ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Γιατι παντα 11:11 ...?! - "Μεταξύ τυρού και αχλαδιού"

- Γιατι παντα 11:11 ...?! - "Μεταξύ τυρού και αχλαδιού"

Zadok75 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/4
14/02/2005, 09:16:05
quote:

μήπως μπορείτε να μου πείτε από πότε το φωνήεν "Φ" προφέρεται "ph"

Δεν πιστεύω να θές πραγματικά ΑΠΑΝΤΗΣΗ σε αυτο ... !

* * * Άλλο τι είναι και άλλο τι φαίνεται * * *

http://clubs.pathfinder.gr/vril Η υπόγεια άποψη

14/02/2005, 09:25:47
quote:

Προφανώς κάτι παραπάνω θα ξέρεις εσύ, αγαπητέ Vril...

Πάντα. Και ας μη μου φαίνεται. Οι περισσότεροι/ες, από τη μύτη πιάνονται. Καμιά φορά και από το φερμουάρ, αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία.

quote:

με φακελάκι πέρασες τα Αρχαία???

Έ, ρε γέλιο που θα έκανε το πανελλήνιο, όταν θα έβγαινε στον αέρα η ανάλογη "κασέτα" ... Το συνηθίζω άλλοστε και δεν με πτοεί το αξίωμα που είχε ο/η ΠΡΙΝ τη δημοσίευση... !

quote:

The She Mantis... armed and dangerous... κυκλοφορώ με Αroxol

Ναι, το συνηθίζω, ακόμα και σήμερα, να κυκλοφοράω "βαριά αρματωμένος".

Που ξέρς, καμιά φορά γίνονται και συναντήσεις πολύ "επιμορφωτικές" ...

Πάντως, ή με Aroxol ή με κατάρες, εμένα δε με πιάνουν τέτοια.
Πρέπει να καταφύγεις σε πιό τεχνολογικά μέσα.

14/02/2005, 10:44:08

Που πα ρε καημένε Καραμήτροοοοοοοο ?????????

analphabetΜέλος
14/02/2005, 13:05:51
Θυμήστε μου τον τίτλο κορίτσια !

BE CAREFULL WHAT YOU WISΗ IS WHAT YOU WANT !!!

14/02/2005, 13:43:46
Ramoglou,

καλό... !

Έχεις αστείρευτες πηγές και πηγαίο χιούμορ... !

Keep going...

(δε λέω walking, γιατί έχει πολλές εικόνες από το γνωστό αποχαυνωτή, κοινώς σκληρό αλκοόλ)

Φιλικα,

Βρίλ

analphabetΜέλος
14/02/2005, 15:03:27
Κακέ, κάκιστε Βριλάκο

ο R είναι απο τα πολύ καλά εδώ μέσα.

Εσύ πάλι..

Ας μην ανοίξω το στόμα μου..

Αλλά νομίζω οτι γουστάρεις να είσαι κακός οπότε μια χαρά το καταφέρνεις !

BE CAREFULL WHAT YOU WISΗ IS WHAT YOU WANT !!!

14/02/2005, 15:43:29

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ !

Λύκος γκρίζος και ισχνός,

του πατέρα του καημός...

ούουούπς !
Λάθος ! Δεν είμαστε στον "Πίνακα Ανακοινώσεων" εδώ ... !

Αλλ'από την άλλη, δεν πειράζει, ίδια κατάσταση και ίδια χάλια και εδώ...

Edited by - Vril on 14/02/2005 15:46:18

PHILOSOFOS-1Μέλος
15/02/2005, 00:08:37

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ !

ΗΡΘΕ ΜΕΓΑΛΟΣ ΚΑΙ ΤΡΑΝΟΣ
ΤΗΣ ΜΑΝΑΣ ΤΟ ΚΑΜΑΡΙ
ΕΒΓΗΚΕ Η ΣΤΗΝ ΕΞΟΧΗ
ΑΡΝΑΚΙ ΑΣΠΡΟ ΚΑΙ ΠΑΧΗ

gh

GothicΜέλος
15/02/2005, 00:15:59
quote:
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ !

ΗΡΘΕ ΜΕΓΑΛΟΣ ΚΑΙ ΤΡΑΝΟΣ
ΤΗΣ ΜΑΝΑΣ ΤΟ ΚΑΜΑΡΙ
ΕΒΓΗΚΕ Η ΣΤΗΝ ΕΞΟΧΗ
ΑΡΝΑΚΙ ΑΣΠΡΟ ΚΑΙ ΠΑΧΗ

Translation please....

