- Ο Εξορκισμός της 'Εμιλι Ρόουζ - - Κινηματογράφος -
Θυμάμαι να φοβήθηκα περισσότερο με τον εξορκιστή.
Δεν φοβήθηκα με αυτή την ταινία. Ίσως γιατί ξέραμε, από την αρχή, το τέλος.
Πιο πολύ φοβόμουν με αυτά που συμβαίνανε στην δικηγόρο και στον παπά, παρά με την υπόθεση.
Μάλλον, η ταινία ήθελε να προβληματίσει και όχι να φοβίσει.
Εγώ δεν εντυπωσιάστηκα.
..Learn to listen and you will learn to learn...
Δεν την βρήκα ιδιαίτερα τρομακτική πέρα από 2-3 σκηνές που ομολογώ οτι τρόμαξα...
Πάντως, επειδή το ανέφερε η αγαπητή Bizarre, στον Εξορκιστή δεν είχα τρομάξει καθόλου...
Ο εξορκισμός της Emily Rose πάντως μου άρεσε γιατί ο σκηνοθέτης δεν έδωσε την δική του, προσωπική χροιά.
Θέλω να πώ πως έγκειται στην αντίληψη του καθενός μας να κρίνει αν η κοπέλα ήταν δαιμονισμένη ή άρρωστη.
Πάντως, δε μετανιώνω για τον χρόνο που σπατάλησα βλέποντας την.

In anticipation of my resurrection...

"ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΤΟ ΜΑΤΙ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΦΩΣ"
Για να είμαι ειλικρινής, αγαπητέ/ή suspiria, εγώ δεν κατάλαβα κάτι τέτοιο, οτι δηλαδή το θέμα έκλινε πρός τη μία πλευρά ή την άλλη.
Εξάλλου, δεν ήταν ξεκάθαρο αν η δικηγόρος είχε όντως μεταφυσικές εμπειρίες.
Ίσως να ήταν και στην φαντασία της, σωστά?

