- Σαββατογεννημενοι - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.
Α! και κατι αλλο, οι Αγιες/οι, αγγελοι δεν ειναι συνηθως λευκοντυμενοι...?!
"Στην Αφρική θα πάω με τους Massai...!"
http://img.pathfinder.gr/clubs/photos/70380/29.jpg
Αν θυμάσαι και την ιστορία που είχα γράψει με την Α. Φωτεινή, την βλέπανε πάντα σαν μαυροφορομένη γριούλα.
Ας μην αποκλειουμε μονο την περιπτωση να ηταν απλα παραισθησεις...!
Τωρα θα μου πεις καθε μερα...?!!!
Αλλα...?!
quote:
Ασε με να το σκεφτω λιγο...!
Η μαυροφορεμενη γυναικα, εμοιαζε να προστατευει τον ασθενη απο τους χτυπους (ισως απο κατι που πλησιαζε), δηλαδη την αρρωστια. Γι'αυτο φοβοταν και ο μπαμπας σου.
Η γυναικα αυτη εδιωξε με την παρουσιατης τους κυνδινους...!
(ε...αυτο σκεφτηκα εγω!!!![]()
![]()
)
Επειδή το κουβεντιάσαμε πάλι το θέμα το σαββατοκύριακο
τους είπα ότι έγινα μέλος και έγραψα την ιστορία)
η μητέρα μου μου θύμισε κάτι που δεν σας το ανέφερα όταν σας έγραψα την ιστορία μου.
Όταν ο πατέρας μου άρχισε να ακούει τους χτύπους η μητέρα μου
δεν τους άκουγε (γιατί έτυχε να υπάρξουν και περιπτώσεις που μητέρα μου ήταν στο σπίτι) αλλά αισθανότανε κάτι να την παγώνει δεν μπορώ να το εξηγήσω αλλιώς, ούτε και εκείνη
μπορεί να το περιγράψει, κάτι σαν παγωμένος αέρας που την έκανε να ανατριχιάζει και να φοβάται, και έλεγε από μέσα της μια προσευχή πάτερ ημών κ.λ.π..
Πριν να μας πει ο πατέρας μου για τους χτύπους η μητέρα μου μου θύμισε ότι ήθελε να φέρει παπά στο σπίτι για να διαβάσει μερικές ευχές γιατί αισθανότανε ότι κάποιο κακό τους τριγυρνούσε.
Όλα αυτά σας τα λέω γιατί και εγώ στην αρχή έδωσα την ίδια εξήγηση με σένα ότι από τους πόνους έβλεπε και άκουγε διάφορα αλλά η μητέρα μου μου θύμισε ότι όταν ξεκίνησαν οι χτύποι που άκουγε ο πατέρας μου, η ίδια αισθανότανε αυτό το παγωμένο ρεύμα. Και ύστερα είναι και η ιδιοσυγκρασία του πατέρα μου όπως σας είπα είναι πολύ δυνατός στον πόνο (έχει σπάσει τα χέρια και έμεινε 6 μήνες στο κατ και 3 μήνες στο σπίτι με τα χέρια κρεμασμένα από το ταβάνι, έχει κάνει 45 εσωτερικά ράμματα στην μέση του και άλλα τόσα εξωτερικά (και έχει πάθει και άλλα)και ποτέ δεν είπε την λέξη πονάω ακόμα και παυσίπονα δεν ζητούσε. Την ίδια τακτική κρατούσε και στην διάρκεια της αποτοξίνωσης όταν τον ρωτούσαμε εάν πονάει η απάντηση του ήτανε << λιγάκι>> Αυτά σας τα γράφω για να καταλάβετε ότι δεν ανήκει στην κατηγορία των ανθρώπων που τους καταβάλλει ο πόνος, το σλόγκαν του είναι <<πονάει κεφάλι - κόφτο>>.
Και ήτανε η πρώτη φορά που είδα τον πατέρα μου φοβισμένο (λόγω των χτύπων που άκουγε.
