ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Οι Φοίνικες, αυτοί οι 'Ελληνες!!! - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- Οι Φοίνικες, αυτοί οι 'Ελληνες!!! - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

Kelsos31 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
ΠύρραΜέλος
05/12/2003, 01:40:11
Για να επανέρθω στην αρχή του θέματος: Τι αποκαλούσαν οι Έλληνες με τη λέξη φοίνιξ?

Που ήταν αρχικά η Φρυγία? Ποιος του έδιωξε από την πατρογονική γη τους?

Γιατί οι Δωριείς δεν αποδεικνύεται από την ιστορία ότι δε μπορούσαν να συνεννοηθούν με τους "Προ-Έλληνες". Πως προσαρμόστηκαν, άλλαξαν τη γλώσσα τους χωρίς αυτό να γίνει αντιληπτό?

Γιατί στο λεγόμενο "φοινικικό" αλφάβητο τα γράμματα σημαίνουν μπούρδες (συγχωρήστε μου την έκφραση, αλλά ένας τόσο εκλεπτυσμένος λαός που ανακάλυψε το αλφάβητο ξεκινάει με τα βόδια, φοβερή κουλτούρα, δε συμφωνείτε?)

Γιατί ένας λαός που ανακάλυψε το αλφάβητο δεν άφησε γραπτά αριστουργήματα? αφού κιόλας είχε μια μακρόχρονη εξελικτική πορεία....

Ποιος είπε ότι οι Μήδοι δεν ήταν και αυτοί Έλληνες? Πως ξέρουμε πραγματικά ποιοι ήταν Έλληνες?

Γιατί δε δεχόμαστε την ελληνική μυθολογία για την ανακάλυψη της γραφής, Παλαμήδης (καλά το θυμάμαι, δύσκολη η ώρα....και μέρα)?

Καλά πως επικοινωνούσαν οι Τρώες με τους Έλληνες, με διερμηνέα?

Γιατί δεχόμαστε και εμείς λανθασμένα τους Δωριείς ντε και καλά αλλοδαπούς? Οι Σουλιώτες κάθοδο δεν έκαναν προς Μεσολόγγι? Δεν ήταν Έλληνες αυτοί, και πολλοί από αυτούς την Ελληνική γλώσσα δεν την μιλούσαν ως μητρική κιόλας....

Γιατί στην Ελλάδα υπάρχουν τόσα τοπωνυμία με συνθετικό ή ατόφια ρίζα Φοίνιξ-?

Και για να είμαι ειλικρινής δεν καταλαβαίνω πως μια τέτοια ανακάλυψη παρέμεινε στην Ιστορία με Ελληνικό όνομα? ή δεν είναι ελληνικό?

Πύρρα, η περήφανη Ελληνίδα

EnasΜέλος
05/12/2003, 22:10:48
quote:
Γιατί στο λεγόμενο "φοινικικό" αλφάβητο τα γράμματα σημαίνουν μπούρδες (συγχωρήστε μου την έκφραση, αλλά ένας τόσο εκλεπτυσμένος λαός που ανακάλυψε το αλφάβητο ξεκινάει με τα βόδια, φοβερή κουλτούρα, δε συμφωνείτε?)

ΑΜΑ ΞΕΚΙΝΑΜΕ ΣΕ ΤΕΤΙΑ ΒΑΣΗ ΤΗΝ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΑΣ ΜΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΩ. ΛΙΓΟΣ ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΔΕΝ ΒΛΑΠΤΕΙ.

I am no human now
because I choose to know..

AgentMulderΜέλος
05/12/2003, 23:17:57
ΤΟ ΜΟΝΟ ΣΙΓΟΥΡΟ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΟΙ ΦΟΙΝΙΚΕΣ Δ Ε Ν ΗΤΑΝ ΕΛΛΗΝΕΣ , ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΗΡΑΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΟ ΑΛΦΑΒΗΤΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΦΟΙΝΙΚΕΣ ΑΛΛΑ ΑΝΤΙΘΕΤΑ!

A.M

ΠύρραΜέλος
06/12/2003, 01:13:49
quote:

ΑΜΑ ΞΕΚΙΝΑΜΕ ΣΕ ΤΕΤΙΑ ΒΑΣΗ ΤΗΝ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΑΣ ΜΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΩ. ΛΙΓΟΣ ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΔΕΝ ΒΛΑΠΤΕΙ.

