- Η ΝΗΣΤΕΙΑ ΚΑΙ Η ΕΝΝΟΙΑ ΤΟΥ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΥ - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
“«Καταραμένε Έλληνα, τά βρήκες όλα, φιλοσοφία, γεωμετρία, φυσική, αστρονομία, τίποτα δέν άφησες γιά εμάς».
Φρίντριχ φον Σίλλερ

....................
Αν αυτο το λες σε μένα, κανείς λάθος και μεγάλο μαλιστα.
Το σώμα σου δεν το μισεις, γιατί του δίνεις τη σωστή διατροφή.
Το μισεις όταν δεν το γυμναζεις, όταν γινεται πλαδαρο, όταν τεμπελιαζεις, και όταν του δίνεις πολυ τροφη ώστε να γινει υπέρβαρο.
Προσωπικά και γώ δεν το βλέπω ως θέμα δαιμονοποίησης ή μίσους
Είναι κυρίως θέμα του να ακούει ο καθένας το σώμα του.
Για παράδειγμα, απο την δική μου εμπειρία τα τελευταία 5-6 χρόνια έχω παρατηρήσει ότι δεν αντέχω καθόλου τα οινοπνευματώδη.
Και παλαιότερα έπινα σπάνια λίγο κρασί κυρίως στις γιορτές.
Όταν τύχει και με πιέσουν συγγενείς και φίλοι σε κάποιο τραπέζι στις γιορτές όπως καλή ώρα τώρα τα Χριστούγεννα και πιώ ένα ή μισό ποτηράκι κρασί, μετά απο λίγο νοιώθω σαν να έχω αρρωστήσει.
Όλο μου το σώμα βαράει συναγερμό.
Νοιώθω λες και σκοτεινιάζει το μυαλό μου.
Την επόμενη μέρα μου περνάει και καθαρίζει το μυαλό μου.
Αλλά το θέμα δεν είναι ότι το αποφεύγω πιέζοντας τον εαυτό μου, αντίθετα ο εαυτός μου δεν το ζητάει απο μόνος του, δεν του λείπει δηλαδή καθόλου.
Ενα ακόμη παράδειγμα, έχω δεί τα τελευταία χρόνια, ότι αισθάνομαι καλά τρώγοντας όσπρια, λαχανικά, χορταρικά, ελιές, ξηρούς καρπούς, σπόρους (κολοκυθόσπορο, ηλιόσπορο, λιναρόσπορο), παράγωγα σουσαμιού όπως ταχίνι, λίγο μέλι και φρούτα, ενώ δεν αισθάνομαι καλά τρώγοντας κρέας.
Το καφέ της χαράς, της αγάπης, της ζωής!
Edited by - trelantonis on 10/01/2011 00:34:08
Ερμής: Οι αισθήσεις αυτών (των ασεβών) είναι παραπλήσιες με τις αισθήσεις των ζώων, που δεν διαθέτουν λογική κι η κράση τους έχει τα χαρακτηριστικά του θυμού και της οργής και δεν θαυμάζουν τα αξιοθαύμαστα έργα, αλλά η προσοχή τους είναι στραμμένη στις ηδονές και στις επιθυμίες του σώματος, πιστεύοντας πως ο άνθρωπος έχει δημιουργηθεί για αυτές. Αλλά όσοι πήραν μέρος στη δωρεά που εστάλη από τον Θεό (όσοι πήραν το Άγιο πνεύμα και ξεστραβώθηκαν, αυτό εννοεί) , αυτοί Τατ, συγκρίνοντας τα έργα τους με των προηγούμενων, είναι αθάνατοι, έχοντας συμπεριλάβει τα πάντα μέσα στο νου τους. Ανυψώνοντας τόσο πολύ τον εαυτό τους αντίκρισαν το απόλυτο Αγαθό και αντικρίζοντάς το θεώρησαν σαν την απόλυτη συμφορά την εδώ διαμονή τους. Περιφρονώντας λοιπόν όλα τα σωματικά, τότε τα ασώματα σπεύδουν προς το Ένα και μοναδικό. Αυτή Τατ είναι η επιστήμη της νόησης, η περίσσεια των θεϊκών αγαθών και η κατανόηση του Θεού, αφού ο κρατήρας είναι Θεϊκός.
Τατ: Θέλω και εγώ πατέρα, να βαπτιστώ. Τι πρέπει να κάνω;
Ερμής: Εάν πρώτα από όλα δεν μισήσεις το σώμα σου, δεν μπορείς να αγαπήσεις τον εαυτό σου. Και αφού τον αγαπήσεις, τότε και μόνο θα αποκτήσεις την νόηση και τότε θα πάρεις μέρος στην αληθινή επιστήμη. Την επιστήμη του Θεού. Την γνώση.
Τατ: Τι εννοείς με αυτά πατέρα;
Ερμής: Είναι αδύνατον, παιδί μου να καταγίνεσαι και με τα δυο, δηλαδή και με τα Θεϊκά και με τα θνητά. Η δυνατότητα επιλογής δεν γίνεται και στα δυο, αλλά μόνο σε ένα από αυτά.
Edited by - azael on 10/01/2011 10:35:54