- ΕΝΟΧΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ - "Μεταξύ τυρού και αχλαδιού"
ΠΡΑΓΜΑΤΑ....
Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ ΠΑΝΤΑ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΩΝ ΙΣΧΥΡΩΝ
quote:
Αγαπητέ Junk, η λέξη «ψυχάκιας» είναι λίγο βαριά και αυθαίρετη. Μήπως και οι αγωνιστές του 1821 δεν ήταν «ψυχάκηδες» στα μάτια όλων των άλλων?
Όχι όλων.
quote:
Μάλλον δεν έχεις σκεφτεί ότι η δική τους πραγματικότητα είναι αυτή που μέχρι εκείνη τη στιγμή ζούσαν, και για να το πάμε λίγο παραπέρα, δεν φταίνε οι άνθρωποι για αυτό που τους κάνει η θρησκεία τους. Οι Ταλιμπάν μπορεί να είναι οπισθοδρομικοί, παρηκμασμένοι, πρωτόγονοι – για εμάς – όμως, δεν παύουν να είναι άνθρωποι και να έχουν δικαιώματα, και ένα από αυτά είναι η Ελευθερία… και άλλο ένα είναι η Θρησκεία… Προσωπικά είμαι αντίθετη σε οποιαδήποτε μορφή φανατισμού, όπως η Θρησκεία.
Κι εγώ. Η Θρησκεία σου δίνει την ψευδαίσθηση ότι είσαι κολλητός με το Θεό. Είναι πάρα πολύ καλό περιοδικά αυτή η ψευδαίσθηση να διαλύεται.
quote:
Η αδιαφορία που εκφράζεις είναι περίεργη για εμένα. Γιατί δεν σε ενδιαφέρει ο λόγος που υπέστη το κράτος τους για άλλη μια φορά εισβολή;
Γιατί δεν ήταν δικό τους κράτος. Αν αθώοι Αφγανοί βομβαρδίστηκαν κατά λάθος ή "κατά λάθος" αυτό με ενδιαφέρει και πάρα πολύ μάλλιστα. Αν η Αμερική μπαίνει όπου θέλει και αυτό με ενδιαφέρει και πάρα πολύ μάλλιστα. Αν όμως ένα τσούρμο φανατισμένοι αποφασίσουν να πάνε τον κόσμο 1000 χρόνια πίσω επειδή έτσι λέει η διεστραμμένη ισλαμική ερμηνεία που ασπάζονται, καθόλου δε με ενδιαφέρει ο τρόπος με τον οποίο θα σταματηθούν. Καθόλου.
quote:
Δεν πρόκειται να σου κάνω μάθημα Ιστορίας,
Ούτε εγώ μάθημα πάνω στη σημασία της έκφρασης "τρόπος του λέγειν" και πάνω στην έννοια της πολυπλοκότητας.
Δεν χρειάζεται να ανατινάξεις Βούδες για να εξαγάγεις τον σκοταδισμό, Junk, μπορείς να το κάνεις απλά γράφοντας, όπως έκανες και εσύ όταν δημοσίευες τις απόψεις σου, οι οποίες είναι δημοκρατικό σου δικαίωμα και δεν μπορούμε να απαγορεύσουμε την διατύπωση τους, αλλά μπορούμε να τις κριτικάρουμε...
Βέβαια αν, κατά την λογική σου, είναι θεμιτό να γκρεμίσεις ένα κομμάτι της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς για να χτίσεις κάτι άλλο, τότε ας ρίξουμε τον Παρθενώνα και ας χτίσουμε κάτι άλλο στην θέση του... ένα πολυκατάστημα ας πούμε.
quote:
Και για να είμαστε ακριβοδίκαιοι, δεν ανατίναξαν τους Βούδες γιατί ξύπνησαν μια μέρα, είδαν ότι τους περίσσευε ένας τόνος δυναμίτης και δεν είχαν τι να τον κάνουν. Μέσα στο Κοράνι, που είναι το ανώτερο θρησκευτικό βιβλίο του Ισλάμ, υπάρχει ένας "νόμος" που απαγορεύει την κατασκευή ομοιωμάτων, γιατί είναι ειδωλολατρικό στοιχείο.
Όχι ακριβώς. Ο Μεγάλος Μουφτής της Αιγύπτου εξέδωσε φετφά με την οποία καταδίκαζε αυτήν την ερμηνεία ως αντιισλαμική.
quote:
Με βάση ποία στοιχεία υποστηρίζεις ότι η Αμερική έχει νικήσει τον πόλεμο με τους Ταλιμπάν;
Βλέπεις κανένα Ταλιμπάν να εκπροσωπεί το Αφγανιστάν οπουδήποτε;
quote:
Έτσι για να μαθαίνεις, οι Ταλιμπάν, όπως και οι Ιρακινοί κάνουν ανταρτοπόλεμο και αυτός είναι χειρότερος από τον πόλεμο που κάνουν οι Αμερικανοί.
Αν κάνουν ανταρτοπόλεμο και τον κερδίσουν, μαγκιά τους. Θα τα έχουν καταφέρει με την ανδρεία τους και με τα υλικά τους μέσα. Πολύ μεγαλύτερη βελτίωση από την προηγούμενη κατάσταση, όπου θεωρούσαν ότι έχουν Άγγελους Κυρίου με το μέρος τους.
quote:quote:
Εύχομαι τη στιγμή που γινόντουσαν ΣΚΟΝΗ να σκέφτηκαν, έστω και και 2 δευτερόλεπτα "για δες ρε παιδάκι μου, ο Αλλάχ δεν είναι και τόσο παντοδύναμος τελικά, οπότε λες να κάναμε μ@λακία που ανατινάζαμε τους Βούδες και εκτελούσαμε τις γυναίκες μας;".Να άλλη μια ενδιαφέρουσα άποψη... υποθέτω ότι όλοι οι λαοί που, ανά καιρούς, έχουν πέσει και θα πέσουν θύματα των Αμερικανών, λίγο πριν εξαφανιστούν από προσώπου γης κάτι ανάλογο θα σκεφτούν... έχω μια απορία όμως, οι Βόσνιοι τι σκέφτηκαν; οι Σομαλοί τι σκέφτηκαν; οι Κορεάτες και οι Βιετναμέζοι τι είχαν στο μυαλό τους;
Χμμμ... οι τελευταίοι έκαναν σκόνη τους υπερήρωες Αμερικάνους...
