- ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΛΗ ΤΡΑΠΟΥΛΑ - .-= ΤΑ ΑΣΤΡΑ =-.
Κάθε φορά λοιπόν που ρίχνω τα χαρτιά ..
χτίζω το δικό μου παραμύθι!
Και κάθε φορά έχω απέναντι μου έναν διαφορετικό πρωταγωνιστή.
Δεν με εμπνέει τίποτα, αν δεν έχω απέναντι μου κάποιο πρόσωπο..
Ένα πρόσωπο που να προσμένει να ακούσει πράγματα για την ζωή του, πράγματα που θα τον κάνουν να δεί με διαφορετικό μάτι αυτά που έρχονται!
Γιατί πιστεύω ότι όλη η μαγεία κρύβεται στο πώς θα το πείς και όχι στο τι θα πείς..
Να μην ξεχάσω να τονίσω την συνεργασία που πρέπει να υπάρχει ..-βασική- προυπόθεση!Μεταξύ αυτού που ρίχνει και αυτού που κόβει . .
Έάν το άτομο που έχω απέναντι μου, δεν είναι πρόθυμο να ακούσει, τότε δεν μπορώ να συνεχίσω την ερμηνεία μου .. είναι κάτι σαν αρνητική ενέργεια!
Θα σε βοηθούσε Μαρίνα μου το εξής ..
Και εγώ στην αρχή ήμουν αρκετά μπερδεμένη!Δεν ήξερα να κολλήσω αυτά που διαισθανόμουν, τις όλες εικόνες που είχα στο μυαλό μου επάνω σε σύμβολα. .
Και ξεκίνησα στην τύχη .. κάθε συνδυασμός - κάθε ταίριασμα χαρτιών ,ήταν για μένα μια καινούρια ιστορία! -Ένα καινούριο παραμύθι-
Και εφόσον η διαίσθηση μου ήταν σωστή το παραμύθι ολοένα και κόλλαγε με την πραγματικότητα!Και όταν λέω παραμύθι δεν εννοώ ότι ξεκινούσα να πώ πραγματα που δεν ισχυαν, απλά έκανα πιο ανάλαφρη την ερμηνεία μου, σαν να πρόκειται να διηγηθώ ένα παραμύθι!
Για μένα ήταν πολύ σημαντική η αποδοχή που έβρισκα, απέναντι σε όλα αυτά τα άτομα!Γιατί κάθε φορά πήγαινα και παραπέρα...κάθε φορά και πιο μακρια ..
Θα ήθελα να ακούσω τυχόν απορίες .. γιατί μην νομίζεις και εγώ απορία είμαι ..
Καλό βράδυ ..
Cas.Sio.Peia
Ό,τι δε γράφει η μοίρα δεν μπορεί να το φτάσει το χέρι σου
και ό,τι είναι γραμμένο θα σ'εύρει όπου κι αν είσαι..
Η σχέση μου με την τράπουλα είναι απλή. Δεν ξέρω την ερμηνεία των φύλλων. Το μόνο που μπορώ να κάνω με την τράπουλα είναι να της θέτω ερωτήματα και να παίρνω απαντήσεις «ναι» και «όχι».
Μπορεί να ακούγεται παιδιάστικο, αλλά έχω ανακαλύψει ότι η πασιέντζα απαντάει και απαντάει σωστά. Αν δεν πρόκειται να γίνει κάτι, ακόμα και αν ρίξω 100 φορές συνεχόμενα τα χαρτιά δεν θα βγουν.
Το ξεκίνησα κάποτε σαν αστείο, και σε ένα ερώτημα που της έβαζα, επί μήνες απαντούσε «Ναι», το θέμα ήταν ότι ήταν εντελώς απίθανο να συμβεί αυτό που πρόλεγε. Όμως συνέβη.
Έχω ανακαλύψει και κάτι ακόμα, τις Πέμπτες η τράπουλα απαντάει πάντα λάθος, δηλαδή απαντάει αντίθετα από ότι έλεγε τις άλλες μέρες.