Και κάτι ακόμα οι χτύποι δεν σταμάτησαν αμέσως, όταν εμφανιζότανε η μαυροφορεμένη φιγούρα σταματούσαν μετά από λίγο, και πέρασε ένα διάστημα μέχρι να σταματήσουν εντελώς.
Συγνώμη για το μεγάλο μήνυμα και ελπίζω να μην σας κούρασα.
ΑΚΟΥΝΑ ΜΑΤΑΤΑ
Edited by - lostris_a on 26/01/2004 12:38:22
quote:
Και κάτι ακόμα οι χτύποι δεν σταμάτησαν αμέσως, όταν εμφανιζότανε η μαυροφορεμένη φιγούρα σταματούσαν μετά από λίγο, και πέρασε ένα διάστημα μέχρι να σταματήσουν εντελώς.
Χμμμ...ισως λοιπον ο σκοπος αυτης της γυναικας να ηταν να διωξει αυτους τους "χτυπους", που ανεφερα τι μπορει να συμβολιζουν!
Η μητερα του πατερα σου εχει πεθανει?!
Ρωταω επειδη σκεφτομουν πως ισως να μην προκειται για καποια Αγια, οπως αναφερθηκε αλλα απλα καποιο πνευμα κοντινου συγγενη!
(
)
ΑΚΟΥΝΑ ΜΑΤΑΤΑ
Αληθεια, εσυ τι πιστευεις φιλη lostris_a...?!
Δεν μας ειπες...!
Τώρα όσον αφορά την άποψη μου δεν είμαι σίγουρη γιαυτό και ρωτάω, οι απαντήσεις που μου δίνετε ταιριάζουν με όσα έχω σκεφτεί και εγώ,
αλλά επειδή δεν έχω πολλές γνώσεις πάνω σε τέτοια θέματα γιαυτό έγραψα την ιστορία για να ακούσω τις απόψεις σας,
γιατί από της απαντήσεις που δίνετε σε άλλα μέλη του esoterica δείχνει άτομα με πολλές γνώσεις.
Εγώ γνώσεις δεν έχω απλά πιστεύω στο παράξενο και δεν το απορρίπτω.
Κάποιος γνωστός μας μας είπε ότι μπορεί να ήτανε και ο χάρος (μην γελάσετε).
Η μητέρα μου μου ανέφερε το σαββατοκύριακο ότι ο παππούς μου έβλεπε και άκουγε πολλά αλλά δεν μπόρεσε να μου κάποιες ιστορίες
θα την ρωτήσω και θα σας γράψω.
ΑΚΟΥΝΑ ΜΑΤΑΤΑ
quote:χμ.. κ ποιός μπορεί να ισχυριστεί ότι έχει γνώση πάνω στο συγκεκριμένο;.. Γνώμη/άποψη, ναι, γνώση όμως; Nομίζω ότι σε τέτοιες περιπτώσεις αρκεί.. να πιστεύεις στο παράξενο κ να μην το απορρίπτεις
Εγώ γνώσεις δεν έχω απλά πιστεύω στο παράξενο και δεν το απορρίπτω.
Va(l)nta
Διχασμένη προσωπικότητα
+ Mοναδική απόγονος
Thoth Tρισμέγιστου
+(ξανά) αδερφή TAT Kύβου
σε ευχαριστώ ένας από τους λόγους που δεν έγινα μέλος του esoterica αμέσως μόλις σας ανακάλυψα ήτανε γιατί τα περισσότερα μέλη έχουνε διαβάσει πολύ έχουν εντρύφηση σε θέματα θρησκείας ψυχολογίας παραψυχολογίας κ.λ.π. ενώ εγώ πέρα από ότι τα πιστεύω δεν έχω τρόπο να στηρίξω τις απόψεις μου (βιβλιογραφία) και γιαυτό τον λόγο αισθανόμουνα σαν τον φτωχό συγγενή και έκανα 9 μήνες να γίνω μέλος του esoterica.
