ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Πιστεύετε οτι ζούμε σε ένα Matrix? - - Κινηματογράφος -

- Πιστεύετε οτι ζούμε σε ένα Matrix? - - Κινηματογράφος -

Secondborn30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
old tigerΜέλος
27/05/2003, 22:31:47

quote:
Ριγωτό θεριό της ζούγκλας

Καλή μου Λίλιθ,

ΜΕ ΕΣΤΕΙΛΕΣ...ΜΕ ΤΟΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟ ΣΟΥ...ΑΚΟΥ ΡΙΓΩΤΟ ΘΕΡΙΟ....

Υ.Γ. ΕΧΕΜΒΡΟΤΙΗΛ, ελπίζω τώρα να μην έχεις παράπονο ότι δεν χρησιμοποίησα το σκιτσάκι σου...

Tiger! Tiger! burning bright
In the forests of the night,
What immortal hand or eye,
Dare frame thy fearful symmetry?
WILLIAM BLAKE

SecondbornΜέλος
28/05/2003, 00:45:56
quote:
Θα έλεγα ότι πολύ σύντομα και επιφανειακά θίχτηκαν κάποια πράγματα, αλλά δυστυχώς μόνο θίχτηκαν και δεν αναπτύχθηκαν, όχι φυσικά από δικό σας λάθος. Θα προτιμούσα λιγότερες αναφορές σε "tred-ισμούς" γιά Ε και άλλα παρόμοια -όχι από εσάς εννοείται.

Μπράβο σου λίλιθάκι! Τα είπες όλα μέσα σε δυο φράσεις.
Προτίνω στην επόμενη εκπομπή να επικεντρωθεί η συζήτηση σε λιγότερες ερωτήσεις, ώστε να κερδίσει σε ποιότητα.

Υ.Γ.: Φίλε Κέλσο μου χρωστάς κάποιες απαντήσεις. Απλά στο θυμίζω. Όταν βρεις το χρόνο θα χαρώ πολύ να μου λύσεις τις απορίες μου.
Φιλικά

"Δώρο είναι οι καρδιές των ανθρώπων που ψάχνουν πέρα απο τον κόσμο και δε βρίσκουν ανάπαυση εντός του."
dcdΝέο Μέλος
28/05/2003, 11:28:24
ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ!

ΣΕ ΜΙΑ ΜΟΡΦΗ MATRIX -ΝΑΙ- ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΠΙΘΑΝΟ ΝΑ ΖΟΥΜΕ.

ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΛΕΙΠΩ ΠΟΛΥ ΚΑΙΡΟ ΑΠΟ ΤΑ ΣΧΟΛΙΚΑ ΘΡΑΝΙΑ, ΘΥΜΑΜΑΙ ΕΝΑ ΔΙΑΛΟΓΟ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΣΑ ΚΑΠΟΤΕ ΠΑΝΩ ΣΕ ΕΝΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ:

--ΧΤΕΣ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΟΝΕΙΡΕΥΤΗΚΑ ΠΩΣ
ΗΜΟΥΝ ΠΕΤΑΛΟΥΔΑ ΚΑΙ ΠΕΤΟΥΣΑ...
--ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΣΟΥ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ
ΠΕΤΑΛΟΥΔΑ ΚΑΙ ΟΤΙ ΤΩΡΑ ΟΝΕΙΡΕΥΕΣΑΙ
ΠΩΣ ΕΙΣΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΣ...

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΟΜΟΛΟΓΗΣΩ ΟΤΙ ΜΠΗΚΑ ΣΕ ΜΕΓΑΛΗ ΣΚΕΨΗ ΑΠΟ ΤΟΤΕ!

