- Ο Νονός ….(και περί ονοματολογίας) - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.
Φυσικά.... δέχτηκα..
Θα ήθελα να ρωτήσω μερικά πράγματα όσο το τι ακριβώς σημαίνει να είσαι Νονός (πνευματικός πατέρας.) ποια η δυναμική …και ο πιθανών σύνδεσμος που δημιουργείς με το πνευματικό σου παιδι…
Καθώς και μερικές πληροφορίες για το τελετουργικό (όσο αφορά την Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία) …
Μια άλλη μου απορία είναι σχετικά με την ονοματολογία…
Εάν διαλέγω εγώ το όνομα τυχαία η σύμφωνα με ιδιαίτερους κανονισμούς…? Και πως δίνανε ονόματα στην αρχαία Ελλάδα ..
Ευχαριστώ..
..να μην το ξεχάσω για ρίξτε και καμία ιδέα για γυναικεία ονόματα..![]()
Γιώργος.![]()
..the Godfather…![]()
μέχρι τα 7 περίπου δεν έχεις κανένα πνευματικό σύνδεσμο... ο μόνος σύνδεσμος ξεκινάει από τα extraterrestrial figures + games... άντε και κανά φιλί για το 50άρικο... μετά τα 7 εφτά, θα σου πω όταν ενημερωθώ !
πάντως, τώρα τελευταία ο δικός μου που είναι Α Γ Α Π Η Μ Ε Ν Ο Σ μου (και 7 ετών )ξεκίνησε να κάνει ερωτήσεις του στυλ "γιατι κερδίζει σε όλες τις ιστορίες το καλό" "γιατι και ποτε θα πεθανει ο ήλιος κ.α." είναι απολαυστικός ! μαλλον αρχίζει να αποδίδει η πρότερη υποδομή για τον πνευματικό σύνδεσμο...
αυτά για την ώρα ! byeeeeeeeeee
Κανεις δεν εμαθε σκοποβολη πυροβωλοντας το κεφαλι του
Πραγματικά κι εγώ θα ήθελα να ξέρω περισσότερα γιαυτήν την πρώτη τελετή θρησκευτικής μύησης που συμβαίνει στη ζωή μας. Και που ακόμη κι αν δεν είμαστε λάτρες του χριστιανικού εθιμοτυπικού (και ίσως να μεγαλώνουμε κάποια στιγμή ρωτώντας γιατί μας βαφτίσανε χριστιανούς χωρίς να μας ρωτήσουνε), δεν παύει να μας συνδέει με ένα πολύ σημαντικό ένδυμα που κουβαλάμε σε όλη μας τη ζωή: Το όνομά μας.
Ενα ένδυμα, πάνω στο οποίο καθρεφτίζουμε κάθε στιγμή το Εγώ μας, απαντώντας στο ερώτημα "ποιος είμαι;" - " είμαι η Αμαλία" και το όνομα αυτό, φορτίζεται αρνητικά και θετικά με κάθε πτυχή της προσωπικότητά μας σε πρώτη βάση, αλλά και αποτελεί το όχημα του εξερευνητή στο πεδίο του ΕΙΜΑΙ ή ΥΠΑΡΧΩ. Δεν μπορεί λοιπόν, παρά να έχει μεγάλη σημασία, τουλάχιστον για την τώρα ζωή μας, αν όχι για προηγούμενες, αφού κάποιοι λόγοι θα πρέπει να υπάρχουν για την επιλογή του ατόμου που θα μας δώσει τη βάπτιση.
Και φτάνουμε στο σημείο αυτό, στη σχέσης μας με το νονό ή τη νονά μας. Και στους όρους "πνευματικός πατέρας" και "πνευματικό παιδί", σχέση η οποία δίδεται από τη Χριστιανική θρησκεία, αλλά υφίσταται και σε άλλα μυητικά μυστήρια, μεταξύ του δασκάλου και του μαθητή, σε κάπως πιο ουσιώδες επίπεδο, όταν μιλάμε δηλαδή για εσωτερικές σχέσεις μαθητείας. Εκεί ο "πνευματικός πατέρας" θα είναι αυτός ο οποίος θα σταθεί άγρυπνος δίπλα στο μαθητή, παρατηρώντας τον ήχο που κάνει ο ύπνος της ψυχής του και θα περιμένει με υπομονή την αφύπνυσή της.
