ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- "ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ - ΑΘΛΗΤΙΚΑ (Μέρος 3ον)" - "Μεταξύ τυρού και αχλαδιού"

- "ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ - ΑΘΛΗΤΙΚΑ (Μέρος 3ον)" - "Μεταξύ τυρού και αχλαδιού"

PREDATOR30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
20/09/2009, 15:37:48
Στο championnat...
Απίστευτη ανατροπή από την Βαλανσιέν, νέα νίκη για τη Μπορντό

Την απόλυτη ανατροπή σημείωσε η Βαλανσιέν στην έδρα της Σοσό, στο πλαίσιο της 6ης ημέρας για το championnat. Αν και βρέθηκε στο ημίχρονο πίσω στο σκορ με 2-1, τελικά πήρε άνετη νίκη με 5-2, χάρη στα τέρματα των Πουζόλ (49`, 85`), Οντέλ (61`) και Μπενχαλφαλάχ (78`).

Στο μεταξύ, δύο γκολ, ένα σε κάθε ημίχρονο, ήταν αρκετά ώστε η Μπορντό να επικρατήσει 2-0 εκτός έδρας την Μπουλόν και να παραμείνει στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα με 16 βαθμούς.

Πολύ εύκολα, η Μαρσέιγ ξεπέρασε το εμπόδιο της Μονπελιέ, επικρατώντας 4-2 στο «Βελοντρόμ». Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν 4-0 με τη συμπλήρωση 50 λεπτών αγώνα, εξασφαλίζοντας τη νίκη που τους διατηρεί σε απόσταση «βολής» από την κορυφή.

Τα αποτελέσματα του Σαββάτου (6η αγωνιστική)

Μπουλόν-Μπορντό 0-2
(34' Γκουφράν, 68' αυτογκόλ Λασόρ)

Λοριάν-Νανσί 3-1
(87' Εφούλου / 42' Ντιαρά, 60' Γκαμέιρο, 90' Μοντερούμπιο)

Σοσό-Βαλανσιέν 2-5
(3' Μπρεσέτ, 40' Μπουντεμπούζ / 25' Σάντσεζ, 49', 85' Πουζόλ, 61' Οντέλ, 78' Μπενχαλφαλάχ)

Γκρενόμπλ-Ρεν 0-4
(1', 60' πέναλτι Γκιάν, 7' Μαρβέ, 19' Μανγκάν)

Νις-Μονακό 1-3
(41' Ρεμί / 8 πέναλτι Νένε, 12', 70' Αλόνσο)

Σεντ Ετιέν-Οσέρ 1-1
(14' Μπεργκέσιο / 75' Λεγιέν)

Μαρσέιγ-Μονπελιέ 4-2 (30' Λούτσο Γκονζάλες, 33' Νιάνγκ, 38' Σισέ, 50' Ντιαβαρά - 75' Μπελχαντά, 86' πεν. Καμαρά)

Και την Κυριακή

Λανς-Λιλ

Τουλούζ-Λε Μαν

Παρί Σεν Ζερμέν-Λιόν

με πληροφορίες: ΑΠΕ-ΜΠΕ

H Δύναμη ανήκει σ' αυτους που την κατέχουν και σ' αυτούς που την αρπάζουν
20/09/2009, 15:39:09
«Υπεύθυνος είμαι εγώ»
Για ντροπή έκανε λόγο ο Ουζουνίδης, περίεργη νίκη για Προτάσοφ

Αντίθετα συναισθληματα για τους Όλεγκ Προτάσοφ και Μαρίνο Ουζουνίδη μετά το ματς στο «Καυτανζόγλειο». Ο Ουκρανός τεχνικός του Ηρακλή είδε την ομάδα του να συνέρχεται έπειτα από την ήττα από την ΑΕΚ, ενώ ο προπονητής της Λάρισας χαρακτήρισε ντροπιαστική την εμφάνιση των «βυσσινί», ζήτησε συγνώμη και ανέλαβε την ευθύνη, τονίζοντας όμως ότι υπόλογοι είναι και οι παίκτες.

