ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Εσείς….. πόσα πορτοκάλια φάγατε σήμερα; - "Μεταξύ τυρού και αχλαδιού"

- Εσείς….. πόσα πορτοκάλια φάγατε σήμερα; - "Μεταξύ τυρού και αχλαδιού"

ΑΤΜΑ30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
26/05/2003, 17:28:14
Αγαπητέ /τή Spirit όμορφα μας τα λες, για ακόμα μια φορά.
Ξέρεις, ο λοτός δημιουργεί ένα πρόβλημα σε ορισμένους. Ξεχνάνε. Ξεχνάνε τα πάντα και μετά, άντε να τους θυμίσεις…..

Χμ…… αλά επειδή είμαι θαρραλέος , θα σε παρακαλέσω να μου προσφέρεις έναν, έστω και πειραματικά.

Αλήθεια…… είναι μακριά η χώρα των λωτοφάγων από την Αττική γη;

Edited by - ΕΧΕΜΒΡΟΤΟΣ on 26/05/2003 17:30:57

spiritΜέλος
27/05/2003, 22:15:21
καλησπερα ....
λοιπον γι αυτο ειμαστε χαρουμενοι εδω ,γιατι μπορουμε να 3εχναμε
με τους λωτους μας..
οσο για σενα ΕΞΕΜΒΡΟΤΟΣ επειδη πιστευω οτι δεν εχεις τοσο 8αρρος οσο νομιζεις,8α ελεγα για αρχη να σου προσφερουμε μερικα λωτολουλουδα ετσι για να εξοικειωθης με την ιδεα...
οσο για το αν ειναι μακρυα απο την αττικη γη η λωτοπουπολη πρεπει να ξερεις οτι ειναι απιστευτα κοντα σου αρκει να πας στο δωματιο με τα χρωματιστα παραθυρακια ,εκει λοιπον κατω κατω ,δεξια απο το καφε στο χρωμα της σκουριας και αριστερα απο το βιολετι
¤¤¤ηλιακᤤ¤
welcome!!!
mia filh..

dsm

spiritΜέλος
27/05/2003, 22:20:42
°°°°°αριστερα απο το βιολετι η8ελα να πω εχει ενα παρα8υρακι απιστευτα μικρο στο χρωμα του βυ8ου με πρασινοπες ανταυγες εκει
ειμαστε και παιζουμε ακομη...με ηλιακα χαμογελα.

dsm

27/05/2003, 23:14:10
quote:
οσο για σενα ΕΞΕΜΒΡΟΤΟΣ

Ε…….χμ……Εχέμβροτο με λένε! (βρε τι μανία είναι αυτή να μου αλλάζουν το όνομα…)

Όσο για το εάν είμαι θαρραλέος η όχι……. Χμ……έπεσες έξω. Θαρραλέος είμαι, απερίσκεπτος δεν είμαι.
Έχεις άλλη μια ευκαιρία…..(χεχε)

Όσο για τον λοτό….. αφού δεν μου τον προσέφερες, θα αρκεστώ στην ευωδιά του άνθους του.

Edited by - ΕΧΕΜΒΡΟΤΟΣ on 27/05/2003 23:16:40

28/05/2003, 19:10:01
Εγώ βασικά γράψε, δεν θα έτρωγα κανένα πορτοκάλι σήμερα, αλλά έσπασε ο διάολος το ποδάρι του, κι έφαγα πέντε...

1ο πορτοκάλι:
Ξηλώθηκε ο καβάλλος του παντελονιού μου.
2ο πορτοκάλι:
Εσπασε η μπανέλλα από το σουτιέν μου.
3ο πορτοκάλι:
Ξεχείλωσε το λαστιχάκι από το βρακί μου.
4ο πορτοκάλι:
Ξηλώθηκαν τα κουμπιά από το πουκάμισσό μου.
5ο πορτοκάι:
Βρέθηκα γυμνή στη Σταδίου.

Συμπέρασμα: ΕΝΑ ΜΗΛΟ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ, ΤΟ ΓΙΑΤΡΟ ΤΟΝ ΚΑΝΕΙ ΠΕΡΑ...

Αν είναι να κάνεις κάτι σήμερα μην το αφήνεις για αύριο, γιατί αν είναι ωραίο, το ξανακάνεις κι αύριο.

05/06/2003, 05:09:07
''Η βιταμίνη C στην πρόληψη των εγκεφαλικών επεισοδίων''

Άτομα τα οποία έχουν χαμηλότερες συγκεντρώσεις της βιταμίνης C μέσα στο αίμα τους, έχουν σημαντικά μεγαλύτερο κίνδυνο από άλλους να παρουσιάσουν εγκεφαλικό αγγειακό επεισόδιο.

Ο κίνδυνος είναι ακόμη μεγαλύτερος εάν τα άτομα με χαμηλή βιταμίνη C στο αίμα τους έχουν ταυτόχρονα και ψηλή πίεση ή είναι υπέρβαρα.

Τα σημαντικά αυτά συμπεράσματα προκύπτουν από κλινική έρευνα που έγινε στη Φινλανδία σε 2.429 άνδρες, ηλικίας από 42 έως 60 ετών για μια χρονική περίοδο 10 περίπου ετών.

Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι οι άνδρες με τα χαμηλότερα επίπεδα βιταμίνης C μέσα στο αίμα τους, είχαν 2,4 φορές ψηλότερο κίνδυνο να παρουσιάσουν αγγειακό εγκεφαλικό επεισόδιο.

Οι άνδρες που ήσαν υπέρβαροι ή έπασχαν από υπέρταση και είχαν και χαμηλή βιταμίνη C στο αίμα τους διέτρεχαν ακόμη μεγαλύτερο κίνδυνο, 3 φορές περισσότερο, να εκδηλώσουν εγκεφαλικό επεισόδιο ισχαιμικού ή αγγειακού τύπου.

Τα ευρήματα των Φιλανδών ερευνητών είναι σημαντικά διότι θα μπορούσαν να εφαρμοστούν για την πρόληψη των εγκεφαλικών επεισοδίων.

Τα εγκεφαλικά αγγειακά επεισόδια, ισχαιμικού ή αιμορραγικού τύπου αποτελούν την τρίτη συχνότερη αιτία θανάτου.

Το ερώτημα που τίθεται είναι, με ποιο τρόπο η βιταμίνη C επιδρά για να προσφέρει αυτή την προστασία;

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν γίνει αποδεκτά μέχρι σήμερα, η βιταμίνη C λόγω της αντι-οξειδωτικής της δράσης, εξουδετερώνει τις νοσηρές ελεύθερες ρίζες που παράγονται από τον μεταβολισμό του οργανισμού.

Οι ελεύθερες αυτές ρίζες συμβάλλουν στη διαδικασία γήρανσης του οργανισμού, στην αρτηριοσκλήρυνση και ακόμη στη διαδικασία καρκινογένεσης.

Η βιταμίνη C προστατεύει τα αιμοφόρα αγγεία από τη νοσηρή δράση των ελευθέρων ριζών. Παράλληλα λόγω του ρόλου της στη σύνθεση του κολλαγόνου, σταθεροποιεί και ενδυναμώνει τα τοιχώματα των αρτηριών.

Παρεμποδίζει επίσης τη συγκόλληση των λευκών αιμοσφαιρίων σε περιοχές των αρτηριών που πιθανόν να υπάρχουν βλάβες. Η δράση αυτή προλαμβάνει τη δημιουργία θρόμβων που μπορούν να αποφράξουν τις αρτηρίες του εγκεφάλου οδηγώντας έτσι σε ισχαιμικά εγκεφαλικά επεισόδια.

Η βιταμίνη C περιέχεται σε πολλά φρούτα και λαχανικά: εσπεριδοειδή, μπρόκολο, χυμούς φρούτων, κουνουπίδι, λαχανάκια των Βρυξελλών, πατάτες και ντομάτες.

Είναι πιθανόν ότι τα ευεργετικά αποτελέσματα που έχουν παρατηρηθεί στην έρευνα, οφείλονται όχι μόνο στη βιταμίνη C αλλά και σε άλλες ωφέλιμες φυτοχημικές ουσίες που περιέχονται μέσα στα φρούτα και λαχανικά, που κατανάλωναν αυτοί που είχαν ψηλές συγκεντρώσεις της βιταμίνης αυτής μέσα στο αίμα τους.

Συμπερασματικά θα τονίσουμε ότι η κατανάλωση φρούτων και λαχανικών, λόγω του ότι προσφέρει στον οργανισμό ψηλές συγκεντρώσεις βιταμίνης C και άλλων ωφέλιμων φυτοχημικών ουσιών, μπορεί να συμβάλλει αποτελεσματικά στην πρόληψη εγκεφαλικών επεισοδίων που αποτελούν σοβαρότατη αιτία θνησιμότητας και μόνιμων αναπηριών.

στην πεδιάδα ρέει το γάλα, ρέει ο οίνος και της μέλισσας το νέκταρ….

05/06/2003, 05:12:10
Ο Κύριος Πορτοκάλης

Ήρθε να κάνει παρέα στον Ananasss…..

Edited by - ΕΧΕΜΒΡΟΤΟΣ on 05/06/2003 05:12:56

ananasssΜέλος
05/06/2003, 09:36:12
...τουλάχιστον αυτός έχει δύο πόδια, και μπορεί και κινείται...

Φίλε Πορτοκάλη πρόσεχεεε... Είναι επικίνδυνα εδώ...

"Να'μαι καλά, να σ' αγαπώ..."

05/06/2003, 11:28:59

Για κοίτα ρε τι κάνει η C και τα πορτοκάλια!!!

Ποσο ευκολα τελικα παρεξηγει ο κοσμος!!!!

05/06/2003, 11:48:36
Που είσαι ρε φιλαράκο, Πλατωνάκο, χαθίκαμε!

Βλέπω ο Ananasss καλωσόρισε τον καινούργιο του φρουτοφίλο και τον προετοίμασε για τα χειρότερα! Μην φοβάσαι φίλε Ananasss, τα φρούτα στα φόρουμ είναι εφτάψυχα! Για να μην πω αθάνατα!!!

Edited by - ΕΧΕΜΒΡΟΤΟΣ on 05/06/2003 11:52:00