ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ VS ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ-ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΠΙΑ - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ VS ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ-ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΠΙΑ - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

Loucas30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
LoucasΜέλος
26/06/2003, 17:30:06
ΦΙΛΗ ΠΥΡΡΑ ΜΕ ΣΥΓΧΩΡΕΙΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΕ ΚΑΛΟΣΩΡΙΣΑ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΣ.

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΕΣ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΔΙΑΜΟΝΗ ΣΤΟ ΣΙΤΕ ΤΗΣ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗΣ ΤΗΣ ΓΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ.

ΤΗΝ ΣΥΜΒΟΥΛΗ ΠΟΥ ΣΟΥ ΔΙΝΕΙ Ο ΦΙΛΟΣ ΡΑΜΟΓΛΟΥ ΝΑ ΤΗΝ ΠΑΡΕΙΣ ΣΤΑ ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΑ ΓΙΑΤΙ ΕΧΕΙ ΑΠΟΛΥΤΟ ΔΙΚΙΟ.
ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΤΟΜΑ ΕΔΩ ΜΕΣΑ ΠΟΥ ΜΟΝΟ Η ΑΠΟΨΗ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΗ.
ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΟΣ.ΑΛΛΑ ΟΠΩΣ ΕΙΠΕ ΚΑΙ Ο ΦΙΛΟΣ ΡΑΜΟΓΛΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΠΑΡΟΔΙΚΑ.
ΕΣΥ ΝΑ ΜΗΝ ΠΤΟΗΣΑΙ.

ΦΙΛΗ ΠΥΡΡΑ ΣΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ ΠΑΛΙ ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΙΟ.
ΟΜΩΣ ΣΗΜΕΙΩΣΕ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΑΡΓΟΥΣ ΡΥΘΜΟΥΣ ΛΟΓΟ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΤΗΣ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΝΑ ΤΟ ΠΩ ΕΤΣΙ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ(ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ ΑΥΤΟ ΘΑ ΠΑΣ ΣΤΗΝ ΚΟΛΑΣΗ.ΕΑΝ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΘΑ ΣΕ ΚΑΤΑΡΑΣΤΕΙ Ο ΘΕΟΣ.ΘΑ ΓΙΝΕΙΣ ΠΑΙΔΙ ΤΟΥ ΣΑΤΑΝΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΠΟΛΛΑ ΠΟΥ ΧΡΙΣΗΜΟΠΟΙΟΥΝ ΟΙ ΙΕΡΕΙΣ ΓΙΑ ΑΠΕΙΛΕΣ).

ΟΣΟ ΓΙΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΓΡΑΨΕΙ ΑΠΟ ΤΑ Άπαντα του Διόδωρου Σικελίωτη:

ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑ 99% ΟΙ ΔΕΚΑ ΕΝΤΟΛΕΣ.

ΕΑΝ ΟΜΩΣ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟ ΤΟΠΙΚ ΘΑ ΔΕΙΣ ΤΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΔΕΧΤΗΚΑ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΑ ΜΕΛΗ ΟΤΑΝ ΕΙΠΑ ΟΤΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΕΧΕΙ ΚΟΙΝΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟ.
ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΓΡΑΨΕΙ ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΛΙΓΑ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΣΥΓΓΕΝΕΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ-ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΥ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΒΙΒΛΙΑ ΤΩΝ ΦΙΛΟΣΟΦΩΝ ΜΑΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΑΛΛΑ ΣΥΓΡΑΜΜΑΤΑ.

ΦΙΛΕ ΡΑΜΟΓΛΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΕΧΕΙΣ ΠΑΛΙ ΔΙΚΙΟ ΟΜΩΣ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΠΡΟΣΘΕΣΗ ΟΤΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΜ ΤΑ ΚΕΝΑ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ ΕΙΧΑΝ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΑΠΟ ΚΑΛΟΘΕΛΗΤΕΣ ΜΗ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ Ο ΜΟΝΟΣ ΤΟΥΣ ΣΚΟΠΟΣ ΗΤΑΝ(ΕΙΝΑΙ) Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ.

THE TRUTH IS OUT THERE.THE TRUTH IS FRONT OF YOUR EYES.OPEN YOUR EYES TO SEE IT. DON'T STAY BLIND.TRY.

beyondΜέλος
27/06/2003, 07:13:30
ΕΓΩ ΕΧΩ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΟΤΙ Η ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΕΠΙΡΡΟΕΣ ΤΕΛΙΚΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΝ ΜΙΑ ΕΒΡΑΙΚΗ ΑΙΡΕΣΗ..