Μου φαίνεται ότι δεν έχεις καταλάβει ΚΑΝ τι προσπαθώ να πω. Θα σου εξηγούσα αλλά μόλις είδα το παρακάτω... Πάντως αυτά που λες δείχνουν ότι απέχεις πάρα πολύ από το να μπορείς να διακρίνεις την άποψή μου (που χαρακτηρίζεις και "ενδιαφέρουσα") έστω και με το ραδιοτηλεσκόπιο.
quote:
Αγαπητέ Cybermaster, η εισβολή των Εβραίων στην Παλαιστίνη είναι άλλο ένα σχέδιο της Αμερικής. Έγινε για να αποκατασταθεί το Εβραϊκό κράτος που είχε κερδίσει την συμπάθεια της κοινής γνώμης από τα βασανιστήρια που ο Χίτλερ τους είχε υποβάλει (πράγμα για το οποίο προσωπικά αμφιβάλω ότι συνέβη), δηλαδή τον διωγμό, την κατάσχεση περιουσίας και τα στρατόπεδα συγκεντρώσεως. Για την ακρίβεια, όλα αυτά και κυρίως τα στρατόπεδα συγκεντρώσεως είναι εβραϊκή εφεύρεση που πρωτοδοκιμάστηκε στους Έλληνες Εθνικούς στα χρόνια του Α. Κωνσταντίνου, και τελικά υιοθετήθηκε λόγω της επιτυχίας της...
Ήταν όλα θέμα μάρκετινγκ, πολιτικής και οργάνωσης και ίσως τελικά η επιβίωση αυτού του λαού να ήταν το μεγαλύτερο λάθος της Ανθρωπότητας...
OK. Κι εγώ τόση ώρα κάθομαι και κάνω σοβαρή συζήτηση... Ζήτω τα δικαιώματα των Ταλιμπάν λοιπόν, κάτω οι βρωμεροί Εβραίοι και τα σατανικά τους σχέδια!
quote:
O ΦΟΒΟΣ φυλάει τα έρημα. Απο πού βγήκε αυτό το γνωμικό ρε παιδιά;
Αγαπητέ Alos, είναι ένα από τα αγαπημένα μου γνωμικά, αλλά όσο κι αν προσπάθησα δεν κατάφερα να βρω κάποια πληροφορία…
Η δική μου εξήγηση σε αυτή την αινιγματική ρήση, είναι ότι αναφέρεται στα πρόβατα ή ακόμη και στα μικρά παιδάκια. Εννοεί, ότι δεν χρειάζεται να ανησυχούμε πολύ αν τα πρόβατα μείνουν αφύλαχτα, αφού τα φυλάει ο φόβος τους. Φοβούνται και από μόνα τους, δεν χρειάζεται να τα φοβίζουμε εμείς συνεχώς…
Για εμένα είναι συνυφασμένη με την ελευθερία που αυτή τη στιγμή κανείς μας δεν ξέρει τι πραγματικά είναι , για να την καταλάβουμε πρέπει να προσπαθήσουμε να θυμηθούμε, να νιώσουμε, πως την αντιλαμβανόμασταν όταν ήμασταν μικρά παιδιά.
Όλοι λένε ότι αγαπούν την ελευθερία, αλλά κανείς δεν αγαπά τους ελεύθερους ανθρώπους. Ένας ελεύθερος άνθρωπος αυτή την εποχή πρέπει να κυκλοφορεί με το ένδυμα του ανελεύθερου, αλλιώς χάνει την ελευθερία του…
Στην παιδική μας ηλικία ήμασταν ικανοί να αντιληφθούμε την ελευθερία γιατί είχε να κάνει με το παιχνίδι, με το αν μπορούσα να περάσω την λεωφόρο μόνος μου, με το αν μπορούσα να πάρω μόνος μου το λεωφορείο ή αν μπορούσα να κοιμηθώ ό,τι ώρα θέλω το βράδυ, και με όλα αυτά τα πράγματα που τώρα δεν τους δίνουμε σημασία και τα κάνουμε καθημερινά, αλλά τότε δεν μπορούσαμε να τα κάνουμε γιατί δεν μας άφηναν.
Αυτή η παιδαριώδης μορφή ελευθερίας είναι στην πραγματικότητα και η πιο αυθεντική
quote]
πολυ σωστο και αν το καλοσκεφτουμε το βιωνουμε καθε μερα
καποιοι παιζουν με τους φοβους μας για το συμφερον τους(πχ ξενοφοβια).
Τελικά, είναι δικοί μας εξ αρχής όλοι αυτοί οι φόβοι ή προβάλλονται καθημερινά ως δικοί μας, από τα γεννοφάσκια μας, μέχρι που στο τέλος τους υιοθετούμε; Μήπως είναι κι αυτός ένας ακόμη τρόπος για να ελέγχεται ο λαός;
quote:
που εισαι καλη μας mantis?
[/quote]Καλέ μου Ενδόραμα, μερικοί από εμάς πήραμε τα βουνά με την ελπίδα ότι θα ξεκουραστούμε λίιιιιιιιιιγο ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!!!!
Αλλά ως φαίνεται θα πρέπει να κυκλοφορώ με laptop στις ράχες του Πηλίου…
Αν διάβασες αυτό το μήνυμα μου χρωστάς μια αγκαλιά.
Αν το έσβησες ένα φιλί.
Αν το αποθηκεύσεις ένα ραντεβούκαι αν μου απαντήσεις...τα χρωστάς όλα!
quote:
και μετα ηρθε ο οθωνας
τωρα πως καταφεραν και μας τον φορτωσαν τον πιτσιρικα δεν ξερω
ειναι λιγο ηλιθιο να εχεις πολεμησει για την ανεξαρτησια της πατριδας σου
και να σου φερνουν ξενο ηγετη
και μαλιστα ανηλικο
και να τον δεχεσαι.
