- ΔΩΔΕΚΑΘΕΪΣΜΟΣ - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
Ειπώθηκε σε κάποιο σημείο πως «Πρέπει η Αρχαιοελληνική Θρησκεία να γίνει η επίσημη θρησκεία διότι μόνο έτσι ο Έλληνας θα απελευθερωθεί».
Από την άλλη έχω δει σε άλλα Topic διάφορα Post να διακηρύσσουν ότι «Ο Χριστός είναι η μόνη οδός και το Φως της αληθείας».
Άνθρωποι έρμαια των Ιερατείων, φανατισμένοι από ένα δόγμα που στην ουσία ΔΕΝ γνωρίζουν, απλά έτυχε να διαλέξουν την μία ή την άλλη ομάδα.
Και ερωτώ, γιατί θα πρέπει να υπάρχει δεδηλωμένη θρησκεία ενός κράτους και όχι δεδηλωμένη ανεξιθρησκία σε όλο τον κόσμο ;
Μήπως δε συμφέρει τα Ιερατεία και την επιβολή που θέλουν να ασκούν ;
Μήπως δε συμφέρει τις πολιτικές ηγεσίες που θέλουν πίσω από το πέπλο της Ίσιδος να κρύβουν τον επεκτατισμό τους ;
Μήπως δε βολεύει οι Θρησκευτικές εντάσεις να καλύπτουν πολιτικές πράξεις ;
Μήπως δε βολεύει η διαχείριση τόσου πλούτου να περάσει στο λαό ;
Πολλές οι απορίες.
Γιατί εγώ θα πρέπει να μην μπορώ να αγαπώ και τον Απόλλωνα και το Χριστό ;
Γιατί θα πρέπει να ξεχάσω την Αμφικτιονία και την προστασία που παρείχε αυτή προς τους Δελφούς και τα οικονομικά οφέλη που προέκυπταν από αυτό ;
Γιατί δε θα πρέπει να ξέρω το ακριβές μέγεθος του Εκκλησιαστικού πλούτου σήμερα ;
Γιατί σώνει και καλά θα πρέπει να φορέσω την φανέλα με τα χρώματα μιας ομάδας και όχι τη διάφανη φανέλα του Θεού ;
Είτε σας αρέσει είτε όχι τα ιερατεία ΠΑΝΤΟΥ και ΠΑΝΤΑ ίδια ήταν και ίδια είναι και με τον ίδιο σκοπό λειτουργούνε.
Μήπως ξεχνάτε ότι τα Ιερατεία πέτυχαν το θάνατο του Σωκράτη ;
Μήπως ξεχνάτε ότι η εξουσία μαζί με το Ιερατείο σκότωσαν τον Πυθαγόρα διότι φοβήθηκαν τη διδασκαλία του ;
Κάτι ανάλογο έγινε με την Υπατία και τόσους άλλους μετέπειτα στον Μεσαίωνα.
Ξεκολλήστε λοιπόν από τα δόγματα και αν θέλετε να λέτε πως είσαστε αναζητητές τότε ανοίχτε τους πνευματικούς σας ορίζοντες και μη δογματίζεστε.
Αποδώστε τα το Καίσαρος το Καίσαρι και δείτε λίγο ποιο βαθιά τα νοήματα που άβουλα διατρανώνετε.
Αν δε μπορείτε να το αντιληφθείτε αυτό τότε καθίστε στην ομάδα που θεωρείτε πως σας εκφράζει αλλά μην προσπαθείτε φασιστικά να επιβάλετε την άποψη σας στους άλλους.
Μην κατηγορείτε το Χριστιανισμό σαν αιμοσταγή και προάγουσα τη μοιχεία ή την αιμομιξία θρησκεία και παραβλέπετε εθελοτυφλούντες ότι ο Δίας σκότωσε τον Πατέρα του π.χ. ή ότι ο ίδιος ήταν και πολλαπλά μοιχός και αιμομίκτης.