27/06/2003, 07:39:43
Πολύ όμορφη και ενδιαφέρουσα τροπή έχει πάρει το θέμα... και η συνεισφορά της Πύρρας είναι μεγάλη σε αυτό (Καλώς όρισες Πύρρα).
Φίλε beyond ίσως έχεις δίκιο, εγώ τουλάχιστον κάπως έτσι πιστεύω ότι είναι...

"Τάδε έφη Avallon"
LoucasΜέλος
27/06/2003, 16:41:16
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΜΕ ΤΟΝ ΦΙΛΟ beyond.

ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ ΦΙΛΕ beyond ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΓΕΓΟΝΟΣ.ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΟ ΒΛΕΠΟΥΝ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΛΕΝΕ ΤΙΠΟΤΑ.

ΤΩΡΑ ΦΙΛΗ ΑΒΑΛΛΟΝ Η ΦΙΛΗ ΠΥΡΡΑ ΕΔΩΣΑ ΤΗΝ ΦΛΟΓΑ ΚΑΙ ΞΑΝΑΖΩΝΤΑΝΕΨΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ.
ΑΠΟ ΤΟ ΧΕΡΙ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΟΥΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ΖΩΝΤΑΝΟ.
ΛΕΓΟΝΤΑΣ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΟΥ, ΠΟΥ ΣΥΜΦΩΝΕΙ ΚΑΙ ΠΟΥ ΔΙΑΦΩΝΕΙ, ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΜΕ ΧΡΗΣΙΜΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ.

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΟΛΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΕΙΣΦΟΡΑ ΣΑΣ.

THE TRUTH IS OUT THERE.THE TRUTH IS FRONT OF YOUR EYES.OPEN YOUR EYES TO SEE IT. DON'T STAY BLIND.TRY.

Edited by - Loucas on 27/06/2003 16:46:58

ΠύρραΜέλος
28/06/2003, 01:10:55
Ramoglou, epitelous akouo akomi ena antrhopo na milaei gia afta ta 53 hronia pou stin pragmatikotita eimaste eleftheroi na dimiourgisoume (an theorithei afto eleftheria!). Δυστυχώς οι Έλληνες το ξεχνάμαι αυτό. Ας κάτσει κάποιος άλλος κάτω από τον Τούρκικο ζυγό!!!! Ας περάσει βαλκανικούς και παγκόσμοιυς πολέμους! Ας περάσει διχασμούς και εμφυλίους! Ας περάσει δικτακτορίες! Και όλα αυτά μετά από τον Τούρκικο γκαϊλέ! Καταφέραμε κάτι πολύ παράπανω απο επιτυχία. Καταφέραμε να φτάσουμε τους άλλους σε μηδέν χρόνο. Και κάποιοι θα πούν: ναι αλλά με τα λεφτά της Ευρώπης. Εμ έλα ντε που και άλλες χώρες παίρνουν αυτά τα λεφτά. Πέρσι είχαμε τη μεγαλύτερη οικονομική ανάπτυξη από όλες τις Ευρωπαϊκες χώρες. Και αν σκεφτείς και πόσα λεφτα φάγαμε χωρίς να τα αξιοποιήσουμε! Και σίγουρα η ορθοδοξία και η ελληνικότητα μας μαζί συνέβαλαν σε αυτό. Μας κράτησαν σε μια πορεία. Έχω ταξιδέψει αρκετά, και λόγω πάθους αλλά και λόγω της δουλειάς μου. Πάντα προσπαθούσα να μπώ στο πετσί των άλλων λαών, λόγω της αγάπης μου προς την ιστορία των εθνών. Και πιστέψτε με, η αθεϊα βρίσκεται σε πολύ τιμητική θέση. Βαρέθηκα να ακούω: I am an atheist ή I dont believe in a Superman God. Τι έχουν αυτοί οι άνθρωποι να τους ενώνει: τι δουλειά τους? Σάυτή είναι ποιος θα επιβιώσει. Και ούτε μπορούμε να πούμε ότι δεν μεγάλωσαν ως Χριστιανοί: I used to be a Catholic. Αυτή είναι η απάντηση τους. Εδώ έρχεται να επιβεβαιωθεί το πόσο άρρηκτα είναι συνδεδεμένη η Ελληνική αντίληψη με την Χριστιανική ιδέα. Οι Έλληνες είδαν στο Χριστιανισμό την ίδια τους τη σκέψη. Κατά το πλείστον. Είδαν τη κεντρική ιδέα σε όλο της το μεγαλείο. Γιατί ο χριστιανισμός ενισχύει τις ελληνικές αρετές και η Ελληνική Αντίληψη της χριστιανικές. Γιαυτό είμαστε ακόμη πιστοί. Δεν έχει σημασία αν ακολουθούμε κατά γράμμα και τις δύο ιδέες. Δυστυχώς μας παίρνει και μας η φουρτούνα σε πολλά θέματα. Είναι όμως γραμμένο στο DNA μας. Μας παρασέρνει αλλά δε μας διαβρώνει ολοκληρωτικά. Τι κιαν υπάρχουν παπάδες αμαρτωλοί. Εμείς την ιδέα ασπαζόμαστε. Ακόμη και όταν τσαντιζόμαστε μαζί τους ξέρουμε ότι είναι τυχαίο. Και όλα αυτά που λένε και προφανώς πολλά είναι αλήθεια, περί των καταστροφών που προκάλεσαν στο ελληνικό ιδεώδες οι Βυζαντινοί. Ε! δε νομίζω ότι ο Έλληνας προσυλιτίζεται. Και στο κάτω κάτω ύπάρχουν και οι τρελοί! Υπαρχουν όμως και οι άλλοι. Όπως ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης, ο Παντελεήμων. Έλλην και ορθόδοξος μαζί!

