- ΤΕΚΤΟΝΙΣΜΟΣ - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.
(ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙ) ΚΑΙ ΟΤΙ ΤΟΥ ΑΞΙΖΕΙ
ΟΤΑΝ ΑΓΟΡΑΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΝΑ ΣΦΥΡΗ ΑΠΟ
ΤΟ "ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ" ΚΑΙ ΜΕ ΑΥΤΟ ΚΤΥΠΗΣΕΙ
ΚΑΠΟΙΟΝ, ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙΤΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ
ΜΙΛΩΝ
Oi ffc για όσους δεν γνωρίζουν είναι ένα άπο τα πρώτα hip-hop ελληνικά συγκροτήματα. Στον τελευταίο τους δίσκο η δισκογραφική τους εταιρεία polydor ιδιοκτησίας universal "έκοψε" το τραγούδι "Παραμύθι" χωρίς καμία εξήγηση διοτί σε ένα σημείο του κομματιού έλεγε ..."Η μασωνία αλλωνίζει στην ελληνική βουλή".
Φυσικά το ερώτημα είναι τι έχει να φοβηθεί μια δισκογραφική εταιρεία απο ένα συγκρότημα πιτσιρικάδων που στο κάτω - κάτω το πολύ να πούλαγαν 2.000 δίσκους ...
Το ίδιο έχει συμβεί και απο την εταιρεία Mίνως Ε.Μ.Ι. και το hip-hop συγκρότημα Βαβυλώνα το οποίο ενώ είχε κυκλοφορήσει το κομμάτι Πολισμανία στο οποίο αποκαλεί απροκάλυπτα τους αστυνομικούς "γουρούνια" απαγορεύτηκε τραγούδι στο οποίο αναφερόταν η λέξη "Μασωνία" ...
Μα καλά αφού δεν τους ενδιαφέρει τι γίνεται στην κοινωνία...
περίεργα πράγματα ρε παιδάκι μου....
ΤΟΝ ΜΥΘΟ ΟΤΙ ΟΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟΥΣ
ΚΟΛΠΟΥΣ ΤΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΕΤΥΧΕΙ
ΤΑ ΠΑΝΤΑ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΟ
ΑΝ ΟΜΩΣ ΘΕΛΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ
ΚΑΤΑΞΙΩΣΗ,ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ
ΠΟΛ. ΑΝΑΡΡΙΧΗΣΗ ΤΟΤΕ ΕΧΕΙ ΔΙΑΛΕΞΕΙ
ΤΟΝ ΣΩΣΤΟ ΜΕΡΟΣ
ΑΛΛΑ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΕΚΤΟΝΙΣΜΟΣ
ΜΙΛΩΝ
ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ ΠΩΣ Η ΓΡΑΦΗ ΛΕΕΙ ΚΑΙ ΜΑΜΟΥΚΑΛΑ,ΚΑΙ,ΟΧΙ ΜΟΝΟ
Ο ΤΕΚΤΟΝΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΖΗΣΗ,ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΕΥΠΙΣΤΕ..ΕΣΥ Μ ΕΣΕΝΑ,ΝΑ ΣΕ ΞΕΠΕΡΝΑΣ,ΝΑ ΚΥΛΑΣ ΜΑΖΙ ΣΟΥ..ΟΛΑ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ
ΜΗΝ ΑΣΧΟΛΕΙΣΑΙ ΜΕ ΤΟ ΑΟΡΑΤΟ,ΑΣΧΟΛΗΣΟΥ ΚΑΙ ΔΩΣΟΥ ΣΤΟ ΟΡΑΤΟ..ΤΟ ΑΟΡΑΤΟ ΘΑΡΘΕΙ ΩΣ ΚΑΡΜΙΚΗ ΣΥΝΕΠΕΙΑ..ΤΟ ΟΡΑΤΟ ΕΙΝΑΙ ΖΩΗ,ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ,ΕΡΩΣ..ΕΙΝΑΙ ΤΩΡΑ,ΑΕΝΑΟ ΤΩΡΑ,ΜΗΤΕ ΠΡΙΝ ΜΗΔΕ ΜΕΤΑ..ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ!!!
