οπότε στεκόμαστε στη μέση ενός σκηνικού που τους αφορά όλους αλλά και κανείς δεν παίρνει θέση με αποτέλεσμα να την πληρώνουμε όλοι οι υπόλοιποι που δεν έχουμε δύναμη για να κάνουμε κάτι και το πρόβλημα απλά οξύνεται..
Στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν μας δίνεται εναλλακτική από τους Ευρωπαίους οι οποίοι μάλιστα έχουνε δηλώσει τη θέση τους ανοιχτά και το μπαλάκι πέφτει σε εμάς, λόγω θέσης, οπότε η θα πρέπει να τους δείξουμε πως το θέμα αφορά τους πάντες ή να ακολουθήσουμε την στρατηγική τους!!
Το να το παίζουμε φιλάνθρωποι και παράλληλα να εκμεταλευόμαστε δεν είναι ξεκάθαρη θέση, το μόνο που θα βγει από αυτό είναι μίσος, μίσος, μίσος, κάτι που μας δημιουργήθηκε χωρίς να το θέλουμε, βλέποντας και ζώντας κάτω από τις συνθήκες που ζούμε τα τελευταία χρόνια, όχι εξαιτίας των μεταναστών όμως αλλά της αδιαφορίας και της εκμετάλευσης της κάθε πολιτικής και δυστυχώς δεν μπορούμε ακόμα να το αντιληφθούμε αυτό, δυστυχώς δεν μπορούμε να δούμε πέρα από το δάχτυλο, δεν μπορούμε να δούμε την εικόνα σφαιρικά..
Το να το παίζουμε φιλάνθρωποι και παράλληλα να εκμεταλευόμαστε την δυστυχία κάποιων δεν είναι ανθρωπιστική διάθεση!!
Η Ελλάδα ήταν πάντα το μεγάλο σταυροδρόμι μεταξύ δύσης και ανατολής αλλά δεν υπάρχει υποδομή ούτε και σχέδιο που να μπορεί να το στηρίξει αυτό!!
Η Ελλάδα έχει πολλά εσωτερικά ζητήματα να λύσει, ακόμα και να λυθεί το μεταναστευτικό πάλι θα έχουμε προβλήματα!!
Και γι' αυτό είμαστε και εμείς άξιοι της τύχης μας!!
Ας μην ξεχνάμε πως και εμείς δυστυχισμένοι είμαστε για κάποιους άλλους, για να μη πω πως το γνωρίζουμε κατα κάποιο τρόπο και οι ίδιοι, άσχετα αν δεν θέλουμε να το παραδεχτούμε!!!
Φιλικά...

THE TRUE REVOLUTION IS IN MIND
Ποτέ δεν υποστήριξα το αντίθετο.
Η βλακεία μας μάς κατήντησε εδώ. Δεν υποκρίνομαι τον φιλάνθρωπο.
Εαν θέλω να βοηθήσω κάποιον, υπάρχουν αρκετοί γύρω μου.
Καληνύχτα σ' εσένα και στούς υπολοίπους!