«Αυτή η εμφάνιση είναι ντροπή για όλους μας. Δεν αρμόζει στην ιστορία της ομάδας, εμφανίσεις όπως αυτή. Ζητάμε συγνώμη. Αναλαμβάνω όλη την ευθύνη. Πρέπει να καθίσουμε και να αναλύσουμε τον αγώνα, τα τρομακτικά λάθη που κάνουμε. Χάσαμε πολύ πιο εύκολα απ' ότι δείχνει το τελικό αποτέλεσμα, άσχετα αν το δεύτερο γκολ είναι ένα ακόμη δώρο όπως αυτά που συνηθίζουμε να δίνουμε στα παιχνίδια» είπε φανερά εκνευρισμένος ο Μαρίνος Ουζουνίδης.

Και συμπλήρωσε:

«Σε κάθε παιχνίδια, διαφορετικοί παίκτες κάνουν τα λάθη. Αυτά τα λάθη μας έχουν στοιχίσει. Δεχόμαστε πολύ εύκολα γκολ και δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι στα τελευταία παιχνίδια δεχόμαστε δύο γκολ. Θα μπορούσαμε να είχαμε δεχθεί περισσότερα. Η αμυντική λειτουργία της ομάδας είναι τραγική και δεν μπορώ να δεχθώ αυτή τη συμπεριφορά. Κι όταν αμυντικά δεν τα πας καλά, τότε δεν πάει καλά και το κομμάτι της δημιουργίας. Γι' αυτό λέω ότι αυτή η εμφάνιση είναι ντροπιαστική για όλους μας».

Όταν ρωτήθηκε για το αν θα έπρεπε να χρησιμοποιήσει άλλους παίκτες, απάντησε:

«Το πρόβλημά μας δεν είναι αν θα παίξει ένας παίκτης ή όχι. Όλοι οι παίκτες δίνουν κακή εικόνα. Υπεύθυνος είμαι εγώ και αναλαμβάνω την ευθύνη. Θα καθίσουμε, θα δούμε αυτή την εικόνα για να δούμε τα λάθη. Αν χρειαστεί θα κάνω κι άλλες αλλαγές. Εμείς είπαμε να χτίσουμε μια ομάδα που σταδιακά θα πάρει τα αποτελέσματα. Σήμερα (σ.σ.: Σάββατο) αντί να κάνουμε ένα βήμα προς τα εμπρός, κάναμε δύο βήματα προς τα πίσω. Σημασία έχει να βρούμε παίκτες που θα ταιριάζουν σε αυτό που θέλουμε».

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης δήλωσε επίσης ότι νιώθει απογοητευμένος:

«Δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτή η εικόνα. Εγώ είμαι υπεύθυνος, αλλά και οι παίκτες είναι υπόλογοι απέναντι σε μένα, την διοίκηση και στον κόσμο. Δεν νιώθω προδομένος, αλλά απογοητευμένος από την εικόνα που δείχνουν. Ξέρω ότι είναι πολύ καλύτεροι από αυτό που δείχνουν. Και θέλω να ξεκαθαρίσω ότι και ισοπαλία να παίρναμε, πάλι τα ίδια θα έλεγα».

Προτάσοφ: «Περίεργη νίκη χωρίς τον κόσμο»

Ο Όλεγκ Προτάσοφ ήταν χαμογελαστός, πράγμα λογικό έπειτα από την επιστροφή της ομάδας του στις νίκες.

«Καταφέραμε να κερδίσουμε, αν και ήταν δύσκολη νίκη. Ήταν κάπως περίεργο εξαιτίας της απουσίας του κόσμου, αλλά θεωρώ πως κάναμε αυτό που έπρεπε. Θα έλεγα ότι μας βοήθησε πολύ το γεγονός ότι βάλαμε κατευθείαν το δεύτερο γκολ και κατ' αυτόν τον τρόπο ξεπεράσαμε την ισοφάριση της Λάρισας, η οποία είναι καλή ομάδα, απλά δεν έχει βρει ρυθμό.