ΥΓ ΣΕ ΡΩΤΗΣΑ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΔΙΑ ΤΗΣ ΝΟΙΚΟΚΥΡΑΣ
ΟΤΑΝ Η ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΕΙ,Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ
Γνωρίζεις οτι υπάρχει αρχειο το οποίο μπορείς να ψάξεις...ελεύθερα.
ΠΑΡΑΘΕΤΩ ΤΙΣ ΠΕΝΙΧΡΕΣ ΓΝΩΣΕΙΣ ΜΟΥ:ΗΔΗ ΑΠ ΤΟ 1550,ΚΑΤΑΓΡΑΦΗΚΑΝ ΜΥΣΤ-ΙΚΑ ΤΑΓΜΑΤΑ,ΣΥΓΚΡΑΤΩΝΤΑΣ Η ΘΥΜΙΖΟΝΤΑΣ ΣΤΟΝ ΠΑΝΤΟΔΥΝΑΜΟ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟ,ΤΗΝ ΕΝΝΟΙΑ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ-ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑΣ..ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΣΑΝ ΣΑΝ ΕΜΒΛΗΜΑ ΕΝΑ ΡΟΔΟ,ΣΤΕΡΙΩΜΕΝΟ Σ ΕΝΑ ΣΤΑΥΡΟ...ΑΛΛΑ ΚΑΝΕΝΑ ΠΝΕΥΜΑ,ΚΑΜΜΙΑ ΨΥΧΗ,ΚΑΝΕΝΑ ΙΔΕΩΔΕΣ ΔΕ ΔΥΝΑΤΑΙ ΝΑ ΕΡΓΑΣΤΕΙ,ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΩΜΑ.ΕΤΣΙ,ΝΑΙΤΕΣ,ΡΟΔΟΣΤΑΥΡΟΙ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΜΥΣΤΙΚΙΣΤΙΚΕΣ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΕΣ(???ΒΟΗΘΕΙΑ!!)ΜΕΤΕΦΕΡΑΝ ΤΗ ΓΝΩΣΗ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΩΝ ΤΕΚΤΟΝΙΚΩΝ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΩΝ(ΤΟΛΤΕΚΟΙ ΙΝΚΑΣ,ΣΑΜΑΝΟΙ???),ΣΕ ΜΙΑ "ΟΡΓΑΝΩΣΗ",ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΗ ΣΤΗ ΒΟΡΕΙΑ ΕΥΡΩΠΗ,ΤΟΥΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ ΤΕΚΤΟΝΕΣ.ΕΚΑΝΑ ΤΗΝ ΑΡΧΗ????
ΧΩΡΙΣ ΤΙΣ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ ΣΟΥ,ΧΩΡΙΣ ΤΟ ΕΓΩ ΣΟΥ,ΤΙΠΟΤΑ..ΙΣΩΣ ΒΡΕΙΣ ΑΛΛΑ,ΑΓΝΩΣΤΑ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ
Εδώ ολόκληρος υπουργός τότε και βγάζει "φιρμάνι" υπέρ της χρηματοδότησης της Μασωνίας και σύ σχολιάζεις τι είπα εγώ ? Πας να δημιουργήσεις εντυπώσεις ?
Αλλωστε ΟΙ ΠΛΟΥΣΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΑΠΛΗΣΤΟΙ (ευκολοτερο να περάσει τριχιά στην βελόνα... ) που σημαίνει οτι μπορεί να έχουν...αλλά ποτέ δεν τους είναι αρκετά ...
Πόσα είπαμε δίνει ένας Μασώνος για να ανέβει βαθμό ?