Irma en gurtha
PHILOSOFOS-1Μέλος
15/02/2005, 00:26:11

ANΑΚΟΙΝΩΣΗ !
ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΞΕΣΠΑΣΕΙ
ΜΙΑ ΔΙΑ-ΜΑΧΗ ΜΕΤΑΞΥ ΑΠΟΣΤΟΛΗ
ΚΑΙ VRILLAKO ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΟΧΙ?

translation is complete!!!???

gh

22/01/2009, 09:37:57
quote:
Την ερωτιση την εκανα πιο πολυ ρητωρικα, προς προβληματισμο του καθενα μας. Χαιρομαι ομως που απαντισες. Εγω δεν μπορω να θεωρισω ουτε τα στιχιωδη για τον εσωτερισμο, οποτε δεν ειμαι και σε θεση να απαντισω σε αυτο το ερωτιμα, αλλα νομιζω πως βρησκεσε πολυ κοντα στην απαντιση που θα εδινα και εγω

Αγαπητέ Dark_kronos, μέχρι τώρα έχω συναντήσει αρκετούς ανθρώπους οι οποίοι για διάφορους λόγους προσπάθησαν να οριοθετήσουν την έννοια του εσωτερισμού και να την περικλείσουν μέσα σε καλούπια και να τη μορφοποιήσουν ανάλογα με τις προσδοκίες τους ή τις ήδη γνωστές εμπειρίες τους.

Στις περισσότερες περιπτώσεις, οι άνθρωποι αυτοί δυστυχώς οδηγήθηκαν στον δογματισμό και στην εκούσια τύφλωση...

In anticipation of my resurrection...

24/01/2009, 18:12:41
Όσο γι'αυτό που λες, kronos, (καλώς ήρθες, κι από μένα) ότι το θέμα ξεστρατίζει, έχεις δίκιο, αλλά όπως βλέπεις έχει φτάσει ήδη στο 4ο μέρος, που σημαίνει ότι είμαστε μια παρέα εδώ και χρόνια, οπότε, όπως καταλαβαίνεις, είναι λογικό να συζητάμε και κανά άσχετο ζήτημα πότε πότε.

Και φυσικά ισχύουν και οι λόγοι που ανέφερε ο "αρμόδιος" D_I.

Όσο για τη σχέση μέταλ και εσωτερισμού, πέραν το ότι δε μπορούμε να ορσίσουμε τον εσωτερισμό ως κάτι συγκεκριμένο, εγώ ούτε μπορώ να αναπτύξω εσωτερισμό ακούγοντας π.χ. thrash, αλλά πολύ περισσότερο, αυτό που εγώ σκέφτομαι ως εσωτερισμό, μπορώ άνετα να το αναπτύξω και με π.χ. ινδιάνικη μουσική. Και δεν εννοώ αυτοσυγκεντρώσεις, γιόγκα κλπ.

26/01/2009, 07:30:54
quote:
Και δεν εννοώ αυτοσυγκεντρώσεις, γιόγκα κλπ.

Then, what does the poet mean?

26/01/2009, 12:51:52
Είναι αρκετά δύσκολο να το εξηγήσω, καθώς δεν έχω βάλει όρια. Απλά θέλω να το διαφοροποιήσω από μια συγκεκριμένη κατάσταση συγκέντρωσης, η οποία έχει κάποιες προϋποθέσεις, όπως η αποκοπή από το περιβάλλον, ο διαλογισμός κλπ.

Πιο πολύ θα το παρομοίαζα με φιλοσοφικές αναζητήσεις, από την άποψη ότι πάντα, ενώ ξεκινάω ένα ταξίδι με εσωτερικό προορισμό, πάντα καταλήγω να θεωρώ τα πάντα ένα. Ένα σύνολο του οποίου κομμάτι είμαι κι εγώ. Βέβαια ίσως να φταίει ο επιστημονοκεντρικός ορθολογισμός που με διακατέχει συνήθως... Στενόμυαλος άνθρωπος...

Τι έγινε, κανα καινούριο cd ακούσαμε;

28/01/2009, 07:21:33
quote:
Πιο πολύ θα το παρομοίαζα με φιλοσοφικές αναζητήσεις, από την άποψη ότι πάντα, ενώ ξεκινάω ένα ταξίδι με εσωτερικό προορισμό, πάντα καταλήγω να θεωρώ τα πάντα ένα. Ένα σύνολο του οποίου κομμάτι είμαι κι εγώ.

