ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΤΟ ΚΑΛΟ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΚΟ - .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.

- ΤΟ ΚΑΛΟ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΚΟ - .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.

ARCHON31 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
drumx13Μέλος
27/02/2003, 09:13:19
Αν δεχτουμε οτι ισχιει αυτο που εγραψα παραπανω....

ονομασαμε αυτο που μας "συμφερει" ΚΑΛΟ...
ονομασαμε αυτο που δεν μας "συμφερει" ΚΑΚΟ...

τοτε το ερωτημα ειναι πλεον ....
τι σταση πρεπει να κρατησει ο καθενας στην ομαδα- κοινωνια του...
να κοιταξει την παρτι του.... αφου ετσι κανουν ολοι ή ...
να κοιταξει το καλο(συμφερον) της κοινωνιας και μεσω της ενδεχομενης "ανοδου" να ανεβει και αυτος μαζι?

Μηπως αν κοιταξουμε το κοινο καλο, ανακαλυψουμε οτι ο παραδεισος δεν ειναι καπου μακρυα αλλα κατω απο τα ποδια μας (κυριολεκτικα) και τον πατουμε καθημερινα.... και μηπως ενας ανθρωπος που κοιταζει μονο την παρτη του και κατα συνεπεια θεωρει ολους τους αλλου εν δυναμη ανταγωνιστες του, ζει ηδη μια κολαση...
μηπως...?
και μηπως τελικα αυτο ειναι το ζητουμενο, ενας καλυτερος κοσμος για ολους, ενας κοσμος αγαπης οπου ολοι ειμαστε αδερφια κατω απο την στεγη του ουρανου,ενας παρδεισος για ολους και τον καθενα ξεχωριστα...

τελικα δεν ξερω τιποτα love for what is comming and forgivness for the past...

27/02/2003, 14:46:41
quote:

ΠΑΝΤΩΣ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΔΥΝΑΜΑΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΚΑΛΗ ΜΟΥ ΑΤΜΑ ΠΟΙΟ ΕΥΚΟΛΑ(ΚΑΙ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΠΟΙΟ ΔΥΣΚΟΛΑ) ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΞΩ ΚΑΙ ΝΑ ΨΑΞΩ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΝΙΟΘΩ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΨΥΧΗ ΜΟΥ .....
ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΟΡΙΣΜΟΥΣ, ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΚΑΙ ΔΟΓΜΑΤΙΣΜΟΥΣ.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

ΑΥΤΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΝΝΟΩ ...ΚΑΛΕ ΜΟΥ ...

'manava seva, madhava seva'

Edited by - ΑΤΜΑ on 27/02/2003 19:12:33

27/02/2003, 18:10:39
ΚΑΛΟΙ ΜΟΥ ΦΙΛΟΙ
ΕΞΑΚΟΛΟΘΩ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΩ ΚΑΤΑΣΤΑΛΑΞΕΙ, ΟΜΩΣ Η ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΗΤΑΝ Η ΕΞΗΣ :
ΔΕΝ ΜΠΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΥΤΑ ΚΑΛΟ Ή ΚΑΚΟ.
Ο,ΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ, ΟΠΟΙΑ ΠΡΑΞΗ, ΟΠΟΙΑ ΣΚΕΨΗ ΘΑ ΕΧΕΙ ΜΕΣΑ ΨΗΓΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΛΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΑΚΟΥ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ.ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ; ΠΡΕΠΕΙ; ΕΙΝΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟ ΝΑ ΒΑΖΟΥΜΕ ΤΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΜΑΣ ΣΕ ΖΥΓΑΡΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΕΤΡΑΜΕ ΚΑΘΕ ΣΤΙΓΜΗ ΠΡΟΣ ΤΑ ΠΟΥ ΓΕΡΝΕΙ; ΓΙΑΤΙ ΑΝ ΝΑΙ ΤΟΤΕ Η ΜΟΝΗ ΖΥΓΑΡΙΑ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΚΑΙ ΙΣΩΣ ΜΟΝΟ ΑΥΤΗ ΝΑ ΟΡΙΖΕΙ ΤΗ ΛΕΠΤΗ ΔΙΑΧΩΡΙΣΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΗ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΟ ΚΑΛΟ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΚΟ, ΑΦΟΥ ΟΜΩΣ Η ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΚΑΘΑΡΑ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΙΚΟ ΤΟΤΕ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΙΚΗ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΚΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΗΣ ΟΠΟΙΑΣ ΑΝΑΖΗΤΗΤΕΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ ΕΔΩ.

ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΜΟΥ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ΑΠΟ ΟΛΗ ΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΚΟΣ ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟΣ (ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΚΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΝΟΙΑ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΚΑΝΕΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ). ΙΣΩΣ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΤΟ ΚΟΙΝΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΣ ΑΛΛΑ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟΝ ΚΑΝΕΙ ΚΑΛΟ.

Γ

27/02/2003, 18:20:03
ΟΥΠΣ ΕΠΑΝΕΡΧΟΜΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΝΑ ΚΑΤΑΛΑΘΟΣ ΠΑΤΗΜΑ ΤΟΥ ΚΟΥΜΠΙΟΥ

.... ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΟΥ ΕΙΜΑΙ ΚΑΛΟΣ ΑΝ ΣΚΟΤΩΣΩ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΗΣ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΔΕ ΜΙΣΩ ΩΣΤΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΟΥ ΕΙΜΑΙ ΚΑΚΟΣ ΑΝ ΣΚΟΤΩΣΩ ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΜΠΑΙΝΕΙ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΟΥ ΝΑ ΜΕ ΛΗΣΤΕΨΕΙ ΚΑΙ ΔΙΚΑΖΟΜΑΙ , ΑΣΧΕΤΑ ΑΠΟ ΝΟΜΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥΣ Ή ΘΕΪΚΟΥΣ ΤΕΛΙΚΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΛΕΞΕΙΣ ΚΑΛΟ ΚΑΙ ΚΑΚΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΒΑΖΟΥΝ ΣΕ ΚΑΛΟΥΠΙΑ

ΑΝ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΑΝ ΦΡΑΓΜΟΙ ΗΘΙΚΟΙ ΚΑΙ ΝΟΜΙΚΟΙ ΤΟΤΕ ΤΙ ΘΑ ΗΤΑΝ ΚΑΚΟ;

ΤΟ ΚΑΚΟ ΔΕΝ ΗΡΘΕ ΣΤΗ ΓΗ ΜΕ ΤΟΝ ΣΑΤΑΝΑ ΑΛΛΑ ΜΕ ΤΟΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΟ ΚΑΡΠΟ

27/02/2003, 19:02:01
ENNOΩΝΤΑΣ...ΤΟ ΜΗΛΟ...!?
ΑΡΧΟΝΤΑ ...ΕΧΩ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΠΩΣ ΤΟ ΕΦΕΡΑ ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΤΗΣ ΚΟΥΒΕΝΤΑΣ ΠΙΟ ΠΑΝΩ...
ΜΗΠΩΣ ΛΟΙΠΟΝ...ΕΧΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΕ ΤΟ ...ΠΟΙΟΣ ΤΟ ΔΑΓΚΩΣΕ..ΓΙΑ ΝΑ 'ΧΙΟΥΜΟΡΗΣΟΥΜΕ' ...ΜΕΡΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ...ΕΤΣΙ ΛΙΓΟ
.........ΑΜΥΔΡΑ

'manava seva, madhava seva'

Edited by - ΑΤΜΑ on 27/02/2003 19:14:52

27/02/2003, 19:20:14
ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΑΣ.

