- Σκύλος, ψυχές και πνεύματα! - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.
Τα δικά μου ποτέ δεν το έκαναν αυτό.
quote:
Τα γατιά πάλι είναι άλλη ιστορία. Σιχασιάρικα, με ειδικές προτιμήσεις και πολύ της ρουτίνας. Αν τους αρέσει κάτι θέλουν το ίδιο συνέχεια, αυτό ξέρουν αυτό εμπιστεύονται!
Και σε αυτά είναι και πάλι θέμα συνήθειας.
Η δική μου γάτα τρώει ξηρή τροφή και τίποτε άλλο.
Έτσι έμαθε από τότε που άρχισε να τρώει μόνη της.
Ούτε φιλέτο ψαριού δεν δοκιμάζει.
Από αυτή την άποψη,ναι, είναι της ρουτίνας.
Πάντως έχουν δαφορές σημαντικές με το σκύλο.
Την κρέμα που λες και περιέχει ταυρίνη,την έδινα όταν της έκανα ενέσεις για στείρωση.
Μάλιστα υπάρχει σε διάφορες γεύσεις,(πχ τόνου).
Περιέχει και άλλα συστατικά εκτός της ταυρίνης.Φώσφορο,σίδηρο,μαγνήσιο.
Κάπου κάπου πρέπει να την τρώνε,ανεξάρτητα από την στείρωση.
Εκτός και αν τρέφονται με συγκεκριμμένη τροφή καλή ποιοτικά,που προσφέρει όλα αυτά.
Υπάρχουν τροφές για γάτες που ζουν εξολοκλήρου μέσα στο σπίτι.
Οι γνωστές indoors.Πανάκριβες.
<<Διότι η άγνοια φέρνει αλόγιστο θάρρος, ενώ η γνώση δισταγμό>>
Ευτυχώς δεν είναι μόνο indoor cat, μπαινοβγαίνει όποτε θέλει. Σύντομα όμως θα μετακομίσουμε και δεν θα έχει αυτή τη δυνατότητα. Αγχώνομαι πολύ για το πως θα προσαρμοστεί.
Θα την βάλεις στο δάχτυλό σου και θα αφήσεις τη γάτα σου σιγά σιγά να τη μυρίσει και να τη γλύψει.
Αν αρνηθεί να το κάνει υπάρχει και άλλος τρόπος:
Του τη πασαλέιβεις στη μουσούδα του.Αναγκάζεται τότε-ξέρεις άλλωστε πόσο προσεκτικά ζώα είναι με τη καθαριότητα-να την γλυψει.
Οι τροφές για γάτες μέσα στο σπίτι με την ένδειξη ''indoor'',κυρίως είναι για την αποφυγή μπάλας από γούνα,στο στομάχι της γάτας.
Πέρα από τα θρεπτικά συστατικά και βιταμίνες που περιέχουν,βοηθούν πολύ στη πέψη,ακριβώς για να αποφευχθεί το παραπάνω.
Από ότι καταλαβαίνω έχεις γάτο έ?αρσενικό.
Θα'έχεις προβληματάκια με την προσαρμογή και όχι μόνο...
Αλήθεια πως καταλαβαίνεις εάν το γατί έχει μπάλες γούνας στο στομάχι του; Έχει κάποια συμπτώματα;
Αχ με τρομάζεις, τι προβλήματα λες να έχει; Ο γατούλης μου είναι στειρωμένος και κάθεται πολλές ώρες σπίτι. Ένα σίγουρο πρόβλημα θα είναι να τον μάθω να χρησιμοποιεί την άμμο γιατί τώρα βγαίνει έξω.
Αν είναι στειρωμένος ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ.
Όπως λέει και ο Μαγικός σκύλος,ενστικτωδώς θα πάει στην άμμο.
Δεν θα έχεις πρόβλημα,δεν θα πρέπει να του το μάθεις.
Ούτε τη περιοχή θα ψεκάζει,αφού έχει κάνει στείρωση.
Ούτε δυσάρεστη οσμή θα υπάρχει.
Κάτι που συχνά οδηγεί τα αφεντικά των αρσενικών γατιών στη στείρωση.
Θα συνηθίσει(πρέπει να δείξεις πυγμή)και δεν θα το κουνάει από το σπίτι.
Θα είσαι ήσυχη και θα νιώθεις ότι δεν κινδυνεύει,όπως τώρα που μεν κάνει τις βολτίτσες του,αλλά αυτό κρύβει κινδύνους.
Για τις μπάλες από τρίχωμα τώρα.
Βαρυστομαχιά,αδιαθεσία,ανορεξία.
Κάποια στιγμή κάνοντας εμετό,βγάζουν αυτές τις γουνόμπαλες.
Είναι κάπως αηδιαστικό..
Οι γάτες επειδή είναι σχολαστικές με την καθαριότητα γλύφουν συνεχώς τη γούνα τους,οπότε καταπίνουν τρίχες που με τον καιρό μαζεύονται στο στομάχι τους.
Εγώ θα σου έλεγα να μην ανυσηχείς γι'αυτές τις μπάλες.
Δεν είναι κάτι σοβαρό.