κατα τα άλλα ...
quote:
ΕΣΥ Μ ΕΣΕΝΑ,ΝΑ ΣΕ ΞΕΠΕΡΝΑΣ,ΝΑ ΚΥΛΑΣ ΜΑΖΙ ΣΟΥ..ΟΛΑ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ
ΜΗΝ ΑΣΧΟΛΕΙΣΑΙ ΜΕ ΤΟ ΑΟΡΑΤΟ,ΑΣΧΟΛΗΣΟΥ ΚΑΙ ΔΩΣΟΥ ΣΤΟ ΟΡΑΤΟ..ΤΟ ΑΟΡΑΤΟ ΘΑΡΘΕΙ ΩΣ ΚΑΡΜΙΚΗ ΣΥΝΕΠΕΙΑ
τα λεφτά που κολάνε σε όλα αυτά ?
Και επιμένω σε αυτό το σημείο γιατι έχω γνωρίσει Δάσκαλο με @@ που πούλησε όλα τα υπάρχοντα του αγόρασε ένα πολύγραφο για να τυπώνει τις εμπνεύσεις του τύπωνε απο το πρωί ως το βράδυ και ποτέ δε χρέωσε άνω του κόστους παραγωγής βιβλίο... Ασε που τα περισσότερα τα χάριζε...
Αυτός ήταν δάσκαλος !!!!(όχι με τίποτα δεν θα αναφέρω το όνομα του, άσε που δεν ήταν ο μόνος)
Τώρα κάτι τύποι που λένε "σκάστα" να σου δώσω είναι ....άσε...μακριά παίδες ...μακριά...
quote:
Ποια γνώση βρε παιδιά, ποια γνώση;
Οι τέκτονες ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ τίποτα παραπάνω από έναν απλό άνθρωπο. Πάρτε το χαμπάρι.
ΤΟ ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΟ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΥ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ !
Η ΣΟΦΙΑ ΕΝΣΑΡΚΩΜΕΝΗ !
ΤΟ ΘΑΥΜΑ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ !
ΚΥΡΙΕΣ ΚΑΙ ΚΥΡΙΟΙ Ο ΕΝΑΣ Ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ Ο ΑΚΑΤΑΜΑΧΗΤΟΣ !
ΛΥΚΟΠΡΟΣΩΠΟΣ-ΠΑΠΙΟΠΟΔΑΡΟΣ-ΚΟΤΟΜΥΑΛΟΣ !
ΔΟΞΑΣΤΕ ΤΟΝ !!!!!!!
Apostolos
Λοιπόν
Θα πω κάτι και όποιος κατάλαβε, κατάλαβε .
-ΔΙΑΦΩΝΩ με το ότι η ΟΠΟΙΑ γνώση μπορεί να δοθεί στον άνθρωπο απλά και ανοιχτά .
-Γιατί ;
-Μα γιατί δεν έχουν το ίδιο εύρος κατανόησης, την ίδια αντίληψη.
Δηλαδή ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΟΛΟΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΜΥΑΛΟ ( σε απλή Ελληνική ).
Όποιος θέλει να ακολουθήσει ένα δρόμο ( Ιεροσύνη , τεκτονισμός , διάφορα –ισμος , εμπόριο , ιατρική , κλπ ) μπορεί ελεύθερα να το κάνει ΑΛΛΑ θα πρέπει να ξέρει ότι σε αυτό το δρόμο είναι ΜΟΝΟΣ .
-Κατηγορούμε τους μασόνους για χίλια δύο πράγματα ( πολλά ανυπόστατα ) , αλλά δε ξεμπροστιάζουμε τον παπά όταν θέλει 50 Ευρώ για ένα αγιασμό .
-Φωνάζουμε για τη μυστική γνώση που ΜΠΟΡΕΙ να έχουν τα διάφορα –ισμός ΑΛΛΑ δε σπάσαμε ποτέ μια Εκκλησιαστική Βιβλιοθήκη για να πάρουμε από μέσα την καταγεγραμμένη γνώση που ΣΙΓΟΥΡΑ έχει κρυμμένη , ΟΥΤΕ φωνάζουμε γι αυτή , φιλάμε μόνο το χεράκι του παπά .