» Πιστεύω ότι θα φτιάξουν τα πράγματα για την Λάρισα. Είμαστε ευχαριστημένοι που κερδίσαμε μια καλή ομάδα και οφείλω να δώσω συγχαρητήρια στα παιδιά γιατί έδωσαν την ψυχή τους για να κερδίσουν» είπε και αναφέρθηκε στην βιασύνη που χαρακτήρισε τον Ηρακλή έπειτα από το 2-1:

«Μετά από ένα σημείο, η Λάρισα έδωσε τα πάντα για να ισοφαρίσει. Εκεί εμείς βιαστήκαμε λίγο για να τελειώσουμε το παιχνίδι. Θέλω να πω ότι με βιαστικό τρόπο επιδιώξαμε να πετύχουμε το τρίτο γκολ, με αποτέλεσμα να βγούμε οφ σάιντ σε κάποιες περιπτώσεις, αν και δεν είμαι σίγουρος για κάποιες από αυτές.

» Έπρεπε να ήμασταν πιο ψύχραιμοι όταν είχαμε την μπάλα. Καταλαβαίνω ότι ήθελαν να βάλουν κι άλλο γκολ, αλλά εκεί θέλει ψυχραιμία.

» Κάναμε εύκολα λάθη. Κι αν θυμάστε το 1-1 προήλθε από δικό μας λάθος. Αυτό συζητάω με τα παιδιά. Όταν προηγείσαι στο σκορ και νιώθεις κουρασμένος πρέπει να παγώσεις το παιχνίδι. ρε παιδί μου. Αν κάνεις εύκολα λάθη πάλι στην άμυνα είσαι».

Newsroom ΔΟΛ με πληροφορίες: www.sport.gr
με πληροφορίες: ,

20/09/2009, 15:40:29
Δώνης: «Ομάδα χωρίς ψυχή»
Δώσαμε αξία στην ισοπαλία με Ολυμπιακό, δήλωσε ο Παπακώστας

Περιχαρής εμφανίστηκε ο Γιάννης Παπακώστας, για την εμφάνιση και τη νίκη της Καβάλας επί του Ατρόμητου, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι το αποτέλεσμα αυτό έδωσε αξία στην ισοπαλία με τον Ολυμπιακό την προηγούμενη αγωνιστική.

«Αυτή η νίκη είναι τεράστιας σημασίας. Έπρεπε με κάθε τρόπο να κερδίσουμε, για να μην πετάξουμε στα σκουπίδια την ισοπαλία στο Καραϊσκάκη. Δείξαμε ότι έχουμε ικανότητες, κίνητρο και όρεξη για πρόοδο. Μας αδικεί το σκορ στο α' μέρος, ενώ στο δεύτερο ισορροπήσαμε ως ομάδα και καταφέραμε να πετύχουμε και δεύτερο τέρμα. Συγχαρητήρια στον κόσμο που ήταν κοντά μας και να ξέρουν πως το πιο σημαντικό για μας είναι να κερδίζουμε, για να φέρουμε κι άλλους από αυτούς στο γήπεδο».

Ο Γιώργος Δώνης, από την πλευρά του, στάθηκε στα προβλήματα που αντιμετώπισε ο Ατρόμητος στα μετόπισθεν, ενώ δήλωσε ότι η ομάδα δεν είχε το ψυχικό σθένος να παλέψει στα ίσια για τη νίκη:

«Είχαμε σημαντικά αμυντικά προβλήματα πριν το ματς, που φάνηκαν και στο παιχνίδι. Η αντίπαλος μας ήταν πολύ καλύτερη, είχε τρεις ευκαιρίες, ενώ εμείς μόλις μια. Ήμασταν μια ομάδα χωρίς ψυχή στον αγωνιστικό χώρο. Πρέπει να βρούμε τις λύσεις και τον τρόπο να λύσουμε τα προβλήματα. Η Καβάλα είναι μια ομάδα με καλούς παίκτες, πλήρης σε όλες τις γραμμές και, όπως όλες οι νέες ομάδες, χρειάζεται χρόνο για να πάει καλύτερα».