Σχετικά πάντως με το όνομα, μου άρεσε το "Αριάδνη" που σου πρότεινε η Κάτια. Επίσης μου αρέσει το "Εκάβη", το "Ευριδίκη", το "Νεφέλη", το "Νιόβη" κι επίσης πολύ ωραίο όνομα για να βαφτίσεις την μικρούλα είναι το ΑΜΑΛΙΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ!!!!!!!!!!!!![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
αυτή...που τα κατάφερε!
κάνε κλικ!
Π.χ αν οι κουμπαροι σου θελουν να ονομασουν το κοριτσι Σοφια και εσενα σου εχει κατσει για τον α η τον β λογο το Αρτεμις ,και την στιγμη που ρωτησει ο παπας ποιο ειναι το ονομα του παιδιου και πεις Αρτεμις δεν μπορει κανεις μετα να το αλλαξει.
Το παιδι ονομαζεται πλεον Αρτεμις και οχι Σοφια.
Ελπιζω να σε βοηθησα λιγο οσο αφορα το θεμα της ονομασιας του παιδιου.
Καλο σας βραδυ και καλη εβδομαδα.
Edited by - Το ξωτικό on 13/01/2004 01:18:25
ΕΓΩ ΑΠΛΑ ΘΑ ΠΩ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΟ ΝΑ ΕΡΘΕΙ Η ΣΤΙΓΜΗ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΑΥΤΗ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΕΥΛΟΓΙΑ!
Η ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΜΑΣ ΜΑΣ ΔΙΔΑΣΚΕΙ ΟΤΙ ΤΟ ΝΑ ΒΑΦΤΙΣΕΙΣ ΕΝΑ ΠΑΙΔΙ ΕΙΝΑΙ ΕΥΛΟΓΙΑ ΓΙΑΤΙ ΓΙΝΕΣΑΙ ΑΥΤΟΜΑΤΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΣ ΠΑΤΕΡΑΣ.
ΝΟΝΟΣ ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΝΑ ΤΟΥ ΠΗΓΑΙΝΕΙΣ ΔΩΡΑ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ,ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΣΧΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥ ΔΙΝΕΙΣ ΛΕΦΤΑ.
ΝΟΝΟΣ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟ ΠΑΙΔΙ,ΝΑ ΤΟ ΒΛΕΠΕΙΣ ΝΑ ΜΕΓΑΛΩΝΕΙ ΚΑΙ ΟΠΟΤΕ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟ ΣΚΟΥΝΤΑΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΣΩΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΧΩΡΙΣ ΒΕΒΑΙΑ ΑΥΤΟ ΝΑ ΣΗΜΑΝΕΙ ΟΤΙ ΤΟΥ ΕΤΟΙΜΑΖΕΙΣ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ,ΑΠΛΑ ΕΙΣΑΙ ΕΚΕΙ ΔΙΠΛΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΣΗΚΩΣΕΙΣ ΑΜΑ ΠΕΣΕΙ,ΝΑ ΤΟΥ ΣΚΟΥΠΙΣΕΙΣ ΤΑ ΑΙΜΑΤΑ,ΝΑ ΤΟ ΦΙΛΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΧΕΡΙ ΒΟΗΘΟΝΤΑΣ ΤΟ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ..
ΕΓΩ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΕΤΣΙ ΤΟ ΘΕΩΡΩ!ΚΑΙ ΕΛΠΙΖΩ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΝΑ ΑΞΙΩΘΩ ΝΑ ΒΑΦΤΙΣΩ ΕΝΑ ΑΓΓΕΛΑΚΙ...
ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ,...
ΦΙΛΙΚΑ

Alma Libre....
quote:
βρε γιώργη, τόση ενασχόληση με παιδιά, μπας και σε γυροφέρνει... να γίνεις μπαμπάς ...?
φυσικά αγαπητέ μου λατρευω τα παιδιά ..και σκοπευω να γινω (χαζο) μπαμπας.. (big time..)![]()
![]()
quote:
υπαρχει βιβλιο με αρχαια ονοματα
αψογα...τίτλος και εκδοση.....?
μια απορεία ...μπορείς να δωσεις 2 ονόματα..? Ας πούμε Μαρία , Αιγλη..![]()
χμ.. και κανενα ιστορικό στοιχείο ..? απο που προέρχετε η παράδοση του Νονού..?
