ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Καλλιέργεια διχόνοιας - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.

- Καλλιέργεια διχόνοιας - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.

DAGON8 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/1
DAGONΜέλος
30/08/2003, 11:25:27
Πιστεύω ότι είναι ένα θέμα που μας αφορά όλους. Ένα θέμα που δεν προέκυψε αλλά προκλήθεικε-κατ εμέ. Αναφέρομαι στις ΠΑΝΤΑ συνειδητές ενέργειες κάποιων προκειμένου να μας διασπάσουν.

Η αρχή έγινε πριν πολλά χρόνια, όταν ξαφνικά βγήκαν στην φόρα τα λεγόμενα "ποντιακά" ανέκδοτα. Ξέρετε, του τύπου "...Ήταν ένας Πόντιος..."Έτσι υποσυνείδητα μας περάσανε ότι οι Πόντιοι είναι αφελείς, αστείοι κλπ. Η υποτίμησή μας προς τους Βλάχους βέβαια ήταν πάντοτε έκδηλη.

Σήμερα όμως αυτό το αίσχος συνεχίζεται. Μας πασάρουν ότι οι Κύπριοι δεν είναι αδέρφια μας και δεν πονάνε για την Ελλάδα. Καλλιεργούν την αντίληψη ότι οι Ηπειρώτες είναι Αλβανοί.
Και το πιο εμφανές: μέσω του ποδοσφαίρου καλλιεργούν την διχόνοια μεταξύ Θεσσαλονίκης-Αθήνας. Τα αδέρφια μας από την Θεσσαλονίκη ξαφνικά τα βγάλαμε...Βούλγαρους.

Και ερωτώ:αυτά είναι τυχαία? Κι αν τέλος πάντων είναι συμπτώσεις(όσο κι αν προσπαθώ, αδυνατώ να το πιστέψω) γίνεται να επιτέπουμε αυτήν την κατάσταση? Να αλληλομισούμαστε?

30/08/2003, 14:21:00
ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΑΣ.

ΦΙΛΕ DAGON ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΘ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΧΟΡΕΣ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΕΔΩ.

ΟΙ ΓΑΛΛΟΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΝΟΤΙΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ...
ΟΙ ΙΤΑΛΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΙΚΕΛΙΑ..
ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΩΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΩΝ ΣΥΝΟΡΩΝ ΤΟΥΣ...

ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΕΙ.

ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΠΑΝΤΑ...

ΑΛΛΑ ΑΣ ΑΚΟΥΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΑΛΛΩΝ ΦΙΛΩΝ.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

** ΦΩΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΦΩΣ**
** ΕΑΝ ΝΙΟΣΕΙΣ ΤΗΣ ΣΚΙΑ ΣΟΥ ΝΑ ΦΕΥΓΕΙ ΜΗΝ ΓΥΡΙΣΕΙΣ ΠΙΣΩ ΝΑ ΤΗΝ ΚΟΙΤΑΞΕΙΣ**

DAGONΜέλος
30/08/2003, 17:46:53
Φίλε AVATARGR,

καταλαβαίνω τι εννοείς. Όμως μάλλον αναφέρεσαι σε τοπικισμό. Πιστεύω ότι αυτό εδώ είναι κάτι διαφορετικό. Ίσως να κάνω και λάθος.

30/08/2003, 17:59:52
Θα συμφωνήσω με τον Αβαταρ.
Στην Ιταλία η Λίγκα του Βορά θέλει διάσπασει από τον Νότο...
Θέλουν να κόψουν την Ιταλία στη μέση επειδή λέει οι Νότιοι είναι Βλάχοι...
Γνώρισα Ιταλούς Βόριους και Νότιους που μένανε στην ίδια πανσιόν και ούτε μιλούσαν μεταξύ τους και ας ήταν σε ξένη χώρα. Τόσοο καλά!
Για να μην πω ότι οι μεν "θάβανε" τους δε...