20/09/2009, 15:41:30
Ζήτησε όμως και προσοχή
Θανόπουλος και Μπάγεβιτς ζητούν να ξεχαστεί η Εβερτον

Να αφήσουν πίσω την ήττα από την Εβερτον στο «Γκούντισον Παρκ» και να επικεντρωθούν στη νίκη με τον ΠΑΣ στα Γιάννινα, ζήτησε ο Νίκος Θανόπουλος από τους παίκτες της ΑΕΚ, κατά την επίσκεψη του στην προπόνηση του Σαββάτου (19/9), στους Θρακομακεδόνες.

Ο πρόεδρος της «Ενωσης» εξέφρασε την πλήρη στήριξη του και την πίστη του στο τεχνικό επιτελείο και στο υλικό της ομάδας, τονίζοντας ότι η βαριά ήττα από την αγγλική ομάδα δεν θα πρέπει να επηρεάσει σε τίποτα τη συνέχεια, η οποία είναι εξαιρετικά δύσκολη, αρχής γενομένης από το κυριακάτικο (20/9, 16:45GR) παιχνίδι.

Ωστόσο τους εφέστησε την προσοχή σε ενδεχόμενες παρόμοιες εμφανίσεις, ξεκαθαρίζοντας ότι ήττες σαν και αυτήν δεν αρμόζουν στην ιστορία της ΑΕΚ. Οι παίκτες έδειξαν ενθουσιασμένοι από τη στήριξη του προέδρου τους και δεσμεύτηκαν με τη σειρά τους να κάνουν το παν για να κατακτήσει η ομάδα τους στόχους της και να επιστρέψει η χαμένη της αίγλη, σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Παράλληλα, υπέγραψαν και τον εσωτερικό κανονισμό που είχε συσταθεί λίγο καιρό πριν, αλλά ήταν αδύνατο να προχωρήσει αφού απουσίαζαν οι διεθνείς. Υπήρξε ομοφωνία στις απόψεις και είναι χαρακτηριστικό ότι έχουν πολλά χρόνια να δουν οι ιθύνοντες της ομάδας, τους παίκτες να μην έχουν την παραμικρή ένσταση ακόμα και για τα πειθαρχικά πρόστιμα, ενώ αντίθετα να είναι πανευτυχείς με τη σύσταση του κανονισμού.

Θυμίζεται ότι προβλέται το ποσό των 2 εκατ. ευρώ για την κατάκτηση του Πρωταθλήματος, για κατάκτηση Κυπέλλου 300.000 ευρώ ενώ για πρόκριση στην επόμενη φάση του Europa League, είχε προταθεί το 40-50% από τα έσοδα που θα πάρει από τα εντός έδρας παιχνίδια του ομίλου. Επίσης, η διοίκηση προσέφερε ξεχωριστά πριμ, για κάθε νίκη στα ντέρμπι. Από κει και πέρα, υπήρξε συμφωνία και στα πρόστιμα που θα πληρώνει ο κάθε ποδοσφαιριστής, ανάλογα με τα πειθαρχικά παραπτώματα στα οποία θα υποπίπτει.

Σε ό,τι αφορά το τελευταίο, ο Σκόκο με τον Αραούχο θα κληθούν να πληρώσουν χρηματικό πρόστιμο για τις ανόητες αποβολές τους στα παιχνίδια με Ηρακλή και Εβερτον αντίστοιχα. Οπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στον κανονισμό, θα τιμωρείται όποιος αποβάλλεται στο μέλλον, είτε απ` ευθείας είτε με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Τα πρόστιμα θα είναι σε μορφή δωρεάς σε κάποια ιδρύματα, είτε σε κάποιο τραπέζι ή παρόμοια εκδήλωση του ποδοσφαιρικού τμήματος.

Αναφορικά με τον αγώνα στα Γιάννινα, η ΑΕΚ θα έχει στο πλευρό της πάνω από 1.500 οπαδούς της, από όλα τα μέρη της Ελλάδας. Αξίζει να σημειωθεί μάλιστα, ότι 100 άτομα περίμεναν την αποστολή της ομάδας στο αεροδρόμιο των Ιωαννίνων, όπου και την αποθέωσαν, ζητώντας τους τη νίκη με τον ΠΑΣ... αλλά και με τον Ολυμπιακό την προσεχή Τετάρτη (23/9).