-Λέμε για ανοιχτό πανεπιστήμιο αλλά δε κοιτάμε το πώς έχει καταντήσει το σχολείο .
ΔΗΛΑΔΗ ΥΠΟΚΡΙΝΟΜΑΣΤΕ , ΨΑΧΝΟΥΜΕ ΤΟ ΕΞΙΛΑΣΤΗΡΙΟ ΘΥΜΑ , ΚΟΙΤΑΜΕ ΤΟ ΔΑΧΤΥΛΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟ ΔΑΣΟΣ .
-Ας είναι διάλεξα ένα δρόμο και θα τον ακολουθήσω τουλάχιστον σε αυτή τη ζωή , το δρόμο της αναζήτησης , της άδολης , της καθαρής αναζήτησης .
-Αν μπορεί σε αυτό το δρόμο να μου προσφέρει κάτι ο χριστιανισμός , ο βουδισμός , ο τεκτονισμός , ο κάθε –ισμός , θα το πάρω με αγάπη και θα το εξετάσω .
-Δεν απορρίπτω τίποτα αν πρώτα δε το γνωρίσω .
-Δε συκοφαντώ κανένα αν τα συμπεράσματα ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑ ΜΟΥ .
-Πιστεύω εις ένα Θεό .
-Πιστεύω στον άνθρωπο με τα προτερήματα και τα ελαττώματα του .
-Γι αυτό και τον ΑΓΑΠΩ .
«ΕΜΕΙΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΟΤΙ ΘΕΛΟΥΜΕ ΚΑΙ Η ΖΩΗ ΚΑΝΕΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ»
Ο Αναζητών
Apostolos
Αυτό είπα πολλές φορές , αλλά φωνή βοώντος εν τη ερήμο !
Το ξαναλέω μήπως κάποιος και με ακούσει .
ΦΙΛΟΙ/ΕΣ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕ ΤΗΝ ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΝΑ ΠΑΡΩ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ .
Υ.Γ. Κέλσο η παρέμβαση ήταν πολύ καλή ΣΥΝΈΧΙΣΕ
Ο Αναζητών
Apostolos
ΔΕΝ ΜΑΣΩΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑΑΑΑ
ΑΝΤΕ ΜΑΣΟΝΟΙ ΤΟΥ SITE,ΠΑΡΤΕ ΚΑΝΑ ΒΑΘΜΟ,ΝΑ ΓΕΜΙΣΕΙ Η ΤΣΕΠΟΥΛΑ ΣΑΣ!!!!
το έχεις μάθει οτι μοιράζανε και αυτοί συγχωροχάρτια κάποτε ????(και κατηγορούν τους άλλους...)
Αλλα το κακό με αυτούς είναι οτι αν τους πιάσουμε θα γράψουμε εγκυκλοπαίδεια ...
δεν μας φτάνουν όλα τα Mb του esoterica.
Αλλα θα το κάνουμε κάποια στιγμή γιατι είναι καλό να μαθαίνει ο κόσμος ....όπως άλλωστε και με τον Τεκτονισμό που πιστεύω έμαθε αρκετά μέσα απο 13 σελίδες...και θα μάθει κι' άλλα ...
quote:είναι άκυρο....μάλλον θα πρέπει να τους προτρέψεις να βρουν δεύτερη δουλειά αν θέλουν να πάνε μπροστά...
ΑΝΤΕ ΜΑΣΟΝΟΙ ΤΟΥ SITE,ΠΑΡΤΕ ΚΑΝΑ ΒΑΘΜΟ,ΝΑ ΓΕΜΙΣΕΙ Η ΤΣΕΠΟΥΛΑ ΣΑΣ!!!!
Μα καλά, θεώρησα ότι ΔΕΝ ΜΙΛΟΥΣΑ ΕΠΙ ΜΑΤΑΙΩ τόσες σελίδες πρίν φίλοι μου...