Να κάνω μια ίσως παρακινδυνευμένη υπόθεση πάνω στο θέμα του Όθωνα;;;
Έχουμε ένα λαό που έχει υποστεί τα χίλια μύρια βασανιστήρια από τους Τούρκους για ένα τεράστιο χρονικό διάστημα. Ο λαός αυτός επαναστατεί, έχουμε αγωνιστές που γνωρίζουν τον «τρόπο του όπλου» σε όλη τους την ζωή και που ναι, μεν, παλεύουν για την απελευθέρωση, μα δεν έχουν την παραμικρή ιδέα, πόσο μάλλον ουσιαστική παιδεία, για το πώς θα κυβερνήσουν σωστά τον λαό που απελευθερώνουν. Για κάποιους «συμμάχους» αυτό είναι το κλειδί στην όλη υπόθεση… πείθουν τον λαό ότι οι οπλαρχηγοί είναι επικίνδυνοι (βλ. τις φυλακίσεις τους μετά) και ότι είναι πιο ασφαλές να φέρουν κάποιον ο οποίος είναι ικανός να διοικήσει μια χώρα…
Τώρα το ότι είναι ανήλικος ίσως ήταν ένα στοιχείο που δεν γνώριζε ο λαός, ή πίστευαν ότι η «παιδική αθωότητα» με την καθοδήγηση των «σωστών ανθρώπων» θα έκανε θαύματα (μπορεί όλη η ιδέα να είναι χαζή ή το τελευταίο της κομμάτι να είναι λίγο τραβηγμένο από τα μαλλιά, αλλά όλα είναι πιθανά…).
quote:
Ναί δεν σκέφτονταν αυτά αυτοί που σκότωσαν και σκοτώθηκαν για να
είμαστε Ελέυθεροι σε δημοκρατία και όχι σε ολιγαρχία η μοναρχία.
Αυτοί είχαν ένα όραμα, που ευτυχώς ή δυστυχώς δεν έζησαν για να το δουν τσαλαπατημένο…
quote:
και σαν να μην εφταναν αυτα προκαλουν με της δημοσιες εμφανισεις τους
τα πολυτελη αυτοκινητα και της δεξιωσεις
Και έτσι για να «δέσει το γλυκό» τις ημέρες που «τιμάμε» το ποδήλατο ή τα μέσα μαζικής μεταφοράς ή το περιβάλλον γενικά, βγαίνουν όλα αυτά τα καλόπαιδα στα κανάλια και μας προτρέπουν να αφήσουμε το ταπεινό μας αμαξάκι στο σπίτι, αφού έτσι έκαναν και αυτοί με την «ταπεινή» τους βουλευτική λιμουζινάρα… έτσι για να νιώσεις την ειρωνεία…
quote:
αφου θελουν να μας κανουν μαθηματα δημοκρατιας ας μας πουν
πως αποσυρουν κατι που δεν αρεσει στον λαο?
και γιατι δεν το αποσυρουν αφου δεν ειναι "φιλικο προς τον λαο" και στελνουν τα ματ να ηρεμησουν τα πνευματα?
Αφού, καλέ μου Ενδόραμα, ο λαός τους εκλέγει για να τον εκπροσωπούν, αυτοί ξέρουν τι αρέσει ή δεν αρέσει στον λαό και πράττουν ανάλογα… με την τσέπη τους. Καταργούν νόμους που δεν τους συμφέρουν ή ακολουθούν νόμους «προϊστορικούς» και ξεχασμένους επειδή τους συμφέρει…
quote:
και αφού κανουν οτι τους πουν ηγετες αλλων κρατων γιατι εχουμε εκλογες?
ας ψηφιζουμε και εμεις στην αμερικη και σε οποιο κρατος μας ελεγχει.
Τς,τς,τς… ας κρατάμε τουλάχιστον τα προσχήματα…![]()
quote:
κατι μου λεει οτι ολη αυτη η φρουρα γυρω απο την βουλη δεν προστατευει την βουλη και τους βουλευτες απο εμας
αλλα εμας απο τους βουλευτες.
![]()
![]()
![]()
quote:
οι βουλευτες εχουν καποια προνομια που εμεις οι κοινοι θνητοι δεν εχουμε
να κοπουν μαχαιρι (οπως εκεινα για την αποκτηση πολυτελων αυτοκινητων)
να σταματησουν να τους δινουν μισθο γιατι οπως και να το κανουμε δεν ειναι ανεργοι και για να ξεκινησεις προεκλογικη εκστρατεια χρειαζονται αρκετα χρηματα
πραγμα που σημαινει οτι δεν εχουν αναγκη απο χρηματα
και τι αναγκη να εχουν?
ολοι ειναι μεγαλοδικηγοροι,μεγαλοηθοποιοι,μεγαλοκαρχαριες
δεν πατανε στην βουλη με την δικαιολογια "εχουμε και δουλειες"
αφου δεν μπορεις να εισαι στην βουλη
δεν εισαι και βουλευτης
οποτε γιατι να σε πληρωνουμε κιολας?
οικονομικη ανεση εχεις γιατι να επιβαρυνεις και τον λαο με τον παχυ μισθο σου?
εξαλλου απο ποτε η δημοκρατια ειναι εργασια?
εγω νομιζα οτι ειχε να κανει με ανθρωπους που νοιαζονται για το συνολο
και οχι για το συνολακι
δεν νοιωθετε μια μικρη αγανακτηση?
θα επρεπε
Κανονικά το να υπηρετείς το σύνολο είναι λειτούργημα και όχι επάγγελμα.
