ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- XA - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.

- XA - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.

Αίολος30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
01/07/2012, 17:28:03
Πολύ καλό ΝΙΚ! Δυστυχώς όμως, τα γράσσα δεν βγαίνουν εύκολα...

01/07/2012, 19:41:51
Η χρυση αυγη,υπαρχει για εναν λογο,την ανεξελεκτη λαθρομεταναστευση στη χωρα μας.Πολλοι νομιζουν οτι η χρυση αυγη,θελει να λυθει το θεμα.Η αληθεια ομως ειναι,οτι προς το παρον,η χρυση αυγη βολευεται με το να γινει καθε γωνια της ελλαδας ενας παντελεημωνας.Τοτε η χρυση αυγη θα παρει ποσοστα κανταφι και σανταμ χουσειν.....
Φυσικα αυτα ισχυουν για την ηγεσια και οχι τον απλο ψηφοφορο.
01/07/2012, 19:46:06
quote:
Παρακαλώ διαβάστε προσεκτικά,πολύ προσεκτικά,το κατωτέρω άρθρο.

θα ήθελα να ακούσω,όλους τους θολοκουλτουριάρηδες της παρέας μας,μετα την ανάγνωση.

http://www.katohika.gr/2012/06/blog-post_7444.html

Να πώ και γώ με την σειρά μου,οτι έχω συγγενή που υποστηρίζει την χρυσή αυγή και είναι ανοιχτόμυαλο άτομο.Στις συζητήσεις μας,μου έλεγε οτι η χούντα που μας έμαθαν στο σχολείο είναι κανονικό παραμύθι και οτι τα γεγονότα στο πολυτεχνείο δεν έγιναν έτσι όπως τα γνωρίζουμε.Ως έναν βαθμό με έπεισε.Συμφωνώ οτι η ιστορία δεν γίνεται να είναι ΑΚΡΙΒΩΣ έτσι όπως μας την δίδαξαν γιατί πολύ απλά την έγραψε η πλευρά των νικητών.Απο την άλλη όμως δεν είναι άσπρο μαύρο.Είναι αδύνατον όπως και να το κάνουμε να υπερισχύει η μία πλευρά με 100% δίκιο και άλλη να έχει όλο το άδικο.

Δέχομαι οτι η οργάνωση της χα έχει μερικές καλές θέσεις,αλλα έχω την αίσθηση οτι είναι επικύνδυνη και ότι θα κάνει περισσότερο κακό παρά καλό,άποψή μου αυτή.Επίσης δέχομαι οτι εν ενεργεία δημοκρατία που έχουμε,είναι προβληματική,αλλα επίσης λιγότερη επικύνδυνη για όλους μας.

01/07/2012, 19:48:40
skartados

quote:
Η χρυση αυγη,υπαρχει για εναν λογο,την ανεξελεκτη λαθρομεταναστευση στη χωρα μας.Πολλοι νομιζουν οτι η χρυση αυγη,θελει να λυθει το θεμα.Η αληθεια ομως ειναι,οτι προς το παρον,η χρυση αυγη βολευεται με το να γινει καθε γωνια της ελλαδας ενας παντελεημωνας.Τοτε η χρυση αυγη θα παρει ποσοστα κανταφι και σανταμ χουσειν.....
Φυσικα αυτα ισχυουν για την ηγεσια και οχι τον απλο ψηφοφορο.

Καλώς τον ΠΑΟΚΤζΗ του φόρουμ,θυμάμαι που μου το είχες αναφέρει αυτό παλαιότερα.Ειλικρινά πολύ εύστοχη παρατήρηση.

Edited by - alex22 on 01/07/2012 19:49:02

01/07/2012, 19:50:07
Τι θ' ακούσουμε ακόμη!

Η Χρυσή Αυγή είναι η σύνθεση των εθνικιστικών ομάδων και κινημάτων που εμφανίστηκαν τη δεκαετία του '70, τότε που δεν υπήρχαν λαθρομετανάστες, υπήρχαν όμως πουλημένοι πολιτικοί.

Εγώ προσωπικά θα προτιμούσα να μην χρειαζόταν η Χρυσή Αυγή στο πολιτικό σκηνικό. Γιατί, σε μια τέτοια περίπτωση, αυτό θα σήμαινε πως θα είχαμε μια Ελλάδα ανεξάρτητη, ισχυρή, οικονομικά αυτάρκη, με ένα λαό που θα ευημερούσε και με ένα πολιτικό σύστημα που θα είχε σαν πρώτο του μέλημα το συμφέρον του έθνους και της πατρίδας και όχι την τσέπη του και την καρέκλα του. Τότε, πράγματι, η Χρυσή Αυγή ή οποιοσδήποτε άλλος εθνικιστικός φορέας δεν θα είχε λόγο ύπαρξης.