Πιστεύω πως το εσωτερικό αυτό ταξίδι είναι ένας από τους κύριους - αν όχι ο κύριος - στόχους αυτού που αποκαλούμε "εσωτερισμός".
Μια στροφή προς τα μέσα, μια προσπάθεια να ανακαλύψεις και να δεις τον εαυτό σου όπως πραγματικά είναι και να τον εντάξεις στο γενικότερο σύστημα γύρω σου.
Κι αυτό είναι πολύ πιο δύσκολο από το να προσπαθήσεις να γνωρίσεις τον υπόλοιπο κόσμο...

MasvidalΜέλος
08/02/2009, 03:10:21
"World cundalini is on the rise,a new empire soon to come" απο τους Αξεπεραστους THERION ......
09/02/2009, 08:59:59
Πριν κάμποσες μέρες έβαλα να ακούσω Therion και για άλλη μια φορά η βελόνα κόλλησε στο Abraxas...

NightElfΝέο Μέλος
10/02/2009, 01:12:29
Καλησπέρα(τι καλησπέρα δλδ τέτοια ώρα που είναι :P ) και από μένα!Πραγματικά δεν περίμενα να βρω τέτοιο τόπικ στο συγκεκριμένο φόρουμ!Εν8ουσιάστηκα Anyway διαβάζοντας παραπάνω έμαθα και κάποιες νέες μπάντες που δεν γνώριζα και thnx για αυτό.Με ενδιαφέρει και η περαιτέρω συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων για νέες μπάντες(καθ'οτι και ραδιοφωνική παραγωγός).Και όσον αφορά τη μέταλ και τον εσωτερισμό,θέμα που θίχτηκε σε κάποιο σημείο,εγώ πιστεύω πως οποιαδήποτε μουσική μπορεί να σε στρέψει στον εσωτερισμό(κυρίως μέσω στίχων κατά τη γνώμη μου)και στη σκέψη και περισυλλογή καταστάσεων που περιγράφονται στα κομμάτια.Εγώ δλδ αυτό παθαίνω :p
Metal ρε μ...παιδια!!!xD
MasvidalΜέλος
11/02/2009, 01:02:13
Εμενα η βελονα ή μαλλον το laser κολλαει σε ολους τους δισκους των THERION απο το THELI κυριως και μετα.
Και κατι αλλο.Το heavy metal ειναι το ειδος της μουσικης με την ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ποικιλια ως προς την θεματολογια των στιχων του.Καμμια αλλη μουσικη δεν το καταφερνει αυτο.Μελετω αυτην την πλευρα του metal αρκετα χρονια και σας προσκαλω να το διαπιστωσετε κι εσεις διαβαζοντας στιχους των δισκων που εχετε στην κατοχη σας (αν δεν το εχετε ηδη κανει).Σιγουρα θα εκπλαγειτε οταν διαπιστωσετε ποσα διαφορετικα θεματα προβαλλονται/θιγονται μεσω των στιχων....και σιγουρα η μελετη των στιχων ειναι μια πρωτης ταξεως ευκαιρια για να σταματησουν καποιοι (εκτος metal εννοω) να κατηγορουν αυτο το παρεξηγημενο μουσικο ειδος.Και μιλαω ΜΟΝΟ για το metal και θεματα των στιχων του.ΟΧΙ για to rock.Αυτο αν θελετε το συζηταμε αλλη στιγμη....Προς το παρον,
"I'm just thinking aloud,isn't thinking allowed" ...φοβερo λογοπαιγνιο απο τους αξεπεραστους (στιχουργικα τουλαχιστον) Skyclad !!!

Edited by - Masvidal on 11/02/2009 01:19:32

Edited by - Masvidal on 11/02/2009 01:21:21

11/02/2009, 08:48:14
Φίλε Masvidal, έχεις δίκιο για την ποικιλία που υπάρχει στην θεματολογία των στίχων του heavy metal αλλά και γενικότερα του metal και του gothic.
Παρόλα αυτά είναι - και θα είναι για πολύ καιρό ακόμα - παρεξηγημένο.
Κάποιος ο οποίος δεν έχει ιδιαίτερη εμπειρία από το συγκεκριμένο είδος μουσικής, θα ακουστεί μόνο στο άκουσμα της μουσικής που θα του φανεί παράξενη οπότε και θα την απορρίψει.

Δεν θα μείνει εύκολα στους στίχους ενός τραγουδιού από Cradle Of Filth, από Sopor Aeternus ή από The Sins Of Thy Beloved...