20/09/2009, 15:42:30
Στο πρωτάθλημα Βελγίου
«Διπλό» για τη Σταντάρ Λιέγης με 3-1 επί της Λόκερεν

Στη δεύτερη θέση του πρωταθλήματος Βελγίου αλλά με έναν αγώνα περισσότερο από τις Αντερλεχτ και Γάνδη βρίσκεται η Σταντάρ Λιέγης - αντίπαλος του Ολυμπιακού στον όμιλο του Champions League - μετά τη νίκη της με 3-1 στην έδρα της Λόκερεν.

Η «σταχτοπούτα» του βελγικού πρωταθλήματος συνεχίζει την εξαιρετική της πορεία. Η Σεντ Τρούιντεν πέρασε από την έδρα της Κορτράικ, επικρατώντας 1-0 με γκολ του Σιντιμπέ στο 44' και παραμένει επικεφαλής του βαθμολογικού πίνακα.

Τα αποτελέσματα του Σαββάτου (7η αγωνιστική)

Γκενκ-Σαρλερουά 1-2

Σερκλ Μπριζ-Γκέρμιναλ 1-2

Κορτράικ-Σεντ Τρουϊντέν 0-1

Μαλίν-Ροζελάρ 3-2

Λόκερεν-Σταντάρ Λιέγης 1-3

Ζούλτε Βάρεγκεμ-Μουσκρόν 3-1

Και την Κυριακή

Βέστερλο-Μπριζ

Αντερλεχτ-Γάνδη

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 7 αγώνες)

Σεντ Τρουϊντέν 17

Γάνδη 13 -6αγ

Αντερλεχτ 13 -6αγ.

Σταντάρ Λιέγης 13

Μαλίν 12

Μπριζ 11 -6αγ.

Σαρλερουά 11

Newsroom ΔΟΛ με πληροφορίες: ΑΠΕ-ΜΠΕ

20/09/2009, 15:43:38
Τραυματίστηκε ο Γερμανός
Επίθεση με πέτρες στο πούλμαν του Ηρακλή, στο νοσοκομείο ο Επστάιν

Επίθεση από αγνώστους δέχθηκε το πούλμαν που μετέφερε την αποστολή του Ηρακλή, λίγο μετά την ολοκλήρωση του αγώνα με την Λάρισα. Από την επίθεση έσπασε το παρμπρίζ και από τα θραύσματα τραυματίστηκε ο Επστάιν που διακομίστηκε φοβισμένος στο νοσοκομείο.

Λίγο μετά την αποχώρησή του πούλμαν από το Καυτανζόγλειο, ομάδα αγνώστων το ακινητοποίησε και άρχισε να εκτοξεύει πέτρες εναντίον του. Μία από αυτές έσπασε το παρμπρίζ, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ο Επστάιν.

Ο Γερμανός μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, σε κακή ψυχολογική κατάσταση, αλλά οι γιατροί ήταν καθησυχαστικοί, τονίζοντας πως δεν έχει κάτι σοβαρό. Στην περιοχή κατέφθασε και ισχυρή αστυνομική δύναμη, προκειμένου να ελέγξει την κατάσταση.

20/09/2009, 15:44:54
Στο campionato...
Γιουβέντους με «4Χ4», «λευκή» ισοπαλία στη Νάπολη

Από το πρώτο ημίχρονο με γκολ των Ιακουίντα και Μαρκίζιο, η Γιουβέντους «καθάρισε» το ματς με τη Λιβόρνο και πέτυχε το «4 στα 4» στο πρωτάθλημα Ιταλίας.

Στην αναμέτρηση με την οποία άνοιξε η αυλαία της 4ης ημέρας του ιταλικού πρωταθλήματος, Νάπολι και Ουντινέζε αναδείχθηκαν ισόπαλες χωρίς τέρματα.