ΔΥΣΤΗΧΩΣ ΔΕΝ ΕΧΩ ΑΚΟΜΑ ΤΙΣ ΓΝΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΣΩ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΕΜΠΕΡΙΣΤΑΤΟΜΕΝΗ ΑΠΟΨΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΡΝΑ Η ΤΑΙΝΙΑ ΑΥΤΗ.
ΜΙΛΩΝΤΑΣ ΟΜΩΣ ΕΜΠΕΙΡΙΚΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ, ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΣΑΣ ΠΕΡΙΓΡΑΨΩ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΜΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΚΑΤΑ ΚΑΙΡΟΥΣ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΣΕ ΣΤΑΘΕΡΑ ΧΡΟΝΙΚΑ ΔΙΑΣΤΗΜΑΤΑ.

ΕΙΝΑΙ ΚΑΠΟΙΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ, ΠΙΟ ΣΤΙΓΜΕΣ ΚΑΙ ΑΠ'ΤΙΣ ΣΤΙΓΜΕΣ, ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΜΕΣΑ ΣΕ ΕΝΑ ΚΛΑΣΜΑ ΤΟΥ ΔΕΥΤΕΡΟΛΕΠΤΟΥ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΝΑΛΛΑΣΕΙ ΣΚΕΨΕΙΣ ΜΕ ΤΑΧΥΤΗΤΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΚΑΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΤΟΥ ΦΩΤΟΣ...
ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΣΤΙΓΜΕΣ ΛΟΙΠΟΝ...ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΑΝ ΜΕ ΒΡΟΥΝ, ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΙΟ ΟΙΚΕΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΜΟΥ, ΜΕ ΚΑΝΟΥΝ ΝΑ ΤΑ ΧΑΝΩ.
ΕΙΝΑΙ ΞΑΦΝΙΚΑ, ΛΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΩ ΤΟ ΜΕΡΟΣ ΟΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΜΑΙ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΙΜΑΙ ΕΓΩ ΚΑΙ ΤΙ ΚΑΝΩ! ΕΤΣΙ ΕΚΕΙΝΗ ΤΙ ΣΤΙΓΜΗ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΜΟΥ ΜΙΑ ΑΥΤΟΜΑΤΗ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ...Π.Χ: ΜΕ ΛΕΝΕ ΕΤΣΙ, ΕΙΜΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΣ, ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΟΥ, ΕΙΜΑΙ ΣΤΗ ΓΗ, ΣΕ ΕΝΑ ΓΑΛΑΞΙΑ ΣΤΟ ΣΥΜΠΑΝ....! ΕΙΝΑΙ , ΣΑ ΝΑ ΚΑΝΩ RELOAD ΚΑΠΟΙΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΜΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ! ΚΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΟΠΩΣ ΣΑΣ ΕΙΠΑ ΚΑΙ ΠΙΟ ΠΑΝΩ...ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΜΕΣΑ ΣΕ ΕΝΑ ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΜΙΚΡΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ.ΤΟΣΟ ΠΟΥ ΤΗΣ ΠΙΟ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΔΕΝ ΕΧΩ ΔΩΣΕΙ ΣΗΜΑΣΙΑ!

ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΛΟ ΑΥΤΟ...
ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΣΤΑ ΠΡΩΤΑ ΒΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΣΧΙΖΟΦΡΕΝΕΙΑΣ ΜΕΧΡΙ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΙΘΑΝΟ ΝΑ ΖΟΥΜΕ ΤΕΛΙΚΑ ΜΕΣΑ ΣΕ ΜΙΑ ΜΟΡΦΗ MATRIX...

ΑΥΤΑ ΕΙΧΑ ΝΑ ΣΑΣ ΠΩ.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ.

Κοιτάζω τ'αστέρια και τότε γίνονται όλα απλά...