Βέβαια επειδή υπάρχει και το ασυμβίβαστο, όλοι οι βουλευτές είναι υποχρεωμένοι να διακόψουν κάθε μορφή άλλης εργασίας, πλην αυτής που παρέχουν στο λαό ή παραιτηθούν από το βουλευτικό αξίωμα, όπως έκανε ο κύριος Λυκουρέζος. Στην συγκεκριμένη περίπτωση ο άνθρωπος είδε το συμφέρον του, υπουργείο δεν θα έπαιρνε, περισσότερα λεφτά δεν θα έβγαζε, την πελατεία του και την φήμη του έχανε, το ψώνιο του το έκανε, τι είχε να χάσει;;;;
Αγανάκτηση;;;
αγανάκτηση;;;
αγανάκτηση;;;![]()
Δεν είναι μόνο αγανάκτηση, είναι λύσσα! Γιατί αυτοί οι μάγκες κάνουν ότι θέλουν και παίζουν με το δικό μου μέλλον και με την δική μου ζωή… κάνουν ότι τους συμφέρει χωρίς να σκέφτονται ότι κάθε τους απόφαση μικρή ή μεγάλη επηρεάζει το αύριο όλων μας!
Ανήκω σε ένα επαγγελματικό τομέα ο οποίος τείνει να εξαφανιστεί, διότι θέλουν να τον ιδιωτικοποιήσουν και να τον παραδώσουν στα χέρια μεγαλοεργολάβων… πράγμα που δεν θα αργήσει να γίνει, είναι ζήτημα μηνών… και μετά; Αιωνία μας ή μνήμη…![]()
![]()
quote:
Το πρώτο που θα 'πρεπε να καταργηθεί είναι το ''βουλευτικό άσυλο''. Οι κύριοι μπορούν για τέσσερα χρόνια να τρογοπίνουν και να κλέβουν με την ησυχία τους.
Αγαπητέ Kaiser, το να κλέβουν είναι το λιγότερο, κατά καιρούς έχουν κάνει και χειρότερα εγκλήματα, που στοίχισαν ανθρώπινες ζωές., αλλά η βουλευτική ασυλία παραμένει, παρόλο που κάποια εποχή είχε συζητηθεί η άρση της.
quote:
Σκέφτομαι λοιπόν πρώτα καριέρα διασήμου και έπειτα βουλευτής μπας
και γίνει τίποτα. Επειδή έτσι το φτιάξαν το σύστημα προσπαθήστε και
εσείς. Αξίζει να γίνουμε ρόμπες μόνο και μόνο για την φήμη που θα
κρατάμε στα χέρια μας...
Τί λέτε;
Μπορούμε να ξεκινήσουμε το δικό μας reality, να ξεφτιλιστούμε αρκετά και αν δεν μας φτάνει και η δημοτικότητα μας είναι λίγο πεσμένη, να πάρουμε σβάρνα όλα τα «παράθυρα» και τις «μπαλκονόπορτες» των καναλιών ωσάν άλλοι μαϊντανοί και λοιπά ζαρζαβατικά και να μιλάμε για κάθε θέμα, είτε μας είναι γνωστό είτε όχι… μας βλέπω την επόμενη τετραετία κυβέρνηση… και άμα ξεπουληθούμε λίγο και σκύψουμε άλλο λίγο, προβλέπω να έχουμε την δική μας εικοσαετή περίοδο ευημερίας και μάσας…
…Ευχαριστώ, δεν θα πάρω… χίλιες φορές ταπεινή, καταφρονεμένη, πλην αξιοπρεπείς και υπερήφανη συντηρήτρια, παρά «επώνυμη», ξεπουλημένη, ξεφτιλισμένη πουτνα…
Τουλάχιστον τώρα, έχω το θάρρος να φωνάζω για τα στραβά, με την ελπίδα να διορθωθούν κάποτε, στην άλλη περίπτωση δεν θα έχω το θάρρος ούτε να φτύσω την μούρη στο καθρέφτη…
Αν το έσβησες ένα φιλί.
Αν το αποθηκεύσεις ένα ραντεβού
quote:quote:
Και για να είμαστε ακριβοδίκαιοι, δεν ανατίναξαν τους Βούδες γιατί ξύπνησαν μια μέρα, είδαν ότι τους περίσσευε ένας τόνος δυναμίτης και δεν είχαν τι να τον κάνουν. Μέσα στο Κοράνι, που είναι το ανώτερο θρησκευτικό βιβλίο του Ισλάμ, υπάρχει ένας "νόμος" που απαγορεύει την κατασκευή ομοιωμάτων, γιατί είναι ειδωλολατρικό στοιχείο.
Όχι ακριβώς. Ο Μεγάλος Μουφτής της Αιγύπτου εξέδωσε φετφά με την οποία καταδίκαζε αυτήν την ερμηνεία ως αντιισλαμική.
Αυτό είναι κάτι που δεν το γνώριζα και σε ευχαριστώ που έκανες την επισήμανση.
quote:
Μου φαίνεται ότι δεν έχεις καταλάβει ΚΑΝ τι προσπαθώ να πω. Θα σου εξηγούσα αλλά μόλις είδα το παρακάτω... Πάντως αυτά που λες δείχνουν ότι απέχεις πάρα πολύ από το να μπορείς να διακρίνεις την άποψή μου (που χαρακτηρίζεις και "ενδιαφέρουσα") έστω και με το ραδιοτηλεσκόπιο.
Αφού το πρόβλημα της «όρασης» μου είναι τόσο μεγάλο, γιατί δεν προσπαθείς να μου ανοίξεις τα μάτια;
quote:
OK. Κι εγώ τόση ώρα κάθομαι και κάνω σοβαρή συζήτηση... Ζήτω τα δικαιώματα των Ταλιμπάν λοιπόν, κάτω οι βρωμεροί Εβραίοι και τα σατανικά τους σχέδια!...Κι αν έχεις καταλάβει οτιδήποτε από αρχαία Ελλάδα φίλη Mantis, θα συμφωνήσεις μαζί μου ότι τα έργα και οι ημέρες των Ταλιμπάν θα μπορούσαν κάλλιστα να μπουν ως παράδειγμα σε οποιοδήποτε λεξικό στο λήμμα ύβρις. Απέναντι σε όλη την ανθρωπότητα και σε ό,τι έχει πετύχει κουτσά-στραβά τα τελευταία 1000 χρόνια.