Τα αποτελέσματα του Σαββάτου

Νάπολι-Ουντινέζε 0-0

Γιουβέντους-Λιβόρνο 2-0 (8' Ιακουϊντα, 30' Μαρκίζιο)

Και την Κυριακή

Πάρμα-Παλέρμο

Κιέβο-Τζένοα

Κατάνια-Λάτσιο

Κάλιαρι-Ίντερ

Μπάρι-Αταλάντα

Μίλαν-Μπολόνια

Σαμπντόρια-Σιένα

Ρόμα-Φιορεντίνα

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 3 αγώνες)

Γιουβέντους 12 -4αγ.
Τζένοα 9
Σαμπντόρια 9
Ίντερ 7
Φιορεντίνα 7
Λάτσιο 6
Ουντινέζε 5 -4αγ.
Παλέρμο 4
Πάρμα 4
Μίλαν 4
Νάπολι 4 -4αγ.
Σιένα 3
Κιέβο 3
Μπάρι 3
Ρόμα 3
Λιβόρνο 2 -4αγ.
Μπολόνια 2
Κάλιαρι 1
Αταλάντα 0
Κατάνια 0

20/09/2009, 15:49:33
Στην eredivisie...
Απρόσμενη ήττα της Αλκμααρ από την Ναϊμέγκεν

Η ήττα από τον Ολυμπιακό στην πρεμιέρα του Champions League φαίνεται ότι είχε αρνητικό αντίκτυπο στην ψυχολογία των παικτών της Αλκμααρ. Η ομάδα του Ρόναλντ Κούμαν ηττήθηκε 1-0 εντός έδρας από την Ναϊμέγκεν, που βρισκόταν στη 15η θέση της βαθμολογίας της eredivisie πριν τους αγώνες της 7ης ημέρας.

Το γκολ μάλιστα σημειώθηκε τρία λεπτά πριν το τέλος του ματς, με τον Λορέντσο Ντάβιντς να δίνει μια πολύτιμη και απρόσμενη νίκη στους φιλοξενούμενους.

Η σύνθεση της Αλκμααρ: Ρομέρο, Σβερτς, Γιάλιενς, Μορένο, Ποκονιόλι, Χόλμαν (46΄ Πελέ), Μέντες Ντα Σίλβα, Σάαρς, Μάρτενς (72' Ελμ (66' Λενς), Ντεμπελέ , Ελ Χαμνταουι.

Τα αποτελέσματα του Σαββάτου (7η αγωνιστική)

Βίλεμ-Γκρόνινγκεν 2-1

Αλμέλο-Σπάρτα Ρότερνταμ 1-1

Ρόντα-Μπρέντα 2-0

Φίτεσε-Βάαλβικ 3-1

Αλκμααρ-Ναϊμέγκεν 0-1

Και την Κυριακή

Ντεν Χάαγκ-Ουτρέχτη

Φέγενορντ-Αϊντχόφεν

Χίρενφεϊν-Τβέντε

Φένλο-Αγιαξ

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 6 αγώνες)

Αϊντχόφεν 14
Φέγενορντ 14
Τβέντε 14
Άγιαξ 13
Αλκμααρ 12 -7αγ.
Ουτρέχτη 10 -5αγ.
Ντεν Χάαγκ 10
Μπρέντα 10 -7αγ.

20/09/2009, 15:50:54
Συνέντευξη του παίκτη της ΑΕΚ
Ισπανία, Ιταλία και εθνική Αργεντινής ονειρεύεται ο Σκόκο

Την επιθυμία του να αγωνιστεί στο ιταλικό ή το ισπανικό πρωτάθλημα, αλλά και την εθνική Αργεντινής, εξέφρασε ο Νάτσο Σκόκο, μιλώντας στο κυριακάτικο περιοδικό «SMS» της «SportDay».

Ο Αργεντινός μεσοεπιθετικός της ΑΕΚ, αναφέρθηκε στα παιδικά του χρόνια, στο μέλλον, αλλά και στο μοναδικό περιστατικό (όπως το χαρακτήρισε στην καριέρα του) αντιπαράθεσης με συμπαίκτη του, τον Ραφίκ Τζιμπούρ.