Γιώργος![]()
... μια φορά ειπα να περάσω απο το Athens και ειναι κλειστός ο Τεχνοχώρος gamoto...![]()
Χμ.. αυτά όσο αφορά το τυπικό… ευχαριστώ τον φίλο Schwabe
quote:
Τι λέει η επίσημη θέση ως προς την βάπτιση?«Με το Βάπτισμα γίνεται η μύηση στο Χριστό και στην Εκκλησία. Συνήθως γίνεται στην παιδική ηλικία.
Ο ιερέας βυθίζει το παιδί τρεις φορές στο νερό, μία στο όνομα του Πατρός, μία στο όνομα του Υιού και μία στο όνομα του Αγίου Πνεύματος.
Αυτή η κίνηση του βυθίσματος, συμβολίζει την τριήμερη ταφή και ανάσταση του Κυρίου.
Συμβολίζει όμως και τον θάνατο του παλαιού ανθρώπου και την ανάσταση και γέννηση του καινούργιου στο καινούργιο Βασίλειο του Θεού.»
Στην συνέχεια, θα ζητηθεί από τον ανάδοχο να ΑΠΟΤΑΞΕΙ ΤΟΝ ΣΑΤΑΝΑ, να τον διώξει φυσώντας τρεις φορές (!!), και έτσι λαμβάνει το άμοιρο το βρέφος το νέο του όνομα….
Ξέρει κανείς πως δίνανε ονόματα στην αρχαία Ελλάδα..? και από που προέρχεται
η παράδοση του Νονού..?
Γιώργος![]()
χμ και εαν ο νονός ειναι chaos magician....will find out soon…![]()
quote:
χμ και εαν ο νονός ειναι chaos magician....
Τίποτε δεν είναι έξω από τη δημιουργία.
Να 'σαι καλά και με το καλό!
(Πάντως το θέμα είναι βαθύτατα εσωτερικό, ίσως να έπρεπε ν' ανήκει σε άλλο Φόρουμ
)

"Virtus Junxit Mors Non Separabit" (Whom virtue unites, death will not separate)
Edited by - Zadok on 12/02/2004 15:43:53
quote:
Τίποτε δεν είναι έξω από τη δημιουργία.
Δεν αμφιβάλω ..
To θέμα αγαπητή μου είναι αν Λειτουργεί (και πώς) μέσα στην Δημιουργία … ![]()
.... τα παιδιά είναι δημιουργία .. και έχω την Λειτουργία να δώσω ένα όνομα σε ένα από αυτά….
Χμ.. λες η λειτουργία του να επηρεαστεί από το όνομα που θα του δώσω…?
quote:
Πάντως το θέμα είναι βαθύτατα εσωτερικό, ίσως να έπρεπε ν' ανήκει σε άλλο Φόρουμ
λες..?![]()
Γιώργος![]()
...χαζό-Νονός to be...![]()
Σίγουρα θα επηρεαστεί πάντως η μικρή δημιουργία απ' το όνομα.
Τη δική μου τη λένε "Ανδρονίκη" (για να καταλάβεις τί έχει να γίνει...)
Λέω, λέω, χαζο-νονέ to be... Μέγα μυστήριον!

"Virtus Junxit Mors Non Separabit" (Whom virtue unites, death will not separate)
quote:
Προσωπικά λέω ότι η δημιουργία είναι ένα σύνολο όπου τα πάντα λειτουργούν για τον ίδιο σκοπό, ότι <-φορά-> και να έχουν, τα επιμέρους μόνον επηρεάζονται...
Από την εμπειρία μου ... αν δεν έχεις τις σωστές φόρμουλες (ίσως και όνομα..?
) απλά σε κάποιο σημείο παύεις να λειτουργείς … βρίσκεσαι σε αδιέξοδο…
Λες και οι δεινόσαυροι να είχαν ονόματα..?
Γιώργος![]()
.. είναι πονηρός…![]()
(αστειεύομαι)
Πάντως εσύ (Γιώργος) τον καμάκωσες το δράκο!!!

quote:Δε ξέρω γιατί αλλα μου 'ρχεται στο μυαλό Ιταλία!...
και από που προέρχεται
η παράδοση του Νονού..?