28/05/2003, 12:02:02
Πριν από δυό τρείς μήνες, είχα πάρει από έναν φίλο των εσωτέρικα τη διεύθυνση της σελίδας του πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, όπου διεξάγεται μια έρευνα σχετική με την συνειδητή ονείρευση (lucid dreaming).
Μία από τις ασκήσεις που καλείται κάποιος να κάνει ώστε να συμμετέχει στο πρόγραμμα, είναι πολύ συχνά κατά τη διάρκεια της εγρήγορσης, να σταματάει τη σκέψη του και να αναρρωτιέται: Κοιμάμαι τώρα ή ονειρέυομαι; Ζω - δηλαδή - σε ένα μάτριξ;
Αυτή η άσκηση βαθμιαία συντελεί στην επίτευξη της συνειδητότητας μέσα στο όνειρο. Το οποίο είναι ένα ακόμα μάτριξ. Οπου, και να πετάξεις μπορείς, και με τους κακούς να τα βάλεις, και οι σφαίρες να μην σε πιάνουν, και πολεμικές τέχνες να ξέρεις καλύτερα από τον Μπρους Λη, και άλλα, και άλλα.
Κολλάει λοιπόν η ταινία αυτή παντού, ίσως και νά'χει δίκιο τελικά η μαμά μου που λέει για τα διάφορα τα οποία βλέπουμε στο πανί: "ολα από τη ζωή βγαλμένα μέσα, είναι παιδί μου"...

αυτή...που τα κατάφερε!

wiccaΜέλος
28/05/2003, 23:38:49
ΟΙ
ΤΑΙΝΙΕΣ
ΕΙΝΑΙ
ΒΓΑΛΜΕΝΕΣ
ΑΠΟ
ΤΗ
ΖΩΗ...

η δηναμη της μαγειας ειναι μεγαλη

ananasssΜέλος
31/05/2003, 02:06:31
Αξιώθηκα και είδα κι εγώ πριν λίγη ώρα το 2ο μέρος της τριλογίας. Θα ήθελα να σας πω ότι αισθάνομαι τυχερός που πριν δω την ταινία είχα διαβάσει τους αποσυμβολισμούς των φίλων συνομιλητών του παρόντος τόπικ και σας ευχαριστώ γι' αυτό...

Θα προσθέσω μόνο ότι ΚΑΙ η λεωφόρος που έπρεπε να ακολουθήσουν κατά το κυνηγητό με τα αυτοκίνητα, είχε την ονομασία "λεωφόρος 101"!...

...Να εκφράσω όμως και μια απορία μου: Άραγε οι δημιουργοί της ταινίας (όχι μόνο οι σεναριογράφοι μα και οι υπόλοιποι, ηθοποιοί, οπερατέρ, δ/ντης φωτογραφίας, μουσικός, σκηνογράφος κλπ) έχουν συναίσθηση του ΤΙ και ΠΩΣ το κάνουν; Γνωρίζουν το "ΓΙΑΤΙ" βγήκε το συγκεκριμένο καλλιτεχνικό τους αποτέλεσμα, ή πρόκειται εν τέλει για μια απλή ταινία που στόχο είχε τις εισπράξεις μέσα από τα εφέ και την διαφημιστική καμπάνια, και παρεπιπτόντως βγήκαν όλα όσα τελικά συμπεραίνουν οι υποψιασμένοι και πιθανώς μυημένοι;

Και μιας και αναφέρθηκα στο "ΓΙΑΤΙ", σ' εμένα αυτή η λέξη έμεινε ακόμη στο μυαλό μου, μιας και πάντα, ψάχνω να βρω το "γιατί" που κρύβεται πίσω από κάθετι μέσα στην καθημερινότητά μου...

Υ.Γ. Περιττό να πω πως έμεινα έκπληκτος με την τεχνολογία που χρησιμοποιήθηκε και με το αποτέλεσμα αυτής! Οι σκηνές δράσης ήταν ανεπανάληπτες...

"Να'μαι καλά, να σ' αγαπώ..."

ananasssΜέλος
31/05/2003, 02:09:23
Α! Να σημειώσω ότι ήρθα στο γραφείο και συνδέθηκα τέτοια ώρα (που δεν το συνηθίζω), μόνο και μόνο για να ξαναδιαβάσω όσα μέχρι πριν δω την ταινία είχα διαβάσει... Με άλλο μάτι τώρα...
Α ρε esoterica...
Και θα την ξαναδώ την ταινία, σίγουρα...