Αποσπάσματα των δηλώσεών του:

- Τι θυμάσαι από τα παιδικά σου χρόνια και ποιο ήταν το όνειρό σου;
«Θυμάμαι ότι περνούσα καλά και πως αυτά που έκανα δεν είχαν καμία σημασία. Όνειρό μου ήταν να γίνω επαγγελματίας ποδοσφαιριστής. Από πέντε χρόνων που παρακολούθησα το πρώτο Μουντιάλ (Ιταλία 1990) το ήθελα. Το έλεγα πάντα στους δικούς μου. Είχαμε ένα γηπεδάκι μπροστά στην αυλή του σπιτιού μου και όλη μέρα έπαιζα με τους φίλους μου.

»Από πολύ μικρός ήξερα όλες τις ομάδες και όλους τους παίκτες των ομάδων. Διάβαζα εφημερίδες και ενημερώνουν. Όταν ήμουν 11 χρόνων το 1996, να και το Μπουένος Άιρες απέχει 300 χλμ. από το σπίτι μου είδα με τον μπαμπά μου όλα τα παιχνίδια της Ρίβερ Πλέιτ στο Κόπα Λιμπερταδόρες!».

- Πώς σκέφτεσαι τον εαυτό σου σε πέντε και πως σε δεκαπέντε χρόνια;
«Σε πέντε χρόνια θέλω να είμαι ακόμα στην Ευρώπη και να παίζω ποδόσφαιρο. Σε δεκαπέντε, να έχω γυρίσει πίσω και να ζω στο χωριό μου».

- Και να έχει γίνει προπονητής, να υποθέσω;
«Όχι, όχι. Να ασχολούμαι με το ποδόσφαιρο μεν, αλλά με παιδιά και Ακαδημίες. Δεν μου αρέσει να είμαι προπονητής».

- Να σε ρωτήσω και για το περιστατικό με τον Τζιμπούρ και πώς αισθάνεσαι που πρέπει να συνεργάζεσαι ή δεν θέλεις;
«Δεν έχω κανένα πρόβλημα. Εντάξει, είναι η πρώτη φορά που μου συμβαίνει κάτι τέτοιο, αλλά ό,τι έγινε έγινε. Πρέπει να το ξεχάσουμε. Εγώ τουλάχιστον το έχω ξεχάσει. Ένιωθα άσχημα και για τους συμπαίκτες μου, δεν μπορούσα να κάνω αλλιώς. Οπότε, προχωράμε!».

- Στόχος καριέρας;
«Να παίξω στο Campionato ή στην Primera Division σε συλλογικό επίπεδο και στην εθνική Αργεντινής σε εθνικό».

20/09/2009, 15:52:04
Χτυπήθηκε από οπαδούς της Παρτιζάν
Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται στο Βελιγράδι ο φίλαθλος της Τουλούζ

Σε κρίσιμη κατάσταση παραμένει νοσηλευόμενος σε νοσοκομείο του Βελιγραδίου, ο Μπράις Τατόν. Ο νεαρός φίλαθλος της Τουλούζ, υπεβλήθη σε νέα χειρουργική επέμβαση στο κεφάλι και η κατάσταση του χαρακτηρίζεται σοβαρή.

Ο Τατόν νοσηλεύεται από το βράδυ της περασμένης Πέμπτης, οπότε και διακομίσθηκε στο νοσοκομείο, μετά τα επεισόδια που συνέβησαν ανάμεσα σε οπαδούς της γαλλικής ομάδας και της Παρτιζάν Βελιγραδίου, πριν και μετά την αναμέτρηση των δύο ομάδων για το Europa League.

«Ο ασθενής υπεβλήθη σε νέα νευροχειρουργική επέμβαση, που διήρκησε αρκετές ώρες και ολοκληρώθηκε με επιτυχία. Δεν μπορούμε να κάνουμε εκτιμήσεις, οφείλουμε να περιμένουμε το καλύτερο.

»Ο ασθενής είναι ένας νέος άνθρωπος και ελπίζουμε να βγει νικητής απ' αυτήν την μάχη», δήλωσε σχετικά ο εκπρόσωπος του νοσοκομείου, Ντράγκο Γιοβάνοβιτς.