ΑΚΟΥΝΑ ΜΑΤΑΤΑ
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Υ.Γ ΟΡΙΣΜΕΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΙΤΕ ΤΑ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΕΙΤΕ ΟΧΙ..ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ..
MY LIFESTYLE DETERMINES MY DEATH STYLE!!!!
Χθες πέρασα την μέρα μου χαμένη μέσα στις σελίδες του Esoterica διαβάζοντας μαγεμένη τις διάφορες ιστορίες και χαίρομαι πολύ που μπορώ να μπω και εγώ σε αυτή την ψηφιακή παρέα.
Ευτυχώς ή δυστυχώς δεν έχω κάποια προσωπική εμπειρία, όμως σήμερα το πρωί κοιτάζοντας παλαιές οικογενειακές φωτογραφίες, θυμήθηκα κάτι που μου είχε πει η μητέρα μου.
Τον Ιούλιο του 99 αρρώστησε ξαφνικά ο θείος μου απο καρκίνο. Οι γιατροί μας είπαν, ότι δεν πρόκειται να ζήσει πάνω από ένα μήνα, όπως και έγινε. Επειδή όμως επρόκειτο για έναν πολύ ζωντανό άνθρωπο, η θεία μου αποφάσισε να του το κρύψει. Αντί αυτού του είπαμε ότι τον είχε πειράξει η αντιβίωση που έπαιρνε για άλλους λόγους.
Μπήκε λοιπόν στο νοσοκομείο πεπεισμένος ότι θα βγει σύντομα και η διάθεση του ήταν πολλή καλή. Τις τελευταίες δύο εβδομάδες όμως έπεφτε συχνά σε λίθαργο (πράγμα λογικό λόγω των ισχυρών φαρμάκων,υποθέτω)και είχε σπάνια επικοινωνία μαζί μας. Ωστόσο η θεία και η μαμά μου είχαν εγκατασταθεί δίπλα του και περίμεναν κάποια αλλαγή. Μία μέρα πριν πεθάνει (αυτό μπορεί να είναι και τυχαίο) και ενώ η επικοινωνία του είχε επανέλθει σχετικά τους ζητούσε να κατεβάσουν από τον τοίχο απέναντι από το κρεβάτι μία εικόνα που υπήρχε (δεν γνωρίζω ποιός Άγιος ήταν) γιατί αισθανόταν να τον πνίγει.
Δεν ξέρω αν σημαίνει κάτι αυτό το περιστατικό, απλά το θυμήθηκα και μου φάνηκε πολύ περίεργο. Γιατί να αισθάνεται ότι πνίγεται από την εικόνα κάποιου Αγίου; Έχει κάποιος ίσως μία εξήγηση ή κάποιο ανάλογο περιστατικό;
Υστ.: Συγνώμη για το μεγάλο μήνυμα!![]()
Και εγώ καινούργιο μέλος είμαι.
Iris_hd δεν έχω ξανακούσει κάτι τέτοιο (για την εικόνα)
Θα ψάξω μήπως και βρω κάτι αλλά είμαι
σίγουρη ότι σε λίγο θα πάρεις απαντήσεις από άτομα που γνωρίζουνε
περισσότερα πάνω σε τέτοια θέματα
ΑΚΟΥΝΑ ΜΑΤΑΤΑ![]()
![]()
![]()
![]()
Δεν πιστεύω ότι η μαυροφορεμένη μορφή ήταν ο χάρος.
Αν πάλι ήταν η γιαγιά σου ο μπαμπάς σου δεν θα την γνώριζε;
Εκτός βέβαια εάν δεν έβλεπε καλά τα χαρακτηριστικά της.
Σε περιπτώσεις που έχω ακούσει για εμφανίσεις αγίων, ο άγιος
συνήθως χαμογελάει σε εκείνον που ήρθε να προστατέψει.
Συνέβη κάτι παρόμοιο στον πατέρα σου;
Καλώς ήλθες Iris. Πολύ παράξενη η ιστορία σου. Δεν έχω ξανακούσει
κάτι παρόμοιο. Ελπίζω να ξέρει κάποιος να μας διαφωτίσει.
quote:Σωστή για μια κόμη φορά!