Σε ότι παρέθεσα, ΔΕΝ ΔΙΑΒΑΣΑ ΚΑΝΕΝΑΝ να έρχεται σε ΑΝΤΙΘΕΣΗ με όσα ανέφερα (ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΙΚΑ ΠΑΝΤΑ) και όσες ΕΣΩΤΕΡΙΚΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ έχω κάνω για το θέμα...
Εάν φίλε μου ΕοΝ θέλεις να μείνουμε στα ΕΞΩΤΕΡΙΚΑ ΤΟΥ ΤΕΚΤΟΝΙΣΜΟΥ και στα όποια λάθη έχει κάνει, απλά αναρωτιέμαι ΤΙ ΘΑ ΟΦΕΛΗΣΕΙ ΤΗΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΜΑΣ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ;;;
ΤΗ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ, όχι των "άλλων";;;;
Διαβάζοντας τα μηνύματά σου, ΜΕ ΑΡΚΕΤΗ ΠΡΟΣΟΧΗ, παρατηρώ ότι είσαι εσύ εκείνος που ΦΑΣΚΕΙ & ΑΝΤΙΦΑΣΚΕΙ στα γραφώμενά του!!!!
Υπέπεσες ΚΑΙ εσύ φίλε μου σε αυτή τη "παγίδα"...
Τι θέλω να πώ;
μα φίλε μου με ΕΚΠΛΗΞΗ διαβάζω ότι πηγή σου είναι το βιβλίο ενός συγγραφέα - ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ, που προσπαθεί να ΞΕΣΚΕΠΑΣΕΙ ΤΗ ΜΑΣΟΝΙΑ!!!
Αν θυμάσαι έδωσα μια "πληροφορία" περί του τρέχοντος τεύχου του ΑΒΑΤΟΝ που έχει θέμα με τον ΤΕΚΤΟΝΙΣΜΟ & ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ 1821...
Εκεί μου απάντησες το εξής: (παραθέτω ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΠΑΝΤΗΣΗ για να μην υπάρχουν υπόνοιες ότι "κόβω-ράβω"...)
quote:
Φίλτατε Κέλσο τα ίδια περίπου λέει και το σύνταγμα της Αμερικής(and justice for all...) αλλά βλέπεις τι γίνεται ...
Αν περίμενα να μάθω κάτι διαβάζωντας το Αβατον και όλα αυτά τα σαλατοειδή περιοδικά με τίτλους " Χαος Vs Τάξη" , "Αγγελοι Vs Σατανάδες " θα ήμουνα τουλάχιστον αφελής ...
Αλλα δεν μπορώ να μην πώ οτι είναι ότι καλύτερο για διάβασμα στην τουαλέτα ... άσε που μετά γίνονται και χρήσιμα...Υγ. και που ξέρω οτι το θέμα που λές δεν είναι πληρωμένη διαφήμιση γραμμένη απο Τέκτονα? 'Οπως άλλωστε έχει γίνει και στο παρελθόν ...
Τα έντονα γράμματα είναι δική μου επιλογή...
Το μέν ένα απόσπασμα είναι αυτό που πολύ σωστά (κατ'εμέ) λές (ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΝΥΠΟΓΡΑΦΩ) Αν περίμενα να μάθω κάτι διαβάζωντας
Σε αυτό όμως ΦΑΣΚΕΙΣ & ΑΝΤΙΦΑΣΚΕΙΣ, όταν μας παραθέτης την ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ & ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΙΚΗ ΑΠΟΨΗ ενός "συγγραφέα" ΩΣ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΗ & ΟΡΘΗ...
Αλήθεια, ΓΙΑΤΙ ΕΝΤΑΧΘΗΚΕ στον Τεκτονισμό ο εν λόγο κύριος;;;
Τι ΖΗΤΟΥΣΕ;;;
Τι ΣΚΟΠΟ είχε;;;
Τι ΔΕΝ του έδωσαν;;;
Σε ποίο "ΥΨΙΣΤΟ ΒΑΘΜΟ" έφτασε;;;
Τι ΕΜΑΘΕ απο τον τεκτονισμό;;;
Τι ΑΠΟΚΟΜΟΙΣΕ απο τις στοές;;;
Ερωτήματα, τα οποία θα ήθελαν απάντηση (και όχι μόνο αυτά)...