Όμως είναι πλέον ορατό και σε εμένα ότι το πρόβλημα της «όρασης» είναι αμφίδρομο...
Είπα ότι είμαι αντίθετη σε οποιαδήποτε μορφή φανατισμού και ο εθνικιστικός ρατσισμός τον οποίο μου προσάπτεις είναι μια από αυτές. Ποτέ δεν υποστήριξα ότι οι Ταλιμπάν έχουν δίκιο, αντιθέτως στην αρχή του post που μισοδημοσίευσες δηλώνω το αντίθετο.
Όσο για τα «έργα και τις ημέρες» των Ταλιμπάν, ποτέ δεν συμφώνησα μαζί τους, και αυτό δεν είναι αναδίπλωση, ούτε αντίφαση. Αυτό είναι η άποψη, η αντίδραση μου οφειλόταν στον τρόπο έκφρασης σου, φίλε Junk, και μόνο. Όλοι είμαστε άνθρωποι, όλοι έχουμε δικαιώματα, είτε φοράμε κουστούμι, είτε χλαμύδα, είτε μπούργκα, είτε κελεμπία…
Αν το έσβησες ένα φιλί.
quote:
Η αφυπνιση του "απλου" πολιτη !!! Μονο αυτη μπορει να κανει καποια γραναζια της μηχανης (μονο καποια γραναζια,ΠΟΤΕ ολη την μηχανη) να γυρισουν σε αλλο ρυθμο και στροφες.
ο απλος πολιτης εχει ξεσηκωθει πολλες φορες
και εχει γυρισει τα γραναζια οπως ηθελε αυτος
αλλα δεν μπορω να καταλαβω τι φταιει και καθε φορα αυτα τα γραναζια ξαναβρισκουν τον ρυθμο τους με την μονη διαφορα οτι αλλαζει αυτος που κουρδιζει το ρολοι
αλλα το κανει με τον ιδιο ζηλο
και εχει τα ιδια αποτελεσματα
ο απλος πολιτης βρισκεται παλι αναμεσα απο τα γραναζια
τι να κανουμε?
να σπασουμε κανενα γραναζι?
quote:ισως να μην τους νοιαζει
Βλέπεις κανένα Ταλιμπάν να εκπροσωπεί το Αφγανιστάν οπουδήποτε;
ισως να εχουν μαθει στην απομονωση
ισως να φοβουνται την επιδραση του "δυτικου πολιτισμου"
και καλα κανουν
αλλα και παλι για να βγει ενας ταλιμπαν να μιλησει πρεπει να λυθει ενα προβληματακι
το που θα μιλησει
που θα μιλησει?
στον ΟΗΕ? μαλλον καταλαβαν οτι ειναι πουλημενοι
αλλα και παλι ποιος θα τους καταλαβει απο την στιγμη που εχουν μεσαιωνικες αντιληψεις?
και δεν φταινε αυτοι αλλα η απομονωση που ισως και να μην ηταν ο σκοπος τους
τι να τους πει?
για τα προβληματα του κρατους? αφου δεν ενδιαφερουν κανεναν με εξαιρεση τους αμερικανους οι οποιοι ξερουν την στρατηγικη σημασια που εχει αυτο το κρατος
οι οποιοι δεν νομιζω να αφησουν καποιον να αναμιχθει στην νεα τους πολιτεια
τοσο καιρο εκει με την δικαιολογια της βοηθειας αλλα δεν ειδα να κανουν κατι για αυτο το κρατος.
quote:μολις το διαβασα αυτο αντι περασει απο το μυαλο μου η προοδος περασαν αρκετες φρικιαστικες στιγμες
Απέναντι σε όλη την ανθρωπότητα και σε ό,τι έχει πετύχει κουτσά-στραβά τα τελευταία 1000 χρόνια.
ισως επειδη ειναι περισσοτερες και σκιαζουν το μεγαλειο της ανθρωποτητας.
quote:ειδα σημερα στις ειδησεις την αναγνωριση των σκοπιων απο τους αμερικανους με την ονομασια μακεδονια
Τς,τς,τς… ας κρατάμε τουλάχιστον τα προσχήματα
και της αντιδρασεις των πολιτικων μας
ειναι για κλαματα
στειλανε τα συγχαρικια στον καραγκιοζακο για την εκλογη του και στο τελος δηλωσανε μια μικρη δυσαρεσκεια για αυτη την πραξη
τοσα χρονια μας πουλανε και αυτοι τον χαβα τους
καμια πρωτοτυπια
γιατι δεν στελνανε κατι σαν αυτο?
"δεν χαρηκαμε καθολου για την νικη σας αλλα μιας και ο λαος σας σκεφτεται οπως οι ανθρωποι στις διαφημησεις ας το καταπιουμε
και αυτο με τα σκοπια τι το θελατε?
αφου δεν ξερετε που βρισκονται στον χαρτη τι τα θελετε τα ονοματα?"
ή κατι τετοιο τελος παντως
ετσι για να γινεται τζερτζελες
να σπασει ο παγος
τι θα μας εκαναν μετα μηνυση?

we'll all take turns
i'll get mine, too
ΚΟΙΤΑΕΙ ΠΑΘΗΤΙΚΑ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΣΕΙΡΑ ΤΗΣ.....
ΜΑΛΛΟΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΩ ΣΤΗΝ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ ΝΑ ΖΗΣΩ ΕΚΕΙ ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΟΛΟΥΣ ΓΡΑΜΜΕΝΟΥΣ ΑΛΛΑ ΘΑ ΚΑΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΥΠΑΡΑ ΤΟΥ ΟΖΝΤΟΣ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΔΝ ΕΧΟΥΝ ΣΚΟΠΩ ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΤΑ ΑΜΕΡΙΚΑΝΑΚΙΑ ΣΙΓΑ ΜΗΝ ΜΟΥ ΥΠΕΓΡΑΦΑΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΥΝΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΙΟΤΟ (ΒΕΒΑΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΓΚΡΙΖΟΙ ΣΤΗΝ ΜΕΣΗ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ)
Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΛΟΙΠΟΝ ΣΗΚΩΝΕΙ ΕΝΑ ΤΡΑΓΟΥΔΑΚΙ ΠΟΥ ΠΡΙΝ ΛΙΓΟ ΤΟ ΑΦΕΙΕΡΩΣΑ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥ ΚΑΝΤΕ ΤΟΝ ΚΟΠΟ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ Α ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΔΝ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΤΟ ΠΟΣΤ ΜΟΥ ΑΛΛΑ ΤΕΣΠΑ ΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΚΑΝΩ...!!!