Αυτή είναι όλη και όλη η σχέση μου με την τράπουλα. Εντάξει μερικές φορές μου την έχουν διαβάσει άλλοι. Και τότε αποκαλύπτονται και γεγονότα και ονόματα και ημερομηνίες. Εγώ τη μόνη απάντηση που μπορώ να πάρω είναι ναι και όχι.
Έκανα το πείραμα που μου είπε η Άτμα. Πήρα μια απλή τράπουλα, έβγαλα τους τζόκερ και ανακάτεψα, έβαλα ερώτημα, έκοψα και έριξα 10 φύλλα για την πυραμίδα.
Τύπωσα και την ερμηνεία των φύλλων της Αρκάνας που υπάρχουν στο esoterica.. και κάθισα να ερμηνεύσω τα φύλλα. (Δεν ξέρω αν έκανα καλά που έβγαλα τους τζόκερ, δεν ξέρω αν έκανα καλά που θεώρησα ότι η ερμηνεία των κύκλων είναι τα καρώ, και τα μπαστούνια είναι τα ραβδιά). Τουλάχιστον έκανα ότι μπορούσα
Τα φύλλα που έπεσαν κάτω ήταν:
7 μπαστούνι
3 καρώ, ντάμα μπαστούνι
7 σπαθί, άσσος σπαθί, 10 κούπα
4 σπαθί, 10 καρώ, βαλές σπαθί, 6 κούπα.
Όντως το 7 μπαστούνι εμπεριείχε την ερώτησή μου και το 6 κούπα ήταν η επιθυμία που θα ήθελα να επιτευχθεί. Και τα ενδιάμεσα ήταν καταστάσεις που έχουν συμβεί, ή σκέψεις που έχουν γίνει για την επίλυση του προβλήματος.
Που είναι το πρόβλημα τώρα, το πρόβλημα είναι ότι το παιχνίδι δεν έχει νόημα αν δεν ξέρεις την ερμηνεία των χαρτιών, αν δεν την νιώθεις από τη καρδιά σου. Αν δεν μπορείς να κατανοήσεις τους συνδυασμούς αν δεν μπορείς να ανακαλύψεις τη σχέση που τα ενώνει όλα (παρόν – παρελθόν – μέλλον).
Μου λείπουν ακόμα πολλοί κρίκοι από την αλυσίδα, και ελπίζω μια μέρα να καταφέρω να τους βάλω στη σειρά. Γνώσεις μπορεί να μην έχω αλλά πείσμα έχω.
Μιας και το θυμήθηκα ας κάνω και δυο ερωτήσεις:
1. Ποια είναι η τσιγγάνικη τράπουλα;
2. Συνήθως μου ρίχνουν μία τράπουλα που αποτελείται από τα φύλλα της κλασικής τράπουλας που χρησιμοποιούμαι στα παιχνίδια και πολλά ακόμα τραπουλόχαρτα με φιγούρες, που δεν είναι ταρώ. Οι φιγούρες είναι καραβάκια, νυχτερίδες, τα ζώδια, πόρτες μεγάλες ή στενές, δρόμοι, μια έγκυος γυναίκα που συμβολίζει την προδοσία και τέτοια. Έχει κανείς σας ιδέα τι είδους τράπουλα είναι αυτή;
Σας ευχαριστώ πολύ
Και συγνώμη αν σας ζάλισα με τις πολλές απορίες μου.
Μαρίνα
ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΕΝΑ ΦΛΙΤΖΑΝΙ ΚΑΦΕ. ΗΜΑΡΤΩΝ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ 54 ΦΥΛΛΑ ΝΑ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΚΑΛΑ ΤΩΡΑ ΓΥΣΑΜΕ ΣΤΟ 1700ΦΕΥΓΑ
DREAMWALKER
"ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ ΚΑΤΙ ΚΡΥΣΤΑΛΙΝΕΣ ΚΑΡΔΙΕΣ ΚΑΤΙ ΚΑΡΔΙΕΣ ΚΑΘΡΕΠΤΕΣ"