ΦΙΛΕ ARCHON ΑΝΑΦΕΡΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΟΥ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΕΣ ΑΞΙΕΣ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΡΚΕΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΠΑΝΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ...
ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ ΚΑΙ ΔΟΓΜΑΤΑ....

quote:
ΑΛΛΑ ΘΑ ΣΥΜΦΩΝΙΣΩ ΑΠΟΛΥΤΑ ΩΣ ΠΑΝΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΚΑΛΟ ΤΗΝ ΑΡΕΤΗ,ΤΗΝ ΤΑΠΕΙΝΟΦΡΟΣΥΝΗ ΤΗΝ Η ΣΕΜΝΟΤΗΤΑ,ΤΗΝ ΑΚΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ.
ΚΑΙ ΩΣ ΠΑΝΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΚΑΚΟ, ΤΗΝ ΥΠΕΡΗΦΑΝΕΙΑ,ΤΗΝ ΑΣΕΒΕΙΑ,ΤΗΝ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟ ΜΑΣ,ΤΗΝ ΑΣΕΒΕΙΑ,ΤΗΝ ΕΛΛΕΙΨΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ, ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ ΖΩΗΣ.

ΓΙΑ ΣΕ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ???

ΒΕΒΑΙΑ ΜΑΣ ΔΙΔΕΙΣ ΚΑΙ ΜΙΑ ΑΛΛΑ ΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΣΟΥ ΠΕΡΙ ΚΑΛΟΥ ΚΑΙ ΚΑΚΟΥ...

quote:

ΑΣ ΜΑΣ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ ΛΟΙΠΟΝ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΤΟ ΚΑΚΟ = ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΟΣ ΚΑΡΠΟΣ

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

** ΦΩΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΦΩΣ**
** ΕΑΝ ΝΙΟΣΕΙΣ ΤΗΣ ΣΚΙΑ ΣΟΥ ΝΑ ΦΕΥΓΕΙ ΜΗΝ ΓΥΡΙΣΕΙΣ ΠΙΣΩ ΝΑ ΤΗΝ ΚΟΙΤΑΞΕΙΣ**

27/02/2003, 20:04:16
ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΣΥΜΠΟΡΕΥΤΕΣ ΜΟΥ

ΤΟ ΜΗΛΟ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΚΑΘΕ ΤΙ ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΟ ΑΠΟ ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ.

Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ (ΓΙΑ ΜΕΝΑ) ΕΙΝΑΙ ΟΝ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΕΝΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΠΡΟΣΟΝ ΤΗΝ ΚΡΙΤΙΚΗ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ. ΑΥΤΗ ΟΜΩΣ ΕΧΕΙ ΑΜΕΣΗ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΙΣ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ ΤΟΥ, ΟΣΟ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΔΟΚΙΜΑΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟΣΟ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΚΡΙΝΕΙ.

ΕΙΧΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΣΑΣ ΣΕ ΕΝΑ ΑΛΛΟ ΘΕΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, ΣΧΕΔΟΝ ΟΛΟΙ ΣΥΜΦΩΝΗΣΑΤΕ ΠΩΣ Ο ΣΚΟΠΟΣ ΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΣΕΙ ΝΟΥ ΚΑΙ ΠΝΕΥΜΑ (Ή ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΤΣΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑ) ΜΑ ΠΩΣ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΑΥΤΟ; ΑΠΛΑ ΑΠΟΚΟΠΤΩΝΤΑΣ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΑΠΟ ΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΜΠΕΙΡΙΚΟ ΚΟΣΜΟ ΚΑΙ ΔΙΝΟΝΤΑΣ ΤΟΥ ΜΑΣΗΜΕΝΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ.

ΚΑΠΟΤΕ Ο ΚΑΛΟΣ ΘΕΟΣ ΑΠΑΓΟΡΕΨΕ ΣΤΟΝ ΑΔΑΜ ΝΑ ΦΑΕΙ ΤΟ ΜΗΛΟ

ΣΗΜΕΡΑ ΒΙΩΝΟΥΜΕ ΑΛΛΕΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕΙΣ ΠΙΟ ΥΠΟΥΛΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟΣΟ ΡΗΤΕΣ

ΙΣΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΙΩΣΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΠΤΩΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ

ΙΣΩΣ . . . .