Όσο για την ερμηνεία του "φοβάμαι" δε μπορώ να επιμείνω. Είναι ερμηνεία που έδωσε παπάς και μετά το έψαξα, αλλά δυστυχώς δυσκολεύομαι να βρώ την αναφορά που είχα βρεί. Δώσε μου λίγο χρόνο, πιστεύω ότι κάπου το έχω χωμένο.

Λουκά δυστυχώς έχεις δίκιο. Αλλά όπως λες και εσύ, η σπορά έχει γίνει. Και ο καιρός νομίζω ότι είναι καλός. Θα βγούν καρποί.
Όσο για τους παπάδες, πρέπει να παραδεχτώ ότι δεν είμαι καλός επισκέπτης της εκκλησίας, ούτε καλή χριστιανή. Δυστυχώς για μένα, γιατί με αυτόν τον τρόπο φεύγω μακριά από το Χριστό αλλά και από τις αρετές που τόσο πολύ οι πρόγονοι μας κυρήτταν. Το ότι όμως δε τα ακολουθώ δε σημαίνει ότι δεν υφιστανται. Έχω γνωρίσει παπάδες που με εξοργίσαν, έχω γνωρίσει παπάδες που με κάναν να νοιώσω τόσο μικρή μπροστά τους. Οι νέοι παπάδες είναι πλέον μορφωμένοι, οι περισοτεροι είναι τουλάχιστον με ένα πτυχίο, και αρκετοί με γνώση της Ελληνικής γραμματείας. Είναι εντυπωσιακή η διαφορά της παλαιάς φουρνιάς από την καινούργια. Έχουν (οι νέοι παπάδες) κατανόηση, δεν κρίνουν, γνωρίζουν και σε στηρίζουν ακόμη και στη μεγαλύτερη σου αμαρτία.

Τωρα για την αντιμετώπιση που είχες από κάποιους, προφανώς δεν είναι γνώστες της Ελληνικής γραμματείας, αλλά ούτε και των Ευαγγελίων. Όχι ότι είμαστε οι υπόλοιποι από εμάς, και παραπάνω εγώ, αλλά προς θεού η έκφραση απόλυτης γνώμης μόνο Ελληνικό γνώρισμα δεν είναι και σίγουρα όχι επικοδομητική. Ένα παράδειγμα: ακουγα για το κοράνι χίλια δυο. Ότι παρακινεί τους μουσουλμάνους να σκοτώσουν τους αλλόπιστους. Ωσπου το διάβασα. Εμ δεν είναι ακριβώς έτσι. Δεν βγάζει τόσο φανατισμό όσο θέλουμε να πιστεύουμε.

