- ΕΠΙΣΤΗΜΗ-ΔΙΑΣΤΗΜΑ Νο 2 - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.
quote:
Τι να πω, ρε παιδιά, δε συμμερίζομαι τον ενθουσιασμό σας.
Το Flatliners είχε μια από τις πιο πρωτότυπες ιδέες και νομίζω πως την χειρίστηκε ανόητα. Τα πράγματα που βασάνιζαν τους ήρωες μου φάνηκαν πολύ επιφανειακά. Ίσως φταίει ο μετριότατος Σουμάχερ που τη σκηνοθέτησε σαν μια ακόμα αμερικανιά. Πράγματι θυμίζει Κινγκ, αλλά όχι στα επιτυχημένα του. Μόνο εγώ το βλέπω έτσι;
Όχι βέβαια. Συμφωνώ απόλυτα σε όσα ανέφερες. Ενώ σαν ιδέα ήταν καλή, η πλοκή της ταινίας ήταν για κλάματα. Εντελώς αμερικάνικες συναισθηματικές ψευτό-ανησυχίες. Άλλωστε ο Σουμάχερ δεν ήταν αυτός που μεταμόρφωσε το "Μπάτμαν" σε τσίρκο;
Η ΙΔΕΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΠΡΩΤΟΤΥΠΗ ΘΑ ΕΙΧΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΑΝ ΕΒΓΑΖΑΝ ΜΙΑ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΤΑΙΝΙΑ ΜΕ ΑΥΤΟ ΘΕΜΑ .
ΣΥΜΦΩΝΩ ΟΤΙ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΗΤΑΝ ΠΟΛΥ ΚΑΛΥΤΕΡΗ Η ΠΛΟΚΗ ΤΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ ΑΛΛΑ
ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕ ΗΤΑΝ Η ΘΕΩΡΙΑ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΟΤΙ ΣΕ ΕΒΑΖΕ ΣΕ ΠΕΡΙΕΡΓΕΙΑ
ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΒΛΕΠΕ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ.
Το θέμα ήταν να τρομάξει εμάς, να μας ταυτίσει με ένα τέτοιο θέμα (τις μετέπειτα στιγμές του θανάτου) και όχι να ασχοληθεί με τα ψυχολογικά των πρωταγωνιστών.
Αλλά οι ταινίες που βασίστηκαν στου King τα βιβλία.. και ξέρω πως δεν θα συμφωνήσουν πολλοί μαζί μου.. νομίζω πως ήταν μέτριες και ίσως και πιο κάτω.. συγκεκριμένα μόνο μία μου άρεσε... και κάποιες άλλες που ενώ στην αρχή μου κέντρησαν το ενδιαφέρον αλλά στο τέλος δεν μου είπαν τίποτα...και δεν μιλάω για τα βιβλία φυσικά...
1900, χαίρομαι που σε βλέπω...
Φιλικά....
Η Πείρα δεν ΔΙΔΑΣΚΕΤΑΙ
Η ομορφιά απλώνεται.....
S I M O R I L .......
Να'σαι καλά. Κι εγώ χαιρομαι όταν σε βλέπω. Δεν εμφανίζεσαι και συχνά...
Θα συμφωνήσω οτι πολλές ταινίες του King ήταν μαύρα χάλια. Αλλά υπαρχουν και φωτεινότατες εξαιρέσεις.
Από τις πιο αγαπημένες μου ταινίες το Stand by me και το αριστούργημα The Shawshank Redemption. Φυσικά το Shining του Kubrick αλλά και το Green Mile.
Όσο για το Flatliners, είχε καλούς ηθοποιούς, ωραίο και πρωτοτυπο σενάριο, αλλά η σκηνοθεσία μέτρια. Και δε πιστεύω οτι έχει να κάνει με το οτι ήταν παλιά. Το μόνο που έχει αλλάξει τώρα είναι οτι καποιοι σκηνοθέτες προσπαθουν να καλύψουν την ανικανότητά τους φορτώνοντας την ταινία με εφε.

Tον ψίθυρο των άστρων
έπιασε η γκλάβα μου...
Αρμονία και χάος
Όσο για τον King, ναι, μου θύμισες ακόμα δύο που μου άρεσαν πολύ
Να σαι καλα!!!!!!!!!!!
Η Πείρα δεν ΔΙΔΑΣΚΕΤΑΙ
Η ομορφιά απλώνεται.....
S I M O R I L .......
Α, και το Ρίτα Χέϊγουωρθ: Η έξοδος, του King δεν ήταν; Άψογη ταινία.
quote:Χαχαχαχα!!!
Το The Shawshank Redemption δεν μπορώ να θυμηθώ ποιο είναι.
Α, και το Ρίτα Χέϊγουωρθ: Η έξοδος, του King δεν ήταν; Άψογη ταινία.
Συγγνώμη παιδια, αλλά προτιμώ τους αυθεντικους τιτλους των ταινιών
γιατι συνήθως οι ελληνικοι είναι τρεις λαλουν και δυο χορεύουν.
Όντως και το Christine ήταν καλό! Η cult ταινία των ροκαμπιλάδων!

Tον ψίθυρο των άστρων
έπιασε η γκλάβα μου...
Αρμονία και χάος
Edited by - 1900 on 22/02/2005 12:43:57
και μια και λέμε για τους Flatliners...
μια αγαπημένη μου φράση από κει...
"It was... it were as if we felt no fear, as if we were already dead and had nothing to lose by dying. Or perhaps it was because we lived life so well and loved life so much that we imagined ourselves immortal, overwhelming the powers that be with the force of our passion for science. Or maybe we were just fuked in the head."
G.

1899 αλήθειες + 1 ψέμμα...
quote:
Χαχαχαχα!!! Μόνος σου το είπες! Το "Shawshank Redemption" είναι το "Τελευταία έξοδος:Ριτα Χέιγουορθ"
Και εγώ τους ξένους τίτλους προτιμώ, αλλά αυτόν δεν τον ήξερα.
ε, καλά... όλοι το παθαίνουμε που και που...![]()
![]()

1899 αλήθειες + 1 ψέμμα...
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()