"Τάδε έφη Avallon"
ΠΑΝΜέλος
31/08/2003, 00:34:45
ΝΑΙ ΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΟΝΟ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ.
ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΕ ΜΙΚΡΟΤΕΡΗ ΕΚΤΑΣΗ ΒΕΒΑΙΑ,ΑΛΛΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ
ΑΝ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΔΙΑΣΠΑΣΟΥΝ
ΟΠΩΣ ΛΕΕΙ Ο ΦΙΛΟΣ DAGON Η' ΑΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΕΝΑ ΤΥΧΑΙΟΙ ΓΕΓΟΝΟΣ
ΠΟΥ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΤΟΠΟΣ ΑΠΟ ΤΟΠΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.
ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΑ ΑΝΕΚΔΟΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΝΤΙΟΥΣ,ΟΜΩΣ ΔΕ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΤΟΥΣ
ΘΕΩΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΧΑΖΟΥΣ Η' ΟΤΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΚΤΙΜΑ.ΙΣΑ ΙΣΑ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ
ΓΙΑ ΘΑΥΜΑΣΙΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΠΟΛΛΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.
ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΑΝΤΕΘΝΙΚΟ ΣΥΝΘΗΜΑ ΒΟΥΛΓΑΡΟΙ ΠΟΥ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΣΤΑ ΓΗΠΕΔΑ Η ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΑΚΟΓΟΥΣΤΟ ΣΥΝΘΗΜΑ ΠΟΥ ΟΜΩΣ
ΔΕΝ ΚΡΥΒΕΙ ΚΙΝΔΥΝΟΥΣ.
ΤΟ ΑΝΗΣΥΧΗΤΙΚΟ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΟΣΦΩΝΗΣΗ ΑΛΒΑΝΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΒΟΡΕΙΟΗΠΕΙΡΩΤΕΣ
ΚΑΙ Η ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΕΧΘΡΑΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΥΠΡΙΟΥΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΧΑΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΟΜΟΨΥΧΙΑ
ΜΑΣ.ΕΙΔΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΕΣ ΟΙ ΦΟΡΕΣ ΠΟΥ ΕΧΩ ΑΚΟΥΣΕΙ
ΕΛΛΗΝΕΣ ΝΑ ΜΗΝ ΕΚΦΡΑΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΚΟΛΑΚΕΥΤΙΚΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΥΠΡΙΟΥΣ.
ΤΕΛΟΣ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΠΩ ΟΤΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Η ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΕΤΟΙΩΝ ΦΑΙΝΟΜΕΝΩΝ
ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΩΝ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΧΩΡΕΣ
ΟΠΩΣ ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΛΒΕΤΙΑ,ΣΟΥΗΔΙΑ,ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΔΙΟΤΙ Η ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΔΙΑΤΡΕΧΕΙ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥΣ ΚΙΝΔΥΝΟΥΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΥΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ,
ΚΑΙ Η ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΜΟΨΥΧΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΛΙΓΑ ΟΠΛΑ ΠΟΥ
ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΑΝΤΙΠΑΡΑΤΑΞΟΥΜΕ ΩΣ ΕΘΝΟΣ.
ΚΑΛΟ ΒΡΑΔΥ ΣΕ ΟΛΟΥΣ

gr8_alexanderΝέο Μέλος
31/08/2003, 01:29:20
ΤΟ ΔΙΑΙΡΕ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΕΥΕ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΒΑΣΙΚΟ ΣΥΝΘΗΜΑ ΤΩΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΤΩΝ. ΕΤΣΙ ΛΟΙΠΟΝ ΜΕ ΕΜΜΕΣΟΥΣ Η' ΑΜΕΣΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΚΑΤΑΦΕΡΝΟΥΝ ΤΟ ΔΙΧΑΣΜΟ ΕΝΤΟΣ ΤΩΝ ΚΡΑΤΩΝ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΑΥΤΩΝ ΜΕ ΥΨΗΛΟ ΕΘΝΙΚΟ ΦΡΟΝΗΜΑ. ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΙΣΧΥΡΕΣ ΚΑΙ ΕΥΑΛΩΤΕΣ-ΤΡΩΤΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ. Η ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ ΕΩΣ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΑΝΕΠΤΥΓΜΕΝΟ ΤΟ ΑΙΣΘΗΜΑ ΤΗΣ ΦΙΛΟΠΑΤΡΙΑΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΑΠΟΤΕΛΟΥΣΕ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΕΓΑ ΕΜΠΟΔΙΟ ΤΩΝ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΚΑΤΑΚΤΗΤΩΝ.

3167

31/08/2003, 02:37:51
Καλησπέρα σας.

Μία ερώτηση.
Αν το γεγονός ότι:

quote:
Η αρχή έγινε πριν πολλά χρόνια, όταν ξαφνικά βγήκαν στην φόρα τα λεγόμενα "ποντιακά" ανέκδοτα. Ξέρετε, του τύπου "...Ήταν ένας Πόντιος..."Έτσι υποσυνείδητα μας περάσανε ότι οι Πόντιοι είναι αφελείς, αστείοι κλπ

σημαίνει πράγματι κάτι σχετικά με την υπόθεση του διχασμού, τότε τα ανέκδοτα για τις ξανθιές (που διαδέχτηκαν τους Πόντιους παγκοσμίως), τι σκοπό άραγε έχουν στα διεστραμμένα συνομωσιολογικά μυαλά αυτών οι οποίοι υπονομέυουν τις μοίρες μας;

Ρωτώ, γιατί είμαι και ξανθιά, αλλά και γιατί ο παππούς μου γεννήθηκε κοντά στον Πόντο.
Να ανησυχώ;

αυτή...που τα κατάφερε!

31/08/2003, 02:45:12
Πέρα από το ερώτημα που έθεσα στο προηγούμενό μου post,
το γεγονός που θίγεις στο τέλος του αρχικού σου μηνύματος φίλε Dagon,
quote:
Κι αν τέλος πάντων είναι συμπτώσεις(όσο κι αν προσπαθώ, αδυνατώ να το πιστέψω) γίνεται να επιτρέπουμε αυτήν την κατάσταση? Να αλληλομισούμαστε?
είναι πραγματικά σοβαρό (όχι όμως και νέο ή πρωτοφανές), και αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα της ανθρωπότητας. Αυτό αν λύσουμε, θα προχωρήσουμε. Ισως και να είναι ο σκοπός εξέλιξης της ανθρωπότητας.

αυτή...που τα κατάφερε!