Δυστυχώς όμως για τους παλαιοκομματικούς, όλα τα παραπάνω μόνον οι εθνικιστές μπορούν να τα κάνουν, όπως έδειξε και η Ιστορία.

macedon

01/07/2012, 19:56:06
alex22

quote:
Δέχομαι οτι η οργάνωση της χα έχει μερικές καλές θέσεις

Ποιές ακριβώς θέσεις της ΧΑ βρίσκεις "καλές" και ποιές "κακές";

quote:
αλλα έχω την αίσθηση οτι είναι επικύνδυνη

Για ποιούς; Με ποιον τρόπο;

quote:
και ότι θα κάνει περισσότερο κακό παρά καλό

Σε ποιούς; Με ποιον τρόπο;

quote:
Επίσης δέχομαι οτι εν ενεργεία δημοκρατία που έχουμε,είναι προβληματική,αλλα επίσης λιγότερη επικύνδυνη για όλους μας.

"Από κανένα άλλο πολίτευμα δεν γεννιέται η τυρανία παρά μόνον από τη δημοκρατία", έλεγε ο Πλάτωνας. Κι αυτό γιατί την τυρανία της δημοκρατίας όχι μόνον δύσκολα την αναγνωρίζει κανείς, αλλά τον έχουν πείσει πως είναι απαραίτητη!

Φυσικά, "για να είναι η Ελλάδα στα χάλια που είναι σήμερα, πάει να πει πως οι σημερινοί Έλληνες είστε οι χειρότεροι που περάσανε ποτέ από δω" είχε πει κάποιος άλλος, να μη σε μπερδεύω με ονόματα τώρα...

macedon

01/07/2012, 20:28:05
quote:
Ποιές ακριβώς θέσεις της ΧΑ βρίσκεις "καλές" και ποιές "κακές";

Π.χ. μου αρέσει η θέση της οργάνωσης σχετικά με την πληρωμή τους,που λένε οτι θα παίρνουν χίλια ευρώ και όχι τα εκατοντάδες χιλιάδες(και λίγα λέω) που παίρνουν αυτοί που είναι τώρα.Η εκμετάλευση κυρίως των πόρων που περιέχει η Ελλάδα.Είναι φανερό οτι στοχεύουν στην ανάπτυξη της χώρα με παραγωγή προς τα μέσα,όπως έκανε ο παπαδόπουλος.Αυτό μου αρέσει μπορώ να πώ.Οι θέσεις που δεν μου αρέσουν και τις θεωρώ κακές,είναι η αίσθηση του φόβου που θα δημιουργείται στους πολίτες για τυχόν παραβίαση των νόμων που ΑΥΤΟΙ(το τονίζω αυτό,αυτοί και ΟΧΙ ΕΜΕΙΣ) θα έχουν επιβάλει.Γενικότερα η θέση τους στα ανθρώπινα δικαιώματα είναι το μεγαλύτερο αγκάθι.Ο περιορισμός της ελευθερίας.

quote:
Για ποιούς; Με ποιον τρόπο;

Θεωρώ οτι είναι επικύνδυνες γενικότερα για τον άνθρωπο τέτοιου τύπου οργανώσεις.Γιατί κυριαρχεί έντονα το στοιχείο των ενστίκτων.Απο κεί και πέρα ο καθένας καταλαβαίνει.

quote:
Σε ποιούς; Με ποιον τρόπο;

Σε όλους μας.

quote:
"Από κανένα άλλο πολίτευμα δεν γεννιέται η τυρανία παρά μόνον από τη δημοκρατία", έλεγε ο Πλάτωνας.

Είναι αλήθεια αυτό,συμβαίνει λόγω της ελεύθερης βούλησης που δίνει η δημοκρατία.Ανοίγεις ένα μεγάλο θέμα με αυτήν την δήλωση.Ελευθερη βούληση λοιπόν.

quote:
Φυσικά, "για να είναι η Ελλάδα στα χάλια που είναι σήμερα, πάει να πει πως οι σημερινοί Έλληνες είστε οι χειρότεροι που περάσανε ποτέ από δω" είχε πει κάποιος άλλος, να μη σε μπερδεύω με ονόματα τώρα...

Δεν θα διαφωνίσω.

01/07/2012, 20:56:48
alex22

quote:
Οι θέσεις που δεν μου αρέσουν και τις θεωρώ κακές,είναι η αίσθηση του φόβου που θα δημιουργείται στους πολίτες για τυχόν παραβίαση των νόμων που ΑΥΤΟΙ(το τονίζω αυτό,αυτοί και ΟΧΙ ΕΜΕΙΣ) θα έχουν επιβάλει.

Πού ακριβώς διάβασες τις θέσεις αυτές;

quote:
Γενικότερα η θέση τους στα ανθρώπινα δικαιώματα είναι το μεγαλύτερο αγκάθι.

quote:
Ο περιορισμός της ελευθερίας.