Βλέπετε παντού υπάρχουν τα ίδια πράγματα, οπότε σας παρακαλώ βγείτε από το ταμπούρι σας και αναζητήστε το δρόμο τον έναν προς τον Θεό τον Έναν.
Το πώς θα τον ονομάσετε είναι αδιάφορο.
Ευχαριστώ και συγνώμη για τη διακοπή της σύγκρουσης.
Edited by - Ramoglou on 24/01/2005 17:59:23
ΕΚΔΟΣΕΙΣ: ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΚΔΟΤΙΚΗ
Άσε που δεν συμφέρει ούτε τον Χριστοδουλο ούτε......τον "έναν και αληθινό Έλληνα Θεό" Αναστασάκη
Βέβαια με τους χλαμυδογλύφτες σήμερα,τύφλα νάχει ο Χίτλερ
Έρχονται και τα πνευματικοπαίδια της Λουκά εδώ ως γνήσιοι στρατιώτες του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού έτοιμοι να χύσουν το αίμα τους για ένα αγροτεμάχιο στο παράδεισο και ΟΛΟ αυτό καλείται "σοβαρή συζήτηση περι εσωτερισμού".
Τώρα θα μου πεις,κάποτε για να βγάλεις εύκολα γκόμενα γραφόσουνα στην ΚΝΕ.
Σήμερα χλαμυδογλύφεις,πετάς και αρχαιοελληνικά τσιτάτα με φρικτή ορθογραφία και το παιζεις Αριστοτέλης.
Μια μόδα είναι που ήδη έχει αρχίσει και πεθαίνει.Μόνο που κάποιοι ακόμα δεν το πήραν χαμπαρι ![]()

νομιζω οτι η υβρεις κατα του ελληνικου πολιτισμου
τιμωρουνται απο το Συνταγμα..
μηπως να γινει καμμια μηνυση στους κακομοιρους μοναχους
που πανικοβλητοι γραφουν ιστοριες xxx για παιδακια;
quote:
Βέβαια με τους χλαμυδογλύφτες σήμερα,τύφλα νάχει ο Χίτλερ
...
Τώρα θα μου πεις, κάποτε για να βγάλεις εύκολα γκόμενα γραφόσουνα στην ΚΝΕ.
Σήμερα χλαμυδογλύφεις,πετάς και αρχαιοελληνικά τσιτάτα με φρικτή ορθογραφία και το παιζεις Αριστοτέλης.
Συνυπογράφω πλήρως!
Ελπίζω και το διάβασμά σου για τα trend της μόδας να είναι σωστό, φίλε Gothic, γιατί αλλοιώς... προβλέπω ντράβαλα.
Πάντως αυτό που λες για τους κνίτες που μείναν χωρίς "πνευματική στέγη" λόγω κατάρευσης ΕΣΣΔ, το είχα υποψιαστεί από καιρό, και ας μην μένω στην Ελλάδα, να τα βλέπω από κοντά.
k
Υπήρχε και ένα ωραίο αρθράκι παλιά, στο "ΒΗΜΑ", νομίζω, με τίτλο «Ριζοσπάστης Δαυλίζων». Το είχε δεί κανείς; Εξηγεί πολλά...
quote:
Έρχονται και τα πνευματικοπαίδια της Λουκά εδώ ως γνήσιοι στρατιώτες του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού έτοιμοι να χύσουν το αίμα τους για ένα αγροτεμάχιο στο παράδεισο και ΟΛΟ αυτό καλείται "σοβαρή συζήτηση περι εσωτερισμού".
