- Παράξενα ORBS σε φωτογραφίες μου - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.
ριχτε μια ματια εδω:
http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?TOPIC_ID=3522&whichpage=11&ARCHIVE=
ειναι δυο φωτογραφιες τραβηγμενες απο το ιδιο σημειο, το ιδιο λεπτο.
ου μαθειν δει τους μυστας αλλα παθειν
quote:
κι ομως ειναι 13ακτινα.
μετρα τις ακτινες!
Άσε τι βλέπεις..
Μπορεί να είναι 10 και να φαίνονται και 3 από το πλάι.
Μπορεί να είναι 14 και να μη φαίνεται ένα από μπροστά.
Πιάσε ένα να το βάλουμε στο μικροσκόπιο.![]()
----
Σκάβε βαθειά-τρέξε γρήγορα!
quote:
Στο orb που είναι πάνω αριστερά πάντως(αυτό που φαίνεται πιο καθαρά) μέτρησα 12 ακτίνες...
If the truth hurts prepare for pain.
υπονοείτε ότι αυτές οι φωτεινές βουλίτσες στις φωτογραφίες είναι κάτι παραπάνω από ένα ακόμα μικρό τρικ της φυσης και του φωτογραφικού φακού ενα πράγμα σαν αυτό που αναφερει ο vryl νομίζω (συγνώμη εάν κάνω λάθος για αυτό με την σκόνη εννοώ)
γιατί σε κάτι φωτογραφίες που τραβηξαμε με το αγόρι μου κατά την διάρκεια των ολυμπιακών αγώνων στο ΟΑΚΑ με 2 διαφορετικές μηχανές είχαμε αυτό το φαινόμενο... που το θεώρησα ακρως φυσιολογικό γιατί ως γνωστόν στον γύρο χώρο και πληθώρα σκόνης υπήρχε και πολλά συντριβάνια.
και μην ξεχνάμε ότι ο φακός της κάμερας πιάνει πολύ εύκολα υγρασία
quote:
υπονοείτε ότι αυτές οι φωτεινές βουλίτσες στις φωτογραφίες είναι κάτι παραπάνω από ένα ακόμα μικρό τρικ της φυσης και του φωτογραφικού φακού ενα πράγμα σαν αυτό που αναφερει ο vryl νομίζω (συγνώμη εάν κάνω λάθος για αυτό με την σκόνη εννοώ)
Δεν νομίζω οτι είναι τρίκ της φύσης.
Έχω δεί με βοήθεια από διάφορα τεχνικά μέσα, ότι σε κάποιοα στιγμή εμφανίζεται πολύ σκόνη. Φαίνεται και με γυμνό μάτι, όταν φωτιστεί κατάλληλα. Η αιωρούμενη σκόνη ανιχνεύεται εργαστηριακά με πολύ δυνατό και εστιασμένο φώς, με στροβοσκοπικό φλάς και επίσεις με ακτίνα λέηζερ.
quote:
γιατί σε κάτι φωτογραφίες που τραβηξαμε με το αγόρι μου κατά την διάρκεια των ολυμπιακών αγώνων στο ΟΑΚΑ με 2 διαφορετικές μηχανές είχαμε αυτό το φαινόμενο... που το θεώρησα ακρως φυσιολογικό γιατί ως γνωστόν στον γύρο χώρο και πληθώρα σκόνης υπήρχε και πολλά συντριβάνια.
Ναι, είναι μια πιθανή εξήγηση.
quote:
και μην ξεχνάμε ότι ο φακός της κάμερας πιάνει πολύ εύκολα υγρασία
όχι, αυτό είναι άσχετο. Τα σχήματα αυτά είναι πράγματι στο οπτικό βάθος της φωτογραφίας, σε διαφορετικά "βάθη", δηλ. είναι κανονικά τρισδιάστατα, άλλες φορές μπρός και άλλες φορές ΠΙΣΩ από αντικέιενα στην φωτογραφία.
Οι φωτεινές κηλίδες δεν προέρχονται από σκόνη επάνω στον φακό !
ο κακός Βρίλ

προσεξε κανεις οτι υπαρχει κατι περιεργο σε μερικα ορμπς?
πανω αριστερα υπαρχει ενα υπο γωνια, λες και το φως προερχεται απο πανω αριστερα, και κατω δεξια αλλο ενα (πανω απο το σιδερο) με εντελως αντιθετη γωνια.
πριν μου πει καποιος για καμπυλοτητες και παραμορφωσεις του φακου, θα σας επιστησω την προσοχη στο μισο ορμπ που υπαρχει αριστερα (κατω απο το υπο γωνια) και δεν βρισκεται υπο γωνιαν.
και δυο ορμπς υπο γωνια και χωρις φλας:
http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?TOPIC_ID=3522&whichpage=12&ARCHIVE=
ου μαθειν δει τους μυστας αλλα παθειν
quote:
Σε μένα είναι στρογγυλά και βγαίνουν με παρόμοιο τρόπο (σφαιρικά και θολά) και στις δύο ψηφιακές μηχανές (Olympus, Nikon, 3,2Mpixel) που χρησιμοποιώ.
Έχεις την C-350 ή δεν την λέω καλά?
----
Σκάβε βαθειά-τρέξε γρήγορα!
(με φίλμ έχετε τίποτα orbs?)
ORBS η οποία ήταν από
http://www.wintersteel.com/Photography.html αυτή έλεγε
quote:
Digital images are far more susceptible to dust, water vapor, small insects and particles showing up as "orbs", mists or vortexes. This is due to the fact that the image is recorded as a bmp, and the area of light dispersion resulting from a reflected flash is exaggerated, while the actual outline of the object reflecting the flash is lost completely in the bmp pattern. ( Update ) The sensitivity of the digital hasn't changed, but has captured images because of this same sensitivity which a 35MM will not
Έλα όμως που βρήκα και VIDEO ΜΕ ORB!!!
(και καλά possible)
http://wintersteel.homestead.com/files/galleryphotos/possible-orb.mov
έτσι αναγκάζομαι να ανακαλέσω και ξαναψάχνω το θέμα...
έχει ζουμί...
[/URL]