Και αφού είναι στειρωμένος,όλα θα είναι εντάξει.
Δεν θα αντιμετώπισεις προβλήματα.
![]()
![]()
![]()
![]()
ευχαριστώ πολύ για όλες τις πληροφορίες. Ευτυχώς Ελευθερία με καθησύχασες. Η αλήθεια είναι ότι ανησυχώ πολύ όταν κόβει βόλτες.
Δεν τον έχω δει να βγάζει γουνόμπαλες αλλά πάλι ποτέ δεν κάνει τίποτα αηδιαστικό στο σπίτι (εκτός από τότε που μας έφερε "δώρο" έναν ψόφιο ποντικό
), ούτε καν στην μεριά του κήπου που μας αντιστοιχεί. Πάει στους γείτονες το πονηρό!
![]()
Η κτηνίατρός μου,που σχεδόν καθημερινά μιλάμε για διάφορα θέματα σε σχέση πάντα με τους μικρούς μας φίλους,μου τόνισε αρκετές φορές,πως ένα ζώο ή θα πρέπει να είναι αποκλειστικά μέσα στο σπίτι ή αποκλειστικά έξω από αυτό.
Η άποψή της είναι πως τα μεγαλόσωμα σκυλιά,υποφέρουν στη στενότητα του χώρου ενός σπιτιού.
Για τις γάτες όμως(καλή μου φίλη narya),υποστηρίζει απόλυτα,αυτό το ή μεσα ή έξω.
Βέβαια ούτε εγώ το τηρούσα γιατί νόμιζα ότι τα σκλαβώνω.¨οσο και να προσπαθούσε να μου δώσει να καταλάβω πως αυτό είναι μόνο στο μυαλό μου.Ώσπου μια μέρα έπιασαν τη γάτα μου και την βούτηξαν στο πετρέλαιο,με σκοπό να της βάλουν φωτιά.Ναι καλά ακούσατε...Υπάρχουν και αυτοί οι άνθρωποι κτήνοι.
Μάλλον τους ξέφυγε αφού γύρισε σπίτι στα μαύρα χάλια.Για να τη σώσουμε..δεν μπορώ να σας περιγράψω το τί περάσαμε.
Έτσι κάπως έχασα και τα άλλα δυο αρσενικά γατια.
Παρόλα αυτά ακόμα την άφηνα να βγαίνει.Μου ξέφευγε,πριν καλά καλά το καταλάβω.Κάποια στιγμή τα παιδιά μου έβγαλαν κάτι μεγάλα ολοστρόγγυλα κόκκινα εξανθήματα.Μύκητες(τριχόφυτο)αποδεδειγμένα από τη γάτα.Και ήταν εμβολιασμένη.΄΄Ετσι αποφάσισα να μην την ξαναφήσω να κόβει βόλτες έξω.Προσαρμόστηκε και δεν την ενοχλεί πια.
Αυτά narya,γιατί ξέρω πως νιώθεις όταν λες:
quote:
Σύντομα όμως θα μετακομίσουμε και δεν θα έχει αυτή τη δυνατότητα. Αγχώνομαι πολύ για το πως θα προσαρμοστεί.
Συγκλονίστηκα με αυτό που πήγαν να κάνουν στη γάτα σου. Μα είναι δυνατόν να θέλεις να κάνεις κακό σε μία αθώα ψυχούλα
; Ευτυχώς που τους ξέφυγε.
Γενικά ο γάτος μου κάθεται πολύ μέσα στο σπίτι γιατί ξέρει ότι μπορεί να βγει όποτε θέλει. Όταν τον στειρώσαμε δεν έπρεπε να βγει έξω και του κλείσαμε το πορτάκι του. Να τον δεις μέσα στη ζαλούρα από την αναισθησία να προσπαθεί επί ώρες να βγει και να πέφτει. Του είχαμε φτιάξει μία φωλιά με μαξιλάρια για να πέφτει στα μαλακά.
Έχεις δίκιο όμως΄πάντα έχω την έννοια του όταν είναι έξω.
Μακάρι να έχεις δίκιο και να συνηθίσει μέσα στο διαμέρισμα. Θέλω να περνάει καλά τη ζωούλα του! Αν μένει συνέχεια μέσα θα γίνει τελείως "ανθρωπάκι". Συνεχώς μαθαίνει καινούρια πράγματα και αποκτάει όλο και πιο ανθρώπινες συνήθειες (μερικές κακές). Πιστεύεις ότι τα ζωάκια μας παίρνουν τον χαρακτήρα μας;
Προχθές ήρθε μία γνωστή μας στο σπίτι που την αντιπαθώ σφόδρα. Εκεί που το χάιδευε (αγαπάει τα ζώα), της πάτησε μία φοβερή δαγκωνιά στα καλά καθούμενα. Δεν έχει ξαναδαγκώσει κανέναν έτσι.Αισθάνθηκα λίγο ένοχη για την συμπεριφορά του... Εντωμεταξύ κατάλαβε ότι έκανε κάτι κακό και πήγε και κρύφτηκε να μην φάει ξύλο. Εγώ βέβαια να το φιλήσω ήθελα το χρυσούλι μου!
![]()