- το πείραμα - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.
"Η Θυσία της Γνώσης είναι πιο μεγάλη από κάθε υλική θυσία. Η Γνώση είναι αυτό που μέσα του, κάθε πράξη φτάνει στο ανώτατο σημείο της"
Μάλλον δεν είναι καιρός για πειράματα.
Τελικά το πείραμα δεν έγινε, επειδή φταίω και εγώ που δεν επέμενα λίγο περσότερο στο να ολοκληρωθεί, αλλά περισσότερο νομίζω πως φταίει το ότι υπήρχε δυσκολία στο να βρεθούν 5 εθελοντές.
Από της 9/9/02 ως της 25/9/02 δεν υπήρχε ο 5 εθελοντής για να ξεκινήσουμε.
Παρόλο που τελικά συμπληρώθηκε η πεντάδα δεν δημοσιεύτηκαν ποτέ τα 5 σχέδια τους
Οι οδηγίες που είχα δώσει ήταν πολύ απλές. έπρεπε εφόσον συμπληρωθούν τα απαιτούμενα άτομα, να στείλουν το σχέδιο τους στον θοθ και αυτός με τι σειρά του να τα έστελνε όλα μαζί στο θέμα που συζητάμε.
Αυτό δεν έγινε ποτέ.
Το συγκεκριμένο πείραμα έγινε στα τέλη της δεκαετία του 70 σε κάποιο πανεπιστήμιο της Βοστόνης(ακριβής χρονολογία και όνομα πανεπιστημίου δε γνωρίζω το όλο ιστορικό μου το έχει πει ένας φίλος ασφαλιστής) με σκοπό να αποδειχθεί ότι η ιστορία η οποία μεταφέρετε δια του λόγου και των γραφών μεταλλάσσεται σε τέτοιο βαθμό που είναι αδύνατον να γνωρίζουμε την αλήθεια.
Το πείραμα το αποτελούσε μια ομάδα 22 ατόμων και ολοκληρωνόταν σε 4 φάσεις.(εμείς βρισκόμασταν στη δεύτερη φάση η οποία δεν ολοκληρώθηκε ποτέ).
Κάποιοι θεώρησαν το πείραμα ως αποτυχία διότι η πηγή πληροφοριών προσπαθεί να προκαλέσει σύγχυση και όχι να μεταδώσει πληροφορίες.
Τέλος το πείραμα χαρακτηρίσθηκε ως ΠΕΙΡΑΜΑ ΑΣΥΝΕΝΝΟΗΣΙΑΣ το οποίο χρησιμοποιούν πολλές ασφαλιστικές εταιρίες σε σεμινάρια τους για να αποδείξουν στους ασφαλιστές τους ότι κάθε πελάτης δέχεται τις πληροφορίες με εντελώς διαφορετικό τρόπο.
Από δω και στο εξής θα είμαι... οnline και με τα ραντάρ ενεργά!