From our lives' beginning on
We are pushed in little forms
No one asks us how we like to be in school they teach you what to think
But everyone says different things
But they're all convinced that
They’re the ones to see
[Bridge:]
So they keep talking and they never stop
And at a certain point you give it up
So the only thing that's left to think is this
[Chorus]
I want out--to live my life alone
I want out--leave me be
I want out--to do things on my own
I want out--to live my life and to be free
People tell me A and B
They tell me how I have to see
Things that I have seen already clear
So they push me then from side to side
They’re pushing me from black to white
They’re pushing 'til there's nothing more to hear
[Bridge:]
But don't push me to the maximum
Shut your mouth and take it home
'cause I decide the way things gonna be
[Chorus:]
I want out--leave me be
There's a million ways to see the things in life
A million ways to be the fool
In the end of it, none of us is right
Sometimes we need to be alone
[Solo: Kai/Both]
No no no, leave me alone
[Chorus:]
I want out--leave me be
------------------------
ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΤΟΛΜΑ ΝΑ ΔΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΗΝ ΘΕΩΡΕΙ ΨΕΜΜΑ!!!
Έπρεπε να το κατανοήσουν πάνω απ'όλα τα ίδια τα Αμερικανάκια τα οποία το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να διασκεδάζουν & να σπάνε πλάκα με την δυστυχία & τον θάνατο Συνανθρώπων τους. Γι'αυτό άλλωστε είχαν την συγκεκριμένη προτίμηση με την ψήφο τους!
Ας όψεται ... εμένα το φαινόμενο ΜΠΟΥΣ με έχει κάνει να χάσω εξολοκλήρου κάθε πίστη σε οποιονδήποτε Θεό!
Για να κερδίσει το κακό αρκεί μόνο το καλό να μην κάνει τίποτα για να το εμποδίσει .
Για πια Ευρώπη μιλάμε τελικά ? Οι φίλοι μας οι Πολωνοί που πρόσφατα ανοίξαμε την αγκαλιά της ΕΕ και την δεχτήκαμε στους ισχυρούς 25 χρηματοδοτείτε συνεχώς απ την Αμερική εφόσον ήταν φίλος και βοηθός της στην αδικαιολόγητη εισβολή στο Ιράκ . Και μην ξεχνάμε βέβαια την Ισπανία και την Αγγλία όπου είναι προφανές σε ποιανού στρατόπεδο βρίσκονται . Η Αμερική κάνει απλά ότι θέλει και εμείς καθόμαστε χαμογελάμε και ελπίζουμε να είναι ευνοϊκοί μαζί μας .
Οι Αμερικάνοι δεν ενδιαφέρονται αποκλείστηκα για την διασκέδαση τους , έχουν τρομερή ανεργία φτώχεια και όσοι δεν είναι άνεργοι εργάζονται 12 ώρες + κάθε μέρα και δεν έχουν καμία ενημέρωση .Είναι ανημέρωτοι και τρομοκρατημένοι και ο Μπούς τους έχει πείσει ότι προσφέρει ασφάλεια .
Τέλος ένα μεγάλο ευχαριστώ στο φίλο μας Bin Laden που βγήκε με τα βιντεάκια του κατάφερε να πανικοβάλει τους αμερικάνους και ψήφισαν έτσι .
quote:και το διαβασα και το εχω χιλιοακουσει χωρις να το βαριεμαι ποτε.
ΚΑΝΤΕ ΤΟΝ ΚΟΠΟ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ
quote:αν εχει απομεινει κατι σε αυτο τον κοσμο που δεν φοβαται την αμερικη και που δεν εχει καμια ορεξη να την γλυφει οπως τα δικα μας τα λαμογια ειναι η κινα
ΠΑΝΕ ΟΛΑ ΚΙΝΑ ΠΡΟΦΥΛΑΞΟΥ ΠΛΗΣΙΑΖΕΙ Η ΣΕΙΡΑ ΣΟΥ
κοιτανε το συμφερον τους και δεν σκαλιζουν ξενα χωραφια
το εμποριο της ειναι πολυ κερδοφορο και τα κινεζικα προιοντα εχουν κατακλυσει εδω και χρονια της αγορες του κοσμου
ποσες φορες εχει πουλησει μουρη η αμερικη στην κινα?
quote:αν κλεισει η τρυπα του οζοντος θα κλεισει και η τσεπη τους
ΘΑ ΚΑΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΥΠΑΡΑ ΤΟΥ ΟΖΝΤΟΣ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΔΝ ΕΧΟΥΝ ΣΚΟΠΩ ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΤΑ ΑΜΕΡΙΚΑΝΑΚΙΑ ΣΙΓΑ ΜΗΝ ΜΟΥ ΥΠΕΓΡΑΦΑΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΥΝΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΙΟΤΟ
ειναι δυνατον ενα κρατος να αποφασιζει για την ρυπανση ολοκληρου του πλανητη?
αν το εκανε αυτο καποιο αλλο κρατος θα τους ζαλιζανε τον ερωτα
που ειναι η δικαιοσυνη στην συγκεκριμενη περιπτωση?
quote:οι αμερικανοι δεν βλεπουν τα πραγματα οπως εμεις
Γι'αυτό άλλωστε είχαν την συγκεκριμένη προτίμηση με την ψήφο τους!
δεν τους νοιαζει τι γινεται με την εξωτερικη πολιτικη
λες να τους νοιαζει που ο προεδρος τους βομβαρδιζει το ενα κρατος μετα το αλλο?