Στο δεύτερο απόσπασμα, λές κάτι που πραγματικά σε ΕΚΘΕΤΕΙ φίλε μου...
quote:
Υγ. και που ξέρω οτι το θέμα που λές δεν είναι πληρωμένη διαφήμιση γραμμένη απο Τέκτονα? 'Οπως άλλωστε έχει γίνει και στο παρελθόν ...
Μα καλά, ΑΝ ένα άρθρο σε ένα περιοδικό (έστω αμφιβόλου εγκυρότητας κατα τα δικά σου λεγόμενα), είναι ΠΛΗΡΩΜΕΝΗ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΗ, τι θα μπορούσαμε να πούμε για ΕΝΑ ΒΙΒΛΙΟ!!!!!!!!
Μα καλά, αυτά είναι τα στοιχεία που έχουμε για να ΚΡΙΝΟΥΜΕ (αλήθεια γιατί το κάνουμε) την ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ μέσο της Ατραπού του Τεκτονισμού;;;;
Σου ΞΑΝΑΠΑΡΑΘΕΤΩ την απάντηση που σου ΕΙΧΑ ΔΩΣΕΙ και τότε. Θεωρώ ότι ΤΩΡΑ έχει ακόμα μεγαλύτερη αξία, κάνοντας ΑΝΤΙΠΑΡΑΒΟΛΗ με την προσπάθεια σου να δείξεις ότι το βιβλίο ενός που ΕΓΚΑΤΕΛΗΨΕ ΤΟΝ ΤΕΚΤΟΝΙΣΜΟ (αλήθεια, πόσο θα μπορούσαμε να δεχτούμε τη σοβαρότητα κάποιου που ΕΧΕΙ ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙ ΟΡΚΟ, που είναι δηλαδή ΕΠΙΟΡΚΟΣ;;;), θα μπορούσε να είναι ΠΗΓΗ ΓΝΩΣΗΣ για το ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΑΓΜΑ ΤΩΝ ΤΕΚΤΟΝΩΝ!!!
Σου ανέφερα λοιπόν τότε:
quote:
Φίλε ΕοΝ, με το σκεπτικό αυτό, ΟΠΟΙΟ βιβλίο και να πιάσουμε να εξετάσουμε, διαβάζουμε ΜΟΝΟ την άποψη του συγγραφέα ΚΑΙ ΜΟΝΟ...
Αρα ΠΟΙΕΣ ΠΗΓΕΣ θεωρείς ότι μπορούμε να ερευνήσουμε;;;Ο κάθε συγγραφέας, γράφει ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΙΚΑ και ΥΠΟ ΠΡΙΣΜΑ των δικών του απόψεων για το θέμα του βιβλίου του, ή κάνω λάθος;;;
Σε αυτό το σημείο να πώ πώς ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Ο ΛΟΓΟΣ που δεν μπαίνω σε σχολιασμό των διαφόρων ιστορικών δεδομένων περί των Τεκτόνων...
Επειδή εκ προϊμίου θα είχαν θεωρήθει ΣΤΡΕΒΛΑ και ΥΠΟΚΙΝΟΥΜΕΝΑ κατα τα λεγόμενα του ΕοΝ...
Για ιστορικά στοιχεία θα μπορούσαμε να παραθέσουμε μια ΠΛΟΥΣΙΑ βιβλιογραφία που ασχολείντε με την Ιστορική ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ Διαδρομή μέσα στον Χρόνο του Τεκτονισμού...
Η τοποθέτηση του φίλου μας Ράμογλου με καλύπτει, σε ευχαριστώ και εγώ φίλε μου...