Δυστυχώς, υπάρχουν πολλοί Έλληνες ανθέλληνες. Συμφωνώ Λουκά, κάποιοι προκαλούν κενά. Ακόμη και τώρα. Θα αναφέρω ένα περιστατικό που μου προξένησε φοβερή εντύπωση αλλά και οργή συγχρόνως αναρατώμενη τον λόγο για τον οποίο το έκαναν. Πέρσι, έδειξε κάποιο κανάλι (δε θυμάμαι πιο και ούτε έχει σημασία...) μία συνεντευξη του Γιασερ Αραφάτ. Μέσα σε όλα που είπε (μιλούσε Αγγλικά) αναφέρθηκε και στη καταγωγή των Παλαιστινίων από την Κρήτη (κάτι που νομίζω ότι λίγοι ξέρουν, εκτός από αυτούς που ασχολούνται με ιστορία). Ενώ το κανάλι μετεφραζε λέξη προς λέξη τα λεγόμενα (όλα) παρέλειψε να μεταφράσει και αυτήν την παράθεση για την καταγωγή τους (ή έστω την ιστορία τους). Το αναφέρω για να ισχυριστώ αν για κάτι τέτοιο παραπλανούν φαντάσου τι κάνουν για άλλα πιο σημαντικά.

Ο Τσώρτσιλ (ελπίζω να μηνα κάνω λάθος το πρόσωπο) δεν είπε ότι αν τυχόν οι Έλληνες ξαναμορφωθούν αλοίμονο στον υπόλοιπο κόσμο? (σε ελεύθερη μετάφραση).

Beyond, πριν μερικά χρόνια, ενώ είχα μεγαλώσει με την πίστη της ορθοδοξίας -και θυμάμαι σαν χθές που μου μάθαν στο Λύκειο ότι η μεγάλη διαφορά της Ορθόδοξης πίστης από την καθολική είναι ότι η Ορθοδοξία δεν πιστεύει ότι ο θεός τιμωρεί, ενώ η Καθολική το αντίθετο- με έπιανε κρύος ιδρώτας γιατί με τα έργα που έβλεπα για τη θρησκεία μας και γενικά τα περί παλαιάς διαθήκης παρέμενε η ιδέα ότι η ΠΔ είναι αληθινή ιστορία. Εγώ όμως το Θεό Τον αντιλαμβάνομαι ως τον "καλύτερο" (καλύτερο από πλευρά γνώσης και εμπειρίας) γονέα. Η ΠΔ παρουσιάζει ένα θεό τιμωρό που για να προστατεύσει τους Εβραίους δε δίσταζε να σκοτώσει παιδιά (δες πληγές του Φαραώ). Μέχρι να συζητήσω με προσκείμενο άτομο στην Εκκλησία είχαν έρθει τα πάνω κάτω: Η ΠΔ είναι συμβολισμός και όχι ιστορία. Σαν παραβολή. Αν όντως το πάρεις διαφορετικά, είναι πραγματι σαν Εβραϊκή αίρεση. Και εγώ ως Έλλην δε μπορώ να φανταστώ ότι ο Θεός δεν έχει αρετή και είναι εκδικητικός.

Νομίζω πως ως Έλληνες, και ας χαρακτηριτεί από κάποιους εθνικιστικό (καινούρια μόδα και αυτό, ή μάλλον τρόπος για να μας απομακρύνουν από τις ρίζες μας), έχουμε απεριοριστες δυνατότητες. Καιρός είναι να ξυπνήσουμε τον ορθό τρόπο σκέψης μας και να πάψουμε να γινόμαστε έρμαια ακούγοντας ότι χαζομάρες θέλει να πεί κάποιος και χωρίς να το διασταυρώνουμε. Στο χώρο εργασίας μου, είναι ντροπή (σχεδόν) να είσαι Χριστιανός αλλά και Έλλην: και τα δύο είναι παρωχημένα και σε κρατάν πίσω. Η εκκλησία είναι στο στόχαστρο (να μη πω στα βελάκια, στην κυριολεξία το λέω) και το αρχαίο πνεύμα στην απάντηση: Ωχ μωρέ τι ξέραν αυτοί, καθόντουσαν, μαστουρώναν ή πίναν και χαϊδεύαν αγοράκια. Ειδικά για το τελευταίο, ξένη προπαγάνδα, καιρός να διαβάσουν τη νομοθεσία της πολιτείας της Αθήνας!

Ευχαριστώ όλους για το καλοσώρισμα, χαίρομαι για τη συμβολή μου και ελπίζω σε μια πραγματικά επικοδομητική "ανταλλαγή ιδεών".

ΜΗΔΕΝ ΑΓΑΝ

Πύρρα

LoucasΜέλος
28/06/2003, 16:36:35
ΦΙΛΗ ΠΥΡΡΑ

Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΣΟΥ ΠΛΕΟΝ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΟΠΙΚ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΚΤΙΜΗΤΗ.

ΜΕ ΤΙΣ ΓΝΩΣΕΙΣ ΣΟΥ, ΤΙΣ ΑΝΤΙΛΗΨΕΙΣ ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΙΣ ΙΔΕΕΣ ΣΟΥ ΕΧΕΙΣ ΔΩΣΕΙ ΠΛΕΟΝ ΕΝΑ ΝΕΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΜΙΑ ΝΕΑ ΠΝΟΗ ΣΤΟ ΤΟΠΙΚ.

ΣΑΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΤΟΠΙΚ ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΦΤΑΣΕΙ Η ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΚΑΙ ΕΧΟΥΜΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΟΜΟΡΦΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΚΑΙ ΙΔΕΕΣ ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΛΗ ΠΟΥ ΣΥΜΕΤΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΒΟΗΘΟΥΝ ΣΤΟ ΝΑ ΒΓΟΥΝ ΧΡΗΣΙΜΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ.

ΕΛΠΙΖΩ Η ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΙ ΜΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ, ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΜΕΤΑΣΧΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΜΕΛΗ ΒΑΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΛΙΘΑΡΑΚΙ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ, ΝΑ ΒΓΟΥΝ ΧΡΗΣΙΜΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΑΣΧΟΛΟΥΜΑΣΤΕ.

ΤΩΡΑ ΦΙΛΗ ΠΥΡΡΑ ΣΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΓΡΑΨΕΙ ΤΕΙΝΩ ΓΙΑ ΑΚΟΜΑ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΝΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΩ.

LoucasΜέλος
05/07/2003, 10:57:45
ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΤΟ ΤΟΠΙΚ ΕΙΧΕ ΠΙΑΣΕΙ ΦΩΤΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΝΑ ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΔΙΑΔΕΧΟΤΑΝ ΤΟ ΑΛΛΟ ΚΑΙ Η ΑΠΟΨΕΙΣ ΑΡΧΙΣΑΝ ΝΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ, ΞΑΦΝΙΚΑ ΟΛΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΑΝ.
ΟΣΟ ΑΠΟΤΟΜΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΤΟΣΟ ΑΠΟΤΟΜΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕ ΝΑ ΤΡΑΒΑ ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΟΠΙΚ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ ΤΟ ΓΙΑΤΙ.

ΜΗΠΩΣ ΕΧΕΙ ΧΑΘΕΙ ΠΛΕΟΝ ΕΝΤΕΛΩΣ ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ????????

05/07/2003, 12:09:06
Φίλε Λουκά θα επανέλθω στο θέμα απλά είναι θέμα χρόνου .
Είναι μια υπόσχεση αυτή από εμένα διότι είναι λίγα τα θέματα με καλή ροή .
Να είσαι καλά .

Ο κακός λύκος

05/07/2003, 12:38:38
την καλημερα μου σε ολους:)διαβασα με παρα πολυ ενδιαφερον τα οσα γραψατε,προσωπικα θεωρω πως τιποτα δεν ειναι και δεν γινεται τυχαια.
εκεινος ομως που δειχνει τις απαντησεις και τα αποτελεσματα ειναι ο χρονος.φυσικα + αθηνα και χειρα κινει και σε προσωπικο επιπεδο και στο συνολο.και ο σωκρατης δοκιμαστηκε στην πιο σημαντικη φαση της ζωης του ,ομως και ο χριστος περασε απο δοκιμασιες,μεχρι τελευταια στιγμη και οι δυο ειχαν δειλληματα ,αν θα πιουν το πικρο φαρμακι.εκαναν αυτο που επρεπε και ηθελαν να κανουν,ειχε ο καθενας τον σκοπο του,γεννηθηκαν ο καθενας αντιστοιχα για τον σκοπο του.αυτο που θελω να πω ειναι πως οταν ερθει μια συγκεκρημενη,καθοριστικη στιγμη για ολους μας,θα γινει αυτο που πρεπει να γινει.
μη φοβαστε και μην ανησυχειτε,οταν ερθει η στιγμη να δοκιμαστουμε και προσωπικα και ως εθνος ξανα,σιγουρα (αν δεν ειναι απο την δικη μας γεννια),εκεινοι που εχουν γεννηθει η θα γεννηθουν με συγκεκρημενο σκοπο θα το πραξουν.ο ιουδας π.χ γεννηθηκε με σκοπο να προδωσει ,οπως και ο εφιαλτης,ομως υπαρχουν και εκεινοι που ειχαν γεννηθει για να κανουν αυτο που επρεπε να κανουν,να μας σωσουν.:))))
ευχομαι να εισαστε ολοι καλα,να ειστε αισιοδοξοι μεσα σε αυτα τα 'σκοταδια' που καποιοι εχουν ερθει με σκοπο να το κανουν να φαινεται και να ειναι δυσκολο.ειμαστε ελευθεροι ,δεν ειναι τυχαιο που υπαρχει ο ελληνισμος αιωνες αιωνων,ο χριστιανισμος με τον τροπο του συνεβαλε σε αυτον τον σκοπο.αυτο που δεν γνωριζω ειναι αν και τι μορφη θα παρει ο χριστιανισμος μελλοντικα,για να συνεχιστει ο ελληνισμος.
οπως ειπε και ο προμηθεας στον ερμη,θα ερθει ενας ο οποιος θα ειναι δυνατοτερος και ισχυροτερος απο τον δια.
συγνωμη αν σας κουρασα,θελω να σας θεωρω φιλους μου και πιστευω να μην παρεκσηγησετε τα οσα γραφω:)))καλημερα

