- ΠΡΟΣΕΥΧΗ & ΥΓΕΙΑ - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.
Επίσης βλέπε placebo κτλ...
Ακόμη κι όταν κάποιος προσεύχεται για κάποιον γνωστό του άρρωστο κι ο άρρωστος το ξέρει, μπορούμε να πούμε οτι και με την ιδέα οτι κάποιος συμπάσχει μαζί του βοηθιέται.
Οταν όμως μια προσευχή αγνώστων υπέρ αγνώστων εντελώς μεταξύ τους έχει αποτελέσματα;
Τί να υποθέσει κανείς;
"In one recent study, women at an in vitro fertilization clinic had higher pregnancy rates when total strangers were praying for them. Another study finds that people undergoing risky cardiovascular surgery have fewer complications when they are the focus of prayer groups."
Απο το http://content.health.msn.com/content/article/35/1728_92943
Επίσης: http://news.bbc.co.uk/1/hi/health/516350.stm
Και
http://my.webmd.com/content/article/24/1738_52035
------------------------
ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΤΟΛΜΑ ΝΑ ΔΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΗΝ ΘΕΩΡΕΙ ΨΕΜΜΑ!!!
------------------------
ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΤΟΛΜΑ ΝΑ ΔΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΗΝ ΘΕΩΡΕΙ ΨΕΜΜΑ!!!
Πραγματι το συγκεκριμενο θεμα ειναι αρκετα ενδιαφερον αλλα συναμα και αρκετα δυσκολο οσον αφορα την προβολη επιστημονικων στοιχειων.Ετσι,θα πρεπει να αρκεστουμε στα λογια και στις εμπειρειες του καθενος απο εμας(αν βεβαια υπαρχουν)και να μην προσπαθησουμε να το ερμηνευσουμε με καποιο επιστημονικο τροπο.(και αυτο διοτι η επιστημη((θετικες,υγειας...))δεν συμφωνουν και δεν πιστευουν στην υπαρξη τετοιων γεγονοτων,συνεπως αδυνατουμε να στηριχτουμε πανω σ'αυτες)(θα μου πεις τωρα,υπαρχουν και οι φιλοσοφικες ή φιλολογικες.Ναι υπαρχουν,αλλα εκει εχουμε μονο λογια,τα οποια συνηθως καταληγουν σε καποιο συμπερασμα.Ετσι δεν ειναι τοσο ισχυρες οσο οι πρωτες,οπου εχουμε πειραμα,μετρησεις και επομενως βασιμα και χειροπιαστα συμπερασματα)
Το γνωστο σε ολους μας "πιστευε και μη ερευνα" ειναι βεβαιο οτι θα μας χρειαστει πολυ εδω,αν βεβαια επιθυμουμε να μην κλειδωθει το συγκεκριμενο θεμα.Θελω να συμφωνησω με τον CYBERMASTER και πολυ πιο πολυ με την ΕΡΡΙΕΤΑ, διοτι οντως με πιστη σε αυτο που κανουμε καθως και με επιμονη και με μια μικρη δοση τυχης(ή καλυτερα μια σειρας θετικων,για εμας, συγκυρειων)ειναι σχεδον βεβαιο οτι θα πετυχουμε τον αρχικο μας στοχο.
Με εκτιμηση,
Υπερασπιστης.
Δε νομίζω οτι προσωπικές εμπειρίες θα είχαν κάτι να συνεισφέρουν, τις θεωρώ εκ προοιμίου μή αντικειμενικές, παρ’ όλο που θα μπορούσα να καταθέσω και δικές μου.
Το να προσεύχομαι εγώ για ένα πολύ δικό μου πρόσωπο με το οποίο συνδέομαι συναισθηματικά, έχω κοινές εμπειρίες, πιθανόν κληρονομικά στοιχεία, φαντάζει να μπορεί να έχει κάποιο αποτέλεσμα.
Ακόμη περισσότερο, αν είμαι και κοντά, αν έχω άμεση επαφή, πιθανόν αυτό που λένε «αύρα» να παίζει κάποιο ρόλο.
Εκείνο στο οποίο θα ήθελα να επικεντρώσω είναι το "total strangers", του κειμένου της έρευνας, καθώς και το "praying groups".
Το οτι η έρευνα περιλάμβανε μεγάλο αριθμό ανθρώπων της δίνει ένα στοιχείο αλήθειας.
Μεγάλο ενδιαφέρον θα είχε για μένα μια αντίστοιχη έρευνα με αντίθετο στόχο.
Δλδ ομαδική «προσευχή» αγνώστων προς αγνώστους με αντικείμενο επιδείνωση και όχι βελτίωση της υγείας.
Βέβαια αυτό δε μοιάζει καθόλου ηθικό και δεν ξέρω ποιός θα μπορούσε να αναλάβει το ρίσκο να το κάνει.
Ενιγουέι, ας δεχθούμε και προσωπικές εμπειρίες ελλείψει άλλων στοιχείων.
Οσο για το αλλο θεμα που αναφερεις να επιχειρησουμε,θα προτεινα να ξεχαστει αμεσως.Δεν ειναι και τοσο ηθικο,ασε που αν πιασει θα τρεχουμε και δεν θα φθανουμε.Τι μας φταει το αγνωστο ανθρωπακι που πιθανον να την πληρωσει?Γι'αυτο ας το αφησουμε αυτο και θεωρω οτι
ηταν λαθος και μονο που το ανεφερες.Τερμα σε αυτο.
Αναμενουμε προσωπικες εμπειριες ατομων για να εξετασουμε την αληθεια του θεματος μας.