Το ίδιο ισχύει ΚΑΙ για τον φίλο μας Μίλωνα στη τοποθέτησή του περί του ΜΥΘΟΥ του Τεκτονικού...
Είμαι απόλυτα σύμφωνος φίλε μου και σε ευχαριστώ...
Την καλήμέρα μου σε όλους τους φίλους....
Κέλσος ο Φιλαλήθης

Εγώ ανέφερα σαν στοιχείο και ντοκουμέντο λόγια απο ένα γράμμα ενός Τέκτονος
quote:
Αποσπώ μερικά χαρακτηριστικά δείγματα της μεθόδου «της βασιλικής τεκτονικής επιστήμης» από το γράμμα του μασόνου Φωκίωνος Γ. Λογοθέτη (Ζάκυνθος, 7.9.77). Μου γράφει:«...Τους λαϊκούς και απαίδευτους, τους αφήνομεν, διά να γίνονται παπάδες - συνήθως αγράμματους - εις τα χωριά. Μας κάνουν μόνον οι ευπαίδευτοι και οικονομικά ανεξάρτητοι1».
ανέφερα κάτι που έχει δημοσιευθεί στην εφημερίδα της κυβερνήσεως
quote:
Στις 23 Ιουλίου 1949 δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (Τεύχος Α’, αρ. φύλλου 161) το από 19 Ιουλίου 1949 Β. Διάταγμα, πρωτοβουλία της «Μεγάλης Ανατολής» της Ελλάδος, δυνάμει του οποίου η Μασονία ωπλίζετο με τεράστια δύναμη, αφού ως πόροι της καθορίζοντα μεταξύ άλλων και «εισφοραί εκ του Κράτους, εκ των Δήμων και Κοινοτήτων, Ναών ή Μονών»!!! Η όντως θρασεία αυτή ενέργεια της Μεγάλης Ανατολής προεκάλεσε θύελλαν διαμαρτυριών όλων των Χριστιανικών σωματείων και εντύπων (ορά υπ' αριθ. 99/1949, 170/1956 φύλλα της «Χριστιανικής Σπίθας») με αποτέλεσμα την ανάκλησιν του αμαρτωλού αυτού Β.Δ. διά της προσωπικής επεμβάσεως παρά Βασιλεί, του τότε Αρχιεπισκόπου Αθηνών Σπυρίδωνος, Εισηγητής του αναιδώς ασεβούς αυτού Διατάγματος ήτο ο κ. Κ. Καραμανλής, ως υπουργός της Κοινών. Προνοίας.
Αυτά δεν είναι απόψεις ενός συγγραφέα είναι ντοκουμέντα τα οποία έτυχε να τα έχω βρεί απο τον συγκεκριμένο συγγραφέα και επειδή μου αρέσει να είμαι τίμιος έπρεπε να γράψω την πηγή , ενώ κάλιστα θα μπορούσα να τα αναφέρω χωρίς αυτήν ....
Και το βασικό όποιος θέλει να επαληθεύσει έχει την ευκαιρία.
Πιστεύω οτι η παρατηρησή σου είναι άστοχη ....
λές
quote:αλλά εγώ ουδέποτε έγραψα την άποψη του συγγραφέα...
Ο κάθε συγγραφέας, γράφει ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΙΚΑ και ΥΠΟ ΠΡΙΣΜΑ των δικών του απόψεων για το θέμα του βιβλίου του, ή κάνω λάθος;;;
Το ερώτημα που θεώρησες ΑΣΤΟΧΟ, αυτό ήταν και ΕΙΝΑΙ κατ'ουσίαν...
Είσαι ΣΙΓΟΥΡΟΣ και ΒΕΒΑΙΟΣ για την ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟΤΗΤΑ του συγγραφέα και του ΚΑΘΕ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ;;;
Εγώ πάντως ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ, γι'αυτό ΞΑΝΑΛΕΩ, δεν παραθέτω τις απόψεις ΑΛΛΩΝ, αλλά τα προσωπικά μου και άρα ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΙΚΑ (ξαναλέω) συμπεράσματα απο τις ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΜΟΥ ΕΡΕΥΝΕΣ ΚΑΙ ΜΕΛΕΤΕΣ...