τους νοιαζουν τα φτηνα καυσιμα
το συστημα υγειας
και η οικονομια
τιποτα αλλο
και προεκλογικα αυτα τους υποσχεθηκαν
δεν τους μιλησαν για την επομενη χωρα που θα βομβαρδισουν
ουτε για την εξωτερικη πολιτικη
ουτε για την εικονα που εχει σχηματισει ο πλανητης για την χωρα τους
για το μονο πραγμα που μιλησαν το οποιο ειχε σχεση με την εξωτερικη πολιτικη ηταν το ιρακ και αυτο γιατι εχει σχεση με τα καυσιμα των αυτοκινητων τους και για να μην ασχολουνται τα δελτια ειδησεων με τους νεκρους στρατιωτες
αλλα με σεναρια επιστροφης των στρατευματων απο εκει και για την ηρεμια που θα φερουν στην περιοχη
....κουνια που τους κουναγε.........
τοσοι αθωοι σκοτωθηκαν εκει κατω ειπε κανενας τιποτα?
δεν ειδε κανενας καποιο εγκλημα πολεμου?
οχι βεβαια
quote:πολυ σωστη κουβεντα
Ας όψεται ... εμένα το φαινόμενο ΜΠΟΥΣ με έχει κάνει να χάσω εξολοκλήρου κάθε πίστη σε οποιονδήποτε Θεό!
τον τελευταιο καιρο ακουγα ειδησεις στο ραδιοφωνο σχετικα με την υποστηριξη που θα προσφεραν οι ευαγγελιστες στον μπους
ακουσα αρκετα πραγματακια
και πριν λιγες μερες σε μια εκπομπη στην tv (δεν θυμαμαι πια ηταν ετσι και αλλιως βλεπω τηλεοραση ερασιτεχνικα) ειδα και τον λογο που τον υποστηριζουν ολοι αυτοι οι θεοσεβουμενοι και μου σηκωθηκαν οι τριχες
οι θρησκευομενοι αυτοι τυποι υποστηριζουν το ισραηλ για εναν πολυ απλο λογο
γιατι το ισραηλ πρεπει να καταφερει μερικα πραγματα για να πραγματοποιηθουν αυτα που λεει η αγια γραφη
οποτε οι παλαιστινιοι και οσοι ταλαιπωρουν το ισραηλ ειναι εχθροι του λογου του θεου γιατι εμποδιζουν να επαληθευτουν οι προφητειες
και ο μπους υποστηριζει μεχρι αηδιας το ισραηλ
οποτε βοηθαει τον λογο του θεου
προσωπικα εμενα πιο πολυ για τον αντιχριστο μου κανει αλλα αντε να αποδειξεις οτι δεν εισαι ελεφαντας με γοβακια
επισης ειδα τηλευαγγελιστες να υμνουν το ισραηλ και να καταριουνται οσους το παρενοχλουν
ειδα ευαγγελιστες απο ολα τα μερη του κοσμου να συμφωνουν με αυτη την αποψη
και γενικα ενα πανηγυρι που ομοιο του δεν εχω ξαναδει
ειδικα με καποιον τηλευαγγελιστη δεν ηξερα αν πρεπει να κλαψω ή να γελασω γιατι του μιλησε ο θεος και του ειπε να βοηθησει το ισραηλ
και αναρωτηθηκα
ολοι αυτοι που εχουν τραβηξει τα πανδεινα απο τον ισραηλινο στρατο
πιτσιρικαδες γαζωμενοι απο σφαιρες επειδη πεταγαν πετρες
νεκροι αθωοι περαστικοι που το εγκλημα τους ηταν το οτι επεσαν πανω σε ισραηλινους στρατιωτες
μπουλντοζες που γκρεμιζουν σπιτια και αφηνουν οικογενειες στον δρομο
ειναι ο εχθρος του λογου του θεου?
δηλαδη τα εγκληματα τους ειναι δικαιες πραξεις επειδη το ειπε ο θεος?
εδω ενας εμφυλιος εγινε στην γιουγκοσλαβια και τα βομβαρδισαν ολα
σκοτωνοντας μονο αθωους για να πιασουν τον εγκληματια πολεμου
και στην παλαιστινη που ερχονται στο φως καθε μερα εγκληματα πολεμου δεν λεει κανενας τιποτα
το βρισκουν απολυτα φυσικο
δεν κατηγορησε κανενας το ισραηλ για εγκληματα
το ιδιο σεναριο με την αμερικη
αλλα ποιος να βγει και να τα πει αυτα?
θα τον πουν ρατσιστη και τρομοκρατη
αυτη ειναι η δικαιοσυνη
δικαιο ειναι αυτο που θα πει ο δυνατοτερος.
quote:δεν ειναι ανημερωτοι απλα τους λενε μονο οτι τους συμφερει
Είναι ανημέρωτοι και τρομοκρατημένοι και ο Μπούς τους έχει πείσει ότι προσφέρει ασφάλεια .
επισης η ασφαλεια που προσφερει ο ακατανομαστος στην ουσια ειναι δικαιολογιες για να καταπατα την ιδιωτικη ζωη του καθενος
και να φτυνει της ελευθεριες του πολιτη
γιατι τα μετρα ασφαλειας που λαμβανει ταλαιπωρουν τους αμερικανους
εκει χτυπαει συναγερμος οχι εδω
απλα επηρεαζει και εμας σε μερικες περιπτωσεις
προσωπικα απλα κανω υπομονη αργα η γρηγορα θα πληρωσουν για ολα γιατι το εχουν τραβηξει πολυ το σκοινι
το εχουν κανει και παλιοτερα αλλα τον τελευταιο καιρο εχουν ξεπερασει καθε οριο
οι ηγετες των κρατων μπορει να μην πολυνοιαζονται
οι πολιτες ομως νοιαζονται
αποδειξη ολες αυτες οι αντιαμερικανικες διαδηλωσεις
που εγιναν και θα γινουν
οποτε αν θελουν να κερδισουν ψηφους πρεπει να το λαβουν υποψην τους καποια στιγμη και ας μην κρατησουν τον λογο τους.
quote:γιαυτο δεν τον εχουν πιασει ακομα ο τυπος μπορει ακομα να βοηθησει την κατασταση
Τέλος ένα μεγάλο ευχαριστώ στο φίλο μας Bin Laden που βγήκε με τα βιντεάκια του κατάφερε να πανικοβάλει τους αμερικάνους και ψήφισαν έτσι .