ποιός μπορεί να ισχυριστεί ότι έχει γνώση πάνω στο συγκεκριμένο;.. Γνώμη/άποψη, ναι, γνώση όμως; Nομίζω ότι σε τέτοιες περιπτώσεις αρκεί.. να πιστεύεις στο παράξενο κ να μην το απορρίπτεις... O κόσμος είναι ένα πολύ περίεργο μέρος... ποτέ δεν θα'μαστε ικανοί να εξηγήσουμε τα πάντα....
Φίλη lostris a welcome to the club!
Φίλε ΚΑΝΟ ΜΙΑ ΕΥΧΗ αυτό που περιέγραψες είναι σύνηθες σε ανθρώπους που είναι πολύ δεμένοι...
Φίλη ίριδα καλώς ηλθες και συ...Μια ερώτηση: Ποιά ήταν η σχέση του θείου σου με την εκκλησία? Ηταν θρησκόληπτος, θεοσεβούμενος ή ψιλοαδιάφορος?

δεν είπα ότι η μαυροφορεμένη γυναίκα
ήτανε ο χάρος αλλά οι χτύποι που
άκουγε ο πατέρας μου (και τον φόβιζαν) ότι
μπορεί να ήτανε ο χάρος βάσει μιας εξήγησης
που μας δώσανε.
Τώρα για την γυναίκα ο πατέρα μου δεν
έβλεπε πρόσωπο γιατί φορούσε μαντίλα
και δεν έβλεπε τα χαρακτηριστικά της
Εάν ξέρεις πες μου τι μπορεί να ήτανε οι χτύποι
και ποια ήτανε η γυναίκα κατά την γνώμη σου ???
Αγαπητή Iris χωρίς να θέλω να σε προσβάλω
εσένα η την μνήμη του θείου σου μήπως λέω
μήπως είχε κάνει κάτι το οποίο του δημιουργούσε
τύψεις και γιαυτό είχε αυτήν την αντίδραση απέναντι
στην εικόνα ??? Απλά ρωτάω χωρίς καμία
διάθεση μομφής γιατί μου φαίνεται παράξενο δεν έχω
ξανακούσει κάτι τέτοιο.
ΦΙΛΙΚΑ
ΑΚΟΥΝΑ ΜΑΤΑΤΑ
Edited by - lostris_a on 27/01/2004 09:34:05
Edited by - lostris_a on 27/01/2004 10:46:46
χαίρομαι
που είμαι μέλος του club
ΦΙΛΙΚΑ
ΑΚΟΥΝΑ ΜΑΤΑΤΑ
ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΟ ΕΞΗΓΗΣΩ
ΠΡΙΝ 10 ΧΡΟΝΙΑ ΕΙΧΑΜΕ ΒΓΕΙ ΜΕ ΠΑΡΕΑ ΣΕ ΕΝΑ ΝΥΧΤΕΡΙΝΟ ΜΑΓΑΖΙ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΟΥ
ΜΕ ΤΟ ΠΟΥ ΜΠΗΚΑΜΕ ΕΙΔΑ ΕΝΑΝ ΦΙΛΟ ΜΟΥ ΠΟΥ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΠΩΣ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΣΥΖΗΤΗΣΟΥΜΕ ΚΑΠΟΙΟ ΘΕΜΑ
(ΔΕΝ ΕΙΧΑΜΕ ΠΡΟΛΑΒΕΙ ΝΑ ΠΙΟΥΜΕ ΑΛΚΟΟΛ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΗΣ ΦΑΝΤΑΣΙΑΣ ΜΑΣ)
ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΤΟΥ ΗΤΑΝ ΑΦΗΜΕΝΟ ΜΡΟΣΤΑ ΣΤΟ ΜΑΓΑΖΙ ΟΠΟΥ ΥΠΗΡΧΕ ΕΝΑ ΠΑΡΚΙΝΚ.ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΩ ΠΩΣ ΕΙΧΕ ΑΡΚΕΤΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ. ΕΙΧΑ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΠΩΣ ΔΕΝ ΠΕΡΑΣΕ ΠΟΛΥ ΩΡΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΤΗΡΩ ΠΩΣ ΕΞΩ ΒΡΙΣΚΟΤΑΝ 1-2 ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΜΟΝΟ.ΒΓΑΙΝΩ ΕΞΩ ΚΑΙ ΣΥΝΕΙΔΙΤΟΠΟΙΩ ΠΩΣ ΤΟ ΜΑΓΑΖΙ ΕΙΧΕ ΑΔΕΙΑΣΕΙ. ΡΩΤΗΣΑ ΚΑΠΟΙΟΝ ΓΝΩΣΤΟ ΑΝ ΕΙΔΕ ΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΠΩΣ ΜΕ ΕΨΑΧΝΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΦΥΓΟΥΜΕ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΕ ΒΡΗΚΑΝ ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΠΗΓΑΝ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝΤΟ ΤΟ ΨΑΞΗΜΟ.
ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΦΑΣΗ ΗΡΘΑΝ ΘΥΜΩΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΜΕ ΡΩΤΟΥΣΑΝ ΠΟΥ ΠΗΓΑΜΕ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΑΡΓΗΣΑΜΕ ΤΟΣΟ.
ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΔΕΝ ΔΕΝ ΔΕΝ ΕΙΧΑΜΕ ΠΑΕΙ ΠΟΥΘΕΝΑ.ΣΥΓΟΥΡΑ.ΠΙΣΤΕΨΤΕΜΕ.ΕΙΜΑΣΤΑΝ ΟΛΗ ΤΗΝ ΩΡΑ ΤΗΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ ΣΤΟ ΠΑΡΚΙΝΚ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΘΕΣΗ.Ο ΧΩΡΟΣ ΕΙΧΕ ΑΔΕΙΑΣΕΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΔΟΥΝ ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ?
ΜΑΛΙΣΤΑ ΘΥΜΟΣΑΝΕ ΓΙΑΤΙ ΝΩΜΙΖΑΝ ΠΩΣ ΕΛΕΓΑ ΨΕΜΑΤΑ.
ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΡΟΣΘΕΣΩ ΠΩΣ ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ Ο ΦΙΛΟΣ ΜΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ ΣΤΗ ΜΗΧΑΝΗ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΙ ΤΟ ΡΑΔΙΟ ΑΛΛΑ ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ ΔΕΝ ΓΥΡΝΟΥΣΕ,ΔΕΝ ΔΩΣΑΜΕ ΣΗΜΑΣΙΑ.
ΕΠΙΣΗΣ ΗΡΘΕ ΕΝΑ ΜΗΧΑΝΑΚΙ ΝΑ ΠΑΡΚΑΡΕΙ ΔΙΠΛΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΣΑΝ ΝΑ ΜΗΝ ΕΒΛΕΠΕ ΤΟ ΑΜΑΞΙ ΧΤΥΠΗΣΕ ΕΠΑΝΩ ΜΑΣ.ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΚΟΙΤΟΥΣΑΜΕ ΑΦΩΝΟΙ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΟΜΩΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΒΓΗΚΑΜΕ ΑΜΕΣΩΣ ΝΑ ΤΟΥ ΠΟΥΜΕ"ΡΕ ΦΙΛΕ ΤΙ ΚΑΝΕΙΣ"
ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΛΙΓΟ ΒΓΗΚΕ Ο ΦΙΛΟΣ ΜΟΥ ΚΑΙ ΠΗΡΕ ΤΟ ΜΗΧΑΝΑΚΙ ΚΑΙ ΤΟ ΕΒΑΛΕ ΠΙΟ ΔΙΠΛΑ.
ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΔΩΣΩ ΕΞΗΓΗΣΗ...
ΕΣΕΙΣ ΤΙ ΛΕΤΕ?