27/02/2003, 20:13:08
ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΞΕΧΑΣΑ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΘΩ ΣΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΣΟΥ

ΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΔΙΚΕΣ ΜΟΥ ΑΞΙΕΣ;

ΕΙΜΑΙ ΑΝΑΖΗΤΗΤΗΣ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ ΕΧΩ ΜΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΗ ΑΞΙΑ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ!!!

ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΟΧΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΝΟΙΑ ΤΗΣ ΕΙΛΙΚΡΙΝΙΑΣ ( ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΘΕΩΡΩ ΠΡΟΣΟΝ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΡΕΤΗ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΠΟΥ ΠΡΟΑΝΑΦΕΡΘΗΚΑΝ)ΑΛΛΟ ΟΜΩΣ ΤΟ ΠΡΟΣΟΝ ΚΑΙ ΑΛΛΟ Η ΑΞΙΑ.

ΔΕ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΕΙ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΜΙΑ ΑΞΙΑ Η ΟΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΣΗΜΑΝΤΟ ΚΑΙ ΑΠΟΛΥΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΒΑΘΟΣ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΓΥΡΙΖΟΥΜΕ ΟΛΟΙ. ΤΗΝ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ ΚΑΙ Σ΄ΑΥΤΟ ΤΟ ΓΑϊΤΑΝΑΚΙ ΓΥΡΩ ΤΗΣ ΣΤΕΙΝΟΝΤΑΙ ΧΟΡΟΙ ΑΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΟΙ ΑΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΕΘΝΙΚΟΙ ΚΑΙ Ο,ΤΙ ΧΩΡΑ Ο ΝΟΥΣ ΤΟΥ ΚΑΘΕΝΟΣ

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΟΜΩΣ ΔΕ ΜΠΟΡΕΙ ΠΑΡΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΜΠΕΙΡΙΚΗ

27/02/2003, 20:15:35
quote:
** ΕΑΝ ΝΙΟΣΕΙΣ ΤΗΣ ΣΚΙΑ ΣΟΥ ΝΑ ΦΕΥΓΕΙ ΜΗΝ ΓΥΡΙΣΕΙΣ ΠΙΣΩ ΝΑ ΤΗΝ ΚΟΙΤΑΞΕΙΣ**

drumx13Μέλος
28/02/2003, 18:23:12

...το μηλο στιην προκειμενη περιπτωση, προυπαρχει της γνωσης του καλου και του κακου... εκεινο που πωλειτε απο τον σατανα στην Ευα, συμφωνα με τον μυθο, ειναι η δυνατοτητα να βγει απο την αναπηρια της.... η δυνατοτητα να το διακρινει. Οπως ειπα παραπανω... κατα την γνωμη μου ισχει απο παντα.... Καλο ειναι οτι μας συμφερει και το κακο ειναι το ασυμφορο... αρα το φιδι, που εχει ταυτιστει με τον Σατανα, που καλειτε και Εωσφορος ( ο φερων το φως), επιτελει αυτο ακριβως που λεει το ονομα του φερνει το φως...Κατα πως λεει η Γραφη... και επεσαν οι οφθαλμοι και ειδε ο ανθρωπος οτι ηταν γυμνος.......
Τωρα ...
Η Ευα παρακουει τον δημιουργο -πατερα της για να γνωρισει το καλο και το κακο...μεχρι τοτε ξερει να ζει, να τρωει, να αναπνεει, και να επιβιωνει, εντος της Εδεμ, μια χαρα... οπως και ολα τα ζωα.. ζει σε μια κατασταση χωρις κριση με μονο το ενστκτο της αυτοσυντηρησης αναπτηγμενο οπως και στα ζωα τοτε και σημερα...
και με το μηλο ξεφευγει απο την κατασταση αυτη ( του ζωου) και γινεται πλεον ανθρωπος που γνωριζει το καλο και το κακο.. την κριτικη σκεψη.... και αυτο ειναι το προπατορικο αμαρτημα..
Αφου λοιπον το δημιουργημα Επαναστατει κατα του δημιουργου του και ξεχωριζει απο την Δημιουγρια ειναι πλεον υπευθηνο των επιλογων του... υπαρχει παντα το προπατορικο να μας το θυμιζει αυτο τη δημιουργια και τον δημιουργο αλλα οι πραξεις χαρακτηριζουν των ανθρωπο...Απο εκει και περα ο θεος αποκτα παρεμβατικο ρολο στη ιστορια και ως δασκαλος βαζει τιμωριες ω πατερας τιμωρει, νουθετει, συμβουλευει, στελνει μυνηματα( οχι με SMS) με αγγελιοφορους προφητες...
Σας θυμιζει λιγο την γενηση ενος μωρου και την αναπτυξη του μεχρι την εφηβια? ειναι αραγε τυχαιο στον μυθο? ολα αυτα μεχρι...
που ερχεται ο Χριστος...Υιος θεου... Αδιαφορο.... αναστηθηκε.....αδιαφορο
εδωσε το μαθημα οτι πλεον ο θεος δεν παρεμβαινει απλα παρακολουθει και κρινει... εδωσε την δυνατοτητα να να βγαλουμε απο πανω μας το προπατορικο με τις πραξεις μας εδωσε νεες ιδεες για να σωθει η κατασταση στις διαφορες και στις σχεσεις των ανθρωπων... επανατοποθετησε τον Ανθρωπο.. απο μια κατασταση που το μονο που τον ενοιζε ηταν να τα εχει καλα με τον θεο σε μια κατασταση που μετραει περισοτερο η σχεσεις των ανθρωπων παρα η σχεσεις με των θεο.... ο θεος συμβιβαστικε... επιτελους με το δημηουργημα του ο ανθρωπος... νικησε... ανδρωθηκε
... Εαν τα βρουμε λοιπον με τους ανθρωπους πολυ πιθανον να τα βρουμε με τον θεο...εαν ολοι οι ανθροποι ειναι καλοι... που σημαινει οτι κοιτουν τα συμφεροντα του ανθρωπινου ειδους τοτε ο παραδεισος θα ειναι γεγονος ...
...κανεις μας δεν θελει να ειναι κακος εκτος αν ειναι ανωριμος... κακοι σημερα το παιζουν κατι πιστιρικαδες 16- 17 χρονων, ανωριμοι, στην προσπαθεια τους να δειξουν ωριμοι και να κερδισουν την θεση τους στην κοινωνια... οταν ο ανθρωπος μεγαλωνει, μαλακωνει στο μυαλο και στην τραχυτητα των αποψεων του και κοιτα πλεον να ειναι καλος προς τον συνανθρωπο , να μην δυμιουργει προβλημα στην κοινωνια...
Αλλες καταστασεις, ασυμφορες-κακες-, για τον ιδιο και για την κοινωνια ειναι παθολογικες.... και κρινονται απο την κοινωνια.... ενιοτε και με βαση το συνταγμα καθε κοινωνιας-χωρας..... Που αντιστοιχει στο εκπεφρασμενο κοινο συμφερον.... εκτος αν γινονται απο ανθρωπους που ξερουν οτι κανουν κακο αλλα αναλαμβανουν τα ρισκα...αλλο ενα κερδος-αποκτημα απο το... μηλο

τελικα δεν ξερω τιποτα love for what is comming and forgivness for the past...

28/02/2003, 19:53:34
ΑΥΤΗ Η ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΜΟΥ ΒΑΡΑΕΙ ΚΑΜΠΑΝΑΚΙΑ ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ , ΜΟΥ ΘΥΜΙΖΕΙ ΜΙΑ ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΚΑΝΕΙ Ο ΦΙΛΟΣ ΑΒΑΤΑΡ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥ ΕΩΣΦΟΡΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΡΟΜΗΘΕΑ ΜΑ ΟΣΟ ΚΑΙ ΑΝ ΕΨΑΞΑ ΔΕ ΒΡΗΚΑ ΤΟ LINK