Όταν λέμε "εδώ" εννοούμε "εδώ-εδώ"; Σα να λέμε σε αυτό... εδώ το τόπικ; ![]()
Real stupidity beats artificial intelligence any time. -- Terry Pratchett
quote:
Μια μόδα είναι που ήδη έχει αρχίσει και πεθαίνει.Μόνο που κάποιοι ακόμα δεν το πήραν χαμπαρι
αυτο που πεθαινει ειναι: ο ελληνοχριστιανισμος και τα ιδεολογικα του κατασκευασματα, ο μοναχισμος, ο εψιλονισμος, οι ..χλαμυδοχριστιανισμος, ο φασιστοχριστιανισμος και οτι αλλο παραγεται στη μονη πετρακη,
στα κατηχητικα και στη χρυσοπηγη..
Ενας βρωμικος πολεμος συκοφαντησης του Ελληνισμου
που η ΑΟΕΧ ξερει καλα να παιζει εδω και αιωνες.
Κιαν αναρωτιεται κανεις πως πλουτιζουν τα μαγαζια τους χωρις πιστους
δεν εχει παρα να κοιταξει στις κομπινες της επικαιροτητας και στην διαρκη προπαγανδα και πλυση εγκεφαλου που γινεται απο τη γεννηση μας στη θεοκρατικη κοινωνια που ετυχε να ζουμε.
αλλιως..
ΑΝΕΡΓΕ ΠΕΙΝΑΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΧΕΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ!
quote:
Μπα! απολογητακος και εσυ junk95
νομιζω οτι η υβρεις κατα του ελληνικου πολιτισμου
τιμωρουνται απο το Συνταγμα..
Νομίζεις λάθος. Έχεις μπερδέψει μάλλον τη Γ΄ Ελληνική Δημοκρατία με το Γ΄ Ελληνικό Πολιτισμό.
Κανένα επιχείρημα ενάντια στα "ό,τι να 'ναι" των "πανικόβλητων" θα δούμε;
Real stupidity beats artificial intelligence any time. -- Terry Pratchett
επιχειρηματα πανω σε τι;
μας δουλευεις; Ο ανθρωπος εχει ενα χριστιανικο αρρωστο ανθελληνισμο..
Με αφιονισμενους και φανατικους δεν διαπραγματευεται κανεις!
Η αγαμια μαλλον του εχει κανει κακο.
quote:ΕΜΠΡΟΣ - ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ - ΠΟΥ ΧΑΡΑΞΕ Ο... ΑΝΑΞΑΓΟΡΑΣ!!
αυτο που πεθαινει ειναι: ο ελληνοχριστιανισμος και τα ιδεολογικα του κατασκευασματα, ο μοναχισμος, ο εψιλονισμος, οι ..χλαμυδοχριστιανισμος, ο φασιστοχριστιανισμος και οτι αλλο παραγεται στη μονη πετρακη,
Δεν ακούγεται καλά, ρε παιδί μου, δεν έχει μέτρο, ας ξαναδοκιμάσω:
ΕΜΠΡΟΣ - ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ - ΠΟΥ ΧΑΡΑΞΕ Ο ΜΙΛΗΣΙΟΣ!!
Κάαπως καλύτερα, αλλά ακόμα δεν "λέει" ρε παιδί μου... θέλει δουλειά...
ΘΕΟΙ - ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΟΥ - Ε-ΝΕΡ-ΓΕΙ-ΕΣ
κάτι λείπει, κάτι λείπει...
Καναν διαγωνισμό να κάνουμε να βρούμε τίποτα ωραία συνθηματάκια;
====
Gothic,
Τό ξανασκέφτηκα αυτό που είπες, νομίζω οτι δεν πρέπει, επίσης, να ξεχνάμε όλα τα καλά παιδάκια που κατέβηκαν από Ρωσσία μεριά, και θέλουν κάποια χρονάκια να προσαρμοστούν στα Δυτικά δεδομένα... τα οποία όποιο χάλι και να έχουν, είναι ακόμα καμμιά 40 χρόνια εμπρός από τους... συντρόφους.
Ίσως η μόδα να εκλέιπει καθώς ξεπερνάνε και αυτά το culture shock...
k
Edited by - kynikos on 24/01/2005 21:32:45