Καλό ξημέρωμα...

"Να'μαι καλά, να σ' αγαπώ..."

31/05/2003, 06:48:11
Τι το σπέσιαλ εχει ο Νιο, εν συγκρίσει με τον Σμιθ?

Είναι πιο γρήγορος...
Έχει διαίσθηση, ενόραση, Νόηση….

Ο Εαυτός μας είναι μια αντίδραση σε ένα ερέθισμα…Στην ουσία είναι αργός, γιατί είναι …..απάντηση…
Οι απαντήσεις, μιας και ζούμε σε μερικότητα *(ΜΑΤΡΙΧ / Προγραμματισμένοι) είναι απαντήσεις σε κάτι, (δράση / αντίδραση)…και πάντα αργές!
Κάτι ουσιαστικό του λέει ο Σμιθ, ….με σκότωσες!...Μα επιστρέφει με πολλούς κλώνους!!!

Μήπως σαν ΑΝΘΡΩΠΟΙ στη ζωή, δεν κάνουμε συνεχώς επιλογές?

Μόνο στην δημιουργία απογόνων δεν κάνουμε επιλογή, μα και εκεί σε λίγο φτάνουμε να βάλουμε το χεράκι μας, μιας και στα γονίδια προσδιορίσθηκε που βρίσκονται τα φενοτυπικα μας! Φανταστείτε πως σε λίγα χρόνια θα είμαστε σε θέση να φτιάξουμαι άνθρωπο με ένα μάτι καστανό και ένα γαλάζιο… η ακόμα και με τέσσερα χέρια!!
Στα πειράματα.... με τα ζώα… είδη γίνεται…

Αν λοιπον έχουμε έρθει εδώ γιατί έχουμε κάνει τις επιλογές μας,*(η γιατι δεν βγηκαμε ποτε!!!)*ΕΠΙΤΡΕΨΤΕ ΜΟΥ ΚΑΙ ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΕΚΔΟΧΗ!!!... ζούμε πάντα μέσα σε Ματριχ!
Η ΤΕΛΕΙΑ αφύπνιση…. είναι να μπορέσει ο ΝΟΥΣ να ζει… όχι στις ΕΠΙΛΟΓΕΣ, *(όπως όλοι... επισημαίνουν)…μα βλέποντας, πράττει… είναι ΕΝΝΙΑΙΑ ΔΡΑΣΗ!
Σαν δεν υπάρχει χωρισμός υποκείμενο / αντικείμενο, παρατηρητή / παρατηρούμενου, τότε το Ματριχ δεν έχει καμία επιρροή επάνω σου… μιας και έχει γίνει υπέρβαση… στον ίδιο τον προγραμματισμό!

ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΣ στην ΕΠΙΛΟΓΗ λοιπόν!! μιας και τόσο το ΜΕΝΤΙΟΥΜ όσο και ο ΑΡΧΙΤΕΚΤΩΝΑΣ σχεδόν του λένε το ίδιο….κάτι δεν πάει καλά με τις ΕΠΙΛΟΓΕΣ που κάνουμε.. μα ζούμε σε ένα φορέα (ΣΩΜΑ) που είναι αποτέλεσμα το ίδιο… (προγραμματισμού / χρόνου), επομένως επηρεάζει…και πολύ μάλιστα....θα ελεγα να προσθεσω...... το κερασάκι… πάνω στην ΤΟΥΡΤΑ!

Στο Βασίλειο των αισθήσεων / επιθυμίας, γίνεται λόγος σε διαφορα, μα κυριως σε ΔΥΟ καταστασεις...!
ΕΝΑ …. καθισμένοι σε τραπέζι… ΦΑΓΗΤΟ, γλυκό…* (Δείχνει τι μαγεία.. της δράσεως της επιθυμίας!)
ΔΥΟ…. ΣΕΧ.