υποπτευομαι οτι μεσα στην θητεια του ακατανομαστου θα τον πιασουν για να τελειωσει την προεδρικη του θητεια ηρωικα και για να τον θυμουνται για αυτο και οχι για της βρωμοδουλειες του.
οσο για το μακεδονικο τα εχουμε ξαναπει
πεταει το μπαλακι ο ενας στον αλλον
αφου και το κυβερνων κομα
και η αντιπολιτευση ειναι χατζηαβατες
τι τα πετανε τα μπαλακια?
σε λιγο θα πουν οτι φταιμε εμεις για την ανικανοτητα τους

we'll all take turns
i'll get mine, too
ΚΑΤΑΧΡΗΣΗ,ΔΙΑΦΘΟΡΑ....ΧΧΜΜΜ....ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΗ "ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ" ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΔΙΑΦΘΟΡΑ ?
ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΣΚΕΦΤΩ ΛΙΓΟ.........
ήντουσαν... Γιατί άραγε αρχίζουν και ξυπνάνε ΚΑΙ τα αμερικανάκια ?
quote:ο μπους μπορει να ειναι ο ηλιθιοτερος ηγετης ολων των εποχων
Αφού και οι εκλογές και οι προηγούμενες και αυτές στις ΗΠΑ κλεψιμέικες
ήντουσαν... Γιατί άραγε αρχίζουν και ξυπνάνε ΚΑΙ τα αμερικανάκια ?
εχει ομως ενα μεγαλο πλεονεκτημα
αντιπροσωπευει το μεγαλυτερο μερος του αμερικανικου πλυθησμου
ειναι ο κλασσικος βλαχοαμερικανος made in texas
εχετε ξαναδει πολλους προεδρους της αμερικης να φορανε της κλασσικες φιδισιες βλαχοαμερικανικες μποτες?
φιγουραρει το στυλακι πατρις-θρησκεια-οικογενεια
και την εχει δει προστατης της ηθικης
μολις σημερα ειδα οτι θα απαγορεψει τους γαμους μεταξυ ομοφυλοφυλων
ειναι προστατης της θανατικης ποινης απο παντα
και γενικα κανει πραγματα που αρεσουν στους κλασσικους επαρχιωτες
που ειναι τυποι
κυριακη στην εκκλησια και γενικα οπαδοι της συντηρησης
γιαυτο και ο αγωνας για να κανει τον κοσμο να ξεχασει οτι πινει σαν αλογο
του τσαλακωσε λιγο το ιματζ αυτη η φαση
σε αντιθεση οι πολιτικοι του αντιπαλοι ειχαν αλλο στυλακι
κατι σε επιχειρηματια με προθεση να κανουν την αμερικη μια καλοστημενη εταιρια
οπως και να το κανουμε ομως
οποιος και να ηταν προεδρος η ιστορια δεν θα αλλαζε
ποτε ηταν η τελευταια φορα που εκανε κατι σωστο η αμερικη?
αν δεν κανω λαθος στον Β' παγκοσμιο αλλα και εκει το συζηταμε

we'll all take turns
i'll get mine, too
quote:
ειναι ο κλασσικος βλαχοαμερικανος made in texas
εχετε ξαναδει πολλους προεδρους της αμερικης να φορανε της κλασσικες φιδισιες βλαχοαμερικανικες μποτες?
φιγουραρει το στυλακι πατρις-θρησκεια-οικογενεια
και την εχει δει προστατης της ηθικης
Κάτι σε χούντα μου φέρνει στο μυαλό… δεν θα ήταν καλύτερα, πατρίς – παιδεία – οικογένεια?
quote:
ποτε ηταν η τελευταια φορα που εκανε κατι σωστο η αμερικη?
αν δεν κανω λαθος στον Β' παγκοσμιο αλλα και εκει το συζηταμε
Ας μην ρωτάμε πότε έκανε κάτι σωστό, αλλά αν ο σκοπός με τον οποίο το έκανε ήταν σωστός για όλους και όχι για μερικούς, γιατί όπως είπε ο Μακιαβέλι: Ο Σκοπός αγιάζει τα μέσα…
Αν το έσβησες ένα φιλί.
« Η Δημοκρατία μας αυτοκαταστρέφεται διότι κατεχράσθη το δικαίωμα της ελευθερίας και της ισότητος, διότι έμαθε τους πολίτας να θεωρούν την αυθάδειαν ως δικαίωμα, την παράνοιαν ως ελευθερία, την αναίδειαν ως ισότητα και την αναρχία ως ευδαιμονίαν…»
Ισοκράτης.
«Ποτέ έθνος δεν διαστρέφει τη γλώσσα του χωρίς να διαστρέψει εν ταύτω την παιδείαν του.»
Αδαμάντιος Κοραής
Αν το έσβησες ένα φιλί.
Α ΚΑΙ ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΞΕΡΟΥΝ ΝΑ ΕΚΤΙΜΟΥΝ ΤΗΝ ΜΟΥΣΙΚΗ...!!!
------------------------
ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΤΟΛΜΑ ΝΑ ΔΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΗΝ ΘΕΩΡΕΙ ΨΕΜΜΑ!!!
Χρόνια Πολλά Στους Απανταχόντες Οπαδούς της Δημοκρατίας!
...πάλι με χρόνια, με καιρούς... πάλι δική μας θα 'ναι...
Αν το έσβησες ένα φιλί.
quote:
μην ξεχναμε την φραση που τα λεει ολα"αν δεν ειστε μαζι μας ειστε εναντιον μας"
δεν σου αφηνουν καμια επιλογη
WARNING !
I have an attitude and I know how to use it!