Πού ακριβώς διάβασες τη θέση αυτή;

quote:
Θεωρώ οτι είναι επικύνδυνες γενικότερα για τον άνθρωπο τέτοιου τύπου οργανώσεις.

Ποιού ακριβώς τύπου οργανώσεις εννοείς; Και με ποιον τρόπο είναι επικίνδυνες γενικότερα για τον άνθρωπο;

quote:
Σε όλους μας.

Σε ολους σας, σύμφωνοι, αλλά με ποιον τρόπο θα κάνει περισσότερο κακό παρά καλό;

Θα βοηθούσε αν τεκμηρίωνες, έστω ελάχιστα, αυτά που λες...

macedon

01/07/2012, 21:34:06
quote:

Ρε εσύ macedon,τί περιμένεις τώρα? Να αναρτήσουν κάπου αυτά που λέω? Να τα λένε μήπως και οι ίδιοι?Αν το κάνουν αυτό,τότε κανείς δεν θα τους ψηφίσει,όπως και δε θα ψήφιζε κανείς αυτούς που ψήφισε αν γνώριζε τις άλλες θέσεις τους.Το γνωστό οτι υποσχόμαστε όλα τα καλά και τα κακά δεν τα λέμε κάν.ΔΕΝ τα διάβασα κάπου αυτά ούτε μου τα είπε κάποιος,απλά είναι τα συμπερασματά μου.

quote:
Πού ακριβώς διάβασες τη θέση αυτή;

Για τον περιορισμό της ελευθερίας,έχω να πώ οτι σε ένα τέτοιο καθεστώς είναι κάτι το φυσιολογικό....Σύμφωνα με την ιδεολογία τους,ο αρχηγός της ομάδας είναι η αντανάκλαση όλων των άλλων ανθρώπων,ό,τι αποφασίζει αυτός θα πρέπει οι άλλοι να το δεχτούν ώς δική τους απόφαση.Αυτό το πράγμα για μένα είναι λάθος και δεν ισχύει έτσι όπως το θέτουν.

quote:
Ποιού ακριβώς τύπου οργανώσεις εννοείς; Και με ποιον τρόπο είναι επικίνδυνες γενικότερα για τον άνθρωπο;

Βλέπε χίτλερ και ναζισμό.Μπορείς να πείς οτι δεν έχει καμία σχέση με τον χίτλερ η οργάνωση αλλα τα δεδομένα άλλα λένε και είναι προφανέστατο σε όλους μας.

quote:
Σε ολους σας, σύμφωνοι, αλλά με ποιον τρόπο θα κάνει περισσότερο κακό παρά καλό;

Θα βοηθούσε αν τεκμηρίωνες, έστω ελάχιστα, αυτά που λες...

Θα κάνει καλό στην οικονομία,αυτό το πιστεύω.Θα κάνει κακό στον Ελληνα γιατί θα τον καταπιέσει.Θα είναι σαν ρομπότ.Δίκοπο μαχαίρι.

Αυτό είναι το σκεπτικό μου και όχι δεν το διάβασα απο κάπου.Για σένα φίλε,αν κάτι δεν έχει γραφτεί δεν είναι αληθινό,τουλάχιστον αυτό δείχνεις με την στάση σου.Δεδομένα,στοιχεία,αποδείξεις.Ο κόσμος δεν είναι μόνο αυτά macedon,είναι και συναισθήματα ξέρεις.Μέσα απο αυτά βλέπεις την όλη εικόνα για κάτι.Τέλος πάντων.

01/07/2012, 22:59:54
quote:
Ρε εσύ macedon,τί περιμένεις τώρα? Να αναρτήσουν κάπου αυτά που λέω? Να τα λένε μήπως και οι ίδιοι?Αν το κάνουν αυτό,τότε κανείς δεν θα τους ψηφίσει,όπως και δε θα ψήφιζε κανείς αυτούς που ψήφισε αν γνώριζε τις άλλες θέσεις τους.Το γνωστό οτι υποσχόμαστε όλα τα καλά και τα κακά δεν τα λέμε κάν.ΔΕΝ τα διάβασα κάπου αυτά ούτε μου τα είπε κάποιος,απλά είναι τα συμπερασματά μου.
quote:
Για τον περιορισμό της ελευθερίας,έχω να πώ οτι σε ένα τέτοιο καθεστώς είναι κάτι το φυσιολογικό....Σύμφωνα με την ιδεολογία τους,ο αρχηγός της ομάδας είναι η αντανάκλαση όλων των άλλων ανθρώπων,ό,τι αποφασίζει αυτός θα πρέπει οι άλλοι να το δεχτούν ώς δική τους απόφαση.Αυτό το πράγμα για μένα είναι λάθος και δεν ισχύει έτσι όπως το θέτουν.

ΦΑ-ΝΤΑ-ΣΙ-Ω-ΣΕΙΣ
σωστά το συλλάβισα;