Φαγητό / Σεχ!!! ( Πόσους αλήθεια γνωρίζεται στη ζωή, που περιστρέφονται… εκεί γύρω?)

Μην ξεχνάμε όμως, πως με τον (ΚΑΚΟ/ΕΠΙΘΗΜΙΑ.. ΣΕ ΠΑΡΕΝΘΕΣΗ…) …ακόμα δεν συγκρούσθηκε!

Στο τρίτο ΜΑΤΡΙΧ, θα υπάρξει αραγες η ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ…. της κίνησης της επιθυμίας?

Η διαίσθηση μου λέει…..πως το πνεύμα…. Δεν κάνει επιλογές…

Πάντα η γωνίτσα μου, …μικρή μικρή…μα αυτή είναι!

Edited by - ΠΛΑΤΩΝΑΣ on 31/05/2003 07:24:32

31/05/2003, 07:43:39
quote:
...Να εκφράσω όμως και μια απορία μου: Άραγε οι δημιουργοί της ταινίας (όχι μόνο οι σεναριογράφοι μα και οι υπόλοιποι, ηθοποιοί, οπερατέρ, δ/ντης φωτογραφίας, μουσικός, σκηνογράφος κλπ) έχουν συναίσθηση του ΤΙ και ΠΩΣ το κάνουν; Γνωρίζουν το "ΓΙΑΤΙ" βγήκε το συγκεκριμένο καλλιτεχνικό τους αποτέλεσμα, ή πρόκειται εν τέλει για μια απλή ταινία που στόχο είχε τις εισπράξεις μέσα από τα εφέ και την διαφημιστική καμπάνια, και παρεπιπτόντως βγήκαν όλα όσα τελικά συμπεραίνουν οι υποψιασμένοι και πιθανώς μυημένοι;

Ενας διαβασμενος ανθρωπος... μπορει να γραψει ενα τετοιο εργο...Δεν ειναι τιποτα δυσκολο! Ενας το φτιαχνει....και οι αλλοι προσθετουν τα κομματια τους....που φυσικα...ειναι εμπνευσμενοι!

Ενθυμουμαι κατι που μικρος, μα και τωρα...ακομα κοιταζω!!!!

Π.Χ...Φιλμ που μιλαει... η μουσικη μεσα...(ΜΟΡΙΚΟΝΕ)
Παραδειγμα, τα παλια γουεστερν...

καλος κακος και ο ασχημος..
για μια χουφτα δολλαρια...

Τι ομορφα που ητανε τα τοπια....οι αργες κινησεις...η αγωνια, η εκβαση...!!!

μα και τα γρηγορα πιστολια... τα βλεμματα τους....η ΔΡΑΣΗ!

Μα χωρις τη ΜΟΥΣΙΚΗ... ποσο θα σε τραβαγε?

Το ιδιο η ΔΡΑΣΗ του ΜΑΤΡΙΧ!!!

ΚΛΙΝΤ ΗΣΓΚΟΥΝΤ...ειχα και εγω σαν παιδι... ενα ΗΡΩΑ!!!

Edited by - ΠΛΑΤΩΝΑΣ on 31/05/2003 07:48:26

thothΙδρυτικό Μέλος
01/06/2003, 12:56:26
Jacob Boehme
1574-1625

He alone is a true christian,
whose soul and Mind has entered again into its original matrix,
out of which the life of man has taken its origin, that is to say : The Eternal Word.
-Six Points

Σε ελεύθερη μετάφραση:

Μόνος αυτός είναι ο αληθινός χριστιανός, του οποίου η Ψυχή του και ο Νους του έχουν ξαναεισέρθει στο αρχικό του matrix (=μήτρα, πηγή) έξω από το οποίο έχει την προέλευσή της η ζωή του ανθρώπου, κατ' ουσίαν: Η Αιώνια Λέξη (Λόγος)

"ΕΝ ΤΟ ΠΑΝ"