Σεβασμό σε τι Ένας? Σεβασμό στο έθνος μου έχω και στη λογική μου, αν δε συμβαδίζουν οι λογικές μας αυτό είναι άλλου παπά ευαγγέλιο. Και η δική μου λογική λέει ότι κάποια πράγματα πρέπει να ακολουθούν την "ΚΟΙΝΗ ΛΟΓΙΚΗ". Η λέξη μπούρδα σε πείραξε?
Κριτικάρουμε τη δική μας ρίζα αυστηρά, ενώ τις άλλες με επιείκεια. Θεωρούμε πιο φυσιολογικό να ανακάλυψε το αλφάβητο ένας λαός που δεν άφησε και πολλά πίσω του, παρά ένας λαός που έδωσε τη βάση της σημερινής δομής της κοινωνίας για να μη πάμε παραπέρα. Ειδικά όταν υπάρχουν και ενδείξεις ότι δεν το ανακάλυψαν οι Φοίνικες. Έλα μην τα ισοπεδώνουμε όλα, και λίγο κριτικό πνεύμα δε βλάπτει. Ας γίνουμε και λίγο ερευνητές!! Δε μπορούμε να απορρίπτουμε τίποτα όταν έχουμε μόνο ενδείξεις, και ιδιαιτέρως όταν αυτές αφορούν δύο πλευρές.

beyondΜέλος
07/12/2003, 00:08:02
"Θεωρούμε πιο φυσιολογικό να ανακάλυψε το αλφάβητο ένας λαός που δεν άφησε και πολλά πίσω του, παρά ένας λαός που έδωσε τη βάση της σημερινής δομής της κοινωνίας για να μη πάμε παραπέρα."

AΨΟΓΗ..

Ήρθα, είδα, νίκησα, είπε ο στρατηγός. Ανέβηκες, ξεκίνησες, έφτασες! ώρα να κατεβείς! λέει ο φιλόσοφος

A KYNOSΝέο Μέλος
07/12/2003, 01:14:44
ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ

ΕΓΩ ΕΧΩ ΑΚΟΥΣΕΙ ΚΑΙ ΤA ΕΞΗΣ:

Ο ΙΑΠΕΤΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑ ΚΑΠΟΙΟΝ ΤΡΟΠΟ...
ΚΑΙ ΙΑΠΕΤ ΚΑΙ ΓΙΑΠΕΤ ΚΑΙ ΓΙΑΧΒΕ......

ΕΠΙΣΗΣ ΕΧΩ ΑΚΟΥΣΕΙ ΚΑΙ ΟΤΙ ΟΙ ΑΙΓΥΠΤΙΟΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΞΕΡΟΥΝ ΟΥΤΕ ΤΟ ΠΥΘΑΓΟΡΙΟ ΘΕΩΡΗΜΑ ΧΤΙΣΑΝ ΠΥΡΑΜΙΔΕΣ.....

“Ω ΗΛΙΕ, ΤΙ ΘΑ ΗΣΟΥΝ ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΧΕΣ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΓΙΑ ΧΑΡΗ ΤΟΥΣ ΛΑΜΠΕΙΣ;”

A KYNOSΝέο Μέλος
07/12/2003, 01:46:03
http://www.e-grammes.gr/1997/02/yura_en.htm

EnasΜέλος
07/12/2003, 14:57:31
quote:
ΤΟ ΜΟΝΟ ΣΙΓΟΥΡΟ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΟΙ ΦΟΙΝΙΚΕΣ Δ Ε Ν ΗΤΑΝ ΕΛΛΗΝΕΣ , ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΗΡΑΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΟ ΑΛΦΑΒΗΤΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΦΟΙΝΙΚΕΣ ΑΛΛΑ ΑΝΤΙΘΕΤΑ!

"ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ": ΕΜΦΑΝΗΣΗ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΑΛΦΑΒΗΤΟΥ ΕΝΑΤΟΣ ΑΙΩΝΑΣ Π.Χ. - ΕΜΦΑΝΗΣΗ ΦΟΙΝΙΚΙΚΟΥ ΑΛΦΑΒΗΤΟΥΣ ΔΩΔΕΚΑΤΟΣ ΑΙΩΝΑΣ Π.Χ.
Η "ΚΟΙΝΗ ΛΟΓΙΚΗ" ΜΑΣ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΟΙ ΦΟΙΝΙΚΕΣ ΑΝΤΕΓΡΑΨΑΝ ΤΟ ΑΛΦΑΒΗΤΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ! ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΑ ΛΟΓΙΚΗ. ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ ΕΚΤΩΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΝΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΛΙΓΟ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΙ ΛΕΝΕ. ΚΑΙ ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΠΑΡΑΘΕΣΤΕ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ. ΕΝΤΑΞΕΙ Η ΛΟΓΙΚΗ ΛΕΕΙ ΤΟ ΑΛΦΑΒΗΤΟ ΝΑ ΑΝΑΚΑΛΥΦΘΗΚΕ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟ ΧΡΗΣΗΜΟΠΟΙΗΣΑΝ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΤΑ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΛΕΝΕ ΑΛΛΑ ΕΜΕΙΣ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ; ΑΝ ΕΜΦΑΝΙΣΤΟΥΝ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΥ ΝΑ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΟΥΝ ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ ΠΡΩΤΟΣ ΕΓΩ ΘΑ ΠΩ ΟΤΙ ΕΚΑΝΑ ΛΑΘΟΣ!

ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΩΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΟΤΙΜΑΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΛΑΟ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ. ΟΛΟΙ ΠΡΟΣΦΕΡΑΝ ΕΝΑ ΛΙΘΑΡΑΚΙ ΣΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ, ΑΛΛΟΣ ΜΙΚΡΟΤΕΡΟ, ΑΛΛΟΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΕΒΟΜΑΣΤΕ. ΤΟ ΝΑ ΘΕΩΡΟΥΜΕ ΟΤΙ ΟΛΑ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΕ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΛΑΟ ΚΑΙ ΤΟ ΟΤΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΗΤΑΝ ΑΣΥΜΑΝΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΟ ΛΑΘΟΣ. ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΠΙΟ "ΒΑΡΒΑΡΟΙ" ΛΑΟΙ ΕΧΟΥΝ ΙΧΝΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΞΙΟΙ ΑΝΑΦΟΡΑΣ. ΜΗ ΤΑ ΜΗΔΕΝΙΖΟΥΜΕ ΟΛΑ.

I am no human now

ΠύρραΜέλος
07/12/2003, 18:20:00
Ούτε να το ρίχνουμε στο μηδενισμό αλλά ούτε και στον εκμηδενισμό. Δεν απορρίπτω τίποτα εύκολα, ούτε το μεν αλλά ούτε και το δε.

Ιλ. Δ141. "χιτώνα φοινικούν ενδεδυκώς"
Ιλ. Ζ 219. "Οινευς μεν ζωστήρα δίδον φοινίκη φαεινόν"
Ηρ. Η 77. "αίματι δ'Αρης πόντον φοινίζει"

A KYNOSΝέο Μέλος
07/12/2003, 21:51:20
ΦΙΛΕ ENAS, ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ ΜΕ ΟΣΑ ΛΕΣ....ΑΠΟΛΥΤΑ. ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΣ ΟΤΙ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΛΦΑΒΗΤΟ ΕΚΑΝΕ ΤΗΝ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΟΥ ΤΟΝ ΕΝΑΤΟ ΑΙΩΝΑ Π.Χ. ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΜΙΑ ΑΠΟΔΕΙΞΗ- ΣΤΟΙΧΕΙΑ- ΑΥΤΟΥ ΠΟΥ ΙΣΧΥΡΙΖΕΣΑΙ.
ΡΙΞΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ ΣΤΟ site ΠΟΥ ΔΙΝΩ ΠΙΟ ΠΑΝΩ, ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΣΤΟΙΧΕΙΟ.

EnasΜέλος
08/12/2003, 14:46:37
ΤΟΝ ΕΝΑΤΟ ΑΙΩΝΑ ΓΡΑΦΤΙΚΑΝ ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΜΕ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΛΦΑΒΗΤΟ. ΚΟΙΤΑΞΑ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΠΟΥ ΜΟΥ ΕΔΩΣΕΣ, ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΗΔΗ ΓΝΩΣΤΑ ΑΛΛΑ ΤΡΙΑ ΣΥΜΒΟΛΑ ΠΟΥ ΜΟΙΑΖΟΥΝ ΜΕ ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΕΙΜΕΝΟ.

http://www.ancientscripts.com/

ΕΚΕΙ ΘΑ ΒΡΕΙΣ ΑΡΚΕΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΟΡΦΕΣ ΓΡΑΦΗΣ ΑΝΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ.

I am no human now