In anticipation of my resurrection...
quote:
Εξάλλου, δεν ήταν ξεκάθαρο αν η δικηγόρος είχε όντως μεταφυσικές εμπειρίες.
Ίσως να ήταν και στην φαντασία της, σωστά?
Λαθος κατα την γνωμη μου.Και αυτο γιατι ναι μεν η ταινια δεν εδινε σαφεις απαντησεις ομως εδειχνε ωραιοποιημενες τις μεταφυσικες εμπειριες της δικηγορου(π.χ. στην σκηνη που βρηκε το μενταγιον στον δρομο)αλλα και τον πατερ κατηγορουμενο οτι ητανε ενας υπερμαχος της αληθειας που δεν λογαριαζε την ελευθερια του.
Αντιθετως η πλευρα της λογικης ητανε αποτομη,ψυχρη και απολυτη.
Δεν λεω,δικαιωμα του καθενος να πιστευει οτι θελει,απλα μου φανηκε οτι η ταινια πηρε το μερος κατα καποιο τροπο του καθολικισμου...
The road of salvation begins tonight.. Right now..
ΜΙΑ ΣΥΝΘΕΣΗ-ΤΡΑΓΟΥΔΙ-ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΠΛΑΝΗΤΗ ΤΟΥ ΗΛΙΑΚΟΥ ΜΑΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ-ΕΚΤΟΣ ΤΗΣ ΓΗΣ-.ΟΛΟΙ ΕΧΟΥΜΕ ΑΚΟΥΣΤΑ ΤΑ ΠΕΡΙ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΗΣ ΔΟΜΗΣ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ.ΠΗΡΑ ΛΟΙΠΟΝ ΤΗΝ ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΕΝΟΣ ΠΛΑΝΗΤΗ,Π.Χ ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΚΑΙ ΜΕ ΚΑΠΟΙΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΩΔΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ-ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΑΚΟΥΣΤΑ ΤΟΝ ΜΕΓΑΛΟ ΞΕΝΑΚΗ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΤΑ ΕΙΧΕ ΚΑΝΕΙ ΠΡΩΤΟΣ ΑΥΤΑ ΙΣΩΣ ΜΕ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΚΑΛΥΤΕΡΑ-ΜΕΤΑΤΡΕΠΩ ΤΟ ΚΑΘΕ ΓΡΑΜΜΑ ΣΤΟΝ ΑΝΑΛΟΓΟ ΑΡΙΘΜΟ Π.Χ ΤΟ Α ΤΑΔΕ ΑΡΙΘΜΟΣ,ΤΟ Φ ΤΑΔΕ Κ.Ο.Κ...ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΑΡΙΘΜΟ ΤΟ Ν ΜΕΤΑΤΡΕΠΩ ΠΑΡΟΜΟΙΟΣ ΣΕ ΝΟΤΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΟΛΟ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΒΓΑΖΩ ΜΙΑ ΜΕΛΩΔΙΑ.ΕΑΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΩ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΒΑΖΩ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΟΠΩΣ ΤΗ ΔΙΑΜΕΤΡΟ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΕΣΗ ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ.ΤΕΛΟΣΠΑΝΤΩΝ ΦΙΛΟΙ,ΦΙΛΕΣ ΕΜΕΙΝΑ ΕΚΠΛΗΚΤΟΣ ΜΕ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ.ΜΕΛΩΔΙΕΣ ΜΕ ΑΡΜΟΝΙΑ,ΣΥΝΩΧΗ,ΟΧΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΠΑΝΩ ΣΕ ΚΛΙΜΑΚΑ.ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΗΤΑΝ ΠΡΩΤΟΦΑΝΕΣ.ΥΠΟΨΗΝ ΜΟΝΟ ΜΕ ΣΥΜΦΩΝΗΚΑ ΟΡΓΑΝΑ Π.Χ ΒΙΟΛΙΑ,ΦΩΝΕΣ,ΚΡΟΥΣΤΑ,ΠΝΕΥΣΤΑ Κ.ΛΠ
ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΣΑΣ.
ΦΙΛΙΚΑ
Αν δεν ακούσουμε, προφανώς δεν μπορούμε να εκφέρουμε γνώμη. Τουλάχιστον οι μη γνωρίζοντες..
--
Στράτος. Ετσι απλά.
έστω δώσε μας τις νότες (μελωδία) που προκύπτουν.
Κάποιοι κάτι ξέρουμε από μουσική...
Ευκαιρία να ξεσκονίσω και λίγο το synthesizer...
Καλό θα ήταν να αναπτύξεις και την μέθοδο με την οποία φτάνεις στο αποτέλεσμα.
Θα μπορούσαμε να κάνουμε το ίδιο και με άλλες Ελληνικές λέξεις.
Το ότι το αποτέλεσμα ήταν Πρωτοφανές , προσωπικά δεν μου κάνει εντύπωση , γιατί είναι γνωστό πως και η Ελληνική (αρχαία) γλώσσα και η μουσική είναι βασισμένες στα μαθηματικά.
Κάθε νότα αντιστοιχεί σε κάποια συχνότητα και κάθε ημιτόνιο από το επόμενο έχει ακριβώς την ίδια διαφορά (συχνότητας).
Προσοχή. Άλλο μαθηματικό αποτέλεσμα δίνει η λέξη γνώση (νεοελληνικά) και άλλο η γνώσις (Αρχαιοελληνικά).
γνώσις = 1069 , γνώση = 1061
http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?whichpage=1&ARCHIVEVIEW=&TOPIC_ID=1996

Μήπως το θέμα ταιριάζει καλύτερα στο
.-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
Αρχαίοι Πολιτισμοί - Θρησκείες - Μυθολογίες - Συμβολολογία ;
Δεν θεωρώ το θέμα - ανεξήγητο φαινόμενο για να εντάσεται στο
.-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.
Ανεξήγητα Φαινόμενα - Θεωρίες συνομωσιών - U.F.O. - Επιστημονική Φαντασία - Προφητείες ...
Το ΜΟΘΣΙΚΗ είναι ΜΟΥΣΙΚΗ;
Φιλικά

Edited by - Anounakis on 10/10/2003 17:33:12
ΦΙΛΙΚΑ