LoucasΜέλος
05/07/2003, 13:40:15
ΦΙΛΕ ΜΑΝΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΝΑ ΣΕ ΚΑΛΟΣΩΡΙΣΩ ΣΤΟΝ ΔΙΑΔΥΚΤΙΑΚΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗΣ ΤΗΣ ΓΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ ΚΑΙ ΣΟΥ ΕΥΧΟΜΑΙ ΟΤΙ ΖΗΤΑΣ ΝΑ ΤΟ ΒΡΕΙΣ ΕΔΩ.

ΕΔΩ ΜΕΣΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΦΙΛΟΙ ΑΣΧΕΤΑ ΕΑΝ ΜΕΡΙΚΕΣ ΦΟΡΕΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΠΟΙΕΣ ΠΑΡΕΞΗΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ Ο ΛΟΓΟΣ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΟΛΟΙ ΕΧΟΥΜΕ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΣΚΟΠΟ.ΤΗΝ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΤΗΣ ΓΝΩΣΗΣ.
ΑΡΑ ΚΑΛΩΣ ΜΑΣ ΘΕΩΡΕΙΣ ΦΙΛΟΥΣ ΣΟΥ.

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΟΠΙΚ ΦΙΛΕ ΜΟΥ Η ΑΠΟΨΗ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΜΕΛΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΛΥΤΑ ΣΕΒΑΣΤΗ ΚΑΙ ΣΥΖΗΤΗΣΗΜΗ.ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΘΕΜΑ ΠΑΡΕΞΗΓΗΣΗΣ ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ.ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΑΠΟΨΗ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΛΕΕΙ ΦΤΑΝΕΙ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙ ΜΕ ΚΑΠΟΙΟ ΤΡΟΠΟ ΝΑ ΤΗΝ ΤΕΚΜΗΡΙΩΣΕΙ.

ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΤΗΣ ΓΝΩΜΗΣ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΥΣΗΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΑΠΛΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΑΛΛΑ ΣΥΝΕΧΩΣ ΝΑ ΜΕΛΕΤΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΑΚΑΛΥΨΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΒΑΔΙΖΟΥΜΕ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΣΩΣΤΟ ΔΡΟΜΟ.

ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΕΑΝ ΑΛΑΞΕΙ Ο ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ,ΟΤΙ ΜΟΡΦΗ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΘΑ ΜΗΝΕΙ Ο ΙΔΙΟΣ.

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΕΝ ΞΕΧΝΙΕΤΑΙ, ΚΑΙ ΝΑ ΞΕΧΑΣΤΕΙ ΚΑΙ ΛΙΓΟ Η ΣΠΙΘΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙ, ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΘΑ ΞΑΝΑΝΑΨΕΙ ΤΗΝ ΦΩΤΙΑ, ΟΠΩΣ ΕΓΙΝΕ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΞΥΠΝΩΝΤΑΣ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ.
ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΑΝΤΑ ΘΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ.

ΑΝΑΓΕΝΟΝΤΑΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΤΑΧΤΕΣ ΤΟΥΣ.

ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΥ ΣΥΜΕΤΕΧΕΙΣ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΟΠΙΚ.

(ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΓΙΝΕΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΚΟΥΡΑΣΤΙΚΟΣ)