Εσύ όμως φίλε μου ΕοΝ, ΔΕΝ κάνεις αυτό....
Δεν παραθέτης τις ΔΙΚΕΣ ΣΟΥ ΑΠΟΨΕΙΣ, αλλά λαμβάνεις στοιχεία απο έναν ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΤΕΚΤΟΝΑΣ!!!!
Στην ουσία των ερωτημάτων μου ΚΑΙ πάλι καμία απάντηση, να θεωρήσω ότι ΔΕΝ ΔΙΑΦΩΝΗΣ;;;
Αν ΔΕΝ διαφωνής, γιατί να υπάρχει αντιπαράθεση ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ;;;;
Προσωπικά, ΕΠΙΟΡΚΟΥΣ δεν μπορώ να αποδεχθώ...
Δεν τους θεωρώ ΦΕΡΕΓΓΥΟΥΣ...
Τους θεωρώ ανθρώπους - "γυμνοσάλιαγκες" που ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ τον στόχο τους, προσπαθούν να ΣΠΙΛΩΣΟΥΝ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΑΤΑΝΟΗΣΑΝ, ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΝΑΚΑΛΥΨΑΝ...
Τυφλοί που οδηγούν ΤΥΦΛΟΥΣ, είπε ο Μεγάλος Ραβί και να που ΠΑΛΙ ΕΙΧΕ ΔΙΚΙΟ....
Και αυτό ισχύει για ΟΛΟΥΣ και ΟΛΑ.....
Θα ήθελα λοιπόν να στραφούμε επι της ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΤΗΤΑΣ και να ΜΗΝ μείνεουμε στα ΕΞΩΤΕΡΙΚΑ τα οποία έχω ξαναπεί και με βρίσκει σύμφωνο με τη δική σου άποψη, είναι ΑΝΑΞΙΑ ΛΟΓΟΥ μιάς και υπάρχουν ΕΚΕΙ τα κακώς κείμενα...
Εάν οι φίλοι που παρακολουθούν τη συζήτηση, θέλουν να μείνουν στα ΕΞΩΤΕΡΙΚΑ, ΑΝΟΥΣΙΑ, ΦΑΙΝΟΜΕΝΙΚΑ περί του Τεκτονισμού ως ΜΥΣΤΗΡΙΑΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗΣ, μάλλον εγώ δεν θα μπορέσω να συνεχίσω...
Είναι κάτι που ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΜΕ ΕΝΔΙΕΦΕΡΕ...
Κέλσος ο Φιλαλήθης

Φίλε Κέλσο πιστεύω οτι δεν μπορούμε να ασχοληθούμε με τα εσώτερα του τεκτονισμού γιατι πολύ απλά δεν είμαστε σε θέση να τα γνωρίζουμε.
Μπορεί να ξέρουμε λίγα για την αρχή της πορείας αυτής αλλά για τα στάδια των τελικών μυήσεων δεν γνωρίζουμε τίποτα αφου αυτά απαγορεύεται να βγούν προς τα έξω.Οπότε δεν μπορούμε να σχηματίσουμε γνώμη ...
Εαν εσύ τώρα είσαι υψηλόβαθμος Τέκτον θα χερόμουν πολύ αν θα μπορούσες να μας πείς τι γίνεται στις υψηλές μυήσεις...αλλά αφου δεν είσαι απ'ότι ξέρω(και αν ήσουν δεν θα τα έλεγες γιατι θα γινόσουν επίορκος) τότε δεν μπορούμε να κάνουμε τέτοια κουβέντα γιατι θα αναμασήσουμε τις απόψεις των άλλων που βίωσαν και περιγράφουν.
Αυτό δηλαδή που υποστηρίζεις στο πιο πάνω μυνημά σου. . .